Mohamednek angyal jelent meg vagy sátán?
"Én egyáltalán nem értek az iszlámhoz, csak itt olvasok dolgokat. És többször elhangzott, hogy Aisha irt dolgokat.Engem nagyon meglep, hogy a 7. században egy nő tudott irni. A legtöbb férfi sem tudott."
Aisha nem csak hogy tudott írni olvasni, de az iszlám vallástudósa is volt. Több mint kétezer hadiszt hagyományozott és tanított is. Az iszlám egyáltalán nem tiltja hogy a nők, tanuljanak, dolgozzanak. Mohamed próféta első felesége például kereskedelemmel foglalkozott. Különböző szakmákat végzző nők kerestk fel Mohamed prófétát és kérték a tanácsát. A világ legrégebbi egyetemét egy muszlim nő alapította Marokkóban a 9. században.
"Mondom, engem már rég nem érdekel hány éves volt Aisha. Értem amit mondasz, viszont azért nincs teljesen igazad. Ez nem teljesen ugyanaz a szituáció."
Teljesen ugyanaz a szituáció. A Korán nem írja Aisha hány éves volt, ahogy a Biblia sem írja hány éves volt Mária. Egymásnak ellentmondó hadiszok vannak, Mária esetében pedig későbbi keresztény források és a rendelkezése álló információkból, eseményekből próbálták kikövetkeztetni hány éves volt. Lényeg az hogy mindekettő ugyanúgy bizonytalan.
"de a Korán nem ír szinte semmit Mohameddel kapcsolatosan, az sem írja, hogy Aisha egyáltalán létezett. Ha a Korán alapján akarnánk összerakni Mohamed életét, akkor a nevén kívül alig tudnánk róla valamit."
Ez egyáltalán nem igaz. Az igaz hogy a Korán név szerint csak néhányszor említi Mohamed prófétát, de ő pontoasn azt alkalmazta a gyakorlatban amit a Korán leírt. A próféták feladata az hogy a gyakrolatban tanítsák az embereket arra amit a kinilatkoztatásban olvasnak. Tehát Mohamed próféta nem térhetett el attól amit a Korán ír, ezért nem is fogadhatóak el hitelesnek azok a hadiszok amik ellentétesek a Koránnal.
"Ez olyan, mintha egy olyan hádíszra hivatkoznánk, amit nemhogy gyengének soroltak be a szakértők, hanem még csak nem is képezi a szunna részét, mert teljesen elvetették."
Ez a keresztényeket egyáltalán nem szokta zavarni és simán hivatkoznak olyan hadiszra amit muszlimok nem tekintenek hitelesnek.
“Ez a keresztényeket egyáltalán nem szokta zavarni és simán hivatkoznak olyan hadiszra amit muszlimok nem tekintenek hitelesnek.”
Ha muszlimok nem tekintenék hitelesnek akkor nem lennének Sahih besorolásúak azok a hadíszok.
"A többszáz év alatt lett Pakisztán és Banglades (akkor még Mogul India részeiként) erőszakkal (is) áttérítve."
Látom hogy nagy észlény vagy ezért nagyon egyszerűen fogalmazok. Ha Pakisztán és Banglades erőszakkal lett muszlim akkor a mai India is muszlim lenne mert ez is a Mogul birodalom része volt. Persze Pakisztán és Banglades is békés úton lett muszlim. Az erőszakos térítés kersztény szokás és még van képetek a muszlimokat rágalmazni.
"Az Ibériai-félszigetet a helyi keresztesháborúk (reconquista) során vették vissza a keresztények, vagy szerinted ha a mórok uralma alatt marad az Ibériai-félsziget akkor nem csak ugyan olyan kevés keresztény maradt volna ott is mint mondjuk Irakban?"
Nézd, ha értelmi fogyatékos vagy, nem tudok mit tenni. Az Ibériai-félsziget 700 évig volt muszlim irányítás alatt. Ha akarták volna néhány év alatt minden keresztényt elüldöznek vagy erőszakkal áttérítenek. Ehhez néhány év elég, ahogy a keresztényeknek is elég volt néhány év hogy legyilkolják vagy elüldözzék az összes muszlimot. Ha 700 évig keresztény maradt akkor az azt jelenti hogy a muszlimok nem terjesztették erőszakkal az iszlámot.
"Igaz, hogy betiltották az iszlám vallást a spanyolok és később elüldözték a muszlimokat, ellentétben veled én nem tagadom a saját szekértáborom által elkövetett atrocitásokat."
Amit te atrocitásnak nevezel az konkrétan népirtás és még 1995-ben is azon voltak a keresztény testvéreid hogy kiirtsák a muszlimokat Európából, a többi keresztény testvéred pedig végignézte a Szrebrenicai népirtást. Ezek mindenki által ismert tények. Annyira hülye te sem lehetsz hogy megpróbáld letagadni ezeket.
"Ja, csak Közép-Magyrország elnéptelenedett a török uralom alatt"
Közép-Magyrország a támadó keresztény seregek miatt néptelenedett el. Vagy szerinted a törökök elpuszították a saját területüket? :)
"Anatóliában pedig etnikai tisztogatást végeztek a törökök az örményeken és más helyi keresztény kisebbségeken."
Ez szintén hazugság. Áttelepítés volt. Görögország és Törökország megegyezett a lakosságcseréről, az örményeket pedig a háború alatt telpítették át mert fellázadtak. Igaz okan meghaltak út kötózbe mert a háború alatt nem tudták jól megszervezni de nem történt népitást mit ahogy az a keresztények behazudják.
"Sehol nincs megírva, hogy nem lehet valakinek egynél több parafíliája."
