Nem átlátszó az iszlám?
Ha így van, akkor nem volt túl sikeres, nem hogy a tervei szerint alakultak volna a dolgok, hanem még tíz év után el is kergették Mekkából és alig voltak követői, az arabok már csak halála után egyesültek.
Gondold újra az alaptalan elméleted :)
Az iszlám nem hirdet olyat hogy az arab nép Isten kiválasztott népe, szóval totál el vagy tévedve. Továbbá a Korán nem foglakozik olyannal hogy arab nép. Már a kezdetektől minden etnikumhoz, minden emberhez szól tehát kukázhatod azt is hogy az aran törzseket akarta kibékíteni.
Korábbi vallások alatt mit értesz? Mert plédául az iszlám minden keresztény alaptanítást elutasít, mint szentháromság, Jézus istensége, Jézus megváltó halála stb.
"Korábbi vallások alatt mit értesz? "
Nyilván a zsidó-keresztény kultúrkört, hisz Mohamed lekoppintotta a Biblia jelentős részét.
"Nyilván a zsidó-keresztény kultúrkört, hisz Mohamed lekoppintotta a Biblia jelentős részét."
Ahogy mondtam az iszlám minden keresztény alaptanítást elutasít, mint szentháromság, Jézus istensége, Jézus megváltó halála stb. Az Ószövetségből sok történet, személy valóban szerepel a Koránban is de a Korán szerinti történetek, próféták sokkal logikusabbak, igazságosabbak, erkölcsösebbek mint a Bibliai. Nyilván a koppintás nem lehet hitelesebb, igazságosabb, erkölcsösebb, így a Korán az eredeti, a Bibliát pedig meghamisították.
"Ahogy mondtam az iszlám minden keresztény alaptanítást elutasít, mint szentháromság"
Ettől még a sztorik, karakterek jelentős része azonos, szóval elég egyértelmű, hogy valaki lopott. Mivel pedig a Biblia pár évszázaddal megelőzte a Koránt, elég egyértelmű, hogy utóbbi a lopott.
"Mivel pedig a Biblia pár évszázaddal megelőzte a Koránt, elég egyértelmű, hogy utóbbi a lopott."
Ha te előbb mondasz valamit mint mások akkor biztosan neked van igazad mert előbb mondtad? Ez aztán a lolgika :)
Az iszlám szerint a Koránnal helyreállt az eredeti üzenet, mivel a Bibliát meghamisították. És ha megnézzük, a Korán fényévekkel logikusabb, erkölcsösebb, hitelesebb a Bibliánál így egyéretlmű hogy a Korán állítása az igaz.
"Ha te előbb mondasz valamit mint mások akkor biztosan neked van igazad mert előbb mondtad?"
Sehol egy szóval sem említettem ilyesmit. Lemásolni bármit le lehet, a tény annyi, hogy ami később készül, az értelemszerűen csak egy másolat.
"Sehol egy szóval sem említettem ilyesmit. Lemásolni bármit le lehet, a tény annyi, hogy ami később készül, az értelemszerűen csak egy másolat."
Hát nem, mert a későbbi lehet az eredeti helyreállítása és a Korán estében pontosan erről van szó. Ha összehasonlítod a Bibliában és a Koránban szereplő ugyanazon történeteket, személyeket akkor azt látjuk hogy a Korán szerinti fényévekkel logikusabb, erkölcsösebb, hitelesebb a Bibliánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!