Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények nem igénylik...

Keresztények nem igénylik hogy a Biblia törvényei legyenek érvényben?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy a törvénykezés a Biblia szerint történne, és nem világi törvények alapján. Például Magyarországon.

2021. júl. 15. 13:36
 81/110 anonim ***** válasza:
53%

"Egyáltalán nem látod az összefüggéseket, mivel nem is ismered a szöveget, de akkor nem értem mi alapján alkotsz ennyire határozott véleményt egy-egy kérdésben. Ez nem sértés, csupán minden egyes alkalommal meglep, hogy soha még csak fel sem merül benned, hogy tévedsz, nem számít hányan mondják annak az ellenkezőjét, amit éppen állítasz."

Most ugye az a kérdés mit ír a Biblia a törvénykezésről. Ahhoz hogy erre választ kapjak, miért kell az egész Bibliát az elejétől a végéig elolvasnom? :) Az Ószövetségben van sok sok törvény. Ti keresztények azt állítjátok ezek a törvények már nem érvényesek. Akor mutassátok meg azt a verset az Újszövetségben azt a verset ami érvényteleníti az Ószövetségi törvényeket. Elmismerem ha tévedek, de akkor mutasd meg azt a verset. Ennyire egyszerű.

"Teljesen kiforgatod pl. a pénz érmével kapcsolatos szöveget."

Ez melyik szöveg?

"Mivel a legtöbb országban már rég végbement a szekularizáció."

Ha arra kérdésre hogy keresztény országok miért nem a Bibilia alapján törvénykeznek, te azt feleled, hogy a legtöbb országban már rég végbement a szekularizáció, ez egyenlő azzal hogy ti keresztények Isten törvényeit világi törvényekre cseréltétek.

"Ugyan is a kereszténységnek nem célja egy állam alapítása, de ezt egyszerűen képtelen vagy megérteni, mivel az iszlám gondolkodásmódjától nem tudsz elszakadni."

Nem olvastad az Ószövetséget? Mert abban az áll hogy a zsidó nép államot alapít és Isten törvényei szerint törvénykeznek. Teljesen logikus hogy akik Isten törvényei szerint akarnak élni államot alapítanak és Isten törvényeit vezetik be abban az államban. Szóval ti keresztények szakadtatok el az eredeti üzenettől. Az a nem logikus hogy "élj a pogány császár törvényei szerint, Isten törvényei helyett", de nagyon nem.

"Keresztény ország az tulajdonképpen Isten országa, amit nem XY irányít, hanem Jézus."

Hol mondta azt Jézus hogy ne alapítsatok államot? Jézusnak alig volt követője, így nem tudott államot alapítani, de én biztos vagyok benne hogy megteszi ha lett volna rá lehetősége. Miért jó az a keresztényeknek hogy nem alapítanak államot és pogány törvények szerint kell élniük? Ez egy hatalmas nagy ellentmondás.

Meg most az van hogy egyfelöl azt bizonygatod hogy a keresztények nem cserélték le Isten törvényeit világi törvényekre, másfelöl meg azt bizonygatod, a keresztényeknek nincs szüksége államra. Ez egy önellentmondás. Ha nem hozol létre saját államot ahol Isten törvényei érvényesek akkor kénytelen vagy olyan államban élni ahol világi törvények vannak érvényben vagyis megin ott vagyunk hogy kénytelen vagy lecserélni isetn törvényeit.

"Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük." Zsid 13:14

"Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül," Filuppiek 3:20

A keresztények kénytelenek voltak a Római-Birodalomban élni, ezért tettek ilyen kijelentéseket.

"Ez a célod és ezért nem érdekel, hogy ez igaz-e vagy sem."

Hogyne érdekelne. Pont az a probléma hogy keresztények hazudoznak az iszlámról. Én pedig szembesítem a keresztényeket az igazsággal.

"Akkor idézem saját maga, mert senki nem szeret az oldalak között váltani. jön egy csomó bibliai idézet, amit elkéne olvasni: Persze érthetőbb lenne, ha elolvasnád az egész Újszövetséget, beleértve, pl. A Római, Galata, Zsidókhoz írt leveleket."

