Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi értelme a valláskritikának...

Mi értelme a valláskritikának ha azzal senkit sem lehet meggyőzni?

Figyelt kérdés

Hosszú évek óta járok már ide vitázni és még sosem láttam arra példát, hogy az itt elhangzottak miatt valaki kitért volna a hitéből, vagy ellenkezőleg valaki hívő lett miatta.

Akkor meg mi értelme az egész valláskritikának?

jún. 23. 08:38
1 2
 1/18 Mojjo ***** válasza:
91%

A vitázó feleknek erős meggyőződésük van egyik, vagy másik irányba. Annak tényleg minimális az esélye, hogy őket sikerül egy vita során meggyőzni az álláspont igazáról. De nem kizárt, hogy lehetséges, hogy előfordulhat, hogy megesik, hogy olyan érdeklődők is olvassák ezen vitákat, akiknek még nincs kialakult, erős és berögzült álláspontjuk.

Ezen kívül segít a vitázó feleknek átgondolni és letisztázni a saját érveiket, gondolataikat. És ha kultúráltan zajlik - sajnálatosan ez nem mindig sikerül, de bőven van olyan is, hogy igen -, akkor a párbeszéd eleve egy pozitív dolog.

jún. 23. 09:09
 2/18 A kérdező kommentje:
Végül is igazad van Mojjo.
jún. 23. 09:27
 3/18 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Szerintem a vallások tekintélye nem a szentirásokban találhatő adatokon alapul.

A szülők tekintélye olyan erös marad, hogy a felnövekvő ember nem is vizsgálja az adatokat.

Egyszerúen rögzült a gondolkodása.

Ezen meg nem tudsz kivülről változtatni.

jún. 23. 12:25
 4/18 anonim ***** válasza:
Őszintén ez az egész oldal értelmetlen. De az igaz amit 1-es mondott
jún. 23. 15:53
 5/18 anonim ***** válasza:
15%

3

Ez nem így van. Engem az emberi hagyományok szerint a szüleim reformátusnak kereszteltek. Ennek ellenére a Biblia ismeretei alapján 34. éve Jehova tanújaként élem az életem.

Ezt sok más ember is elmondhatja, hogy nem maradt meg a szülei "vallásánál".

Jézus sem támogatta a hitehagyott judaizmust, amibe beleszületett.

Mert ha maradt volna az, amiben a szülei nevelték, akkor az Istennek járó tiszta imádat és erkölcsi alapelvek, nem jön létre, és akkor nem beszélnénk "kereszténységről".

jún. 23. 19:30
 6/18 anonim ***** válasza:

"34. éve Jehova tanújaként élem az életem."

Magyarul szektás vagy

jún. 23. 19:51
 7/18 anonim ***** válasza:
16%

6

Nem, Jehova Tanúi nem szekta.

Azoknak vagyunk szekta, akik nem ismerik el a Bibliában leírtakat, ahogy Jézust és a követőit is szektának bélyegezték a más vallásúak.

jún. 23. 19:54
 8/18 anonim ***** válasza:
Csak megjegyezném, hogy általában akik bent vannak valamilyen szektában azok azt mondják, hogy az nem szekta. Ezért az, hogy ezt így leírod nem kimondottan bizonyíték.
jún. 23. 19:57
 9/18 Mojjo ***** válasza:
100%
Mondjuk az ötös hozzászólásának az a lényege, hogy egyáltalán nem biztos, hogy valaki annál a vallásnál marad, amire/amibe a szülei nevelik. És ebből a szempontból tökmindegy, hogy a JT egy szekta-e vagy sem. (Arról nem is beszélve, hogy a szekta definíciója nem túl egzakt.)
jún. 23. 20:14
 10/18 anonim ***** válasza:
67%

9

Köszönöm Mojjo. Lényegében, ez volt a mondani valóm.

De jó, hogy Te megértetted, mit szerettem volna mondani.

Köszönöm.

jún. 23. 20:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!