Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az agynak állítolag van egy...

Az agynak állítolag van egy természetes védekező mechanizmusa amikor fals hireket kap akkor védekezik.Nekem akkor is bekapcsol amikor Jézus csoda tevéseit olvasom vagy látom.Nektek is van ehez hasonlo Jézussal és a bibliával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2022. aug. 14. 14:45
 181/213 krwkco ***** válasza:
0%

"elvárja ,hogy megértsük, higgyünk benne"

Azt várja el, hogy higgyünk benne. Aki hisz benne az élvezi a hit áldásait.

A teljes megértést nem várja el. Sőt a hitet vele kapcsolatban fontosabbnak tartja, mint a tudást.

"Isten jól tudja, hogy amely napon abból esztek, szemetek felnyílik, olyanok lesztek, mint az istenek, akik ismerik a jót és a rosszat."

Ezt a kígyó mondta a teremtés könyvében. Isten nem várja el, hogy az ember mindent megértsen. És nem is bünteti emiatt.

Mint már többször leírtam: a földi szenvedés nem értelmezhető büntetésként.

2022. aug. 23. 10:08
 182/213 krwkco ***** válasza:
0%

"Mint már többször leírtam: a földi szenvedés nem értelmezhető büntetésként."

Ezt nem "ex katedra" mondom. Korábban többször leírtam, hogy miért.

2022. aug. 23. 10:10
 183/213 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Nem tudom, mit vártál!

Az ellentmondás feloldását ígérted, ehelyett eddig csupán azt hajtogatod, "biztosan van megoldás, csak senki sem tudja mi az...", ez pedig édes kevés bármiféle alátámasztás nélkül.

Azt megértem, hogy a neked a hited fenntartásához szükséged van egy ilyen flastromra, de ne várd el, hogy mások hitelt adjanak ennek a vágy vezérelt "szükségszerűségnek", ami nélkül nem tartható fenn a keresztény istenkép.

Szerintem (szerintünk) a megoldás egyszerűen ennyi: nem létezik a Bibliában leírt "JÓ" Isten. (Legalábbis nem a leírt formában.)

És... mindaddig, amíg valami észszerű és hihető(!!!) magyarázattal nem tudsz előrukkolni ez az állapot nem is fog megváltozni.

Ezen ne szomorkodj, a hit csak a tied, .... csak fogadd el, hogy mások másként gondolnak a világra.

2022. aug. 23. 10:10
 184/213 anonim ***** válasza:

"a földi szenvedés nem értelmezhető büntetésként."

Ez senkit nem érdekel, és nem is ezt írtuk.

A szenvedés NEM a legjobb megoldás. LÉTEZIK ennél jobb megoldás. Tuti, 100%

TEHÁT akkor ezt kellene alkalmaznia a kezdetektől a végítéletig.

Ha nem ezt alkalmazza, akkor nem végtelenül jó, és valószínűleg nem is végtelenül igazságos.

És még egyszer: ÉRTJÜK a dolgokat. Annyira, amennyire kell.

2022. aug. 23. 10:14
 185/213 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Az egyik alapvető probléma a következő:

HA a szenvedés valamilyen számunkra érthetetlen módon bármilyen számunkra ismeretlen célt szolgál akkor a kiindulási állapot (a szenvedést megelőző) és a végcél ( a szenvedés utáni) állapot is Istentől származik, vagy rá vezethető vissza (mint egyetemleges teremtőre).

Ez esetben viszont a szenvedés felesleges, mivel teremtőként Isten már a végállapotot is megalkothatta volna, eltekintve attól a lehetőségtől, hogy Isten számára az emberi szenvedés valamilyen formában szükséges (de milyen szükségről beszélhetünk egy elvileg tökéletes és mindenható lény esetében???).

2022. aug. 23. 10:25
 186/213 anonim ***** válasza:
100%

"HA a szenvedés valamilyen számunkra érthetetlen módon bármilyen számunkra ismeretlen célt szolgál"

Ezt már a középkorban kivesézték.

AZT kellene felfognod, hogy egy VÉGTELEN istennél NINCSEN ilyen kényszer, hogy valamilyen célja érdekében fel kellene áldoznia egy másikat!

Ezt hívják ugye KOMPROMISSZUMNAK.

NEM!

Ideiglenesen SEM!!!

Egy végtelen isten az ÖSSZES célját megvalósítja AZONNAL!

TEHÁT akkor ő NEM AKARJA azt, hogy nekünk jó legyen.

Akkor viszont nem jóságos.

Ennyi.

2022. aug. 23. 10:31
 187/213 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Mellesleg a "szenvedés nem büntetés" elméletedet maga a Biblia cáfolja:

"

13 És monda az Úr Isten az asszonynak: Mit cselekedtél? Az asszony pedig monda: A kígyó ámított el engem, úgy evém.

14 És monda az Úr Isten a kígyónak: Mivelhogy ezt cselekedted, átkozott légy minden barom és minden mezei vad között; hasadon járj, és port egyél életed minden napjaiban.

15 És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.

16 Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait(!!!!), fájdalommal szűlsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad.

17 Az embernek pedig monda: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél arról: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával(!!!) élj belőle életednek minden napjaiban.

18 Töviset és bogácskórót teremjen tenéked; s egyed a mezőnek fűvét.

19 Orcád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz.

"

hogy csak a legelejét nézzük, ám a folytatás (özönvíz, egyiptomi 10 csapás, Onán, Lót felesége...) mind mind konkrét példát ad arra, hogy a "jó" Isten kíméletlenül büntet.

2022. aug. 23. 10:37
 188/213 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

186!

Ezt írtam én is!

2022. aug. 23. 10:38
 189/213 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként gyakorlatilag az egész Biblia erről szól:

1: Az isten megteremt egy helyzetet, amiről tudja, hogy el fog fajulni,

2: Figyelmezteti a szereplőket, hogy ne merjenek bűnözni,

3: A szereplők a jellemük szerint bűnözni fognak,

4: Az isten kegyetlenül és kíméletlenül megbünteti őket, a leszármazottaikat 12 generáción keresztül, és MINDENKIT a környéken. Ha éppen nagyon igazságos akar lenni, akkor letarolja az egész Földet.

2022. aug. 23. 10:41
 190/213 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként, krwkco... ajánlanám a figyelmedbe a kérdezőt:

"Az agynak állítolag van egy természetes védekező mechanizmusa"

Na, nálad PONT EZ indult be, és ezért nem értesz meg minket, hármunkat.

Nagyon erős összpontosítás és erős lélek kellene hozzá, hogy képes legyél túllépni a saját korlátaidon.

2022. aug. 23. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!