Ha Isten olyan jóságos, akkor miért nem tudatta velünk, hogy miért szenvedünk vagy ha nem fognánk fel akkor miért teremtett olyan lényeket akik szenvednek és ráadásul nem is fogják fel hogy miért szenvednek?
Mikor történik valakivel egy szenvedés akkor azt szokták rá mondani hogy ezt nem tudhatjuk ez istennek a döntése...
Ebben a videóban is ezt mondják hogy a természeti katasztrófák nál azért szemben Mert ezt nem tudhatod ezt még nem tudod felfogni
79#
"De akkor ne hazudjunk akkorát, hogy Isten szereti az embereket, jóságos és hasonlókat mert az épület szerkezetét nagyon roncsolja"
Miért lenne hazugság? Élsz? Akkor?
Anyád, vagy bárki szeret? Akkor?
"Én akkor szoktam szó szerint venni amikor úgy a másik fél is szó szerint értelmezi."
Akkor értem miért írsz butaságokat! Így nem tartom érdemesnek vitánkat, ahhoz valamilyen szinten neked is ismerned kellene a vita tárgyát.
"Miért lenne hazugság? Élsz? Akkor?
Anyád, vagy bárki szeret? Akkor?"
Szerető és jóságos Istennek például probléma lenne, hogy ha megerőszakolnak bárkit is vagy meggyilkolnak és ehhez mint korábban már írtam (tudod amibe csak úgy tudtál belekötni, hogy kiragadtál a kontextusból egy apró részletet) a szabad akaratnak semmi köze.
Lehetne szabad akarat úgy, hogy ilyen borzalmak nincsenek.
"Akkor értem miért írsz butaságokat!"
Pontosan mi volt szerinted butaság?
"Így nem tartom érdemesnek vitánkat, ahhoz valamilyen szinten neked is ismerned kellene a vita tárgyát."
Pontosan mivel nem vagyok tisztában szerinted?
Maximum azt lehetne a szememre vetni, hogy a Biblia értelmezésének nem ismerem mind a sok millió értelmezését. De ezt bárkinek fel lehetne vetni és akkor senki nem vitázhatna senkivel így ezt felvetni is értelmetlen lenne.
Ha pedig csak kiakarsz bújni a vita alól akkor leírhatod azt is nyugodtan, hogy kifogytál az érvekből. Nem kell ilyen kamu indokokkal dobálózni.
82#
"Szerető és jóságos Istennek például probléma lenne, hogy ha megerőszakolnak bárkit is vagy meggyilkolnak és ehhez mint korábban már írtam"
Miért vagy ebben biztos?
Isten egyes tulajdonságait tőle tudjuk, másokat emberi következtetésekből vonhatjuk le.
Kérdezted Istent, hogy mi okozna neki problémát?
Az örök élet miatt, a halál biztosan nem! A szenvedést fizetségnek tartja, lsd: Jézus...Miért skatulyázod be Istent a saját szubjektív korlátolt nézeteid alapján?
Ő nem anyagi, nem köti az idő, nem beteges, nem hal meg, tud teremteni....Mindenre hatással van.
"Kérdezted Istent, hogy mi okozna neki problémát?"
Ha neked nem probléma az, hogy ha megerőszakolják az egyik szerettedet akkor te nem tudod mi az a szeretett.
"A szenvedést fizetségnek tartja, lsd: Jézus..."
Jézus történetével rengeteg probléma van.
Ahogyan megint csak a fenti probléma merülne fel ebben az esetben.
"Ő nem anyagi, nem köti az idő, nem beteges, nem hal meg,"
Ez miért is számít? Attól még, hogy nem hal meg tudja, hogy milyen hatással van az emberekre a halál. Attól még, hogy nem betegszik meg tudja, hogy milyen betegnek lenni, milyen az amikor egy szeretted beteg, ... mivel mindentudó.
"Miért skatulyázod be Istent a saját szubjektív korlátolt nézeteid alapján?"
Az, hogy a szeretteinknek nem akarunk fölösleges szenvedést (más milyet sem) szerintem nem csak az én szubjektív nézetem.
84#
Ezert nem szerettem volna ebbe belemenni. Nagyon elbeszélünk egymás mellett, ha nem vagy tisztában a dolgokkal.
"Ha neked nem probléma az, hogy ha megerőszakolják az egyik szerettedet akkor te nem tudod mi az a szeretett."
Nekem probléma, de én nem vagyok Isten! Te az vagy?
"Jézus történetével rengeteg probléma van.
Ahogyan megint csak a fenti probléma merülne fel ebben az esetben."
Én itt a fizetséget említettem, amit világosan leír a Biblia.
"Ez miért is számít? Attól még, hogy nem hal meg tudja, hogy milyen hatással van az emberekre a halál."
Ha ismernéd a vallást tudnád, hogy az emberek is örök életűek, egyedül Isten törölhet ki valakit az élet könyvéből.
"Attól még, hogy nem betegszik meg tudja, hogy milyen betegnek lenni, milyen az amikor egy szeretted beteg, ... mivel mindentudó."
Ezt pedig már elmagyaráztam a fizetségnél.
"Az, hogy a szeretteinknek nem akarunk fölösleges szenvedést (más milyet sem) szerintem nem csak az én szubjektív nézetem"
Isten nem tartozik a teremtmények szubjektivításába.
Minden egyes örömnek és szenvedésnek nagyon jó célja van. Pl, hogy te megszülethettél, s lehetnek gyermekeid, unokáid...Ha te nem örülsz az életednek, az már egyéni szoc...
