Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi értelme a valláskritikának...

Mi értelme a valláskritikának ha azzal senkit sem lehet meggyőzni?

Figyelt kérdés

Hosszú évek óta járok már ide vitázni és még sosem láttam arra példát, hogy az itt elhangzottak miatt valaki kitért volna a hitéből, vagy ellenkezőleg valaki hívő lett miatta.

Akkor meg mi értelme az egész valláskritikának?

2024. jún. 23. 08:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10# Te viszont igazán félre értetted mivel elmondta, hogy a szekta definíciója nem kristály tiszta magyarul simán bele sorolható a JT mivel nincs konkrétan meghatározva.

És megbocsáss de egy olyan közösség, aki rá akarja erőltetni másra a vallását és a tagoknak meg kell szakítani rengeteg kapcsolatot a szeretteikkel az igen is egy szekta.

Ti egyszerűen a KKK lightosabb verziója vagytok

2024. jún. 23. 23:55
 12/18 anonim ***** válasza:
Semmi értelme, mert nem tudsz olyat írni, amivel bizonyítod nekem, hogy nincs Isten. Cserébe én sem tudom bizonyítani az ellenkezőjét. Na szép napot!
2024. jún. 24. 07:52
 13/18 anonim ***** válasza:
21%

A vallasktitika szerintem nagyon fontos.

1Egyreszt azért mert hittudosok valószínűleg már lefolytattál azt a vitát amit itt mi újra felvetünk, és többnyire megvèdtèk a vallásosak a v1dak alapján hitüket, tehát a vallasktitika erősiti a kritika ellenèrveit.

2 Minden újabb generáció an ugyanazok a kételyek merülnek fel amit már korábban kitárgyaltak. A vallasktitika segít felkutatni ezeket, és eredményeit közölni .

3 A vallásktitika vízválasztó. A gyengén vallásos behódolhat a kritikának, a mélyen hívőnek segít verbalizálni hitét.

4. A vallasktitika segít visszatalálni Krisztushoz, hiszen minden jelentős ellenérvre megválaszolt vagy szóban vagy tettel.

5 segít a látszolagos ellentmondásokat feloldani, mert sok esetben mélyebb tartalmak húzódnak a felszínes érvek esetében.

2024. jún. 24. 07:53
 14/18 anonim ***** válasza:

Volt itt egy kommentelő, aki bár sosem volt megkeresztelt Jehova tanúja, viszont ismert több Tanút, ezert megvédte a JT tanításokat. Egy katolikus kommentelővel való társalgása viszont meggyőzte őt arról, hogy a JT tanítások nem helyénvalóak.

Akik régóta járnak az oldalra, tudják, kikről van szó.

Szóval volt azért itt változás.

Egyébként a valláskritikára - meg úgy általában a kritikára - fogékonynak kell lenni. Aki nagyon erősen hisz egy vallásban, és érzelmileg ragaszkodik ahhoz, azt abban a percben nem lehet meggyőzni. Később viszont, amikor olyan állapog

2024. jún. 24. 11:14
 15/18 anonim ***** válasza:

Bocsi, hamarabb elküldtem.

Szóval, később viszont, amikor olyan állapotban lesz az illető, visszagondolhat a kritikára, és elkezdhet töprengeni magában, hogy talán mégis tévedésben él.

Bár nyilván vannak olyanok is, akikre soha nem hat a kritika. Hogy miért ragaszkodik valaki mindenképpen egy valláshoz, annak mélyebb okai lehetnek.

Ajánlom ezt a cikket mindenkinek, a cikk írója ha jól tudom, korábban Jehova tanúja volt:

[link]

A kritikára pe

2024. jún. 24. 11:22
 16/18 anonim ***** válasza:

Megint elküldtem hamarabb xD

Szóval, a kritikára pedig azért van szükség, mert köztudott, hogy egyesek átverik a híveket.

Íme egy példa, ez a srác saját magát leplezte le:

[link]

Görgessetek leljebb, és olvassátok el a Marjoe-ról szóló részt.

Üdv, egy agnosztikus.

2024. jún. 24. 11:26
 17/18 anonim ***** válasza:

"Semmi értelme, mert nem tudsz olyat írni, amivel bizonyítod nekem, hogy nincs Isten. Cserébe én sem tudom bizonyítani az ellenkezőjét. Na szép napot!"

Hat azért könnyebben tudom én bizonyítani a nem létezését mint a létezést...

2024. jún. 24. 14:39
 18/18 kürtőskalácska ***** válasza:
De egy ilyen vitának nem feltétlenül az a célja hogy megyőzze a saját igazáról hanem az hogy egy másik nézőpontból is megnézük a dolgokat
júl. 11. 20:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!