Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten olyan jóságos, akkor...

Ha Isten olyan jóságos, akkor miért nem tudatta velünk, hogy miért szenvedünk vagy ha nem fognánk fel akkor miért teremtett olyan lényeket akik szenvednek és ráadásul nem is fogják fel hogy miért szenvednek?

Figyelt kérdés

Mikor történik valakivel egy szenvedés akkor azt szokták rá mondani hogy ezt nem tudhatjuk ez istennek a döntése...

Ebben a videóban is ezt mondják hogy a természeti katasztrófák nál azért szemben Mert ezt nem tudhatod ezt még nem tudod felfogni

[link]

2023. júl. 16. 11:12
 71/105 anonim ***** válasza:
65%
Ez olyan mint ha én azt írnám, hogy aki vallásos az ostoba.
2023. júl. 18. 19:30
 72/105 anonim ***** válasza:
24%

Nem, csak keresztények értik. De kellő szakértelmet igényel. Nem véletlenül tanítják a teológiát pl. a hittudomanyi kar-on illetve a lelkészképző kar-okon.

A Biblia 66-67 könyve különféle műfajban, és nyelveken íródott.

Nem lehet szemezgetni belőle, van amit szószerint kell érteni, van amit nem. Vannak történetek, melyek nem közvetlen, csak vallási szóbeszéd útján maradtak fenn...

2023. júl. 18. 19:31
 73/105 anonim ***** válasza:

"Miért ki erőszakolta meg a nőt, kik háborúznak, kik vezetik az emberi társadalmat, kik nem vettek neked iphone 14-et? Isten, vagy a szabadakarattal rendelkező emberek?"

Ki? Emberek.

De miért?

Na ez itt a lényeges kérdés mert adhatnak bárkinek szabad akaratott ha közben olyan hajlamokat adnak neki amik rosszra kényszerítik, ha közben olyan körülményeket adnak neki amik rosszra kényszerítik, ha közben olyan tulajdonságokat adnak neki amivel nem tudja elkerülni a rosszat.

Szabad akarat NEM EGYENLŐ azzal, hogy rosszat teszünk. Könnyen lehetett volna szabad akarattal teli, boldog világban élni Isten nélkül is (az után Isten nélkül miután ezt megteremtette).

De ő nem ezt akarta ő azt akarta, hogy pitizenek neki. Jól látszik abból is, hogy elfordult az emberektől még Ádáméknál.

Ahogyan ha valaki nem pitizik neki elég szépen akkor az menjen a pokolba.

2023. júl. 19. 08:17
 74/105 anonim ***** válasza:

Csinálhatok egy tökéletes pudingot is, abszolút képes vagyok rá, gyerek boldog, férj boldog, mindenki boldog.

Ehelyett én beleteszek egy kis tejet, amiről tudom, hogy lejárt, meg egy kis eperlekvárt, bár a férjem allergiás, meg jó hígra is csinálom, mert tudom, hogy a gyerek úgy magára fogja borítani. De azt is tudom, hogy a végén egy jó nagy cifrafosás, káromkodás és allergiagyógyszer, meg egy hét betegség ut a kiccsaládnak hepi enddel ér véget a puding sztorija, így ez a sztori is bizonyítja, hogy én tökéletes pudingot alkottam. Elvégre a nagyobb jó, meg a hepi end a lényeg, amit én ugye láttam előre, ahogy a fosást is.

2023. júl. 19. 08:44
 75/105 anonim ***** válasza:
42%

Van aki többet szenved, van aki kevesebbet. Van aki átok alatt él, van aki áldás alatt. De az átok alól ki lehet törni. Kár lázadni a sorsunk miatt, inkább meg kell ismerni saját magunkat, és Istent amennyire lehet.

Kálvin János mondta azt, hogy az egész bölcsességünknek két összetevője van: helyes Istenismeret és helyes önismeret. Ezek összefonódnak és egyik sincs meg a másik nélkül.

2023. júl. 19. 10:22
 76/105 anonim ***** válasza:
50%

73#

Ne magadból indulj ki. Engem és még a nagy többséget sem kényszerítettek a rossz körülmények nők megerőszakolására!

A világot tökéletesre teremtette Isten az ember számára. Amiben most élünk az a bűntetéssel fűszerezett világ (eredendő bűn), olvasd el mégegyszer a Bibliát.

