Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sokadszorra is: honnan tudod,...

Demion kérdése:

Sokadszorra is: honnan tudod, hogy a Biblia igaz?

Figyelt kérdés

2021. dec. 15. 16:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 Darkmoon80 ***** válasza:
21%

Köszi a választ, reagálni fogok rá, de most kissé fáradt vagyok, és nem szeretnék ismét olvasási hibát véteni.

Sok érdekeset írtál, amit szerintem érdemes körbejárni és megbeszélni.

2021. dec. 19. 00:01
 72/77 anonim ***** válasza:
26%

A Biblia történeti leírásai mellett, olyan erkölcsi tanításokát is tartalmaz, amiben olvasható, hogy Isten kereső emberek írták.

Hogyan feltételezhető egy istenkereső íróról, hogy valótlanságot, vagy hamis dolgokat irogat? Mi az az érv, rossz szándék ami alátámasztaná a Biblia hamis születését?

2021. dec. 19. 02:51
 73/77 Darkmoon80 ***** válasza:
70%

Kissé elkeserítő, hogy az udvariasságot itt ennyire értéktelennek gondolják egyesek.

Bizonyosan Istennek tetsző cselekedet volt, gratulálok hozzá kedves 65%-os és 74%-os!

2021. dec. 20. 21:54
 74/77 anonim ***** válasza:
16-nak: Pál a saját elmondása szerint sem találkozott Jézussal, akkor személyesen hogy ismerte volna?
2022. aug. 1. 19:29
 75/77 anonim ***** válasza:
0%

A feltámadott Krisztus térítette meg Pált, tehát találkozott vele.

Emiatt, azt lehet mondani hogy szembesült Krisztus erejével.

A kérdező ha elolvassa a Biblia minden betűjét akkor tud válaszolni saját kérdésére.

2022. aug. 6. 02:54
 76/77 anonim ***** válasza:
100%
75-nek, szerintem meg inkább látomása volt Pálnak a damaszkuszi úton és akkor tért meg. Ettől még lehet, hogy a látomásában Jézus jelent meg neki. De mennyire lehet személyes ismeretségnek tekinteni egy látomást?
2022. aug. 6. 07:56
 77/77 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom mennyire ismered a történetet, mi történt a damaszkuszi uton, Saul, Saul miért üldözöl engem?

A keresztényeket, a Krusztus hívőket üldözte. Itt rá vagyunk szorulva következtetésre...csak a feltámadott Jézus lehetett.

A személyes ismeretség nincs, azaz szóban való tanítás, itt sűrítetten Krisztus isteni erejéével találkozik Saul...Saul megvakul Krisztus fényétől.

Másrészt megkapta a Szentlélek ajándékát, aminek erejéből egy kiváló apostollá vált.

Tehát Istennek a Szentléleknek egy villanásnyi idő elég az átformálásra, amivel megtörtént a páli pálfordulás. Saulból Pál apostol lett.

2022. aug. 6. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.