Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mohamednek angyal jelent meg...

Célpont... kérdése:

Mohamednek angyal jelent meg vagy sátán?

Figyelt kérdés

2021. júl. 17. 11:34
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/353 anonim ***** válasza:
90%

" A hadíszok a Korán kinyilatkoztatásaival egyidősek. Hiszen Mohammed (SAWS) tanításait, tetteit írják le. Jó ideig terjedtek "szájhagyomány útján", viszont muszáj volt őket összegyűjteni, rendszerezni, osztályozni a vallástudósok ezt tették meg."

A muszlim testéred szerint a Biblia meg lett hamisítva. Na de azok a sztorik amiket Mohamednek tulajodnítanak, amkik 200 évvel Mohamed az után írdódtak amikor Mohamed élt, addig kizárólag szájhagyomány útján terjedtek, azok persze hitelesek?

"Mindannyian "önállóan tartjuk a kapcsolatot" Istennel, nincs szükségünk egyházakra és papokra sem."

De imámokra akik azt mondják, hogy olvasd el ezt vagy azt a hadíszt szükség van?

"Nem tudok forrásokat adni. Minden nap foglalkozom a vallásommal, de nem írogatom fel a forrásokat. Sok dolgot egyszerűen más idősebb muszlimoktól hallottam."

De csak utána néztél, hogy igaz-e amit mondanak neked?

"Al-Bukhari összes meg van nekem, de egyáltalán nem rémlik ez a 9 éves feleség dolog..."

Sahih Al-Bukhari 5133. Narrated Aishah that the Prophet ﷺ wrote the marriage contract with her she she was six years old and he consummated his marriage when she was nine years old, and then remained with him for nine years (i.e. till his death).

Sahih Al-Bukhari 5158. Narrated 'Urwa: The Prophet ﷺ wrote the (marriage contract) with Aisha while she was six years old and consummated his marriage with her while she was nine years old and she remained with him for nine years (i.e. till his death).

Sahih Muslim [3481] 71 - (...) It was narrated from Aishah that the Prophet ﷺ married her when se was seven years old and she was taken to him as a bride when she was nine years old, and she took her dolls with her. He died when she was eighteen years old.

Sahih Muslim [3482] 72 - (...) It was narrated from Aishah that: "The Messenger of Allah ﷺ married her when she was six years old and consummated the marriage with her when she was nine years old, and he died when she was eighteen years old."

Sunan Abu Dawood 2121. Aishah narrated: "The Messenger of Allah married me while I was a girl of seven years" - Sulaiman (one of the narrators said: "or six," - and he consummated the marriage when I was a girl of nine." (Sahih)

"Muszlim testvérem felkészültebb források tekintetében is mint én."

A muszlim testvéred szerint minden forrás amit nem őt igazolja hiteltelen.

2021. júl. 21. 19:54
 92/353 anonim ***** válasza:
26%

#91:

"A muszlim testéred szerint a Biblia meg lett hamisítva."

Ezzel a világon minden muszlim egyetértene. Így én is. Esetleg diplomatikusabban fogalmazok. Nem mindig... :D Attól függ kivel beszélek.

" Na de azok a sztorik amiket Mohamednek tulajodnítanak, amkik 200 évvel Mohamed az után írdódtak amikor Mohamed élt, addig kizárólag szájhagyomány útján terjedtek, azok persze hitelesek?"

Rengeteg hadísz van, amelyek teljesen különböző forrásokból származnak és szinte szószerint ugyanazt mondják el. Engem ezek rendkívül meggyőznek !

Továbbá illik tudni általában az arabokról, hogy imádnak szózserint megtanulni szövegeket, én úgy tudom ez már a Próféta (SAWS) idején is így volt. Sokan voltak akik szózserint az egész Koránt fejből tudták például. Ez ma is jellemző, vannak jópáran akik az egész Koránt memorizálják.

A hadíszokat köszönöm szépen, közben magam is utánakerestem és al-Bukharinál megtaláltam.

