Ha Isten olyan jóságos, akkor miért nem tudatta velünk, hogy miért szenvedünk vagy ha nem fognánk fel akkor miért teremtett olyan lényeket akik szenvednek és ráadásul nem is fogják fel hogy miért szenvednek?
Mikor történik valakivel egy szenvedés akkor azt szokták rá mondani hogy ezt nem tudhatjuk ez istennek a döntése...
Ebben a videóban is ezt mondják hogy a természeti katasztrófák nál azért szemben Mert ezt nem tudhatod ezt még nem tudod felfogni
A szenvedésünk oka pont az, hogy Istennel megromlott a viszonyunk. Ezért nem értjük a tervét, célját az egész életünkkel.
Isten igazsága nem az emberek igazsága, ez benne van a Bibliában. Tehát az ateisták saját álláspontjukból jogosan mondják, hogy Isten nem igazságos.
Van egy narancsom ami kék színű. Azt mondják rá, hogy narancs színű de nem értik meg, hogy az kék színű csak az a kék nem az ő kékjük.
De akkor miért is kéne kéknek nevezni?
Ha az emberi mércével, logikával Isten nem felel meg az őt jellemző tulajdonságoknak akkor csak simán nem igazak rá.
Lehet az ő "igazságosága" valamilyen felsőbb az már nem igazságos hanem arra már egy másik szó kell.
Lehet az ő "szeretete" valamilyen felsőbb szeretet de az már nem szeretett. Arra már kell egy másik szó.
15, gondolom akkor még ma is érvényes, amit mondott arról, hogy kiket kell megkövezni, meg az is, hogy hogyan kell rabszolgákat tartani, meg az erőszaktevőkhöz hozzáadni a megerőszakolt nőket?
Szuper istened van.
Kedves 15-ös!
Abban szerintem igazad van, hogy az apologetikusok Istene nem változik vagy változtatja meg a véleményét, (mert mindentudó és mindenható), csakhogy szerintem ezen tulajdonságok azt jelentik, hogy minden felelősség az ővé, vagyis teljesen fölösleges törvényeket szabnia, mivel bármikor elérheti az általa várt állapotokat, és értelmetlen ténylegesen büntetnie a "bűnösöket"
mivel ő az, aki engedte, hogy bűnt kövessenek el,és az ő döntései vezzettek oda hogy a bűnös olyan körülmények között és mentális állapotrban találta magát ami miatt bűnös lett és a nem bűnösök is Isten cselekedetei miatt nem azok. Tehát hogyan lehet Isten jó, ha csak azért hoz létre embereket, hogy a pokolban a végtelenségig szenvedjenek?
Emellett szeretném megjegyezni, hogy az emberek döntő többsége nem a Bibliából vezeti le a moralitását, hanem sokan például a szekuláris-humanista alapelveket veszik figyelembe (én is) és ha az egyházak ragaszkodnának a Bibliai törvények és moralitás teljes betartatásához szerintem mégtöbb hívőt vesztenének.
Csak hogy egyértelmű legyek: én nem vagyok vallásos sem teista, de tisztában vagyok vele és vallásos nevelést kaptam.
Várom a válaszod a fent említett dologra.
Isten nem változik, a szava nem változik, az igazság nem változik, szóval a rabszolgatörvényt meg az erőszakolók kihazasítását is támogatod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!