Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mohamed hamis próféta lehetett?

Mohamed hamis próféta lehetett?

Figyelt kérdés

Krisztus feltámadása után azt mondta a tanítványainak hogy a jövőben lesznek hamis próféták akikkel vigyázni kell.

Szerintem Mohamed az lehetett mivel arra tanítja a muszlimokat hogy Isten(Allah) nevében öljék meg azokat akik elutasítják vagy megtagadják az Iszlám vallást.

A radikális muszlimok pont ezt csinálják. Például ISIS, Al-Queda, Al-Nusra, Boko-Haram stb…

Nem hinném hogy Isten valóban ezt akarja a követőitől ilyen szörnyűségeket csináljanak a nevében…

2022. jan. 9. 01:16
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/162 anonim ***** válasza:
44%

"Egyébként a könyvét, még mindig egyetemeken használják. Ráadásul nem viszonylag pontos, hanem összerakta Mohamed életrajzát a legkorábbi róla szóló források alapján. (Ahogy azt a könyv címe is mutatja.) De nekem mindegy. Mutass egy pontosabbat! Te mit ajánlasz annak, aki tudni akarja ki az a Mohamed? Te milyen könyvből ismered az életrajzát?"

Te komolyan azt hiszed hogy az egész iszlám világban nem volt aki Mohamed próféta életével foglalkozzon és összerakjon egy könyvet? :) Szerinted a muszlim vallástudósok mivel foglalkoznak ha nem Mohamed próféta életével? :) És akkor jön egy anogol nyelv, irodalom tanár aki Shakespeare-t tanít, ír egy könyvet Mohamed próféta életéről, és szerinted erre nem volt képes senki az iszlám világban az elmúlt 1400 éveben :) Veletek tényleg mindig élmény a beszélgetés :)))

"Nyilván... és mit szólsz Dániel könyvéhez? Semmit. Tegyünk úgy, mintha nem létezne, igaz?"

Írtam már hogy mit szólok hozzá. Valószínüleg a zsidók Isten kizárólagos nevét elkezdték használni más istenségek megnevezésére is.

"Mikor? Még jóval Jézus előtt? Sőt még a héber nyelv előtt?"

A zsidók történelmében volt sokminden például egy Babilóniai rabság, mikor elhurcolták őket. Simán el tudom képzelni hogy elvesztek a kéziratok és utána újtaírták őket, de hibásan.

"Az El, ELohim és az összes többi hasonló, a szintén ebből származó arámi Elah is, bármilyen istenséget jelölhet."

Szerintem pedig Allah szó volt először és az El, ELohim, Elah ebből származik.

"Magában a sémi nyelvcsaládban ez a szótő "lh", általános értelemben istent, istenséget jelent. A Biblia is tele van vele és hol Istent értik alatta, hol más isteneket. Az egyes szám-többes szám, szövegkörnyezet stb.-ből derül ki, hogy pontosan miről van szó."

Hát ez érdekes. Ha Istennek vam kizárólagos neve akkor miért olyan szó szerepel ezerszer a Bibliában amt más istenségek megjelölésére is használnak? Ebben szerinted mi a logika? A Koránban szinte mindig az Allah szó szerepel, nyilván hiszen ez Isten kizárólagos neve. Akkor a Bibliában is így kellene hogy legyen mert így logukis.

"A "Jahve"-t a zsidók ki sem ejtették, mert annyira szentnek tartották, szóval már csak ezért sem mondhatta volna ezt Jézus. Akkor azt monda volna helyette, hogy "Uram". Azt is szokták helyette mondani mai napig a zsidók, hogy "a Név". (Isten egyik megszólítása, hogy "a Név", a régi zsidó gondolkodás szerint ez voltaképpen annyit tesz: "Ő".) Arról nem is beszélve, hogy a zsoltárban ez van, nem az, hogy Jahve.

Nem látod a fától az erdőt."

Isten kinyilatkozza a kizárólagos nevét a zsidóknak de megtiltja hogy kiejtsék? :) Szerintem te is pontosan látod hogy nincs rendben. Megint az iszlám szerinti magyarázat a leglogikusabb.

2022. jan. 18. 21:44
 102/162 anonim ***** válasza:
92%

"áruld már el hogy Germánusz Gyula milyen tudományos eszközökkel felhasználásával állapította meg hogy Allah egy hamis bálvány, a Korán fejezetei pedig démoniak?"

