Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha létezik isten, akkor ő...

Ha létezik isten, akkor ő melyik istenben hisz?

Figyelt kérdés

-Saját magát nem imádhatja.

-Ha nincs istene, akkor ő a legnagyobb ateista az Univerzumban!!!

-Lehet okoskodni!!!

2022. febr. 20. 16:29
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
81%

Én ateista vagyok, de az, hogy hiszel valamiben, nem egyenlő azzal, hogy imádni is kell.

Ergo ha isten létezne, akkor tudná, hogy létezik isten (ő maga), de nem kellene imádnia magát:)

2022. febr. 20. 16:49
 2/39 anonim válasza:
51%
Az egyesnek igaza van. Ráadásul ha olvasnád a Bibliát, abban Isten sokszor beszél magáról. Nem imádja magát, szó sincs róla, csupán kijelenti, hogy ő az Isten, aki van. Az a gond az emberiséggel, hogy képtelen felfogni és elfogadni, hogy nem ő a legtökéletesebb lény, hogy neki is vannak korlátai, tehát pl azthiszi, hogy minden lény a mindenségben úgy gondolkodik ahogy ő, ezzel azt állítja, hogy az ő gondolkodása a legtökéletesebb. Képtelen elvonatkoztatni saját magától.
2022. febr. 20. 16:57
 3/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!!

Én nem pont erre gondoltam, ne hari!

Ha valaki nem hisz semmilyen istenben, akkor ateista, de egy isten nem hisz semmilyen istenben, akkor ő nem ateista? Magában nem hihet mert akkor egoista!!

2022. febr. 20. 17:02
 4/39 A kérdező kommentje:
Olvastam a Bibliát és egy zagyvaság!! Azt veszel ki belőle, amit csak akarsz!! Ami jó neked, mert sokféle képp lehet értelmezni!!!
2022. febr. 20. 17:05
 5/39 anonim ***** válasza:
57%

Az egoizmus, mint önimádat egy egészséges természetes viselkedés. Akkor van probléma, ha ez odáig fajul, hogy más emberek ellen irányul.

Isten tudja, hogy van. Van önbizalma és önmagát is szereti.

2022. febr. 20. 18:11
 6/39 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!!

Rendben!! Igazad van, de isten milyen istenben hisz??? Ez a kérdés, mert ha nem hisz, akkor ateista!!!

2022. febr. 20. 18:14
 7/39 anonim ***** válasza:
57%
Nem tagadja magáról, hogy létezik. Egyébként meg nem számít a hit. A cselekedet és a szándék számít.
2022. febr. 20. 18:18
 8/39 A kérdező kommentje:
Nézd!! Ha valaki semmilyen istenben nem hisz, az ateista!! De egy isten semmilyen istenben nem hisz, akkor ő is ateista!! Tehát egy ateista isten pedig paradoxon!!
2022. febr. 20. 18:26
 9/39 anonim ***** válasza:
54%

Ha tudom, hogy a citrom savanyú és nem hiszem, akkor ez nem tagadás. Ha tudom vagy hiszem, hogy férfi vagyok, akkor az nem önimádat és nem nőgyűlölet.

De mint már írtam. Isten hisz magában és imádja önmagát. Elhiszi, hogy van és igaz.

2022. febr. 20. 18:35
 10/39 anonim ***** válasza:
71%
Ha van isten, tudja magáról, hogy létezik, ergo nem értelmezhető rá az ateizmus fogalma.
2022. febr. 20. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!