Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mohamednek angyal jelent meg...

Célpont... kérdése:

Mohamednek angyal jelent meg vagy sátán?

Figyelt kérdés

2021. júl. 17. 11:34
 331/353 anonim ***** válasza:
27%

A keresztények azt hazudtàk, hogy a kereszténység elképesztően terjed a világon. Miközben csak àrnyéka koràbbi önmagànak.

Nem tűnik fel hogy a katedràlisokat múzeumnak hasznàljàtok Európa szerte ? Hol van az a rengeteg mélyen hívő keresztény ? Csak nemhogy a pénzt bàlvànyozzàk inkàbb Isten helyett ?

Abdullah

2021. aug. 3. 20:25
 332/353 anonim ***** válasza:
91%

"A keresztények azt hazudtàk, hogy a kereszténység elképesztően terjed a világon."

Ezt idéznéd szó szerint? Mert erős a gyanúm, hogy szokás szerint csak hazudsz Allah birkája.

"Miközben csak àrnyéka koràbbi önmagànak."

Legalábbis már az előretörő muszlimok ellen keresztes háborúkat nem hirdetnek, ilyen szempontból igazad van.

"Nem tűnik fel hogy a katedràlisokat múzeumnak hasznàljàtok Európa szerte ?"

Nem tűnt fel, voltam elég sok nagyobb templomba, mind templomként üzemel jelenleg is. Persze sok látogatható gazdag művészettörténeti kincseinek csodálatára is. A kettő nem zárja ki egymást.

"Csak nemhogy a pénzt bàlvànyozzàk inkàbb Isten helyett ?"

Csak annyira, mint te.

2021. aug. 3. 20:55
 333/353 anonim ***** válasza:
37%

"Ezt idéznéd szó szerint? Mert erős a gyanúm, hogy szokás szerint csak hazudsz Allah birkája."

Parancsolj:

"Ami bizonyíték arra hogy a mennyei Atya akarata viszont teljesül elküldte Fiát váltságul minden emberért. És ezen tanítás terjed a Föld legvégső határáig!"

"Nem tűnt fel, voltam elég sok nagyobb templomba, mind templomként üzemel jelenleg is. Persze sok látogatható gazdag művészettörténeti kincseinek csodálatára is. A kettő nem zárja ki egymást."

Nézd játszhatod magadat egészen nyugodtan, mint aki nem érti miről beszélek. Tudod a legtöbb keresztény csak papíron keresztény, utoljára akkor volt templomban amikor az esküvője volt, és akkor találkozik legközelebb pappal amikor temetésre megy.

Te is tudod hogy igazam van.

Egyébként most őszintén, milyen hangnemet vársz tőlem ha lebirkázol engem ?

Jellemzően el sem olvassátok, hogy mit írok általában, mert újra és újra ugyanazokat a vádakat rángatjátok elő sokszor, amiket már megválaszoltam egyszer.

Abdullah

2021. aug. 3. 21:15
 334/353 anonim ***** válasza:
91%

"Ami bizonyíték arra hogy a mennyei Atya akarata viszont teljesül elküldte Fiát váltságul minden emberért. És ezen tanítás terjed a Föld legvégső határáig!"

Ebben nem látok olyat, amit írtál. Annyit írt az illető, hogy terjed a tanítás, ami igaz is, már szinte mindenhol hallhat erről az ember néhány iszlám és erősen kommunista országot kivéve. Viszont te azt írtad, hogy a kereszténység terjed elképesztően, ami magában foglalja ugye a hívek számának növekedést is. Egyébként növekszik a hívek száma, csak nem elképesztő ütemben.

"Tudod a legtöbb keresztény csak papíron keresztény, utoljára akkor volt templomban amikor az esküvője volt, és akkor találkozik legközelebb pappal amikor temetésre megy."

Legtöbb keresztény? Te ismersz több milliárd embert? Igen, Európában sok országban valóban vannak ilyen "keresztények", de ez alapján nem mernék következtetést levonni mindenkiről. A legtöbb keresztény eleve nem is Európában él.