Tehát akkor továbbra is pedofíliával rágalmazod Mohamed prófétát és még további rágalmakkal sértegeted. Néhány hónapja kiirtam egy kérdést amiben azt állapítottam meg hogy a Biblia alapján a mai keresztének sokkal rosszabbak a Jézus által sokat kritizált farizeusoknál. Ezzel most te újból bizonyítottad hogy azok a farizeusok ezezszer jobbak nálad. Azért az elég gáz ha a még azok szintjét sem ütöd meg akiket a Bibliád negatív példának ír le.
"A te logikád alapján akkor maguk a hadíszok nem tekinthetőek hitelesnek, mert egymással is ellentmondásosak, és szerinted a még a Koránnal is."
Minden hadiszt egyenként vizsgálnak meg. Ha egy nem hiteles nem jelenti azt hogy a többi sem :) A Biblia esetében viszont a vitatott könyvek hiteltelenné teszik az egész Bibliát.
"De igen, gúnyolódtál Mária szeplőtelen fogantatásán. Mária esetében nem lehet szexualitásról beszélni, Isten csodát tett a Szentlélek által. De jó tudni, hogy simán a busz elé lököd akár egy korábbi póféta anyját is ha azt hiszed, hogy ezzel Mohamedet véded. Erre tanít a vallásod?"
Megint hazudsz. Nem azt mondtam hogy szerintem Mária biztosan 12 éves volt és hogy megrontotta a szentlélek. Én csak a ti keresztény logikátokat alkalmaztam. Természetesen Máriát minden muszlim tiszteli ahogy én is és az iszlám szerint is Jézus apa nélkül fogant ami egy csoda.
"Megint csak neked van materiális felfogásod ha szó szerint értelmezed.A Korán is tele van ilyesmikkel egyébként"
A Korán nincs tele ilyesmikkel. A Korán nem írj hogy Isten elfáradt és lepihent és nem írja hogy Isten emberi alakban megszületett és a földön járkált.
"Kitől tanulta ezt a stílust Abu Bakr, Mohamed legközelebbi követője, és az első Khalifa, ha nem Mohamedtől? Ha Mohamed és a követői ilyen mocskosul alpári módon beszéltek a pogányoknak a hamis isteneikről, akkor nem lep meg, hogy üldözték őket."
Nem tartom valószínűnek hogy Abu Bakr ilyet mondott volna, viszont mindenkivel előfordulhat hogy ha felhúzzák akkor olyat mond ami nem szép. A Korán azt írja még vita esetén is legyünk kedvesek és ez itt a lényeg. Egyébként mi a helyzet Judással aki Jézus egyik legrégebbi tanítványa volt? Ugye azt történt hogy mikor veszélyessé vált a helyzet, néhány fillérért elárulta Jézust. Kitől tanulta Júdás hogy nehéz helyzetben el kell árulni a barárokat és hittestvéreket hogy mentsd magad? Talán Jézustól? Ő volt a tanára nem? Nyilván nem Jézustól, csak azt akartam megmutatni mennyire agyhalott vagy és a többi keresztény is aki ilyesmivel rágalmazza a prófétát. Pedofíliával rágalmazzátok Mohamed prófétát Aisha kapcsán, de ezt ugyanúgy rá lehet húzni Máriára és a szentlélekre. Most megint megrágalaztad Mohamed prófétát és ezt is szintén rá lehet húzni Júdása és Jézusra. Mondom, a legalantasabb farizeus is fényévekkel jobb nálad.
"Mohamed" Jézus titulusa volt a szír-arámi monofizita keresztény szövegekben, nem pedig egy név.
Ha valakit érdekel a téma ajánlom a róla könyvet: The Syro-Aramaic Reading of the Koran (2007) by Christoph Luxenberg
"Akkor ez újabb bizonyíték arra hogy Allah gyenge (ha egyáltalán létezik), hiszen akaratát irányíthatják keresztények. Ami bizonyíték arra hogy a mennyei Atya akarata viszont teljesül elküldte Fiát váltságul minden emberért."
Hát ezen jót nevettem :) Keresztény irányzatból kb millió van. Akkor a te logikád szerint a kereszténység istensége gyenge hiszen akaratát irányíthatják emberek akik millió irányzatot hoztak létre eltérő tanítással. Meg mi az hogy váltságul? Te egy olyan istenségben hiszel aki azt kérte öljetek meg egy ártatlan emberet hogy ezzel eltörölje a bűneiteket.
"És ezen tanítás terjed a Föld legvégső határáig!"
Ez a tanítás erőszakkal terjedet. Magyarország is erőszakkal lett keresztény, ma pedig a Nyugati világban rohamosan visszaszorul. Legfeljebb csak a harmadik világban terjed ahol egy élelmiszercsomagért cserébe "elhiszik" hogy a keresztényég a szertet vallása.
"Az iszlám a tudományt is népszerűsítette valóban, az algebra szavunk is arab eredetű. Mindamellett a muszlim vagy mohamedán vallás sátáni eredetű, a sátán nagyon is tudja, hogy fontos, hogy a neki alávetett emberei (imádói) tanultak legyenek, jártasak az algebrában, kereskedelemben, stb."
Szerinted a Sátán azt akarja hogy tanult, értelmes ember legyél? :) Akkor ezek szerint az az istenség akiben a keresztények hisznek azt várja hogy az imádói tökelüttött hülyék legyenek :))) Te ezt tökéletesen teljesíted is :)))
Komolyan mondom, az itt jelenlévő keresztényeknek stand up komédiában kellene fellépniük :)
Isten elsősorban azt kéri, hogy higyjél őbenne, ő a szíveket vizsgálja. A sátán az alattvalóitól tudást vár el, ezért a sátáni hamis vallásokban a tudás felértékelődik (lásd scientológiai képzések, stb.)
A tudás amúgy nem rossz, de kevélységet is okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!