Elolvastam de ezekben a bibliai idézetekben nincs benne a válasz, és magyarázatot sem fűztél hozzá tehát hogy hogyan értelmezed. Szóval továbbra sincsenek megválaszolva a kérdéseim.

"Kulcsmondat a megértéshez: "aki a másikat szereti, betöltötte a törvényt."

Betöltötte az egyik törvényt. A szertet törvénye egy a sok közül, nem az egyetlen. Szóval ez semmiképpen sem kulcsmondat.

"Senkinek se tartozzatok semmivel, csak azzal, hogy egymást szeressétek, mert aki a másikat szereti, betöltötte a törvényt. Mert ez a parancsolat: „ne paráználkodj, ne ölj, ne lopj, ne kívánd a másét”, és bármi más parancsolat ebben az igében foglalható össze: „Szeresd felebarátodat, mint magadat!”

Ez biztos hogy nem így van. Egyrészt ha csak annyi elég mint törvény hogy „Szeresd felebarátodat" akkor Isten minek küldött egy rakás törvényt a zsidóknak és votak érvényben több ezer évig? Azt a sok törvényt megértették a zsidók de hülyék voltak ahhoz hogy megértsék mit jelent a szeretet? :) Másrészt Jézus teljesen mást mond mit amit te állítasz:

Máté 19:16-19 Odament hozzá valaki, és ezt kérdezte: "Mester, mi jót tegyek, hogy elnyerjem az örök életet? Ő így válaszolt neki: "Miért kérdezel engem a jóról? Csak egy van, aki jó. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat. Monda néki: Melyeket? Jézus pedig monda: Ezeket: Ne ölj; ne paráználkodjál; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy; Tiszteld atyádat és anyádat; és: Szeresd felebarátodat, mint temagadat.

Itt Jézus elkezdi sorolni a törvényeket, amik ugye az Ószövetségi törvények, tehát már ebből látszik hogy érvényben van. Továbbá a "Szeresd felebarátodat" benne van a felsorolásban, tehát ez egy törvény a sok közül.

"Pál mondom nektek, hogy ha körülmetélkedtek, Krisztus semmit sem használ nektek. De ismét bizonyságot teszek minden embernek, hogy aki körülmetélkedik, köteles az egész törvényt megtartani. Ha törvény által akartok megigazulni, elszakadtatok Krisztustól, a kegyelemből pedig kiestetek. Mi ugyanis a Lélek által, hitből várjuk az igazság reménységét."

Eléggé egyéretelmű hogy ez a Pál a rómaiak embere volt.Ellenkezőjét mondja mint Jézus. Jézus azt mondja tarsd be Isten törvényeit, Pál azt mondja ne tarsd be Isten törvényeit csak higgy. Azt akarja mondani a római császár majd intézi a törvényeket, azokat tartsd be, ne Isten törvényet, de nyugodtan hihetsz, az nem zavar senkit.

"Ekkor odament az írástudók közül egy, aki hallotta őket vitázni, és mivel tudta, hogy Jézus jól megfelelt nekik, megkérdezte tőle: „Melyik a legfőbb az összes parancsolat közül?” Jézus így válaszolt: „A legfőbb ez: Halljad, Izráel, az Úr, a mi Istenünk, egy Úr, és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat.”

Azt írja melyik a legfőbb parancs, aztán elkezdi sorolni hogy első meg második. Ebből az következik hogy nem egy parancs van hanem több.

"Azt azért érteni kéne, hogy a Biblia két nagy részének az elnevezése nem véletlenül Ószövetség és Újszövetség. A keresztények nem a régi szövetséghez, hanem már az új szövetséghez tartoznak. Már nincs szükség pl. áldozat bemutatásra. A tisztasági törvények sem érvényesek. Jézus áldozata elég volt."

Csak hogy egypértelmű legyen. Azt mondod minden Ószövetségi törvény érvénytelen már és csak a szertet törvénye van érvényben?

"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.”" Ján 13:34-35

Egyrészt kétlem hogy ez új parncs lenne. Az Ószövetségben Isten nem mondta az embereknek hogy szeressétek egymást? Mint mondott, hogy utáljátok egymást? Másrészt nem írja hogy ez az új parancs töröl minden korábbi törvényt.