"Egyébként most őszintén, milyen hangnemet vársz tőlem ha lebirkázol engem ?"

Szerintem már te is aggattál rám, ránk sok különböző jelzőt, nem tudom mit vársz így másoktól veled szemben.

2021. aug. 3. 21:39
 335/353 anonim ***** válasza:
0%
A mohamedánok kétségkívül sokan vannak, a széles úton járnak, ahogy Jézus megprófétálta. A keskeny úton mennek az igazak, ez nem lehet a mohamedánok tömege, ők a sátán által elhitetett tömeg, akiknek a végük veszedelem. Ezt nem kárörömből írom, sajnálok minden egyes pokolra jutó, sátán által megvezetett és becsapott Abdullah-ot, Ali-t, Mohamed-et.
2021. aug. 3. 22:34
 336/353 anonim ***** válasza:
28%

"Pl. Afganisztánra gondolsz? Igen valóban annyira növekszik hogy menekülnek az emberek a saját országaikból! Tényleg fantasztikus."

Afganisztánt először az oroszok támadták meg az 1980-as évekbe, az USA pedig a tálibokat támogatta és fegyverezte fel, csak akkor még szabadságharcosoknak nevezték őket. Utána az USA az iszlám világ ellen fordult és rohanta le afganisztánt az általuk létrehozott tálibokra meg al-kaidára hivatkozva. Tehát a keresztény támadta meg Afganisztánt és változtatta romhalmazzá az utóbbi 40 évben te pedig az afgán népet hibáztatod mindezért? Ez is muttatja mennyire aljas vagy és erkölcsileg nulla.

"A Biblia azt sem írja hogy a keresztények cseréljék fel a császár törvényeire Isten törvényeit!"

Dehogynem. Azt írja a Bibliahogy add meg a császárnak ami a császáré. Ez azt jelenti a keresztények cseréljék le Isten törvényeit a császár törvényeire.

"De igen Mohamed eltérhetett attól amit most olvashatsz a Koránban! Hiszen voltak olyan szövegváltozatok amiket a 2. kalifa megsemmisítettet! Így nem lehet tudni hogy mi maradt fent hogy valóban az maradt-e fent amit Mohamed lediktált."

Hibás szövegváltozatokat semmisítettek meg és mindezt Mohamed próféta legjobb barátai, rokonai felügyelték akik az első muszlimok közül valók.

"És vajon tényleg azt írták le amit Mohamed lediktált? Hiszen nem Mohamed írta le a szöveget!"

Szerinted nem ellenőrizte mit írtak le? Tényleg csak ennyi eszed van?

"A muszlimok gyakran hivatkoznak saját elképzeléseikre a Bibliát illetően és nem szokta őket zavarni hogy a keresztények nem adnak hitelt az elképzeléseiknek!"

Mert a keresztények nem akarnak szembenézni az igazsággal.

"Ezeket a Biblia sem írja. Megint csak egy muszlim elképzelés amely hiteltelen és alaptalan!"

Nem ismered a Bibliát? :) Nem olvastad?

1. Móz. 2:1 A hetedik napra elkészült Isten a maga alkotó munkájával, és megpihent a hetedik napon egész alkotó munkája után

"A Biblia az megmaradt olyan amilyennek lennie kell a szövegét nem változtatgatták össze-vissza. Bár kapcsoltak hozzá tanításokat de nem a szövege lett megváltoztatva mindössze csak különféle magyarázatokat fűztek hozzá és vannak akik ezekben hisznek. De ez nem a bibliai szöveg hibája! Az megmaradt!"

Mond te tényleg ennyire agyhalott vagy? Ezekkel a hazugságokkal mit akarsz elétni? Nem létezik egységes Biblia. Minden kerestzény Biblia más, irányzattól függően. A protestáns Biblia 66 könyvet tartalmaz a katolikus meg 72 könyvet. A többi irányzatnál ugyanez a helyzet. Melyik az hiteles Biblia?

"Az én logikám szerint nem az! Allahnak többezer prófétája elbukott ,mert nem voltak képesek megőrizni az ő kinyilatkoztatását! A több ezer próféta hiába lett küldve."

