Mohamed hamis próféta lehetett?
Krisztus feltámadása után azt mondta a tanítványainak hogy a jövőben lesznek hamis próféták akikkel vigyázni kell.
Szerintem Mohamed az lehetett mivel arra tanítja a muszlimokat hogy Isten(Allah) nevében öljék meg azokat akik elutasítják vagy megtagadják az Iszlám vallást.
A radikális muszlimok pont ezt csinálják. Például ISIS, Al-Queda, Al-Nusra, Boko-Haram stb…
Nem hinném hogy Isten valóban ezt akarja a követőitől ilyen szörnyűségeket csináljanak a nevében…
"Ezek szerint tucatjával vannak a muszlimok által nyugatiaknak írt könyvek, akkor miért nem írtál egy címet se?"
Hogyne lenne :) Még magyarul is tucatjával vannak ilyen könyvek pedig Magyarországon kevés muszlim él. Ha nem hiszed, keresd fel a magyar muszlim egyházakat és kérdezd meg hány magyar nyelvű, muszlimok által nyugatiaknak írt könyv létezik. Képzeld hogy mennyi lehet például Angliában ahol sok muszlim él.
"Ez a "Nők az iszlámban" az első könyv cím, amit egyáltalán leírtál és ezt is, tulajdonképpen az sem tudjuk ki írta. De még ennek a címét és szerzőjét sem írtad le rendesen, először meg sem találtam, hogy egyáltalán miről beszélhetsz."
Kérdezted éppen mit olvasok, ép pedig leírtam a címét.
"Gyenge próbálkozás a Bibliára hivatkozni, két teljesen más kategória egy ősi szöveg és egy mai író. Ennyi erővel az összes youtuber hiteles forrás és magyarázhatja az iszlámot, teljesen mindegy, hogy konyít hozzá vagy sem?"
Igazából mindegy ki íz író ha felmuatja a forrást amire hivatkozva tesz állításokat.
"Ezzel csak a baj, hogy a fogság előtt is létezett maga a nyelv. A héber az ősi kánaáni nyelvek közé tartozik. Szóval vannak rokon nyelvei is. Továbbá vannak más források is a Biblián kívül."
A nyelv folyamatosan változik. Azt a magyart amit alig 200 éve beszéltek meg sem értenéd, a zsidó nyelv esetében meg 1500 évről beszélünk.
"Szerintem meg az Allah szó sehol nem volt, amikor a fent említettek már rég használatban voltak. De cáfolj meg! Mikor is jelenik meg az Allah szó először írásban, így, ebben a formájában? Kerestem, de nem találtam. Lemerem fogadni, hogy "i.sz." lesz az a dátum és azért nem találom sehol, mert a muszlimok nem szoktak vele dicsekedni."
Nem tudom mikor, de az én verzióm sokkal logikusabb. Az hogy a Biblia ezerszer használ egy olyan szót Isten megnevezésére amit más istenségekre is használatos, miközben szerintetek Jahve Isten kizárólagos neve, csak azt meg tilos használni mert Isten kinyilatkozta ugyan magáról de megtiltotta hogy használják.
"Ráadásul nem furcsa, hogy csak a Bibliára tudsz hivatkozni, ahol bármi hasonló feltűnik? Ha Allah Isten neve és minden néphez küldetett próféta, aki azt hirdette, hogy Isten neve Allah, akkor a többi nyelvben ennek miért nincs nyoma? Miért csak a sémi nyelvekre tudsz hivatkozni?"
Nem furcsa, mivel az emberiség igencsak hajlamos a valláshamisításra. Elég megnézi a millió keresztény irányzatot. És megintcsak az iszlám szerinti verzió a logikus miszerint Allah minden néphez küldött prófétát, ellenben a zsidó és keresztény vallás szerint Isten csak a kis zsidó népel foglalkozott és nem törődött az emberiség 99%-ával, sok milliárd ember pedig nem is tudhat Jézus megváltó haláláról mert előbb élt vagy nagyon távol.
"Nem értem ezt miért olyan nehéz megértened, amikor az iszlámban Allahnak elvileg 99 szép neve van? Az még nem jutott eszedbe, hogy ugyanazt lehet többféleképpen is nevezni? Örökkévaló, Mindenható, Isten, Teremtő, Seregek Ura, Élő Isten stb. Ez mind ugyanaz. Ezek közül egyik sem helytelen. Isten maga is több megnevezést használ saját magára a Bibliában."
Hogy jön ez ide? Allahnak 99 neve van, amik a tulajdonságaira utalnak, az Allah név pedig összefoglalja mindet és egy kizárólagos név. Az Elah viszont nem tulajdonságot jelöl. Azt állítod annyit jelent hogy isten, és jelölhet hamis istenségeket is. Tehát az a kérdés miért szerepel az Elah ezerszer a Bibliában Isten megnevezésére, amit más istenségek megjelölésére is használnak?