Én azt gondolom, első blikkre, hogy a Korán szellemével ellentétesek. A Korán a házasságot kölcsönös beleegyezés alapján teszi lehetővé- Továbbá tiltja a szexuális életet ha a feleség menstruál. Na már most egy 9 éves kislánynak valószínűleg még nincs menstruációja, ezért azt gondolom, hogy a hadíszok ellentétesnek tűnnek a Korán mondanivalójával.

Egyébként Aisa és a Próféta (béke legyen vele) házassága nagyon harmonikus volt, nagyon szerették egymást. Mohammed (SAWS) Aisa karjai között halt meg ha jól tudom, nagyon megbízott Aisában.

Abdullah

2021. júl. 21. 20:07
 93/353 anonim ***** válasza:
94%

"Ezzel a világon minden muszlim egyetértene."

Csak bizonyítani nem tudja a világon egy muszlim sem.

2021. júl. 21. 20:15
 94/353 anonim ***** válasza:
7%

#93:

"Csak bizonyítani nem tudja a világon egy muszlim sem."

Igazából a Biblia "saját maga ellen beszél". Telis tele van ellentmondásokkal. Nem szeretnék ebbe jobban belemenni, és azt is tudom, hogy a reformátusoknak mennyire különösen fontos a Biblia "sérthetetlensége".

Nem akarok bizonyítani semmit sem, nincs ilyen személyes célom, csupán Allah közelségére vágyom.

Abdullah

2021. júl. 21. 20:54
 95/353 anonim ***** válasza:
33%

"Mi a hamisítás? Tacitus, Ifjabb Plinius, Iosephus Flavius, Szamoszatai Lukianosz, Mara-bar Serapion feljegyzéset mind meg hamisították szerinted? Szóval már nem csak a Biblia hamisítás, hanem minden és mindenki akivel és amivel te nem értesz egyet, tipikus magyar mentalitás."

Például Iosephus Flavius feljegyzése biztos hogy hamisítás. Ő zsidó történnetíró volt de úgy írt Jézusról mint egy keresztény, tehát nem hieteles. Meg egyébként is, ezek nem szemtanuk és jóval később írtak Jézusról, valóyzínüleg keresztény források alapján és csak rövid említéseket tesznek. Természetesen nem azt akarom mondani hogy nem létezett Jézus csak azt hogy olyan forrás is alig van ami megemlíti és azok hitelesssége is kérdéses. Arra pedig nullua bizonyíték van hogy Jézus meghalt a kereszten.

"Neked komoly gondjaid vannak a szöveg értelmezéssel. Az, hogy a cethal gyomrában volt ideiglenesen, az indikálja, hogy kijött onnan élve vagyis életben volt."

Figyelj, az hogy Jónás kijött a halból abban nincs semmi különös. Mert halva is kijött volna egészbiztos ha a hal megemészti :) Jónás csodája az volt hogy életben maradt hal gyomrában így a csodák összehasonlításának úgy van értelme ha Jézus is életben volt.

"Még mindig nem, csak te szeretnéd bele látni, mivel más értelmezés a te világképedbe nem fér bele, így csak ezt vagy hajlandó elfogadni."

Egyszerű logika. Te vagy az aki mást lát bele mint ami le van írva. Keresztényeknél gyakran tapasztalom hogy még a Bibliát is letagadják mert az egyház mást tanytott nekik.

"Jézus és az Ayta nem ugyan az a személy, nem tudom mit nem lehet ezen érteni."

Ha nem ugyanaz akkor ti keresztények több istenségben hisztek.

"A Korán az ember teremtését illetően több verziót is ír, ami a te logikád alapján azt jelenti, hogy a Koránt meghamisították, nem tekinthető hitelesnek, ha nem így gondolod akkor az kettős mérce."

A Korán nem ír az ember teremtését illetően több verziót. A Bibia viszont két verziót ír egyértelműen Jónás halálára amit meg sem próbálsz megmagyarázni hanem helyette a Koránt rágalmazod. Eléggi tipikus keresztény rekció.

