Kezdő vagyok az olajfestésben, viszont imádok festeni, imádom a színek kavalkádját, amit kikeverek, amit vászonra viszek. Nagy bűnnek számít az, ha néha leplagizálom egy-egy híres festő művét?
Figyelt kérdés
2016. jan. 9. 17:19
1/11 anonim válasza:
Nyugodtan plagizálj, vegyél át dolgokat, aztán idővel kialakul a saját stílusod.
2/11 anonim válasza:
Addig nem bűn, amíg nem akarsz festményeket hamisítani és eladni.
3/11 anonim válasza:
Stílusgyakorlatnak, tanulásnak nagyon jó dolog, viszont ezeket akkor így is kell kezelni. Ez olyasmi, mint színésznek a próba, de nem mint az előadás :)
Ha úgy mutatod be ezeket, hogy a "műveid" vagy az "alkotásaid", akkor senki nem fog komolyan venni.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, remélem előbb-utóbb megtalálom a stílusomat!Hát a plagizálási festményen mindíg változtatok valamit, teszek bele, elveszek belőle.Az alap hasonlít, de mégsem ugyanaz, mert m
2016. jan. 9. 22:35
5/11 A kérdező kommentje:
....….mert rengeteg időre, gyakorlásra van szükség,és a megfestett festmény csak kicsit hasonlít az eredetihez!
2016. jan. 9. 23:22
6/11 anonim válasza:
Nem plagizálod, lényegében ismerkedsz a szakmával. Ez tanulmánymunka, nem műalkotás. A restaurátorok is többek között így sajátítják el a szakmát, mert nekik aztán az eredetit is biztos kézzel helyre kell pofozniuk.
Hamisításnak csak akkor számít, ha eredetiként akarod értékesíteni, de saját neveden szignózva, mint XY festő másolatot el is adhatod.
7/11 A kérdező kommentje:
Köszi válaszod, de igyekszem majd, hogy a másolat mégsem legyen másolat. Elfogok térni részletekben....pld. 3 platánfa helyett 4-et festek, vízesésnél is el tudok valamiben térni, az ajnövényzet színei ....is kicsit eltérhet...De még egyenlőre szükségem van ötletre, amiből ki tudok indulni.Ez is plagizálás? Így is meg kell neveznem név szerint az ötletadó művészt?
2016. jan. 10. 14:41
8/11 anonim válasza:
Pedig az a lényege, hogy igyekszel minél pontosabban kikeverni az adott színt. Abból tanulsz. De mondom, ez nem plagizálás, hanem tanulás. Ezt ne műalkotásnak tekintsd. Ha szándékosan eltársz, és új értelmet adsz a képnek, az átírás. De átírni a látványt is lehet: tájat, portrét, aktot, csendéletet. Viszont amíg a színtan nem megy, ezzel nem érdemes foglalkozni.
9/11 anonim válasza:
Azt is fontos megérteni,hogy miért az a szín van ott, viszont.. probléma az,hogy manapság már nem azok a színek vannak a régi képeken,mint mikor eredetileg festették:)
10/11 A kérdező kommentje:
Vagy 20 évvel ezelőtt ifjúkoromban festettem vagy 30 darab kisképet, olyan 25x20, akvarell, tempera, 1-2olaj. Be is rámáztattam, azóta a párom munkahelyén díszeleg. Nagyon boldog voltam, hogy ilyen jól sikerültek, de a festést sajnos abbahagytam, jött a család, gyerekek,munka mellett a fősuli, képzések, stb. De most nagy ihletet kaptam, csak olajba gondolkodtam, és vászon alapra, sőt nagyobb méretekbe is gondolkodom.Ezek a terveim, mielőtt tényleg nekikezdek, jó lenne egy pár dologgal tisztába lenni, mit lehet, és mit nem!
2016. jan. 10. 17:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!