"Ha más istenségről beszélnek egyszerűen hozzáteszik az "idegen" szót vagy magát az isten nevét, ezzel egyértelműen megkülönböztetve a saját istenüktől. Nem olyan bonyolult."
Ha azt mondjuk Allah, egyértelmű hogy az Egyetlen Istenről van szó, senki másról. De ha azt mondjuk elah, ami szerinted csak annyit jelent hogy isten, nem derül ki hogy kiről van szó. Lehet Isten és lehet hamis istenség.
"Ezen csak nevetni tudok. Ez is azt mutatja, hogy a saját elképzeléseidet akarod ráerőltetni a Bibliára."
Miért ne tehetném meg? A keresztények a nagy semmi alapján állítják hogy Jézus Isten és ez a vallásuk alapja. Néhány olyan versre hivatkoznak amit százféleképpen lehet értelmezni. Például az imával kapcsolatban egy rakás bibliai verset mutattam. Az iszlám szerinti ima sokkal inkább benne van a Bibliában mint Jézus istensége.
"Nem tiltotta meg. A neve hiába való használatát tiltotta meg. Emiatt alkult ki a szokás, hogy nem ejtik ki tiszteletből."
Akkor miért nem Jahve szerepel mindenhol a Bibliában? A Koránban szinte mindenhol Allah szerepel.
"1. Annyira azért nem. Tekintve, hogy dua alkalmával, nem maguk mellé teszik a kezüket, nem feltett kézzel vannak, hanem maguk elé teszik a kezüket. Ráadásul ez még pogányoknál is szokás volt. 2. Mondom, hogy tulajdonképpen a te fogalmaid szerint nem is imádkoznak a Bibliában."
Nem azt mondtam hogy ugyanaz hanem hogy nagyon hasonló. Ha pedig pogányoknál is szokás volt, újabb bizonyíták hogy minden néphez érkeztek próféták és megtanították őket hogyan kell fohászkodni.
"Képtelen vagy a történelmi kontextust vizsgálni, azt sem érted mi az, ezért nem érted, amit írok és amit mások írnak, de még azt sem érted, amit a Biblia ír. Az emberek a királyok előtt borultak le, keleti szokás, sok kultúrában benne van. Isten előtt többek között azért borultak le, mivel a Királyok Királya."
Ez egy hatalmas tévedés. Kizárólag Isten előtt kell leborulni, de egyes uralkodók annyira elszálltak maguktól hogy istennek nyilvánították magukat és elvárták hogy előttük is boruljanak le az emberek.
"Egyébként a Bibliában is vannak olyan szövegek, ahol emberek közönséges emberek előtt esnek térdre, borulnak le. Mert pl. könyörögnek, vagy tiszteletből."
A Bibliában az van hogy valamelyik tanítványnal megjelenik egy angyal aki erre leborul előtte, az angyal pedig rászól hogy csak Isten előtt szabad leborulni.
"Akkor felteszem én is a kérdést? Hol parancsolja ezt Isten? Amint megmutatod hiszek neked! Ja, hogy a Koránban? Az meg engem nem érdekel."
Nem csak a Korán hanem a Biblia sem érdekel téged. Amit a próféták mondanak és tesznek az követendő, mert a próféta Isten parancsára teszi ezeket. Márpdig a Biblia szerint a próféták, köztük Jézus, sőt az egész zsidó nép úgy imádkozott ahogy a muszlimok. Tehát benne van a parancsa a Bibliában. Nyilván egyértelműbben is benne vol de a keresztények kivették mert nehéznek találták.
"A Biblia maga írja, hogy pl. voltak akik a Templomban álltak, vannak a Bibliában akik térdelve imádkoztak stb. De az téged nem érdekel, mert mindenáron bele akarod magyarázni a Bibliába az igazad."
Akik álltak azok fohászkodtak, ahogy az a freskókon is látható. Simán bele lehet magyarázni a Bibliába az iszlám szerinti imát. Van egy rakás keresztény tanítás, szertartás amikről szó nincs a Bibliában, mégis keresztények gisznek ezekben. Akkor mi a gond az iszlám szerinti imával? Ja hogy azzal az iszlámnak andnának igazat? :)
"És gondolod egy zsidó király istenként imádott egy asszír uralkodót?"
Nyilván nem gondolta azt hogy az asszír uralkodó isten, de bizonyára kényszerítették. Biztos tudta hogy a zsidók csak Isten előtt borulnak le és így akarta megalázni.
"Téged nem érdekel az igazság, már mondtam. Te is leírtad. Neked teljesen mindegy ki mit ír, úgysem hiszel neki."