Miért lett volna hiába küldve? Meg akkkor Jézus is elbukott a te logikád szerint mert életében alig egy két embbert tudott meggyőzni, utána pedig a keresztények össze-vissza hamisították a tanítását.

"Nem én ilyen istenségben nem hiszek! Te valamit nagyon össze keversz vagy már megint felülkerekedett a muszlim elképzelés a valóságon! "

Te milyen valóságról beszélsz? :) Neked közödd nincs a valósághoz. Te egy vagyvezérelt álomvilágot kreáltál és behazudod magadnak minden nap hogy ez a kereszténységnek nevezett félig pogány vallás az igazság.

"Nem igaz hogy visszaszorul. A muszlimok is azt állítják hogy Európa keresztény! Te most muszlimokat nevezel hazugnak!"

Visszaszorul de attól még jelenleg a kereszténység a legnépesebb vallásEurópában te észlény.

"Mohamednek kellett már a kezdetektől foga hadakoznia még a saját szülővárosával is hadban állt! És rablóvezérként karavánokat támadott meg és fosztott ki az embereivel!"

És akkor még csodálkozol hogy hazugnak nevezlek? Ezt a hazugságot minden kérdésnél leírod. Ahogy mondtam, keresztények nem tudják az iszlámot kritizálni ezért ilyen hazugságokat kreálnak és tényként közlik.

"Amiről te beszélsz azt hívják jó cselekedetnek! Valami ilyesmi aszem van az iszlámban is!"

Nem, ezt aljas gaztetnekhívják. A keresztény világ gyarmatosította az ugynevezett harmadik világot. Elvették a földjeiket, az erőforrásaikat, nem engedték fejlődni és még ma is gyarmatok ezek az országok amik élére diktátorokat ültettek akik kiszolgálják a Nyugati keresztény világot. Aztán odamegy az egyház, és ad néhány morzsát az éhezőknek.

2021. aug. 3. 23:22
 337/353 anonim ***** válasza:
100%

"Nem mondtuk hogy köze van hozzá. A jelenlévő keresztények behazudták hogy a muszlimok száma csak a születésszám miatt emelkedik, erre mondtuk hogy az iszlámra térnek át a legtöbben."

Nem ezt mondtuk, én legalábbis nem ezt mondtam. Csak azt mondtam, hogy az iszlám a magas születésszám miatt a leggyorsabban növekvő vallás a Pew Research tanulmánya szerint.

[link]

2021. aug. 3. 23:44
 338/353 anonim ***** válasza:
37%

"Szintem nem érted, hogy mennyire más a szituáció. A Biblia írja, hogy legalább létezett Mária, aki Jézus anyja volt és részletesen ír Jézusról, minden lényeges információt megtudunk belőle, nem csak a beszédeinek egy listája."

Szerintem meg te nem érted. A kérdés az hogy keresztény forrásokból kiderül-e Mária pontos életkora, illetve muszlim forrásokból kiderül-e Aisha pontos életkora. A válasz pedig mindkettő esetében nem, tehát ugyanaz a szituáció.

"Lényegében van egy életrajza a Bibliában, amit a keresztényeknek el kell fogadniuk és azon kívül nem kell semmi mást figyelembe venniük. De Mohamedről mit tudunk a Korán alapján? Mohamednek ki volt az anyja a Korán szerint? Ki volt az apja? Pontosan hány felesége volt? Hogy hívták a feleségeit? Ki volt Ali a Korán szerint? Ki volt Hamza? Hol van Abu Bakr, Uthman ibn Affan vagy a lánya Fatima a Koránban? "

A Bibliából azért derülnek ki ilyen részletek mert ezek a Bibliai könyvek valójában hadiszok. Szemtanuk leírásai, nem az eredeti Iseni kinyilatkoztatás. Ugye mondtam hogy a hadiszokból derülnek ki az ilyen részletek. Például a négy Evangélium ugyanazt a történetet eltérően írja le, tehát négy eltérrő történetet olvashatunk ugyanarról. Az iszlámban hadiszok esetében is előfordul ilyen hogy például két hadisz ugyanazt eltérően írja le. Tehát a jelenlegi Biblia könyvei az iszlám szerint nem hiteles hadisz kategória.

