Isten mi jót tett?
Bibliai idézeteket legyetek szívesen írni hogy hol volt olyan rész ahol jót tett.
Nem túl sok esetre emlékszem amikor Isten bármi jót tett.
Jézusként gyógyított pár embert bár ez is olyan mint mikor a mai celebek 20 kamerással elmennek és adnak pár számukra kidobandó dolgot egy szegény családnak. Jót tesznek de számukra az nem nagy dolog (sőt még jó is) és sugárzik az egészből hogy nem a család miatt teszik hanem hogy jó színben tüntessék fel magukat és a felhajtás miatt. Közben mert ott van az összes többi szegény család akiknek tesznek a fejük de már jónak gondolják magukat mert egy családra rásózták a szemetüket amik kidobásával így nem kell bajlódni)
91.
"mindent, ami van ő hozott létre"
Minden ami van. Tehát betegségek, sorozat gyilkosok, szekták, ....
Hát nagyon kedves tőle hogy létrehozta a rákot például vagy a pestist.
A teremtést egyébként már vagy 100x kiveséztük hogy nem jó.
91-es
Vallásos vagyok de nem találok a bibliában olyan részt amiben valóbban jót cselekedet volna.
Azt hogy lemészárol másokat hogy segítsen másokon azt nem tudom jónak elfogadni. Tőle nem.
A teremtés szerintem sem egy eredendően jó cselekedet.
Vegyünk például egy öngyilkost. Nem hinném hogy örül annak hogy megteremtette őt. Főleg mert az öngyilkossága miatt még a pokol is vár rá.
De nézhetjük máshonnan is. Ha a sátán teremt valamit akkor az is jó cselekedet lesz?
Ha jól értem vallásos vagy ami azt feltételezi hogy hiszed Isten létezését. Ha jól értem az Ószövetségben a kivonulás és Kánaán elfoglalása és megtartása kapcsán nem tetszik neked a népirtás, (ami az ókorban majd mindenhol természetes cselekedet volt amúgy).
Ha jól értem hiszed a poklot és főangyalát a Sátán létezését.
Először is gratulálok, nagyon sokan ezutobbi létezését nem hiszik.
Ezután kérdem végigolvastad-e az Újszövetséget?
94-es
Régen sok más minden is természetes volt. Az nem jelenti hogy jó is volt. Isten pedig nem csak azt látja hogy akkor mi a normális. Ez őt nem befolyásolja.
A cél szentesíti az eszközt elvben nem hiszek és nem is érvényes itt mert lett volna más lehetőség is.
Az újszövetséget olvastam.
Melyik részére gondolsz?
97.
Arról nem is beszélve hogy elvárja az állítólag szeretett emberektől hogy tökéletesen jók legyenek.
Akinek nem sikerül az pedig mehet az örök szenvedésbe.
Nem tudom látott-e már valaki olyan szülőt aki jót akar a gyerekének de mindenben a tökéleteséget várja el tőle és az engedelmeséget.
Az ilyen nevelés árt a gyereknek. Lehet hogy a szülő szereti és jót akar a gyereknek de akkor is árt neki.
A mindent tudónak pedig tudnia kell hogy a nevelési stratégiája nem jó. Persze ha mindent tudóról beszélünk és nem emberekről. Ha úgy nézzük hogy emberek találták ki bármilyen istenség nélkül a bibliát akkor máris több értelme van annak miért is lett ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!