"Ez nagyon fontos. A keresztények, nem a régi szövetséghez tartoznak. Nem az Izraellel kötött szövetség részesei, hanem egy új szövetség köttetik velük."

Nincs semmiféle újszövetég meg régi szövetség. Istennek egy vallása van és ezt hirdette Ábrahám is, Mózes is, Jézus is, és Mohamed próféta is és az összestöbbi. Jézus sem alapított új vallást. Ugyanazt a vallást követte mint a többi zsidó. Nem is használta azt az elnevezést magára hogy keresztény. A keresztény egyház hozott létre egy új vallást amiben felhasználták Jézus tanítását és sok pogány elemet.

2021. júl. 23. 00:56
 82/110 anonim ***** válasza:
84%

A kommented kapcsán felmerül a kérdés, hogy ha szerinted nincs új szövetség, akkor egyáltalán mit értesz a keresztény vallásból? Nincs ellentmondás, csak egyszerűen nem vagy képben. Rengeteg verset idéztem, de felesleges, mivel mostmár azt gyanítom nem érted, hogy miként kapcsolódnak a témához. Nem fűzte hozzá magyarázatot, mivel feltételezték, hogy a szöveg magáért beszél és sokkal egyszerűbb, ha kiidézem, mint hogy én magyarázom azt, ami szépen le van írva.

Az egész Ószövetség Jézus megjelenésében csúcsosodik ki, ő teljesíti be az ígéreteket. Jézus nem csupán egy nemzethez érkezett, hanem mindenkihez. Izrael csak az első a nemzetek között, akiken keresztül munkálkodott, az ígéreteket híven Isten minden embert üdvözíteni akar, amit Jézuson keresztül teljesített be.

Jézus nehezen használhatta volna magára a keresztény szót, mivel az voltaképpen Krisztus követőt jelent. Ő maga meg nem Krisztus követő volt, hanem maga Krisztus. Ez kb. olyan mintha Buddha azt mondta volna magára, hogy ő buddhista. Most nem is tudom hirtelen,hogy a Biblia használja-e egyáltalán, úgy rémlik, nem. Antiochiában ragadt a keresztényekre ez a kifejezés abban biztos vagyok, de az apostoli idők után.

2021. júl. 23. 09:28
 83/110 anonim ***** válasza:
53%

"A kommented kapcsán felmerül a kérdés, hogy ha szerinted nincs új szövetség, akkor egyáltalán mit értesz a keresztény vallásból? Nincs ellentmondás, csak egyszerűen nem vagy képben."

Nézd, Isten nem választja szét az embereket úgy hogy zsidók és mindenki más. Jézus a zsidókhoz érkezett mint próféta és ugyanabban a vallásban hitt mint a többi zsidó. Később az emberek különítették el úgy hogy zsidó vallást követők és Jézus követői. Au utóbbiból lett a keresztény vallás.

"Az egész Ószövetség Jézus megjelenésében csúcsosodik ki, ő teljesíti be az ígéreteket."

A zsidk például pont azért nem hisznek Jézusban mert nem teljsítette be az ígéreteket. Mohamed próféta az aki meg van jövendőlve a Bibliában. Ő "A próféta" akit vártak.

"Jézus nem csupán egy nemzethez érkezett, hanem mindenkihez"

Ez nem igaz. A Bibliában Jézus maga jelenti ki hogy csak a zsidókhz érkezett amivel igazolja az iszlám állásőontját miszerint Jézus egy zsidókhoz érkezett próféta:

Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.

Máté 10:5-6 Ezt a tizenkettőt küldte ki Jézus, és ezt a rendelkezést adta nekik: "Pogányokhoz vezető útra ne térjetek le, samaritánusok városába ne menjetek be, inkább menjetek Izráel házának elveszett juhaihoz.

"Ez kb. olyan mintha Buddha azt mondta volna magára, hogy ő buddhista. Most nem is tudom hirtelen,hogy a Biblia használja-e egyáltalán, úgy rémlik, nem. Antiochiában ragadt a keresztényekre ez a kifejezés abban biztos vagyok, de az apostoli idők után."