"Jobbat mondok, aki név szerint van említve Abu Lahab, aki elvileg és pokolra fog kerülni, az ki a Korán szerint? És a Korán szerint miért érdemli ezt meg?"

Mohamed próféta nagybátyja volt. Minden aljasságot megtett hogy akadályozza a prófétát és fegyverrel harcolt a muszlimok ellen. Egyébként a Korán előre megmondta hogy Abu Lahab nem fog megtérni, nem lesz muszlim éstényleg nem is lett. Csak annyit kellett volna tennie hogy azt mondja muszlim lettem, és ezzel hiteltelené vált volna a Korán, de nem tette szóval ez is igazolja hogy a Korán Isten szava.

"Ha egy hádíszt sem vennék figyelembe, akkor szinte semmit nem tudnánk róla."

Azt senki sem mondja hogy nem kell figyelembe venni a hadiszokat. Ahogy mondtam a részleteket ezekből tudjuk meg.

"Kb. ilyen általános dolgokat lehetne elmondani róla: Egy sivatagi, arab, férfi próféta volt, aki egyistenhitet hírdetett és emiatt többekkel összetűzésbe került és többször is harcoltak. Több felesége is volt."

Ez így nm igaz. Mindazt amit a Korán leír, az egyistenhitről, erkölcsi tanytásokról, az iszlám előírásairól, azt Mohamed próféta a vakóságban bemutta, tanította és ő maga is eszerint élt. Plédául ha a Korán azt írja segítsd a szegényeket akkor Mohamed próféta ezt megtetted. Ha a Korán azt írja ne hazudozz, akkor Mohamed próféta nem hazudott. Tehát nagyonsok mindent meg lehet tudni a Korán alapján is Mohamed prófétáról.

"Ezek nincsenek leírva. Amit a Muszlimok hisznek Mohamedről annak legalább a 80% nincs benne a Koránban. Ez nem ugyanaz a szituáció."

NEm is erre értettem hogy ugyanaz a szituáció hanem hogy Máriáróll sem derül ki a pontos életkora keresztény források alapján, ahogy Aisha esetében sem.

"Aishat írtam! Név szerint említi Aishat? A Korán alapján lehet, hogy Aisha soha nem is létezett, felesleges róla egyáltalán beszélni."

Aishat név szerint nem említi a Korán de van egy rész a 24-es szúrában ami Aishaval kapcsolatos. Megrágalmazzák Aishat és a Korán tisztázza.

2021. aug. 4. 00:01
 339/353 anonim ***** válasza:
28%

"Nem ezt mondtuk, én legalábbis nem ezt mondtam. Csak azt mondtam, hogy az iszlám a magas születésszám miatt a leggyorsabban növekvő vallás a Pew Research tanulmánya szerint."

De ez így nem igaz. Ha megnézed az alábbi táblázatot ami országonként írja a termékenységi rátát, látszik hogy sok keresztény országban igencsak magas.

[link]

Ugye Afrika nagyobb részt keresztény magas termékenységi rátával. Ha összeségében nézzük akkor a termékenységi ráta nem sokkal magasabb muszli országokban mint keresztény országokban.

Ez a David Wood pedig akit linkeltél egy hazudozó idióta. Elég nagy bajban lehet a keresztény vilá ha csak egy ilyen idiótát tud kiállítani. Szerintem bizonyára vannak tudásal rendelkező keresztény vallástudósok. Akkor keresztényeknél van igény egy ilyen idiótára?

2021. aug. 4. 00:11
 340/353 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Annyit írt az illető, hogy terjed a tanítás, ami igaz is, már szinte mindenhol hallhat erről az ember néhány iszlám és erősen kommunista országot kivéve."

Ennek ellene kell hogy mondjak! A kommunista országokban és a muszlim országokban is hallhat róla az ember csak rendkívül óvatosnak kell lennie azoknak akik ott beszélnének.

