A hitetlenek hogy van szívük hallgatni új ateista szerzeményeket hallgatni, ami erősen kritizálja a kreachionistákat?
Hitetlenek... mármint ateisták???
Milyen szerzeményekre gondolsz konkrétan?
Csak az újakkal van bajod? A régieket (biztosan vannak olyanok is, ha vannak újak) lehet hallgatni?
Neked lenne szíved olyan új vallásos szerzeményeket hallgatni ami népszerűsíti a kreacionizmust?
Végül.
Mi baj azzal, ha rámutat valaki a kreacionizmus hibáira?
Jó esetben lesz egy-két ember aki elgondolkodik és túllép ezen az ostobaságon...
Igaz, ehhez nem szív kell, hanem gondolkodásra képes agy.
Én hívő keresztény vagyok, de a kreacionizmust egy baromságnak tartom.
Akkor én most hitetlen vagyok? :))
A Biblia alapján Jézus számos utalást tett a teremtésre és a Teremtőre, ami alapján kreacionistának is tekinthető. Néhány példa:
Máté 19:4-6: „Ő pedig felelve mondá: Nem olvastátok-e, hogy a ki teremtette, kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremté őket, és mondá: Annakokáért elhagyja a férfiú atyját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek ketten egy testté? Úgyhogy már nem kettő, hanem egy test. A mit tehát az Isten egybekötött, ember el ne válaszsza.”
Márk 10:6-9: „De a teremtés kezdete óta férfiúvá és asszonnyá teremté őket az Isten. Annakokáért elhagyja az ember az ő atyját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez; És lesznek ketten egy testté: úgyhogy többé nem kettő, hanem egy test. A mit tehát az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válaszsza.”
János 1:1-3: „Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige. Ez kezdetben az Istennél vala. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.”
Ezek az idézetek arra utalnak, hogy Jézus hitte és tanította, hogy Isten teremtette a világot és az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!