Az ítélet napja után 144 ezer embet a kiválasztott népből ismét bekerülhet a tökéletes világba!

Nekem nincs bajom a mostanival sem, próbálok saját szubjektív morálomnak megfelelően élni, s Isten majd megítél a saját értékrendje àltal. Hogyan? Az már az ő dolga!

2023. júl. 19. 12:30
 77/105 anonim ***** válasza:
100%

"Ne magadból indulj ki. Engem és még a nagy többséget sem kényszerítettek a rossz körülmények nők megerőszakolására!"

Mellébeszélsz csak. Nem csak a rossz körülményeket írtam és nem írtam, hogy melyik hatás milyen bűn elkövetésére kényszerítené vagy terelné az embert.

Próbáld meg értelmezni először amit mások írnak aztán próbálj belekötni.

"A világot tökéletesre teremtette Isten az ember számára. "

Ha így lett volna akkor nem lett volna ott a fa ÉS nem tudott volna bejutni az ártó szándékú Lucifer.

"Amiben most élünk az a bűntetéssel fűszerezett világ (eredendő bűn), "

Tehát büntetésképpen rá vagyunk kényszerítve még több bűn elkövetésére. Egyszerűen zseniális. Mintha a pedofilt azzal büntetnénk, hogy bezárjuk egy óvodába.

(Itt még ki lehetne térni bővebben is a büntetés igazságtalanságára és arra, hogy mennyire nem mutatta az egész történet azt, hogy Isten mindentudó, mindenható, jóságos, igazságos vagy szerető lenne, de ebbe nem megyek bele mert könnyebb ha logikus gondolkodás mellett "olvasd el mégegyszer a Bibliát")

"Az ítélet napja után 144 ezer embet a kiválasztott népből ismét bekerülhet a tökéletes világba!"

Tehát létrehozott több milliárd embert, hogy egy elhanyagolhatóan kis részének jó legyen. A szeretett és igazságosság mintaképe.

2023. júl. 19. 12:45
 78/105 anonim ***** válasza:
0%

77#

Isten műve nem azért tökéletes, hogy te jól érezd magad benne (ha csak ennyi kell, cuccozd szét magad minden nap). Ezt sehol sem állítja a Biblia. Azért tökéletes, mert a könyv sugalmazója tökéletesnek érzi. Ha te sugalmaztad volna a Bibliát, akkor az lenne benne, hogy milyen sz@r az élet. Más ember máshogy látja. Isten, pedig nem emberi nézőpontból osztályozza a teremtést.

Ádám és Éva történetét csak az óvódások veszik szó szerint! Csak szólok!

2023. júl. 19. 14:12
 79/105 anonim ***** válasza:

"Isten műve nem azért tökéletes, hogy te jól érezd magad benne (ha csak ennyi kell, cuccozd szét magad minden nap). Ezt sehol sem állítja a Biblia. Azért tökéletes, mert a könyv sugalmazója tökéletesnek érzi. "

Az, hogy szerinted a drogozástól lenne a legboldogabb az embert az csak téged jellemez.

Ezenfelül lehet azt mondani, hogy Isten szempontjából tökéletes a világ. De akkor ne hazudjunk akkorát, hogy Isten szereti az embereket, jóságos és hasonlókat mert az épület szerkezetét nagyon roncsolja.

"Ádám és Éva történetét csak az óvódások veszik szó szerint! Csak szólok!"

Nem csak ők. Csak szólok.

Én akkor szoktam szó szerint venni amikor úgy a másik fél is szó szerint értelmezi. Mivel pedig az eredendő bűnre hivatkoztál ezért feltételeztem, hogy te is azok közé tartozol akik szó szerint értelmezik. Mert enélkül elégé kérdésesé válik, hogy milyen eredendő bűnről is akartál beszélni.

2023. júl. 19. 14:45
 80/105 anonim ***** válasza:
100%

Szóval a tökéletesség csak egy szó, ami Isten számára akár teljesen mást jelent... :D ok. Igaz, hogy így a szavak is értelmüket vesztik, de ne zavarjon.

Ha a tökéletesség igazabol Istennél a tökéletlenséget, a gonoszságot és a szadizmust is jelentheti, akkor miről beszélünk?

2023. júl. 19. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!