Nem ezt írta, f*szfej. Csak hajtogatod a f*szságaidat. Nem olvastad el, mit írt.

2022. jan. 19. 13:27
 103/162 anonim ***** válasza:
0%

Egy igazi kultúrlény vagy :)

Mivel arra sem vagy képes hogy kultúrátlan leírd a véleményed, ha nem haragszol, nem kívánok tovább beszélgetni veled.

2022. jan. 19. 14:18
 104/162 anonim ***** válasza:
Nem haraggszom. Megsértődni mindig könnyebb, mint vitázni. Naná, felidegesítesz, amikor kb. 5 oldallal ezelőtt linkeltünk neked egy EREDETI forrást, amit el se olvastál, csak az én kiforgatott szavaimat böfögöd vissza újra meg újra, mint egy idióta papagáj. ÉN mondtam, hogy azok hamis bálványok voltak, nem G. Gy., aki istenségszobrokról, totemekről, fétistárgyakról írt, amiket a különböző törzsek imádtak, és ebből választott ki Mohamed egyet. Mindegy, kár beléd. Ha még arab lennél, meg is érteném, de így... Nem tudom, milyen oktatást kaptál, de az iszlám jól visszabutított.
2022. jan. 20. 12:12
 105/162 anonim ***** válasza:

Tanulj meg kulturáltan vitázni + mélyedj el a témában kicsit jobban és akkor beszélhetünk.

"ÉN mondtam, hogy azok hamis bálványok voltak, nem G. Gy., aki istenségszobrokról, totemekről, fétistárgyakról írt, amiket a különböző törzsek imádtak, és ebből választott ki Mohamed egyet."

És szerinted ezt tanítja az iszlám vallás? Hogy Mohamed próféta választott egyet a bálványok közül? :) Germánus Gyula idézetek pedsig semmiféle forrást nem tartalmaz. Ez kb olyan mintha te írnál egy könyvet az iszlámról bármiféle hivatkozás, forrásmegjelölés nélkül és azt mondanád ez egy hiteles könyv az iszlámról :)

"Mindegy, kár beléd. Ha még arab lennél, meg is érteném, de így... Nem tudom, milyen oktatást kaptál, de az iszlám jól visszabutított."

Felsőfokú oktatást kaptam, az iszlám pedig a legjobb dolog az életemben. Többek között azért mert tanulásra, kutatásra, az igazság keresésére szólít fel. Javaslom te is tedd ezt.

2022. jan. 20. 15:45
 106/162 anonim ***** válasza:

"Rákerestem de nem találtam. "

Akkor segítek: [link]

A google-ba meg egyszerűen írd be, hogy :"catacomb fresco" és kidob egy csomó képet.

Egyébként bebizonyítom neked, hogy a leborulás egyszerűen csak egy szokás volt és még emberek előtt is borultak le és nem csak a Bibliában, "amibe ezt csak belehamísították a zsidók", hanem ez történelmi tény.

[link]

Az obeliszken Jéhu zsidó király látható (2 Kir9:10-ből) leborulva az asszír hódító III. Sulmánu-asarídu előtt.

2022. jan. 20. 20:03
 107/162 anonim ***** válasza:

"A google-ba meg egyszerűen írd be, hogy :"catacomb fresco" és kidob egy csomó képet."

Ezeken a képeken látható imádkozók testhelyzete nagyon hasonló az iszlám szerinti fohászhoz:

[link]

[link]

Valószínüleg ennyi maradt meg abból amit Jézus tanított. Ezek a freskók a 4. században készültek, tehát Jézus után 300 évvel később.

"Egyébként bebizonyítom neked, hogy a leborulás egyszerűen csak egy szokás volt és még emberek előtt is borultak le és nem csak a Bibliában, "amibe ezt csak belehamísították a zsidók", hanem ez történelmi tény."

Még mindig csak ennyit tudsz felmutatni? :) Hogy szokás volt? :) Akkor a Biblia népszokások gyüjtemény? Szerinted egy próféta népszokásokat követ mikor imádkozik vagy Isten parancsát?

"Az obeliszken Jéhu zsidó király látható (2 Kir9:10-ből) leborulva az asszír hódító III. Sulmánu-asarídu előtt."

Voltak olyan uralkodók akik istennek nyilvánították magukat és elvárták hogy istenként imádják. Ez látható az obeliszken.