Ez nem igaz. Én elfogadom ha tévedek, de ehhez bizonyíték kell és logkius érvelés. Nem ilyenek hogy akkoriban ez népszokás volt :)
"Megmondtad, hogy az egész kereszténység nem is érdekel és itt kezdődik minden probléma."
Mivel már réges régen bebizonyosodott számomra hogy a kereszténység egy hamisított vallás. Csak annyiban foglalkozom a kereszténységgel, a Bibliával ami ahhoz kell hogy bizonyítsam az iszlám igazát. És ezalatt méginkább bebizonyosodot számomra hogy a kereszténység egy hamisított vallás.
"Tegnap olvastam az egyik fejezetet, amit Mekkáról írt, lépten-nyomon korábbi muzulmán tudósok munkáira hivatkozik. (Nem, nem fogom neked belinkelni. Vagy elolvasod, vagy nem, de még egyszer le ne merd írni, hogy nem hivatkozik forrásokra anélkül, hogy belenéztél volna."
Azokra a részekre amiket kiemeltem, milyen forrásokra hivatkozik? Azokat a részeket mutasd meg bármilyen muszlim embernek a világon, ki fog röhögöni, ha azt mondod neki hogy ezt egymuszlim vallástudós írta.
"Mondom, hogy egyetemeken tanított. Azt hiszed, hogy azért lett a kora egyik legelismertebb hittudósa, mert hasból találta ki, amit írt?"
A kora egyik legelismertebb hittudósa? Hol? Talán Magyarországon. De még itthon sem ismerik. Szerited hány ember tudná megmondani ki Germanus Gyula?
"Egyébként is ajánlom olvasásra, mert nagyon olvasmányos és átfogó könyv. Minden benne van pl. Arábia történelméről, a királyi családról, Mekka történetéről, a fekete kő történetéről, Mohamedről, stb."
Köszöszöm nem. Annak viszont utánanézek hogy ezt még keresztényként írta vagy nem és hogy mi a magyar muszlim egyházak véleménye ezekről a részekről amit problémásnak találtam. Mondom, kizárt hogy muszlim vallásu ember ilyet leírjon.
"Érdekes egy római katolikus és egy muszlim vitáját olvasni! Az egyik egy tésztától kábul el, a másik egy kőtől! Pfff!"
Hazug szektás keresztények ennyit tudnak kipréselni magukból?
Menj el a kőhöz kábulni inkább, kövesd a hamis prófétát, Mohammedet.
A mohamedán vallásban két szekta van, a síita és szunnita, elég hamar kialakult, nyírják-gyilkolják egymást rendesen. Te melyik szektának vagy a tagja?
Utolsó: ő szunnita. Azt fogja neked mondani, garantálom, hogy a síiták hamis úton járó eretnekek. Persze, ha egy síitát kérdeznél, ő ugyanezt mondaná őróla...
"Azokra a részekre amiket kiemeltem, milyen forrásokra hivatkozik?"
Olvasd el, ha érdekel. Az ételt ne rágjam meg helyetted? Ott van a link pár oldallal korábban, ha érdekel, megnézed. Ha nem, akkor meg ne beszélj róla.
"A kora egyik legelismertebb hittudósa? Hol? Talán Magyarországon."
Pont nem. Akkoriban a muszlim világ széltében ismerték. Rengeteg muszlim tudóssal és előkelővel volt személyes kapcsolatban. A korabeli újságok lehozták, hogy Mekkában teljesít zarándoklatot. Mecsetekben tartott beszédeket. Mi pont azért nem ismerjük, mert áttért az iszlámra, és nem itthon tevékenykedett.
De mondom, én már erről nem fogok írni neked, mert egy arrogáns gyökér vagy, aki annyira nem veszi a fáradságot, hogy belenézzen abba a k*rva könyvbe, amit idelinkeltünk neki, idetoltunk az arcodba, csak meg kéne nyitnod.. Ja, tudom, a vitastílusom. Leszarom. Aki gyökér, azzal akképp is fogok beszélni. Sértődj meg meg írd le még ezerszer, hogy "valláshamisítás". Ámítsd magad az egyetlen igaz vallással, ami a 15. század óta semmi értelmeset nem adott az emberiségnek, miközben a nyugat átlépett a modernizmusba meg az információs korba, embert küldött a Holdra, feltalálta az atomenergiát meg a nanotechnológiát. Biztos, hogy ti fogjátok majd meghódítani a világot az analfabéta tömegeitekkel meg a sivatagba jégpályát építtető emírjeitekkel. Ez a vallás egyszerűen képtelen a modernizálódásra. Amíg a Koránt isten szavaként veszitek, soha az életben nem fogtok kilépni a középkori gondolkodásmódotokból. Minden, ami működik az országaitokban, az a nyugatnak köszönhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!