"Szerintem te nem érted. Nincs meg a négy erdeti kézirat és nem is lesz, mert papíruszra írták, ami szétbomlik. Ezért kellett rendszeresen lemásolni a kéziratokat, az eltérések minden bizonnyal az írnokok hibáinak következtében kerültek bele."

Ilyen alapon akkor bármi hibás lehet a Bibliában. Sőt az irnokok kedvükre átírhattak bármit a Bibliában, vagy aki hozzáfért. Magyarul a Biblia semmiképpen sem tekinthető hitelesnek.

"Az eredeti kéziratokat amik nincsenek meg Isten ihlette."

Érdekelne hogy miért csak a 4 evangélistát ihlette meg Isten? Például Péter vagy Tamás Evangéliuma keresztények szerint apokrif itrat. Tehát akkor Isten nem ihlette meg Péter vagy Tamást? Az egyház többszáz évvel később hogy döntötte el hogy melyik irat ihletett melyik nem?

"Nem, ez azt bizonyíja, hogy laikus vagy a témában."

A videó hazudik. Az Újszövetség könyvei esetében nincs meg a hagyományozási lánc. A legtöbb könyv esetében nem is ismert még az író sem, vagy bizonytalan, a hagyományozási láncról nem is beszélve. Meg ugye ha van egy történet amit négy különböző verzióban írnak le, abból minimum három nem is lehet hiteles nyilvánvalóan.

"Ráadásul a Korán szerint Mohamed benne van a Bibliában (Surah 7:157), de hogy lehet benne a Bibliában Mohamed ha a Bibliát meghamisították?"

Ki mondta hogy az egész Bibliát meghamistották? :) Egy muszlim sem állít ilyet.

"A Korán szerint a Biblia Isten szava, és nem lehet tudja megváltoztatni Isten szavát (Surah 6 114-115, 18:27), hogyan tudták akkor meghamisítani a Bibliát? Mielőtt azt hazudod, hogy ez a Koránra vonatkozik a vers nem ezt mondja, hanem azt, hogy Isten szavát nem lehet megváltoztatni."

És ez szerinted mit jelent? Ha fogod a Koránt és átírod akkor nyilván nem fog leszakadni a kezed. Az is benne van a Koránban hogy a korábi kinyilatkoztatásokat meg is hamisították, de ilyenkor Allah küldött egy újabb prófétát. Csak a zsidó néphez elég sok próféta érkezett.

"A Korán meg is kérdezni, miért mennek hozzá a zsidók ha ott van nekik a Tóra? (Surah 5:43). De hogy lehetett ott nekik a Tóra ha megváltoztatták?"

A megelőző versből kiderül hogy a zsidók Mohamed prófétához fordulnak akkor ő eldöntheti hogy ítélkezik vagy nem özöttük.Itt a zsidók magatartását kritizálja a Korán. Nekik ott van a Tóra és az iszlám engedi a vallási kisebbségeknek hogy saját vallásuk szerint éljenek. Nyilván hátsó szándékkal jöttek a prófétához ezek a zsidók mert a Tóra szerintük Isten szava és mégis inkább Mohamed prófétát keresik fel akit egyébként megtagadnak mint prófétát.

"A Korán szerint nincs talaj amin állhatnánk ha nem a Tórán és az Evangéliumon állunk, de hogy állhatnánk megváltoztatott könyveken? Amit te mondasz az ellent mond a Koránnak."

Attól hogy az iszlám engedi hogy a zsidók és keresztények saját könyveik parancsai szerint éljenek még nem jelenti azt hogy hitelesnek tartja ezeket a könyveket.

2021. júl. 21. 23:18
 96/353 anonim ***** válasza:
97%

"Meg egyébként is, ezek nem szemtanuk és jóval később írtak Jézusról"

Mohamed mennyivel később írt Jézusról? :D

2021. júl. 22. 10:39
 97/353 anonim ***** válasza:
29%

Jordánia továbbra is az Arab-félszigeten van. Ha rákeresel kiadja. Nem nagy dolog: [link]

"Nem ezt írtad, de ha tévedek és ezt írtad akkor is elismered, hogy ebben igazam van, mert én is azt írtam, sőt, meg is nevezetem azokat az irányzatokat."

