Mi az a szín, vagy az a valami festőszer, amivel az olajfestményeimen a színeket picit elhalványítom és átlátszóvá tudom tenni?
Figyelt kérdés
festés, színek,2016. jan. 29. 16:10
1/7 anonim válasza:
Oldószerre gondolsz? Terpentin+lenolaj keverék szokott lenni olajhoz. Ha nem akkor fogalma sincs mire gondolsz, valami képet vagy videót tudsz esetleg mutatni?
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Sajnos én sem tudom, ezért kérdeztem meg.De szerintem rutin kell hozzá! Ma arra is rájöttem, hogy a feketém nem elég fekete. Van Gogh ivory black-al dolgozom, sajna nem elég fekete...van ettől feketébb is???
2016. jan. 29. 23:23
3/7 anonim válasza:
Akkor ha jó értelmezem csak a festéket használod és azt kened a vászonra? Mert akkor az kell amiről beszéltem:) Lenolaj+terpentin keverék, pontos arányom nincs, érzésre szoktam kicsit több terpentinnel. Amúgy akkor ha nem használsz ilyet hogy mosod ki az ecsetet? Hű nem tudom a van gogh pedig rendesen pigmentált általában...
4/7 A kérdező kommentje:
Eleinte csak a tubusból dolgoztam, de rájöttem azonnal, hogy nem lehet eléggé jól dolgozni vele, száraznak tűnt. Majd kis edénykébe tartok lenolajat, abba mártogatom az ecsetem ha úgy érzem, hogy sűrű a festék, nem tudom jól e csinálom,...vagy szagtalan terpentínbe kellene????.. .abba nem mertem.... :)
2016. jan. 31. 11:38
5/7 anonim válasza:
Hát mint már mondtam én a kettő keverékébe szoktam, nekem anno ezt mondták hogy így kell.
6/7 anonim válasza:
A keverékét festőszernek hívják,amikor sokféle dolgot tartalmaznak.
pl:
Egyébként a festékek maguk is eltérnek áttetszőségükben, ez a normális művészfestékeken fel is van tüntetve. Jellemzően a színpigment tulajdonságától függ,de egy festék más anyagot is tartalmaz és ezek aránya hatással lehet az áttetszőségre. A lényeg,hogy négyzet vagy kör jelölést keressél,ha teli kör vagy négyzet,akkor fed,ha üres,akkor áttesző.
Ezekre érdemes a festéskor figyelni,mert jó hatást lehet elérni.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsot, igazán aranyosak vagytok, hogy segíteni akartok. Sokat tanultam most is! Szép estét!
2016. febr. 1. 18:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!