Jézus idejében nem volt olyan hogy zsidók és Jézus követői mint külön vallás, gondolom ezt érted igaz? Később különültek el és lettek keresztények. Persze ekkora már jelentősen megváltoztatták Jézus tanítását.

2021. júl. 23. 09:41
 84/110 anonim ***** válasza:

"Most ugye az a kérdés mit ír a Biblia a törvénykezésről. Ahhoz hogy erre választ kapjak, miért kell az egész Bibliát az elejétől a végéig elolvasnom? :)"

Na, ez mutatja a színvonalat.

Gondoltam, hogy írok még neked, de azután elkezdtem még egyszer elolvasni a kommentedet. Értelmetlen neked bármit is írni, már a hozzáállásoddal is eleve problémák vannak. Kiragadsz egy-egy mondatot, szándékosan nem érted amit írok, miközben fújod a saját szöveged és egyébként annyira sem érdekel az egész, hogy mondjuk végig olvasd az Újszövetséget. Mivel nem írtad, hogy Mátét olvastad végig, gyanítom betalált az a feltevésem, hogy még azt sem olvastad. Ez így nagyon komolytalan, de még röviden válaszolok.

"Ez nem igaz. A Bibliában Jézus maga jelenti ki hogy csak a zsidókhz érkezett amivel igazolja az iszlám állásőontját miszerint Jézus egy zsidókhoz érkezett próféta:"

És nem furcsa, hogy ugyanabban a könyvben ez áll: "Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.” Máté 28:19-20 És mielőtt elkezdesz ezzel érvelni, NEM EZ NEM BETOLDÁS!

"Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt a föld végső határáig." Apcsel 1:8

"Ezt mondta neki az Úr: Menj el, mert választott eszközöm ő, hogy elvigye a nevemet a népek, a királyok és Izráel fiai elé." Apcsel 9:15

"Emlékezzetek tehát arra, hogy ti egykor pogányok voltatok, úgynevezett körülmetéletlenek a körülmetéltek szerint, akik viszont azért nevezik magukat így, mert testükön emberkéz által körül vannak metélve. Ti abban az időben Krisztus nélkül éltetek, Izráel közösségétől elkülönítve, és mint az ígéret szövetségein kívül álló idegenek, reménység nélkül és Isten nélkül éltetek a világban. Most pedig Krisztus Jézusban ti, akik egykor távol voltatok, közel kerültetek Krisztus vére által.

Mert ő a mi békességünk, AKI A KÉT NEMZETSÉGET EGGYÉ TETTE, és az ő testében lebontotta az elválasztó falat, az ellenségeskedést, MIUTÁN A TÉTELES PARANCSOLATOKBÓL ÁLLÓ TÖRVÉNYT ÉRVÉNYTELENNÉ TETTE, hogy békességet szerezve a kettőt egy új emberré teremtse önmagában. Megbékéltette mindkettőt egy testben Istennel a kereszt által, miután megölte az ellenségeskedést önmagában, és eljött, békességet hirdetett nektek, a távoliaknak, és békességet a közelieknek. Mert általa van szabad utunk mindkettőnknek egy Lélekben az Atyához.

Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. Mert ráépültetek az apostolok és a próféták alapjára, a sarokkő pedig maga Krisztus Jézus, akiben az egész épület egybeilleszkedik, és szent templommá növekszik az Úrban, és akiben ti is együtt épültök Isten hajlékává a Lélek által." Ef 2:11-22

Szóval a pogányokhoz is jött. A tételes parancsolatok pedig már nem érvényesek. Nem tudom mit fűzhetnék még ahhoz hozzá, ami le van írva.

2021. júl. 24. 00:53
 85/110 anonim ***** válasza:
15%

"Na, ez mutatja a színvonalat.

Gondoltam, hogy írok még neked, de azután elkezdtem még egyszer elolvasni a kommentedet.Értelmetlen neked bármit is írni, már a hozzáállásoddal is eleve problémák vannak"

Inkább mond azt hogy nem tudod a választ, és kérdezzek mást. Keresztényeknél már megfigyeltem hogy ha kínos a kérdés akkor mindig bekapcsola sértegetés, személyeskedés.

