Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten olyan jóságos, akkor...

Ha Isten olyan jóságos, akkor miért nem tudatta velünk, hogy miért szenvedünk vagy ha nem fognánk fel akkor miért teremtett olyan lényeket akik szenvednek és ráadásul nem is fogják fel hogy miért szenvednek?

Figyelt kérdés

Mikor történik valakivel egy szenvedés akkor azt szokták rá mondani hogy ezt nem tudhatjuk ez istennek a döntése...

Ebben a videóban is ezt mondják hogy a természeti katasztrófák nál azért szemben Mert ezt nem tudhatod ezt még nem tudod felfogni

[link]

2023. júl. 16. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/105 anonim ***** válasza:
90%

Azt kéne előbb bizonyítani, hogy Isten jóságos.

Nulladik lépésként meg ehhez azt, hogy Isten létezik.

Addig nem érdemes részletkérdéseket kutatni amíg az alapfeltevés sincs bizonyítva.

2023. júl. 16. 12:07
 2/105 anonim ***** válasza:
0%
Meg van adva. Csak az utóbbi kis időben( pár ezer év) az emberiség elfordult az igazi fejlődés menetétől, ahol a picik látván a körülöttük lévő bölcsebbeket és jókat, bíznak bennük, ahogy azok bíznak a nagy bölcsekben, akik pedig el tudják magyarázni, hogy mi miért van, oda, hogy hiedelmeket találtak ki, valóság és bölcsesség helyett a megszerzett értéktelen papír alapján vezetődik a bolygó, így ezek az igaz szokások is eltörlődtek. Most is lenne lehetőséged..., sőt rengeteg. Akár pont most is, ahogy írok neked s te ezt látod, írhatsz és megértéshez juthatsz. Csak nem abban nőttél fel, hogy egy bolygó követi istent, a természetet, ahol a bölcsek segítenek és bizonyossághoz lendítenek, hanem.. nos ebben, így nincs meg a kellő önismereted és intuíciód a természettel való harmónikus hozzáállásod, hogy kellően befogadd majd szavaimból, amit keresel.
2023. júl. 16. 13:51
 3/105 anonim ***** válasza:
37%
Isten abszolut jóságos viszont a szenvedés okozója sosem Ő hanem inkább az ellenség azaz a Sátán,akinek mivel az emberek bűnösek,a Sátánnak joga van szenvedéseket okozni mivel a szenvedés meg a bűn következménye.Az meg,hogy a Sátánt miert hagyja Isten,hogy tönkretegye az emberek életét arra szerintem a leglogikusabb válasz az lehet,hogy még rengeteg embernek meg kell térnie tehat idő előtt Isten nem küldheti a gyehennába a Sátánt mert vele együtt sok sok ember elkárhozna,ezzel latni,hogy Isten nemcsak jóságos hanem még igazságos és jogszerű is tehát egyenlőre kivár,hogy nyilvánvalóvá váljék a Sátán gonoszsága illetve minél több ember megmenűköljön azaz megtérésre jusson!! Kb nekem ez így tünik logikusnak!! De bevallom nem én jöttek erre rá tanítottak erre de nekem logikus!!
2023. júl. 16. 15:36
 4/105 anonim ***** válasza:
62%
Blablablabla, utolsó tolja a keresztény értelmetlensegeket. Nulla logika. Miért kell egy mindenható Istennek várnia, hogy a saját teremtményei, akiket ő teremtett tökéletesre, megtéfjenek, mert anélkúl nem tudja megmenteni őket, mikor mindenható? Hagyjuk már.
2023. júl. 16. 15:39
 5/105 anonim ***** válasza:
32%
A kérdező először feltesz egy kérdést amire aztán megadja önmagának a választ egy videóval. LOL
2023. júl. 16. 17:59
 6/105 A kérdező kommentje:
5. Épp azért osztottam meg a videót erre, mert az nem válasz erre
2023. júl. 16. 18:27
 7/105 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én azt az érvet szoktam hallani, hogy Isten a szenvedést azért hagyja/okozza mert ennek jó következménye van,csak mi azt nem látjuk be.

Természetesen ez szerintem nem egyeztethető össze azzal, hogy Isten egyszerre jó és mindenható.

2023. júl. 16. 19:02
 8/105 anonim ***** válasza:
27%

"Épp azért osztottam meg a videót erre, mert az nem válasz erre"

Aha, csak a szokásos lemez. Az ateistáknak semmi nem elég jó magyarázat.

Szerintem meg a linkelt videód tökéletes magyarázatot ad kérdésedre.

Attól hogy te nem fogadsz el egy magyarázatot, az még nem jelenti azt, hogy az nem helytálló.

2023. júl. 16. 19:06
 9/105 A kérdező kommentje:
8. Itt tettem fel a kérdést ezzel kapcsolatban amit nem értettem arra várom a választ... az nincs benne a videóban...
2023. júl. 16. 19:09
 10/105 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem ad választ a videó,mivel az egyetlen igazi érv a videóban, hogy Isten a nagyobb jó érdekében engedhetik,de ezt mi nem tudjuk megérteni szerintem nem egyeztethető össze azon keresztény elképzeléssel,hogy Isten létezik és egyszerre végtelenül jóságos és mindenható, mert ha mindenható akkor nincs szüksége a szenvedés engedésére.

Az meg hogy a legjobb vigasztalást a kerszténység nyújtja szerintem sok esetben egyáltalán nem igaz és egyáltalán nem magyarázat aarra, hogy Isten ha létezik miért engedi a szenvedést.

Az pedig hogy még bizonyíték is, mert van objektív mércénk arra,hogy mi jó és rossz, ha nincs Isten akkor nem lenne, de mivel van objektív moralitás, így Isten is létezik szerintem körkörös érvelés teljesen alaptalan előfeltételezésekkel.

2023. júl. 16. 20:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!