Hát nem. Közelében sem vagyok annak hogy elismerjem. Te úgy akartad beállítani mintha az arab félszigeten Mohamed próféta idején az ilyen eretneknek nevetzett keresztény irányzatok lettek volna elterjedtek, ezért Mohamed próféta az ő tanításaikat vette át hogy kedvezzen nekik. Ez duplán hazugság. Mint ahogy írtam kevés keresztény élt ott akkoriban és ezek is többféle keresztény irányzatot követtek. Ezek alaptanításai nem találhatóak meg az iszlám vallásban, tehát az iszlám elutasítja ezek tanításait is így semmivel sem kedvez nekik jobban mint a nagyobb keresztény egyházaknak. Meg alapból totál logikátlan ha valaki keresztényeket akar megyőzni és a keresztények által eretneknek nyilvánított tanításokat vegyen át.

"Mivel a Korán is a zsidókhoz és keresztényekhez hasonlóan a könyv népei között említi a sábeusokat, nem tudom milyen bizonyíték kell még, hogy éltek sábeusok az Arab-félszigeten."

Ebben hol a bizonyíték? :) Az hogy a Korán a könyv népeiként említi a mandeusokat, egyáltalán nem jelenti azt hogy a 7. század elején az arab-félszigeten éltek mandeusok.

"Az iráni vallások mint a zoroasztrianizmus és a gnosztikus manicheizmus nagyon is jelen voltak az iszlám előtti Arab-félszigeten, őszintén, ha erről nem találtál semmit, akkor nem tudom hol keresgélsz, de lehet rossz helyen."

Az hogy ezek a vallások a Közel-Keleten jelen voltak egyértelmű de arról nem találtam semmit hogy az Arab-félszigeten is jelen voltak a 7. század elején.

"Damaszkuszi Szent János akkor is a 7. században élt mint Mohamed és Waraqah."

És? :) Még vagy 1 milliárd ember élt a 7. században mint Mohamed próféta és Waraqah.

"De benne vannak. Ugyebár felsoroltam olyan történeteket a Koránból amelyek az apokrif evangéliumokban szerepelnek amiket eretnek keresztény szekták tekintettek hitelesnek, és az, hogy nem Jézus halt meg a kereszten hanem valaki más szintén ilyen eretnek keresztény tanítás."

Benne van néhány történet és ennyi. Az alaptanításaikat elutasítja az iszlám vallás. Akiket itt felsoroltál mint eretnek keresztény irányzat mint arianizmus, nesztorianizmus, etióp keresztény egyház, semmi nincs az iszlámban ezek alaptanításaiból.

"De léteztek, az Arab-félszigeten is több forrás szerint is"

Ezek a források hol írják hogy a 7. század elejé jelentős számban éltek ebioniták az Arab-félszigeten, mert én nem látom. Ha éltek is az nagyon kis létszámban lehetett. Azt mondod keresztényeknek akart kedvezni de akkor miért venne át egy olyan alaptanítást amit a keresztények 99,9 %-a elutasít, eretnek tanításnak tart. Az a tanítás hogy Jézus nem Isten hanem próféta, az akkori keresztények 99,9 %-ának nem kedvezett, tehát totál logikátlan amit állítasz.

"Szerinted mire gondolt Jézus amikor azt mondta: „Mielőtt Ábrahám volt, én vagyok”? Ha pedig másként is lehetne értelmezni miért akarták érte halálra kövezni?"

Biztosan nem arra gondolt Jézus hogy ő Isten. Egyrészt ezt egyértelműen kijelentetet volna Jézus, tehát hogy ő Isten, de nem tette, másrészt ha azt mondjuk Isten, senkiben nem merül fel hogy mondjuk Ábrahám előbb volt mint Isten :) Tehát Isten nem fog magyarázkodni hogy ő előbb volt mint Ábrahám.

