Az oldalon szó van a Szentháromság kilétéről,amit 2-3 szemely védelmébe vett de miért teszik alap nélkűl?
Senki sem ellensége a Szentháromsának ha van bibliai alapja és Jézus úgy mint az apostolok tanítottak volna, beszéltek volna róla.Mert Jézus azt mondta,hogy egyes dolgot többször el kell mondjak nektek,hogy megértsétek.Ha a nemlétező Szentháromságot nem mondta egyszer se el akkor mennyire fontos az emberiségnek,hogy létrehozzon egy tévtanitást?
Itt az oldalon szp.védelmezi beszélget rolla az egyház tantétele szerint de furcsa,hogy egy bibliai igével nem jön.És ha nem jön a magyarázatában nincs keresztényi létjogosultsága.
Egy keresztény a bibliát vagy a szentháromságot követi?
Az az melyik a keresztény amelyik a bibliát követi vagy a szentháromságot?
@ "Itt az oldalon szp.védelmezi beszélget rolla az egyház tantétele szerint de furcsa,hogy egy bibliai igével nem jön."
Ez rosszul esett, a Biblia ismeretemre mindig hiú voltam. A Szentháromság tan vajon melyik állítása nem egyeztethető Bibliával, mondj egy ilyen tételt, s akkor alátámasztom neked a Bibliával.
A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 28. fejezet
18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében
"Egy keresztény a Bibliát vagy a Szentháromságot követi?"
Krisztust követi. Szívesen segítettem.
3.Valoban ezt írja.
De azt nem írja,hogy Atya Isten,Fiú Isten,Szentlélek Isten.Ez kimondottan a keresztelkedésről szól.
Ahogy látom egy képzeletbeli szakadt kötélbe kapaszkodsz.
Milyen alapot tudsz a bibliábol mondani ami a szent szellemet istennek nevezi.
Vagy ha valaha Jézus azt mondta Isten vagyok.
@ "Vagy ha valaha Jézus azt mondta Isten vagyok."
"Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett." (Jn 1,1-2)
@ "Milyen alapot tudsz a bibliábol mondani ami a szent szellemet istennek nevezi."
"Nem tudjátok, hogy Isten temploma vagytok, s az Isten Lelke lakik bennetek?" (1Kor 3,16)
Isten templomai vagyunk, ha Isten Lelke lakik bennünk. Ha Isten Lelke, akik bennünk lakik nem lenne Isten, akkor nem lehetnénk az Isten temploma.
"Péter azonban így szólt hozzá: „Ananiás, hogy csábíthatta el szívedet a sátán, hogy be akard csapni a Szentlelket, ... Miért vetemedtél ilyesmire? Nem embereknek hazudtál, hanem Istennek!" (ApCsel 5,3-4)
Látható, aki Aki a Szentlelket akarja becsapni, az Istennek hazudik.
"Nekünk azonban feltárta Isten a Lélek által. A Lélek ugyanis mindent átlát, még Isten mélységeit is." (1Kor 2,10)
Vajon mi képes mindent átlátni, ha nem Isten, s vajon ki képes átlátni Isten mélységeit is, ha maga nem Isten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!