Isten mi jót tett?

Figyelt kérdés

Bibliai idézeteket legyetek szívesen írni hogy hol volt olyan rész ahol jót tett.

Nem túl sok esetre emlékszem amikor Isten bármi jót tett.

Jézusként gyógyított pár embert bár ez is olyan mint mikor a mai celebek 20 kamerással elmennek és adnak pár számukra kidobandó dolgot egy szegény családnak. Jót tesznek de számukra az nem nagy dolog (sőt még jó is) és sugárzik az egészből hogy nem a család miatt teszik hanem hogy jó színben tüntessék fel magukat és a felhajtás miatt. Közben mert ott van az összes többi szegény család akiknek tesznek a fejük de már jónak gondolják magukat mert egy családra rásózták a szemetüket amik kidobásával így nem kell bajlódni)

2022. febr. 27. 10:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/98 anonim ***** válasza:
54%
Isten nem Jézus :d hanem a fia a biblia szerint. Amúgy meg nem vagyok nagy hívő...de azért küldte el a fiát erre a világra, hogy megváltást hozzon Jézus halálával, mert senki nem tudott a mennybe menni tettek által...stb nem fogok rizsázni, ha jobban érdekel a téma olvasgasd a könyvet. De amúgy isten nem egy szende szűz, csak úgy van be állítva...nem mindig kegyelmezte az embereket.
2022. febr. 27. 10:57
 2/98 A kérdező kommentje:

"Isten nem Jézus :d hanem a fia a biblia szerint."

Kik hogyan hiszik. Vannak akik szerint a fia vannak akik szerint pedig ő is maga Isten.

" hogy megváltást hozzon Jézus halálával, mert senki nem tudott a mennybe menni "

Ez jó cselekedet? Megváltoztatta a szabályokat amiket eleve ő hozott. Ezt is elégé sokára változtatta meg.

2022. febr. 27. 11:03
 3/98 anonim ***** válasza:
76%

1.

Szerintem a kérdező is rájött hogy nem szende szűz a Bibliai isten és szerintem pont az a kérdés hogy akkor mire fel mondják hogy jó, kedves és igazságos.

Egyébként én úgy tanultam még hittantanároktól és papoktól hogy "Egy isten van és benne három személy, Az atya, a fiú és a szentlélek"

2022. febr. 27. 11:22
 4/98 Godaime ***** válasza:
84%

Igen, én is így tudom.

Isten gyakorlatilag feláldozta saját magát magát saját magának azért, hogy meg tudjon bocsátani az embereknek azokért a bűnökért, amelyekért eleve ő a felelős. Tehát még Jézusként sem igazán tett semmi érdemlegeset.

2022. febr. 27. 12:47
 5/98 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező: komolyan választ szeretnél kapni (tehát szerinted létezik olyan válasz, amely szerint Isten tett jót és ezt el is fogadnád, ha találkoznál vele), vagy fogást akarsz találni a hívőkön, az orruk alá dörgölni, hogy egy gonosz Istenben hisznek?
2022. febr. 27. 13:15
 6/98 A kérdező kommentje:

komolyan választ szeretnék kapni

"(tehát szerinted létezik olyan válasz, amely szerint Isten tett jót és ezt el is fogadnád, ha találkoznál vele), "

Igen. De jelenleg egy ilyen rész se jut eszembe a Bibliai olvasmányaim alapján vagy tanulmányaim alapján amikor Isten olyat tett amire valóbban azt lehetne mondani hogy ez jó cselekedet volt.

2022. febr. 27. 13:19
 7/98 anonim ***** válasza:
48%

Ez esetben komolyan válaszolok. Jelzem, nem tudok nem katolikus szempontot mondani.

Szóval, voltál-e valaha boldog? Na, az azért történt, mert az életed akkor olyan volt, amilyennek Isten szánta. Miatta létezünk. Miatta van szabad akaratunk. Ezeket mind Ő adta nekünk. A világ ilyen téren egyszerű: minden ami jó, az Istentől ered, minden ami rossz, az Isten hiányából.

Persze mondhatjuk, hogy ezeket emberek teszik, de nem tudnák tenni, ha nem léteznének. Oké, de a rosszat is ők teszik. Nem tudnák tenni, ha nem lenne szabad akarat. Miért jó, ha van szabad akarat? Mert szeretni csak szabadon lehet, parancsra nem.

Mivel itt várhatóan gúnyos/kötekedő kommentek következnek, én pedig nem vitázni szeretnék, csak válaszolni egy kérdésre, így majd akkor reagálok, ha ilyen szándék nélkül jön reakció.

2022. febr. 27. 13:46
 8/98 anonim ***** válasza:
85%
Csak szólok hogy a szabad akarat nem egy bizonyított dolog és a hiánya nem jelent azt hogy kényszerítenek.
2022. febr. 27. 13:55
 9/98 A kérdező kommentje:

"Ez esetben komolyan válaszolok. Jelzem, nem tudok nem katolikus szempontot mondani."

Oké. Nem voltam elég pontos de én inkább Bibliai részeket szeretnék.

2022. febr. 27. 13:57
 10/98 anonim ***** válasza:
56%

8. válaszoló vagyok

Itt a 9. válaszban szépen kifejti a válaszoló hogy miért nem biztos hogy van szabad akarat. De más ezzel kapcsolatos kérdésekben is szépen elmagyarázzák általában.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

2022. febr. 27. 14:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!