Hogyan lesz egy emberből ateista?
Mi keríti birtokba a lelkét, amiért képes rá és megtagadja Krisztus megváltását és Isten kegyelmét?
Létezik a folyamatról pontos leírás? Például pszichológus által rögzített napló, ilyesmi.
Racionálisan kezd gondolkodni.
Észreveszi a vallásban rejlő megszámlálhatatlan ellentmondást.
Először szkeptikus lesz, majd legvégül egyáltalán nem hiszi el...
Az ember ateistának születik. Aztán ahogy megismerkedik a világgal, megismerkedik a hitrendszerekkel, vagy maga is hívő lesz, vagy megmarad ateistának. Aztán persze élete során lehet átjárás a kategóriák között. A lényeg az, hogy bőven van, aki nem ateista lett, hanem szimplán az maradt.
Én mindig ateista voltam, aktív istenhitem soha nem volt. Bár volt gyerekkoromban néhány év, amíg nem tudtam eldönteni, mit gondoljak a témáról, de annyira nem is érdekelt. Aztán elkezdett érdekelni, hogyan működik a világ, szerettem volna mind jobban és jobban megismerni, bizonyítékokra, megfigyelésekre, a világról az emberiség által ilyen módon megszerzett információkra alapozva. És ennyi, maradtam ateista.
Mindenki annak születik.
Egyetlen kisgyermek sem hisz istenben, amíg meg nem fertőzik a lelkét.
Aki felnőtt korában ateista, az vagy megmaradt a gyermekkori állapotában, vagy egy kitérő után visszatér tudatosan ahhoz.
"Létezik a folyamatról pontos leírás? Például pszichológus által rögzített napló, ilyesmi."
Igen. Azt a korszakot, amikor az ember hisz a természetfelettiben, mágikus korszaknak hívjuk. Ezt a korszakot a legtöbben olyan 5-6 éves kor körül kinövik. Akik sosem növik ki, azokból lesznek a hívők...
7
Valóban nem ateista, csak ezentúl az ábrahámi vallások istenét nem fogadja el Istennek! Mert egy pusztító, egy szörny, aki saját állítása szerint isten, akár hazudhatott is!
Mindenki ateistának születik.
Valaki az is marad, más csak rájön, hogy nem meggyőzőek az érvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!