2022. jan. 20. 21:44
 108/162 anonim ***** válasza:

"Te komolyan azt hiszed hogy az egész iszlám világban nem volt aki Mohamed próféta életével foglalkozzon és összerakjon egy könyvet? :)"

Ezek szerint tucatjával vannak a muszlimok által nyugatiaknak írt könyvek, akkor miért nem írtál egy címet se? Komolyan ilyen nehéz írni egy Mohamedről hitelesen író szerzőt és könyv címet? Na, erről beszéltem. Ez a "Nők az iszlámban" az első könyv cím, amit egyáltalán leírtál és ezt is, tulajdonképpen az sem tudjuk ki írta. De még ennek a címét és szerzőjét sem írtad le rendesen, először meg sem találtam, hogy egyáltalán miről beszélhetsz.

Gyenge próbálkozás a Bibliára hivatkozni, két teljesen más kategória egy ősi szöveg és egy mai író. Ennyi erővel az összes youtuber hiteles forrás és magyarázhatja az iszlámot, teljesen mindegy, hogy konyít hozzá vagy sem?

"A zsidók történelmében volt sokminden például egy Babilóniai rabság, mikor elhurcolták őket. Simán el tudom képzelni hogy elvesztek a kéziratok és utána újtaírták őket, de hibásan."

Ezzel csak a baj, hogy a fogság előtt is létezett maga a nyelv. A héber az ősi kánaáni nyelvek közé tartozik. Szóval vannak rokon nyelvei is. Továbbá vannak más források is a Biblián kívül.

"Szerintem pedig Allah szó volt először és az El, ELohim, Elah ebből származik."

Szerintem meg az Allah szó sehol nem volt, amikor a fent említettek már rég használatban voltak. De cáfolj meg! Mikor is jelenik meg az Allah szó először írásban, így, ebben a formájában? Kerestem, de nem találtam. Lemerem fogadni, hogy "i.sz." lesz az a dátum és azért nem találom sehol, mert a muszlimok nem szoktak vele dicsekedni.

Ráadásul nem furcsa, hogy csak a Bibliára tudsz hivatkozni, ahol bármi hasonló feltűnik? Ha Allah Isten neve és minden néphez küldetett próféta, aki azt hirdette, hogy Isten neve Allah, akkor a többi nyelvben ennek miért nincs nyoma? Miért csak a sémi nyelvekre tudsz hivatkozni?

"Ha Istennek vam kizárólagos neve akkor miért olyan szó szerepel ezerszer a Bibliában amt más istenségek megjelölésére is használnak? Ebben szerinted mi a logika?"

Nem értem ezt miért olyan nehéz megértened, amikor az iszlámban Allahnak elvileg 99 szép neve van? Az még nem jutott eszedbe, hogy ugyanazt lehet többféleképpen is nevezni? Örökkévaló, Mindenható, Isten, Teremtő, Seregek Ura, Élő Isten stb. Ez mind ugyanaz. Ezek közül egyik sem helytelen. Isten maga is több megnevezést használ saját magára a Bibliában.

Ha más istenségről beszélnek egyszerűen hozzáteszik az "idegen" szót vagy magát az isten nevét, ezzel egyértelműen megkülönböztetve a saját istenüktől. Nem olyan bonyolult.

"Akkor a Bibliában is így kellene hogy legyen mert így logukis."

Ezen csak nevetni tudok. Ez is azt mutatja, hogy a saját elképzeléseidet akarod ráerőltetni a Bibliára.

"Isten kinyilatkozza a kizárólagos nevét a zsidóknak de megtiltja hogy kiejtsék? :)"

Nem tiltotta meg. A neve hiába való használatát tiltotta meg. Emiatt alkult ki a szokás, hogy nem ejtik ki tiszteletből.

2022. jan. 20. 21:50
 109/162 anonim ***** válasza:

"Ezeken a képeken látható imádkozók testhelyzete nagyon hasonló az iszlám szerinti fohászhoz:"

1. Annyira azért nem. Tekintve, hogy dua alkalmával, nem maguk mellé teszik a kezüket, nem feltett kézzel vannak, hanem maguk elé teszik a kezüket. Ráadásul ez még pogányoknál is szokás volt. 2. Mondom, hogy tulajdonképpen a te fogalmaid szerint nem is imádkoznak a Bibliában.

"Ezek a freskók a 4. században készültek, tehát Jézus után 300 évvel később." 200-400 között.

