Tudományos szempontból van létjogosultsága az Istentagadásnak?
Nemrég derült ki, hogy a világegyetemnek van kezdete.
Ha a Biblia első sorait olvassuk, egyáltalán nem lőtt mellé az irója.
A világegyetem finomhangoltsága is egy intelligens tervezőre mutat.
A sejtekben a biokémiai adatvitel szintén egy kódolt számitogépre emlékeztet.
Szinte bolondság tagadni, hogy egy tervező alkotta az életet, de a világegyetem is úgy lett, hogy életet tudjon biztositani. Ha kicsit más állandók léteznének akkor élet sem lehetne.
Isten léte vagy nem léte szimplán nem tudományos kérdés.
A "finomhangoltság" pedig szimpla következmény, semmi nem utal rá hogy bárki is direkt tervezte volna így.
"Itt az oldalon is milliószor volt a téma s milliószor ki lett vesézve ,hogy mi a hiba ezekben az érvekben"
És melyik oldalnak voltak jobb, helytállóbb érvei?
Tervezettség pártiaknak, vagy nektek materialistáknak?
A materialistázást szerintem hagyjuk.
Jelenleg kb az van amit a 3-as is írt azaz Isten/ istenek léte jelenleg nem bizonyítható. Talán vannak, talán nincsenek s ha vannak akkor talán egy nap lesz tudásunk róluk. Továbbá a világról már sokmindent tudunk, legalább is sokkal többet mint ezelőtt a történelemben bármikor és eddig mindent jól tudtunk magyarázni istenek nélkül is. Persze rengeteg minden van amit még nem tudunk vagy bizonytalan, képlékeny a tudásunk de ilyen helyekre isteneket beszurkálni nem érv csak érvelési hiba (pl: rések istene). Nyilván sokkal könnyebb lenne minden szembekerülő kérdésre rávágni ,hogy “isten volt” csak ezzel nem oldjuk meg a problémát hanem csak eggyel kitoljuk a kérdéseket, ezúttal főleg az istenekkel kapcsolatban. De ezeket szinte minden ilyen témájú kérdésnél leírják, ezért írtam ,hogy felesleges lenne +1 a millió mellé.
A tagadásnak nincs, mert nincs bizonyíték Isten nem létére.
De ahogyan Stephen Hawking és Leonard Mlodinow elmondták az egyik könyvekben, szükségtelen Istent feltételezni.
Még valami:
A finomhangolt Univerzum egy téveszme.
Már cáfolták, lásd a Magyar Tudomány egy régebbi cikkét, ahol Paul Davies egyik könyvére íródott egy kritika:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!