Ha Isten olyan jóságos, akkor miért nem tudatta velünk, hogy miért szenvedünk vagy ha nem fognánk fel akkor miért teremtett olyan lényeket akik szenvednek és ráadásul nem is fogják fel hogy miért szenvednek?
Mikor történik valakivel egy szenvedés akkor azt szokták rá mondani hogy ezt nem tudhatjuk ez istennek a döntése...
Ebben a videóban is ezt mondják hogy a természeti katasztrófák nál azért szemben Mert ezt nem tudhatod ezt még nem tudod felfogni
Az ószövetségi kegyetlen törvényeket nem Isten akarta adni, az emberek kérték, és el is fogadták igazságosnak. Hogy egy közösség hogyan kezeli a bűnöket, az változó. Kultúránként és koronként más, háborús időkben is más.
Jézus mindig az egyénhez szólt, és a hatályos büntető törvényeket nem akarta megváltoztatni. Politikába sem szólt bele. Jézus olyan erkölcsi panacsolatokat adott, amiket ha betartunk, nincs is szükség törvényre. De ha nem, marad az ítélet.
A törvény sosem oldja meg a bűn problémáját, akármennyire is igazságos, csak rámutat.
A bűn problémáját csak az egyénileg elsajátított kegyelem szellemisége oldja meg.
Nem Isten akarta adni? Tán kényszerítették? Tán nem tudott volna tökéletes istenként valami hangyafsznyival is értelmesebb, kevesbé szadista, szexista és kegyetlen törvényt alkotni, csak azt, hogy a megerőszakolt nőt adják hozzá az erőszaktevőhöz?
Ennyi telik egy tökéletes, mindenható, szerető istentől?
Mert szerintem ettől gyakorlatilag minden magasabb szinten van moralisan vagy erkölcsileg. Gusztustalan, bár az egész Bibliai az. Érthetetlen, hogy ezt bárki követendő erkölcsnek gondolja.
Ha a gyerekedet megerőszakolnák, hozzáadnád az erőszakolóhoz? Ha nem, te máris magasabb szinten vagy erkölcsileg, mint az istened.
23#
Hogy mi a jó és mi a rossz, azt isteni kompetencia eldönteni. Az, hogy neked nem tetszik valami, a kutyát sem érdekli! Te csak egy teremtmény vagy, életed útja és célja beleértve a szenvedést és a boldogságot is, a jövő létrejöttének feltételéhez van kötve!
Mitől lenne jobb, vagy rosszabb Istennek, ha téged hozzáadnak, vagy nem a megerőszakolódhoz. Viszont a jövőképhez ez elengedhetetlen. Ha nem így lett volna, most nem tehetted volna fel ezt a fontos kérdést!
Épp ezt kérdeztem, hogy neked tetszik?
Most is hozzá kéne adnunk az erőszaktevőhöz az áldozatot, aki mondjuk a lányod, ahogy az istened mondta? Ugye az ő szava nem változik.
Erre válaszolj.
Ha azt mondod, igen, abból látszik igazán, hogy mennyire is agymosott beteggét tud tenni a vallás valakiket.
Ha nemmel válaszolsz, akkor csak szimplán kijelented, hogy nem értesz egyet az isteneddel, egy fokkal jobb. Én sem értek egyet, mert egy undorítóan morális zsákutca.
Plusz ne hari, de valahogy, a szerető mindenható tökéletes isten leszarja ha valakit megerőszakolnak, sőt mindenkit leszar duma nem áll össze :D
Miért is annyira fontos annak a gyereknek a megerőszakolása ahhoz, hogy isten (tökeletes, előre tudott és eltervezett, stb) tervéhez megvalósuljon?
Annyi logikai bukta van ebben mint ide Buda.
Nézd, ez marhat egyszerű. Egy tökéletes, mindenható isten tervez egy világot. Ha az a világ nem tökéletes, egyértelmű, hogy a tervezője vagy hibázott (szóval nem mindenható és tökéletes) vagy nincs képessége tökéletesre alkotni (szóval nem mindenható és tökéletes). Innentől kezdve minden más melléduma.
Vagy isten nem tudta volna tökéletesnek tervezni a világot, ahol nem erőszakolják meg azt a gyereket? Mi szerepe van a rossznak egy TÖKÉLETES alkotó világában? A legkisebb kényelmetlenség is értelmetlen ebben a feltételezésben.
Abban meg remélem egyetértünk, hogy a világ nem tökéletes.
25#
Nagyon sajnálom, de te nem vagy Isten. Ha írsz egy programot, pl. Ha te írtad a fortnite-ot. Akkor az ott szereplőkre ható összes fizikai és egyéb erőt előre megtervezed, úgy gondolván, hogy a végkifejlet szempontjából az jó lesz neked! Nem nekik, neked!!! Nem ők a fejlesztők, hanem te!!!
Aki ebben az életben boldog akar lenni, annak van is rá esélye. Akár úgy, hogy keresi a fejlesztőt, akár úgy, hogy nem!
Ráadásul ott az ígéret, ha meghalsz ebben a világban, örökké élhetsz egy másikban.
Nem mondtam, hogy isten vagyok. Azt mondtam, hogy a te isten(képed) egy közel sem tökéletes, morálisan erősen megkérdőjelezhető valaki/valami.
Értem, hogy szerinted istennek kva mindegy minden, szrik mindenkire, csak az legyen amit ő akar. Értem. Sőt, egyetértek. Kérdés, hogy ezt hogy lehet szeretőnek és jónak gondolni.
Mert én ugyanígy gondolom, és a Bibliában is ezt látjuk, hogy Isten gusztustalan, igazságtalan és szadista. Kérdés, hogy te ezek után, hogy egyetértünk, miért tartod jónak és szeretőnek meg mindenhatónak és tökéletesnek.
"Nem mondtam, hogy isten vagyok. Azt mondtam, hogy a te isten(képed) egy közel sem tökéletes, morálisan erősen megkérdőjelezhető valaki/valami."
Hogy te milyennek gondolod őt, az a szíved joga, teremtményként szabadakaratot kaptál. Az emberi moralitás és tökéletesség nem mérhető Istenhez, csak emberekhez. Az Úr egyes tulajdonságait a Bibliából ismerheted meg.
Megint a mellédumálás. Megismertem a Bibliából, mint az előbb kifejtettem, és ahogy te is leírtad, egyet is értettünk. Leszrja a teremtményeit, nem tökéletes, szadista és igazságtalan.
Az volt a kérdés, hogy ezek után te miért tartod jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!