"A keresztények azt hazudtàk, hogy a kereszténység elképesztően terjed a világon. Miközben csak àrnyéka koràbbi önmagànak."

Én nem hazudtam ezt! Sőt pont hogy a muszlimok állítják hogy pl. Európa keresztény!

Pont hogy a te legnagyobb haverod itt az oldalon ő maga állítja ezt számtalan alkalommal!

Szóval akkor a keresztények nem hazudhatták ezt hiszen ez az igazság! És ezt a muszlimok is elismerik sőt le is írják! (nem zavarta kedves muszlim testvéredet az a tény hogy én ennek ellene mondtam)

"Nem tűnik fel hogy a katedràlisokat múzeumnak hasznàljàtok Európa szerte ?"

Nem! Mivel a katedrálisok eleve művészeti alkotások is egyben. Ezért múzeum is egyben hiszen történelmi alkotások találhatóak benne! Legyen szó festményről vagy szobrokról vagy akár magáról az épületről!

"Hol van az a rengeteg mélyen hívő keresztény ?"

Hát nem a katedrálisokban és nem is a templomokban!

És ha már fel kell hogy tűnjön valami ,akkor azt kellene észre venned hogy a templomokat zárják be vagy alakítják át ,pl. boltnak vagy lakóháznak!

"Csak nemhogy a pénzt bàlvànyozzàk inkàbb Isten helyett ?"

De igen azt ,és az egyéb vagyon tárgyakat pl. az autót!

Ja és tudod hogy mi az új katedrális vagy templom? A bevásárlóközpontok. De azok is csak egy darabig mert ugye a jelenlegi helyzetben a netes vásárlás vette át a helyüket. Szóval ezeket a központok megfognak szűnni jelenlegi formájukban.

Abdullah azt kell megállapítanom hogy bizony már nálad is komoly gondok vannak pedig eddig azt gondoltam hogy te rendben vagy! De tévedtem!

- Neked ez arra bizonyíték hogy a kereszténység rohamosan terjed?

Ez csak annyit jelent hogy a misszionáriusok eljutottak és eljutnak a Föld legvégső határáig is és elviszik a tanítást!

- Viszont egyetlen szóval sem írtam olyasmit hogy ez azt jelentené hogy milliók térnek meg!

De azért érdekes látni hogy te muszlimként jobban hiszel abban hogy tömegek térnek meg kereszténynek mint én keresztényként!

- Mi táplálja ezt a hitedet? Mert nekem nincs ilyen hitem ebben a kérdésben! De talán kellene hogy legyen! Isten bocsássa meg de nincs!

"Tehát a keresztény támadta meg Afganisztánt és változtatta romhalmazzá az utóbbi 40 évben te pedig az afgán népet hibáztatod mindezért? Ez is muttatja mennyire aljas vagy és erkölcsileg nulla."

2001-ban támadta meg az USA Afganisztánt! Nem megy a matek mert az csak 20 év!

[link]

[link]

"Azt írja a Bibliahogy add meg a császárnak ami a császáré. Ez azt jelenti a keresztények cseréljék le Isten törvényeit a császár törvényeire."

Akkor miért lázadtak a rómaiak ellen? Akkor Róma miért öltem meg a keresztényeket?

"Hibás szövegváltozatokat semmisítettek meg és mindezt Mohamed próféta legjobb barátai, rokonai felügyelték akik az első muszlimok közül valók."

Ott voltál hogy tudod hogy miket semmisítettek meg?

Nem tudhatod! Az apokrif iratok esetében pedig tudni lehet hogy miért nem kerültek be a Bibliába!

"Szerinted nem ellenőrizte mit írtak le?"

Ha egyszer nem Mohamed írta le a szövegeket akkor hogyan ellenőrizhette volna? Nem tudott sem írni sem olvasni!

Ha eleve Mohamed leírta volna akkor nem lettek volna szövegváltozatok!

"Mert a keresztények nem akarnak szembenézni az igazsággal."

A muszlimok nem képesek szembenézni az igazsággal!