"Még ez sem igaz"

Ez egy újabb hazugság amit keresztények terjesztenek. A qiraat olvasatot jelent amit már Mohamed próféta is elfogadottnak nyilvánnított. A Korán szövege ugyanaz de kiejtésben, és minimálisan a jelentésben lehetnek eltérések.

"Miért is? Az ahmadiyya szekta a Koránt tekinti szentkönyvnek, Mohamedet Allah prófétájának, gyakorolják az 5 pillért, miért nem muszlimok szerinted?"

Az ahmadiyya szekta több tanítása is ellentétes a Koránnal, kezdve azzal hogy a szekta alapítója prófétának vagy messiásnak nyilvánította magát, tehát nem, nem muszlim irányzat.

"Nem a keresztények hanem a hadith irodalom. Azt nem keresztények írták hanem muszlim vallástudósok."

A hadiszokból Aisha életkorára vonatkozóan több eltérő információ olvasható ki, a Korán viszont nem írja. A keresztények kiragadják azt ami szerint 9 éves volt és tényként közlik.

"János 1:3 egyértelműen kimondja, hogy az Ige Istennél volt (vagyis nem ugyan azok) és az Ige Isten volt, minden általa lett (vagyis Isten volt az Ige). Ezt nem lehet másként értelmezni. Jézus Krisztus pedig a testé lett Ige."

Jézus meg azt mondja ki egyértelműen hogy az Atya nagyobb nála így Jézus nem lehet Isten. Azt is kimondja Jézus hogy csak Istent imádd de nem mondja hogy "engem imádjatok". A Tízparancsolat kimondja hogy ne imádj semmit ami a földön jár, márpedig Jézus a földön járt így nem Isten.

"A kereszténység azt mondja Istan a mi mennyei Atyánk, az iszlám azt mondja Allah senkinek nem az atyja."

Biológiai értelemben Allah senkinek nem az atyja, mivel Allah nem szül és nem született. A teremtmények születnek és szülnek. Ha viszont szimbólikus értelemben használjuk az Atya kifejezést, azzal viszont nincs problémája az iszlámnak.

"A kereszténység azt mondja Isten mindenkit szeret, de utálja a bűnt, az iszlám azt mondja Allah nem szereti a legtöbb embert."

Nem ezt írja. Azt írja Allah nem szertni a hitetleneket, de ez nem egy végleges dolog mert bármikor megtérhet az illető és Allah megbocsátó.

"A kereszténység azt mondja szeresd az ellenségeidet és imádhozz értük, az iszlám azt mondja harcolj azok ellen akik nem hisznek Allahban (Surah 9:29)."

Ez meg a szokásos keresztény hazgság. A 9. szúrából kiderül hogy azok ellen kell harcolni akik a muszlimokra támadnak.

"A kereszténység azt mondja a férjeknek annyira kell szeretni a feleségüket mint amennyire Krisztus is szerette az egyházat (Efezus 5:25), az iszlám azt mondja meg is verheted a feleségedet ha engedetlen (Surah 4:34)."

Egyes Korán fordításokban valóban verés szerepel de ezek téves fordítások. Az iszlám nem engedi a feleséged verését tehát ez sem igaz.

"A kereszténység azt mondja Jézus meghalt a kereszten, feltámadt és ezzel megváltotta az emberiséget, az iszlám azt mondja Jézus nem halt meg a keresztesen."

Az iszlám valóban ezt mondja és a Bibliában is sok minden alátámasztja hogy nem Jézus halt meg a kereszten.

"A kereszténység azt mondja Jézus a tökéletes követendő példa, az iszlám azt mondja Mohamed, egy 7. századi írástudatlan útonálló a tökéletes követendő példa."

Szintén keresztény hazugság. Legprimitívebb keresztény szektások szintje ez az útonálló, meg hadúr és hasonló rágalmak. Hogy írástudatlan volt az kizárható, a prófétasága idején mindenképpen.

