A vallásosak mit gondolnak arról, hogy az IQ és a vallásosság közt fordított arányosság áll fenn?
"Hogyne lenne? Ha valaki nem tudatosan irányítja, akkor az pont hogy magától működik. Márpedig a tény pont az, hogy semmilyen természeti folyamatot, semmilyen termeszeti törvényt nem figyelt még meg soha senki, ami nem működött volna magától."
A fix természeti törvények pontosan hogy a tudatosságot bizonyítják. Különben nem is jöttek volna létre fix törvények. Olyan nincs hogy véletlenül valami fix. Ez olyan mintha feldobnád az érmét, minden esetben írás lenne az eredmény akárhányszor próbálkozol, és azt mondanád ez véletlen :)
"Na 60-asnál elfogytak az érvek, jön a személyeskedés, alázás, meg a magas lóról beszólogatás."
Hol látsz ilyet? Azért mert azt mondtam ti ateisták tündérmesében hisztek? Ha ez neked megalázó akkor nem kellene tudományosan téves világképben hinni amiben minden véletlenül és magától történik :)
"Nem fogod fel, nincs olyan hogy magától? :) "
Magától a természeti törvények által = nem valaki által. A természeti törvények nem valakik az alkotásukat pedig nem bizonyítottad.
"Fix törvények nem jönnek létre sem maguktól sem véletlenül. A fix és a véletlen alapból kizárja egymást. Szükségszerű egy tervező létezése."
Leírhatod 100000x is ez nem lesz tudományos tény attól még. Ezt nehéz felfogni?
"Meg hogy "nem bizonyíték" Mindig ez van :)"
Azt is el kell magyarázni, hogy mi az a bizonyíték?
"A bicikli is magától működik. Maga tekeri a pedált, az meg halad előre."
A biciklinél ott van egy valaki aki hajtja előre az evolúciónál nincs ott senki csak a törvények amik nem valakik, nincs akaratuk.
"Neked ahhoz tudományos forrás kell hogy felfogd, a természet törvényei fixek?"
Egyrészt nem erre kértem forrást, hanem arra hogy ez tervezés eredménye. És azért, mert te állitottad, hogy ez tudományos tény. Ami tudományos forrás nélkül csak egy hazugság volt.
"Azért mert azt mondtam ti ateisták tündérmesében hisztek?"
Ezzel pont mellélőttél, mert nem vagyok ateista, és azonos véleményen vagyunk.
Csak én is benéztem (bocs), mert olyan ateistás vehemenciával válaszoltál valakinek.
"Magától a természeti törvények által = nem valaki által."
Ha valaki vagy valami vezérel folyamatokat akkor nem mondhatod azt hogy magától. A mi világunkban csak az történhet meg és úgy amit a természet törvényei előírnak. Szóval nagy nem magától történik :)
"A természeti törvények nem valakik az alkotásukat pedig nem bizonyítottad."
Dehogynem. Fix törvények nem jöhetnek létre véletlenül. Tehát kapásból az ateista világkép bukta. A fix törvényekből pedig szükségszerű egy törvényalkotó létezése.
"Leírhatod 100000x is ez nem lesz tudományos tény attól még. Ezt nehéz felfogni?"
Meséld már el hogy jöhet létre valami fix, véletlenül :) Ha azt sem érted meg hogy a kettő kizárja egymást nem tudok segíteni.
"A biciklinél ott van egy valaki aki hajtja előre az evolúciónál nincs ott senki csak a törvények amik nem valakik, nincs akaratuk."
Fix törvény nem jön létre véletlenül. Valakinek az akaratából jöhet csak létre fix törvény.
"A biciklinél ott van egy valaki aki hajtja előre az evolúciónál nincs ott senki csak a törvények amik nem valakik, nincs akaratuk."
Bocsi de ez egy szóvicc volt a magázással kapcsolatban.
Hihetetlen, hogy van olyan akinek ez nem esett le. 😂
"Egyrészt nem erre kértem forrást, hanem arra hogy ez tervezés eredménye. És azért, mert te állitottad, hogy ez tudományos tény. Ami tudományos forrás nélkül csak egy hazugság volt."
Akkor kicsit lassítsunk le. Akkor ezek szerint tisztában vagy azzal hogy a természet törvényei fixek. Ez viszont azt is jelenti hogy a véletlenen alapuló világképed már itt megdőlt. Ez megvan? :)
És fix törvények nem jöhetnek létre véletlenül. Ezen mit nem értesz? Ahogy mondtam nincs olyan hogy feldobod az érmét és mindig írás lesz az eredménye. Csak tervezetten lehet fix végeredmény. Érted már?
"Ha valaki vagy valami vezérel folyamatokat akkor nem mondhatod azt hogy magától"
Dehogynem. Magától = emberi (szándékos, tudatos) beavatkozás nélkül. Azaz a természetben minden magától jön létre.
"Fix törvények nem jöhetnek létre véletlenül. '
Ezt kéne bizonyítani, nem csak mantrázni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!