Az igazság az hogy Allah több ezer prófétája elbukott Allah kijelentését több ezerszer átírták! Így erősen kétséges hogy amit Mohamed lediktál az is írták le. Hiszen azokat is simán átírhatták mit ahogy előtte több ezerszer!

Döbbenetes hogy több ezerszer átírták Allah kinyilatkoztatását!

"1. Móz. 2:1 A hetedik napra elkészült Isten a maga alkotó munkájával, és megpihent a hetedik napon egész alkotó munkája után"

De te nem ezt írtad korábban! Most meg módosítasz a korábbi kijelentéseden! Döntsd már el mert az hogy össze-vissza ugrálsz az bizonytalanságot mutat. Nem tudod eldönteni hogy mi a helyzet!

"Nem létezik egységes Biblia."

Hű...akkor még jó hogy nem írtam hogy létezik!

"Minden kerestzény Biblia más, irányzattól függően."

De azért ugyan az a szöveg van benne ugye? Kérlek nyugtass meg!

"A protestáns Biblia 66 könyvet tartalmaz a katolikus meg 72 könyvet."

De azért a katolikus Bibliában az a 66 könyv ugyan azt a szöveget tartalmazza ugye? Kérlek nyugtass meg!

"Melyik az hiteles Biblia?"

Amelyik ugyan azt a szöveget tartalmazza! Az állítod hogy a szöveget elemzed. Akkor most ezen is változtattál és most számokat elemzel? Döntened kellene hogy mivel foglalkozol! Bizonytalanak tűnsz!

"Meg akkkor Jézus is elbukott a te logikád szerint mert életében alig egy két embbert tudott meggyőzni, utána pedig a keresztények össze-vissza hamisították a tanítását."

Jézus nem bukott el! Sőt azok a próféták aki Jézus előtt voltak azok sem buktak el! Amit isten a prófétákon keresztül üzent az lett megírva és azon nem változtattak emberek! És nem volt több ezer próféta. Az Írást nem változtatták meg! Hogy mit tanítanak emberek az Írásokra hivatkozva az egy másik dolog!

"Visszaszorul de attól még jelenleg a kereszténység a legnépesebb vallásEurópában te észlény."

Tehát akkor muszlimként azt állítod hogy a keresztények száma Európában növekszik?

Na most én zavarodtam össze. Mert én az ellenkezőjéről vagyok meggyőződve!

Most akkor döntsd már el hogy mi van! Te most muszlim vagy ,vagy keresztény mert már nem vagyok ebben sem biztos veled kapcsolatban!

Eddig azt állítottad hogy az iszlám növekszik a legjobban!

"És akkor még csodálkozol hogy hazugnak nevezlek? Ezt a hazugságot minden kérdésnél leírod."

Azért mert muszlimoktól olvastam hogy Mohamed harcolt és aztán utána is néztem és tényleg úgy van! Karavánokat fosztott ki a saját szülővárosát is fegyverrel fenyegette. Hadsereggel vonult be a városba! De előtte meg harcolt a város népével több csata is volt! Ez nem hazugság hanem ezek a tények!

"Ahogy mondtam, keresztények nem tudják az iszlámot kritizálni ezért ilyen hazugságokat kreálnak és tényként közlik."

Te nem érted a kereszténységet még is megakarod mondani hogy mit hogyan értsünk. Aztán nem tetszik ha más is értelmezi az iszlám dolgait! Ez van! ilyen az élet! Nem kaphatsz meg mindent amit akarsz! Na de majd megtanulod idővel! Van akinek tovább tart! De nyugodj meg türelmes vagyok és kitartó!

"Nem, ezt aljas gaztetnekhívják."

Igazat kell hogy adjak neked. A karavánok kifosztása az valóban az és ugye a karavánokat kisérő embereket meg lemészárolták és mindez a vagyonért!

"Aztán odamegy az egyház, és ad néhány morzsát az éhezőknek."

Én azt látom hogy az iszlám sem jobb az egyháznál. Hiszen kb. 10 millió ujgur nem érdekli. Még annyira sem hogy legalább felszólaljon az ujgurokat ért atrocitások miatt!

2021. aug. 4. 02:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!