Isten mi jót tett?
Bibliai idézeteket legyetek szívesen írni hogy hol volt olyan rész ahol jót tett.
Nem túl sok esetre emlékszem amikor Isten bármi jót tett.
Jézusként gyógyított pár embert bár ez is olyan mint mikor a mai celebek 20 kamerással elmennek és adnak pár számukra kidobandó dolgot egy szegény családnak. Jót tesznek de számukra az nem nagy dolog (sőt még jó is) és sugárzik az egészből hogy nem a család miatt teszik hanem hogy jó színben tüntessék fel magukat és a felhajtás miatt. Közben mert ott van az összes többi szegény család akiknek tesznek a fejük de már jónak gondolják magukat mert egy családra rásózták a szemetüket amik kidobásával így nem kell bajlódni)
Bocsánat, én csupán rá kívántam világítani egy adott válasz hibás voltára, azaz arra, hogy az abban felsoroltak koránt sem tekinthetők jó cselekedeteknek.
Én úgy vélem, ha elversz valakit, az rossz cselekedet és akképpen kell minősíteni, és nem oly módon, hogy milyen hatalmas jó cselekedet a részedről, ha ABBAHAGYOD a verését (és esetleg még jeget is adsz neki, hogy csillapítani tudja a fájdalmát, amit okoztál neki).
A jó tettnek és mindennek van hátsó szándéka. A jotettnek a szeretet a hátsó szándéka.
Feltételezned kell, hogy Isten a látszólagos rossznak ítélt döntéseit is az emberek felé a szeretet diktálja.
Egy példával bizonyitom. Egy erdőben Egy fát Egy gyorsan terjedő gomba őli. Meg van fertőzödve. Tufod kevés az időd, mert az egész erdőd beteg lesz.Te mint jó gazda mit csinálnál? Kiölöd a gombát vagy kivágod a fát hogy ne terjedjen el az egész erdődre.
Jó ez a gombának? Isten tiszta jó embereket akar, hogy az uralja a földet.
Természetesen kiások egyetlen ép fát, és az összes többit elégetem!
Vagy legalábbis akkor, ha Isten példáját követem... (lásd: özönvíz)
Ja, és a gombaölő szeres permetezés még véletlenül sem jut eszembe!
Jó példa volt, köszi!
62-es
Csavarhatod a dolgokat ahogyan akarod. Attól még nem változtat azon a tényen hogy Isten a mindenható a gyilkosságot választotta megoldásnak.
Ennél fogva ez nem elfogadható őszinte jó cselekedetnek.
Álszent amit mondasz. Az emberiség ugyanúgy jár el a rosszal. Börtönbe zárja, megoli.
UAz emberiség gyanúgy jár el a növényekkel és az állatokkal, meggyilkolja ezért álszent amit írsz.
"Álszent amit mondasz. Az emberiség ugyanúgy jár el a rosszal. Börtönbe zárja, megoli."
Mindenki annyiból dolgozik, amennyije van. Az emberiségnek nincs korlátlan hatalma, nem tud teremteni, viszont tud börtönöket építeni, tehát börtönöket épít, mert jobb megoldást nem tud, nincs rá hatalma.
Isten miért cselekszik mégis ennyire hasonlóan az emberekhez, mikor ő elvileg korlátlan hatalommal, korlátlan eszközökkel rendelkezik?
Bocsika... emberiség vs Isten????
az, hogy az emberiség miképpen képes védeni magát a bűnözőktől a maga korlátozott lehetőségeivel miképpen is hasonlítható össze az elvileg tökéletes, mindenható Isten cselekvésterével???
Neki ugye elvben csak akarnia kellene, és a bűn létre sem jönne???
Igaz, akkor nem pusztíthatna kénye kedve szerint "jogos" büntetésképpen!!!
Lásd még: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. 46-os válaszban egy hívő e témába vágó véleményét
"Istennel az ember tudtommal szülő-gyermek viszonyban van, ezért a párhuzam. Én szülőként biztos nem venném rossz néven, ha a gyerekemnek önálló gondolatai, céljai lennének, és adott esetben nem értene velem egyet valamiben. Másrészt: az ember akkor nem is tudott különbséget tenni jó és rossz közt, kíváncsiak voltak, megtörtént a baj. Isten viszont előre lát mindent, így látnia kellett azt is, hogy mi fog történni. Ha én szülőként az ollót kint hagyom, és a gyerek kárt tesz magában, akkor hiába mondom azt, hogy de én mondtam neki, a törvény engem büntet meg, nem a totyogó gyereket."
Bizony, valójában az a hibás, aki nem előzi meg a rosszat, akkor, ha lehetősége lenne rá!!!!
Szóval gondolkodj el rajta, ki is az álszent valójában!!!
65.
"Börtönbe zárja, megoli."
Ja csak Isten van hogy nem a bünöst vagy nem csak őt öli meg.
Ezenfelül emberi börtönbüntetésnek vége lesz.
Isten börtönének soha. Arról nem is beszélve hogy elvileg kínoznak is majd.
Isten igyekszik rávezetni az embert arra, hogy jót tegyen az embertársaival.
Isten megteremtett mindent. Szólt emberekhez, prófétákon keresztül. A történelem részévé vált. Elgondolkodtatott embereket, megoldásokhoz, felismerésekhez vezette el az embert.
Mi jót tett? Például ott van. Most is ott van veled is. Várja, hogy beszélgess vele. Nem hagy egyedül. Ehhez a kérdéshez is elküldte a legalkalmasabb embereket, hogy a legjobb válaszokhoz vezessen el téged. még ateistákat és trollokat is küldött ide, hogy biztosítsa neked a szabad döntés jogát. Ezt szinte mindig megteszi.
Beszél hozzád, folyamatosan. Meglehet, hogy te azt várnád, hogy szavakkal beszéljen hozzád, de ő egyéb módokon beszél hozzád.
Van az úgy, hogy szélsőséges módon igyekszik elérni téged. olykor betegséggel vagy csapással súlyt, hogy eljuttasson téged egy olyan pontra, ahol már elkezded keresni a vele való kapcsolatot.
Azért nem látod, hogy mi jot tett, mert te a rossz dolgokra fókuszálsz. Félsz a felismeréstől, hogy Isten jó, félsz rá bízni magad.
ott van a kivonulás története:
Kihozta Egyiptomból a zsidókat és elvezette őket az ígéret földjére. Persze voltak csapások, meg szétzúzott egyiptomi sereg fáraóval együtt, de a fáraó rengeteg esélyt és jelet kapott, hogy önző céljait félretéve szabadon engedje a zsidókat.
Minden csak nézőpont kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!