"A kereszténység azt mondja ne hord fent az orrodat, az iszlám azt mondja aki muszlim az felsőbb rendű mint a nem-muszlim (Surah 3:110, 98:6)."

Nem igaz. Az iszlám azt mondja, minél vallásosabb valaki annál jobb ember. A kerestzény vallás sem mond mást. Vagy szerinted egy ateista jobb ember mint egy hívő keresztény? :)

"A kereszténység azt mondja szeresd a felebarátodat, az iszlám azt mondja nem barátkozhatsz nem-muszlimokkal"

Ez sem igaz. Ha tovább olvasod leírja hogy az olyan nem muszlimokkal ne barátkozz akik gunyolódnak az iszlámon.

"A kereszténység azt mondja aki kard által él kard által fog veszni (Máté 26:52), az iszlám azt mondja harcolj azok ellen akik nem hisznek Allahban amíg nem fizetnek jizyát és nem érzik magukat megalázva (Surah 9:29)."

Ez is hazugság. Azokra vonatkozik akik muszlimokra támadtak.

"És még egy személyes dolog: sola scriptura, nekem csak a Bibliát kell követnem. Neked nem elég csak a Koránt követned, neked kell a hadith. Isten szava értelmezhetetlen 200 évvel későbbi írások nélkül? Ez egy vicc."

Az is egy tipikus keresztény hazugság hogy a Korán értelmezhetetlen önmagában. Az alapüzenet és nagyon sokminden más teljesen egyértelmű és világos. A hadiszok legtöbbször a részleteket tisztázzák és a gyakorlati alkalmazást. Például a Korán ír az imáról, leírja hogy kötelező, legalább napi ötször de azt nem írja hogyan kell imádkozni a gyakorlatban. Ez hadiszokból derül ki. Az Újszövetség leírja hogy imádkozz de azon kívül szinte semmi mást. Akkor honnan tudod hogyan kell imádkozni? Szóval érted a lényeget igaz?

Szóval felsoroltál 10 pontot az iszlmámra vonatkozóan. Ebből 9 állítás hazugság. Egy pedig (ki halt meg a kereszten) nem bizonyítható jelenleg, csak következtetni lehet, de még a Biblia alapján is inkább nem Jézus.

Na ezért mondom hogy keresztények csak úgy tudják kritzálni az iszlámot hogy hazudnak az iszlámról. Hazugságot állítanak az iszlámról majd arra hivatkozva utasítják el. Ebben a 10 pontban most csak az iszlám vallásra tett állításaidra reagáltam. A kereszténységre vonatkozó állításaid között is jócskán van hazugság, féligazság.

"Mit kellene felmutatnom? Sokkal de sokkal több muszlim tér át a kereszténységre mint ahány keresztény az iszlámra, de ez nem az én érdemem, mert nem vagyok misszionárius."

Ezen jót nevettem :) Ezt a marhaságot honnan vetted. Ezt még hazugságnak sem nevezném mert vicc kategória. Az iszlámra sokkal több keresztény tér át mint fordítva. A kerestzény vallás már csak a haramadik világban növekszik. Nyugaton drasztikusan csökken.

"Én ugyan nem, neked viszont már eleget hazudtak, és ez az amit nem vagy képes elfogadni, hogy hazudtak neked a és te bedőltél hogy az iszlám az igazság. "

Végül is "csak" 10-ből 9 pontban hazudtál az iszlámról. Nézd én mindig s azt mondtam hogy ha az iszlám tanít valamit és te ezt nem fogadod el, oké te dolgod, de ti keresztények hazudoztok az iszlámról mint a vízfolyás majd ezekre hivatkozva utasítjátok el ahogy te is tetted. Persze a keresztény vallásról is hazudtok.

"Ha Isten is úgy akarja felnyitja a szemed az igazságra."