"Nagyon elbeszélünk egymás mellett, ha nem vagy tisztában a dolgokkal."
Írd már le, hogy szerinted pontosan mivel nem vagyok tisztában.
"Nekem probléma, de én nem vagyok Isten! Te az vagy?"
Nem. De mindegy, hogy ki isten és ki nem. Ha valakinek nem gond a másik fölösleges (vagy akármilyen) szenvedése akkor az nem szereti a másikat. Akkor ott már nem szeretettről beszélünk.
"Ha ismernéd a vallást tudnád, hogy az emberek is örök életűek, egyedül Isten törölhet ki valakit az élet könyvéből."
Attól még, hogy a lelke a kereszténység szerint tovább él attól még az ember meghal. Vagy szerinted élő embereket ásnak el évezredek óta a földbe vagy égetnek el és egyéb temetési módok? (persze volt amikor élő emberekkel is csinálták de most nem ez a lényeg)
"Isten nem tartozik a teremtmények szubjektivításába.
Minden egyes örömnek és szenvedésnek nagyon jó célja van. Pl, hogy te megszülethettél, s lehetnek gyermekeid, unokáid...Ha te nem örülsz az életednek, az már egyéni szoc..."
Az, hogy én örülök-e az életemnek a téma szempontjából teljesen irreleváns. Képzeld vannak akik annyira nem őrülnek az életüknek, hogy még el is dobják azt.
Ahhoz, hogy nekem vagy bárkinek lehessen gyerek, vagy megszülethessen egyáltalán semmi szükség az ég világon a szenvedésre. Ahogyan semmi máshoz sincsen szükség a szenvedésre.
Ezenfelül a szavaknak van jelentése. Ha ettől eltekintünk akkor végül is mindenki szeret és gyűlöl mindenkit csak a saját szubjektív szeretetével és gyűlöletével. Ilyen módon akkor Hitler is a szubjektív szeretete miatt üldöztette és mészároltatta le a zsidókat. Nem volt ott semmi gyűlölet csak ő másképpen szeretett.
Innentől kezdve csak a szavaknak nincs értelme. Nem is egy billentyűzeten írok neked hanem egy kanálon. Majd ventilátorozom a spagettit és akkor majd eltudod olvasni amit most írtam.
"Én itt a fizetséget említettem, amit világosan leír a Biblia."
Itt megint felmerül a már említett szerettetes kérdés, hogy a drága Istennek miért pont szenvedés kell fizetségül? Eleve szerinted mégis miért kell fizetnünk?
Igazán leírhatnád, hogy pontosan szerinted honnan is ered az "eredendő bűn". Sajnos nem tudom, hogy pont te melyik koncepciót hiszed a sok közül mert eddig csak mellébeszéltél de le nem írtad.
86#
Elég régóta írom ugyanazokat a sorokat mégsem fogod fel, mert nem vagy tisztában az alapokkal, vagy mert nem vagy képes felfogni.
Egyáltalán nem mindegy, hogy Isten vagy, akár ember vagy!
Szerintem a teizmus hívői, ezt mind így gondolják.
Hogy miért? Benne van a könyvben.
Folyamatosan Isten jóságán, mindenhatóságán lovagolsz, mintha ezt az egy sort hallottad volna valahol! Isten rengeteg tulajdonsága le van írva a Bibliában, ráadásul ő maga mondja el. Nem titok, benne van a könyvben. Pl:
"én, az Úr, a te Istened féltékeny Isten vagyok. Az atyák vétkét megtorlom gyűlölőim fiain, sőt fiainak fiain és azok fiain is. De aki szeret és megtartja parancsaimat, annak megmutatom jóságomat az ezredik nemzedékig."
Ezek szerint nem egy kislányos picsogó istenkéről beszélünk, mint ahogy te azt valami meséből vetted!
Ő a seregek ura, kemény és igazságos! Persze nem a te szubjektív igazságod alapján, hanem Isteni szinten. Ha kell kiírtja a világot, ha kell megengedi, hogy tovább éljen egy faj...
Számára nem hal meg az illető, csupán visszakerül hozzá, ahol megítéli.
Utolsó, visszatértünk ahhoz, hogy hogyan is lehet ezt jónak nevezni... sehogy.
Szóval szerettek egy szadista, egoista istent.
89#
Aki ezt a gyönyörű életet adta szüleidnek, neked és utódaidnak...
Ráadásul a földi "szerinted pokol" után örök boldogság vár, ha nem erőszakoltál nőket.
"Aki ezt a gyönyörű életet adta szüleidnek, neked és utódaidnak..."
Aki ezt a borzalmas életet adta annak aki öngyilkos lett,.....
"Ráadásul a földi "szerinted pokol" után örök boldogság vár, ha nem erőszakoltál nőket."
Melyik felekezetben tanítják ezt?
Van ahol úgy gondolják, hogy Istentől függ, aki ha jellemzésed követjük akkor nem nagyon fog úgy dönteni, hogy bárki is a mennyországba kerüljön, talán pár mészáros.
Vannak akik szerint a cselekedetek alapján lehet mennyországba jutni de ott sem a szerint, hogy erőszakoltál-e vagy sem.
Ezenfelül még van pár verzió, kiegészítés és hasonlók.
"Elég régóta írom ugyanazokat a sorokat mégsem fogod fel, mert nem vagy tisztában az alapokkal, vagy mert nem vagy képes felfogni."
Olvasd el az előző válaszaimat mert a 87. válaszod alapján nem sikerült felfognod azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!