Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha létezik isten, akkor ő...

Ha létezik isten, akkor ő melyik istenben hisz?

Figyelt kérdés

-Saját magát nem imádhatja.

-Ha nincs istene, akkor ő a legnagyobb ateista az Univerzumban!!!

-Lehet okoskodni!!!

2022. febr. 20. 16:29
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

"Ha tudom, hogy a citrom savanyú és nem hiszem, akkor ez nem tagadás"

Igen! A tudás hatalom!

"Ha tudom vagy hiszem, hogy férfi vagyok, akkor az nem önimádat és nem nőgyűlölet."

Tudod vagy hiszed, az nem ugyanaz!!

"De mint már írtam. Isten hisz magában és imádja önmagát."

Szóval egoista! Miért kellene valakinek egy egoista isten??

2022. febr. 20. 18:46
 12/39 A kérdező kommentje:

"Ha van isten, tudja magáról, hogy létezik, ergo nem értelmezhető rá az ateizmus fogalma."

Az Ok, hogy szerinte létezik!! De milyen istenben hisz?? Mert ha semmilyen istenben akkor ateista! Saját magában nem hihet, mert nem tudja, hogy isten!!!

2022. febr. 20. 18:48
 13/39 anonim ***** válasza:
70%

"Az ateizmus az Isten, istenség vagy más természetfeletti lények létezésébe vetett vallásos hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja."

Isten nem utasítja el azt hogy létezik így nem lehet ateista.

Hinni nem hihet magában mivel tudja hogy létezik.

Egyébként lehet hogy ha létezik Isten akkor számára is létezik valami felsőbb hatalom. Vagy hisz valamilyen felsőbb hatalomban.

Szóval nem ateista de ilyen módon nem is kategorizálható már mivel a vallások és egyebek alapja hogy hinni kell. Ő pedig már tudd.

"Szóval egoista! Miért kellene valakinek egy egoista isten??"

Miért kell valakinek vérszomjas isten? Sokan abban hisznek mert vakok, sokan elbagatellizálják az istenük negatív oldalát és megmagyarázzák maguknak.

""Ha tudom vagy hiszem, hogy férfi vagyok, akkor az nem önimádat és nem nőgyűlölet."

Tudod vagy hiszed, az nem ugyanaz!!"

Kijelentés tekintve mindegy. Mert ha tudja valaki és ha hiszi akkor sem lesz önimádat se nőgyűlölet.

2022. febr. 20. 19:02
 14/39 anonim ***** válasza:
53%

"De milyen istenben hisz?? "

Magában.

2022. febr. 20. 19:11
 15/39 anonim ***** válasza:

Itt van egy fiktív beszélgetés, köztem és isten között:

- Én: Ateista vagy, isten?

- Isten: Hülye kérdés, én tudom, hogy létezek.

- Én: Nem azt kérdezem, hogy te létezel-e, hanem azt, hogy ateista vagy-e?

- Isten: Miért lennék ateista, ha tudom, hogy létezek?

- Én: Látom, kicsit nehéz a felfogásod... Hiszel abban, hogy létezik olyan létforma, ami feletted áll?

- Isten: Nem hiszek benne, mert tudom, hogy nincs.

- Én: Ezt mondják rólad is egyesek a Földön. Gratulálok, te vagy az Univerzum legnagyobb ateistája!

1 órával később...

- Sátán: hogy ment? Csodálom, hogy a vén bolond még bírja magát.

- Én: Jól, de kissé lassú a felfogása.

- Sátán: Na jó, megiszunk valamit?

- Én: Még szép, haver!

2022. febr. 20. 19:21
 16/39 anonim ***** válasza:
59%

Nézd kérdezö, a húszforintos érme a zsebemben nem hisz semmilyen istenben, mégse mondhatom rá, hogy ateista. Azért nem, mert az, hogy valaki ateista-e vagy sem, az embereken értelmezett tulajdonság.

Vajon minden X-re igaz-e, hogy X < 5 vagy X > 5 vagy X=5?

Nem, nem igaz minden X-re... Csak olyan X-ekre igaz, amik számok. Például a macskám se nem kissebb se nem nagyobb ötnél, de még csak nem is egyenlö 5-el.

Igy van ez Istennel és az ateizmussal is. Igaz az, hogy Isten ateista? Nem, mivel ez a tulajdonság csak embereken értelmezett.

2022. febr. 20. 20:01
 17/39 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nem kell hülyének nézned!

Ergo:

-Nem érted a kérdést.

-60 éves vagyok

-Felsőfokú végzettségem van

Másrészről: Az emberiség istene furcsa módon emberi tulajdonságokkal van felruházva, ami irreleváns!

Egy istennek nem lehetnek emberi tulajdonságai, mert akkor nem isten!!

Butaságokat légyszíves ne írj!!

2022. febr. 20. 20:12
 18/39 anonim ***** válasza:
38%

Kedves Kérdezö!

Nem nézlek hülyének! Az életkorod és az iskolázottságod(feltéve, hogy nem hittudományból szerezted a diplomádat) jelenleg irreleváns.

Másrészröl: Attól mert valaminek emberi tulajdonságokat tulajdonítunk(tehát van olyan tulajdonsága a 'valaminek', mint az embernek), az nem azt jelenti, hogy az a 'valami' minden emberi tulajdonsággal rendelkezik.

Hogy visszatérjek a húszforintos példájához: az érmének is van hömérséklete, meg az embereknek is van hömérséklete. Ettöl még pl nem fog tudni szeretni az érme.

Istennel is így van: mondhatjuk rá, hogy szeret mindjájunkat. Ez a szeretet hasonlatos ahhoz, amit az emberek éreznek. De ettöl még mindíg nem jelenthetö ki Istenröl, hogy ateista lenne. Egyébként ebböl következik, hogy az sem jelenthetö ki, hogy Teista lenne...

2022. febr. 20. 20:28
 19/39 anonim ***** válasza:

Olyan ez a kérdés, mintha politikust kérdeznél róla, kire szavaz...

"jaj hát milyen beképzeltség lenne saját magára"

2022. febr. 20. 20:29
 20/39 anonim ***** válasza:
34%
Isten az emberekbe veti a hitét.
2022. febr. 20. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!