Kedves tőled, de te vagy az aki nem lát. Azt írja a Bibliád hogy egy stent imádj, de te három istenséget imádj. Azt írja a Bibliád hogy ne imádj semmit ami a földön jár de te a földön járó Jézst imádod istenként. És reggelug tudnám folytatni.

"Egyetlen okot mondok miért válaszd a kereszténységet más vallások helyett: csak egy sír üres. Mohamed meghalt, Buddha meghalt, Krishna meghalt, Baháʼu'lláh meghalt, Zoroaszter meghalt, Mání meghalt, Jézus meghalt majd feltámadt. Az igazat mondom neked. Jézus a végső tanító nem Mohamed, senki sem mehet az Atyához csak Jézus által. Még nincs késő."

Az iszlám szerint Jézus még csak meg sem halt :) Allah magához emelte. Meg ez miért számít nálad elsődlegesnek? Az ószövetségi próféták is meghaltak. Aztán Jézus nem lehet a végső tanító mert a Bibliád szerint Jézus maga jelentette ki hogy még sok mindent nem mondott el és úgy távozott:

János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni

Tehát kell hogy legyen valaki Jézus után is aki nem lehet más csak Mohamed próféta.

2021. júl. 22. 16:02
 98/353 anonim ***** válasza:
93%
A linkelt wikipédia oldal azt írja, hogy "Jordánia egyes részei", de nem akarok beleszólni a meddő vitába. Egész pontosan a dél-keleti csücske. De ez is csak földrajzilag, politikailag már ez sem.
2021. júl. 22. 17:37
 99/353 anonim ***** válasza:
14%
A Biblia szerint a Szent Lélek jött el Jézus feltámadása után, "aki megtanít minden igazságra", tehát nincs szükség egy hamis prófétára, aki rablóvezérkedik, és tucatnyi felesége van.
2021. júl. 22. 18:04
 100/353 anonim ***** válasza:
75%

Korán (2:244): „Harcoljatok Allah útján, s tudjatok, hogy Allah Mindent Halló, Mindenttudó.”

Nem csak ez a vers igazolja, hogy az erőszak lehet erélyes, de ellent is mond a mítosznak, miszerint a harcok célja csak az önvédelem, hiszen akiknek szól, ekkoriban nyilvánvalóan nem álltak támadás alatt. A Hadith-ból tudjuk, hogy ez a vers arról az időszakról szól, amikor Mohamed zsákmány reményében megpróbálta rávenni az embereit kereskedő karavánok elleni portyákra.

Korán (2:216): „Megíratott néktek a harc, s ez gyűlöletes néktek. Megesik, hogy gyűlöltök valamit, s ez jó néktek megesik, hogy szerettek valamit, s ez bűn néktek. Allah tudja, s ti nem tudjátok. ”

Korán (3:56): „Akik hitetlenek, azokat szigorú büntetéssel fogom büntetni, az evilágon és a túlvilágon, és nem lesznek nekik támogatóik. ”

Korán (3:151): „S vetünk szívébe azoknak, kik hitetlenek rettegést, miáltal bálványokat állítottak Allah mellé, melyeknek nem adatott hatalom. Hajlékuk Pokol, s nyomor lakóhelye a rossztevőknek. ”

Ez közvetlenül a többistenhívőkről szól, amibe a keresztények is beletartoznak, mivel ők hisznek a Szentháromságban. (Azaz: amit Mohamed helytelenül ’Allah-hoz csatlakozott társak’-nak gondolt.)

Korán (4:74): „Hadd harcoljanak Allah útján azok, kik feláldozzák az evilági életet a Túlvilágért. S ki Allah útján harcol, akár megölettetik, akár győzedelmeskedik, hát Mi juttatni fogunk néki hatalmas bért.”

Az iszlám mártírjai nem olyanok, mint a korai keresztény mártírok, akiket jámboran vezettek a mészárlásokba. Ezek a muszlimok a csatában halnak meg, miközben halált és pusztítást próbálnak hozni Allah nevében. Ez a teológiai alapja napjaink öngyilkos merénylőinek.

2021. júl. 22. 18:43
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!