Mi értelme a valláskritikának ha azzal senkit sem lehet meggyőzni?
Hosszú évek óta járok már ide vitázni és még sosem láttam arra példát, hogy az itt elhangzottak miatt valaki kitért volna a hitéből, vagy ellenkezőleg valaki hívő lett miatta.
Akkor meg mi értelme az egész valláskritikának?
10# Te viszont igazán félre értetted mivel elmondta, hogy a szekta definíciója nem kristály tiszta magyarul simán bele sorolható a JT mivel nincs konkrétan meghatározva.
És megbocsáss de egy olyan közösség, aki rá akarja erőltetni másra a vallását és a tagoknak meg kell szakítani rengeteg kapcsolatot a szeretteikkel az igen is egy szekta.
Ti egyszerűen a KKK lightosabb verziója vagytok
A vallasktitika szerintem nagyon fontos.
1Egyreszt azért mert hittudosok valószínűleg már lefolytattál azt a vitát amit itt mi újra felvetünk, és többnyire megvèdtèk a vallásosak a v1dak alapján hitüket, tehát a vallasktitika erősiti a kritika ellenèrveit.
2 Minden újabb generáció an ugyanazok a kételyek merülnek fel amit már korábban kitárgyaltak. A vallasktitika segít felkutatni ezeket, és eredményeit közölni .
3 A vallásktitika vízválasztó. A gyengén vallásos behódolhat a kritikának, a mélyen hívőnek segít verbalizálni hitét.
4. A vallasktitika segít visszatalálni Krisztushoz, hiszen minden jelentős ellenérvre megválaszolt vagy szóban vagy tettel.
5 segít a látszolagos ellentmondásokat feloldani, mert sok esetben mélyebb tartalmak húzódnak a felszínes érvek esetében.
Volt itt egy kommentelő, aki bár sosem volt megkeresztelt Jehova tanúja, viszont ismert több Tanút, ezert megvédte a JT tanításokat. Egy katolikus kommentelővel való társalgása viszont meggyőzte őt arról, hogy a JT tanítások nem helyénvalóak.
Akik régóta járnak az oldalra, tudják, kikről van szó.
Szóval volt azért itt változás.
Egyébként a valláskritikára - meg úgy általában a kritikára - fogékonynak kell lenni. Aki nagyon erősen hisz egy vallásban, és érzelmileg ragaszkodik ahhoz, azt abban a percben nem lehet meggyőzni. Később viszont, amikor olyan állapog
Bocsi, hamarabb elküldtem.
Szóval, később viszont, amikor olyan állapotban lesz az illető, visszagondolhat a kritikára, és elkezdhet töprengeni magában, hogy talán mégis tévedésben él.
Bár nyilván vannak olyanok is, akikre soha nem hat a kritika. Hogy miért ragaszkodik valaki mindenképpen egy valláshoz, annak mélyebb okai lehetnek.
Ajánlom ezt a cikket mindenkinek, a cikk írója ha jól tudom, korábban Jehova tanúja volt:
A kritikára pe
Megint elküldtem hamarabb xD
Szóval, a kritikára pedig azért van szükség, mert köztudott, hogy egyesek átverik a híveket.
Íme egy példa, ez a srác saját magát leplezte le:
Görgessetek leljebb, és olvassátok el a Marjoe-ról szóló részt.
Üdv, egy agnosztikus.
"Semmi értelme, mert nem tudsz olyat írni, amivel bizonyítod nekem, hogy nincs Isten. Cserébe én sem tudom bizonyítani az ellenkezőjét. Na szép napot!"
Hat azért könnyebben tudom én bizonyítani a nem létezését mint a létezést...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!