"Még mindig csak ennyit tudsz felmutatni? :) Hogy szokás volt? :)"

Képtelen vagy a történelmi kontextust vizsgálni, azt sem érted mi az, ezért nem érted, amit írok és amit mások írnak, de még azt sem érted, amit a Biblia ír. Az emberek a királyok előtt borultak le, keleti szokás, sok kultúrában benne van. Isten előtt többek között azért borultak le, mivel a Királyok Királya. Tisztelet és hódolat a legfőbb, a Mennyei Uralkodó felé. Nézd meg a Bizánci Birodalom által épített Hagia Sophia képeit! (Tudod, ami most mecset. Hiába van tele háromsághívő jelképekkel...) Van egy amin egy embert látsz a trónon ülő Jézus előtt leborulni. Miért? Láthattad, hogy a katakombákban, álló és feltett kezű imádkozó alakok vannak (és nem csak Rómában, rálehet keresni korai kopt vagy szír képekre is), itt mégis le van borulva a lábához, pedig ez későbbi. A válasz egyszerű: Mivel a keleti szokás szerint az uralkodó előtt lekellett borulni.

Egyébként a Bibliában is vannak olyan szövegek, ahol emberek közönséges emberek előtt esnek térdre, borulnak le. Mert pl. könyörögnek, vagy tiszteletből.

"Szerinted egy próféta népszokásokat követ mikor imádkozik vagy Isten parancsát?"

Akkor felteszem én is a kérdést? Hol parancsolja ezt Isten? Amint megmutatod hiszek neked! Ja, hogy a Koránban? Az meg engem nem érdekel.

Isten sehol nem mondja meg, hogy milyen testhelyzetbe imádkozzanak az emberek. A Biblia maga írja, hogy pl. voltak akik a Templomban álltak, vannak a Bibliában akik térdelve imádkoztak stb. De az téged nem érdekel, mert mindenáron bele akarod magyarázni a Bibliába az igazad.

"Voltak olyan uralkodók akik istennek nyilvánították magukat és elvárták hogy istenként imádják. Ez látható az obeliszken."

És gondolod egy zsidó király istenként imádott egy asszír uralkodót?

Téged nem érdekel az igazság, már mondtam. Te is leírtad. Neked teljesen mindegy ki mit ír, úgysem hiszel neki. Megmondtad, hogy az egész kereszténység nem is érdekel és itt kezdődik minden probléma. Valamint ez a különbség köztünk. Engem érdekelt és most is érdekel, hogy mit tanít ténylegesen az iszlám és nem erőltetnék rá hülyeségeket. Bármelyik állításomat hajlandó vagyok felülvizsgálni vagy finomítani, ha nyomós ellenérvvel találkozom. Neked viszont minden mindegy. Van egy elképzelésed és ami abba nem illik bele, az mintha nem is létezne, nem számít.

Erre tényleg ez az imádkozós kérdés a legjobb példa. Teljesen mindegy, hogy mi van a Bibliában, vagy mit hisznek tulajdonképpen a keresztények, miről szólt az idézet szöveg, abból lehet-e bizonyítani az állításodat vagy sem, miről árulkodnak a leletek... neked teljesen mindegy. Te meg vagy róla győződve, hogy igazad van és kész.

Egy ilyen emberrel nem lehet mit kezdeni.

2022. jan. 20. 22:46
 110/162 anonim ***** válasza:

"És szerinted ezt tanítja az iszlám vallás? Hogy Mohamed próféta választott egyet a bálványok közül? :) Germánus Gyula idézetek pedsig semmiféle forrást nem tartalmaz. "

Éppenséggel tele van forrásokkal, csak ahhoz olvasnod kéne a könyvét. Tegnap olvastam az egyik fejezetet, amit Mekkáról írt, lépten-nyomon korábbi muzulmán tudósok munkáira hivatkozik. (Nem, nem fogom neked belinkelni. Vagy elolvasod, vagy nem, de még egyszer le ne merd írni, hogy nem hivatkozik forrásokra anélkül, hogy belenéztél volna. Te bezzeg vérig vagy sértve, ha valaki olyat ír, ami nincs benne a Koránban.) Mondom, hogy egyetemeken tanított. Azt hiszed, hogy azért lett a kora egyik legelismertebb hittudósa, mert hasból találta ki, amit írt?

2022. jan. 21. 12:00
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!