Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lesz egy emberből ateista?

Hogyan lesz egy emberből ateista?

Figyelt kérdés

Mi keríti birtokba a lelkét, amiért képes rá és megtagadja Krisztus megváltását és Isten kegyelmét?

Létezik a folyamatról pontos leírás? Például pszichológus által rögzített napló, ilyesmi.

2024. júl. 9. 11:46
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
93%

Racionálisan kezd gondolkodni.

Észreveszi a vallásban rejlő megszámlálhatatlan ellentmondást.

Először szkeptikus lesz, majd legvégül egyáltalán nem hiszi el...

2024. júl. 9. 11:57
 2/64 Mojjo ***** válasza:
91%

Az ember ateistának születik. Aztán ahogy megismerkedik a világgal, megismerkedik a hitrendszerekkel, vagy maga is hívő lesz, vagy megmarad ateistának. Aztán persze élete során lehet átjárás a kategóriák között. A lényeg az, hogy bőven van, aki nem ateista lett, hanem szimplán az maradt.

Én mindig ateista voltam, aktív istenhitem soha nem volt. Bár volt gyerekkoromban néhány év, amíg nem tudtam eldönteni, mit gondoljak a témáról, de annyira nem is érdekelt. Aztán elkezdett érdekelni, hogyan működik a világ, szerettem volna mind jobban és jobban megismerni, bizonyítékokra, megfigyelésekre, a világról az emberiség által ilyen módon megszerzett információkra alapozva. És ennyi, maradtam ateista.

2024. júl. 9. 12:04
 3/64 Darkmoon80 ***** válasza:
83%

Mindenki annak születik.

Egyetlen kisgyermek sem hisz istenben, amíg meg nem fertőzik a lelkét.

Aki felnőtt korában ateista, az vagy megmaradt a gyermekkori állapotában, vagy egy kitérő után visszatér tudatosan ahhoz.

2024. júl. 9. 12:05
 4/64 Darkmoon80 ***** válasza:
86%
Mojjo, ugyanarra gondoltunk... :)
2024. júl. 9. 12:06
 5/64 anonim ***** válasza:
92%

"Létezik a folyamatról pontos leírás? Például pszichológus által rögzített napló, ilyesmi."

Igen. Azt a korszakot, amikor az ember hisz a természetfelettiben, mágikus korszaknak hívjuk. Ezt a korszakot a legtöbben olyan 5-6 éves kor körül kinövik. Akik sosem növik ki, azokból lesznek a hívők...

2024. júl. 9. 12:13
 6/64 anonim ***** válasza:
81%
Pl. Elovasod a Bibliát és rájössz, hogy a lény, aki abban istennek nevezi saját magát, nem más, mint a megtestesült gonosz!
2024. júl. 9. 12:19
 7/64 Mojjo ***** válasza:
69%
@6: Mondjuk ebből még nem következik, hogy ne létezne. Ez az érvelés tulajdonképpen csak a hívők egyik gyakori téveszméjét erősíti, miszerint valódi ateista, aki komolyan nem hisz isten létében, nem is létezik, csak olyan, aki rossznak, gonosznak látja, haragszik rá stb stb, ezért úgy tesz, mintha nem hinne benne, dacból.
2024. júl. 9. 12:25
 8/64 anonim ***** válasza:
55%

7

Valóban nem ateista, csak ezentúl az ábrahámi vallások istenét nem fogadja el Istennek! Mert egy pusztító, egy szörny, aki saját állítása szerint isten, akár hazudhatott is!

2024. júl. 9. 12:31
 9/64 anonim ***** válasza:
86%
Èn azt kérdem, mitöl lesz valaki hívő. Én ezt nem értem.
2024. júl. 9. 13:05
 10/64 anonim ***** válasza:
65%

Mindenki ateistának születik.

Valaki az is marad, más csak rájön, hogy nem meggyőzőek az érvek.

2024. júl. 9. 13:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!