Szóval mégegyszer. Mit ír a Biblia a törvénykezésről. Ahhoz hogy erre választ kapjak nem kell elolvasni az egész Bibliát és nem is fogom.

"És nem furcsa, hogy ugyanabban a könyvben ez áll: "Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.” Máté 28:19-20 És mielőtt elkezdesz ezzel érvelni, NEM EZ NEM BETOLDÁS!"

Idéztem azt a verset amiben Jézus maga jelenti ki hogy CSAK A ZSIDÓKHOZ ÉRKEZETT. Szóval de, az általad idézett vers későbbi betoldás. Különben azt jelentené hogy Jézus nem tudja mit beszél ami kizárható hiszen próféta szerintetetk pedig Isten, tehát marad az hogy későbbi betoldás.

"Mert ő a mi békességünk, AKI A KÉT NEMZETSÉGET EGGYÉ TETTE, és az ő testében lebontotta az elválasztó falat, az ellenségeskedést, MIUTÁN A TÉTELES PARANCSOLATOKBÓL ÁLLÓ TÖRVÉNYT ÉRVÉNYTELENNÉ TETTE,"

Az ugye megvan hogy ezek nem Jézus szavai hanem Pál szavai. Ezt Pál mondja és ellentétes Jézus tanításával. Jézus azt mondta és idéztem is hogy nem megváltoztatni jött a törvényt, és azt mondta tartsd be a törvényt és elkezdte sorolni az ószövetségi törvényeket. Pál meg azt mondja értvénytelen a törvény. A vak is látja hogy Pál mást tanított mint Jézus. Ez ugyanaz mint Jézus istenségének a kérdése. Jézus maga sosem állítota hogy ő Isten. Nincs olyan vers a Bibliában miben Jézus kijelenti hogy Isten, sőt, megkülönbözteti magát Istenrtől, de más mondja róla hogy Isten.

"Szóval a pogányokhoz is jött. A tételes parancsolatok pedig már nem érvényesek. Nem tudom mit fűzhetnék még ahhoz hozzá, ami le van írva."

Jézus nem mondhatta hogy a tételes parancsolatok nem érvényesek, már csak azért sem mert ő maga is betartotta. Vagy szerinted azt mondta Jézus hogy "én betartom de nektek nem kell"? Vicc kategória.

Nézzük meg mit jelnt amit állítasz. Ha a tételes parancsolatok el vannak törölve akkor a Tízparancsolat is el van törölve és minden törvény. Akkor mi van helyette? Az Újszövetségben nincsenek törvények csak néhány ajánlás. Akkor maradnak a világi törvények, és marad az amit eddig mondtam hogy a keresztények lecserélték Isten törvényeit világi törvényekre.

2021. júl. 24. 17:40
 86/110 anonim ***** válasza:
90%

"Légy olyan kedves, ne magyarázd már el nekünk muszlimoknak, miről szól a Korán." Írtad nem rég egy másik kérdés kapcsán az egyik válaszolónak.

Én ugyan ezt kérem tőled a keresztények nevében.

Kaptál választ nem is keveset. Az egész Bibliát kell értelmezni. Továbbá Pál szavai is számítanak, már csak azért is, mivel a keresztény gyülekezetek jelentős részét ő alapította. Jézus pedig a beszámolók szerint nem csak az általad idézett részt mondta, hanem azt is amit én idéztem. Ha nem fogadod el a keresztény tanításokat, az a te dolgod, de ne magyarázd félre, hogy mit tanítanak a keresztények és mit nem.

"Ezt az üdvösséget keresték és kutatták a próféták, akik a nektek szánt kegyelemről prófétáltak, 11kutatva, hogy melyik vagy milyen időről tett kijelentést Krisztus bennük levő Lelke, amikor előre bizonyságot tett a Krisztusra váró szenvedésekről és az ezeket követő dicsőségről." Péter 1. levele 1:10-11 Tehát Jézus volt megjövendölve és előre meg volt jövendölve, hogy szenvednie kell. Kicsivel odébb ír a feltámadásról.

"Tisztítsátok meg lelketeket az igazság iránti engedelmességgel képmutatás nélküli testvérszeretetre, egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek, 23mint akik nem romlandó, hanem romolhatatlan magból születtetek újjá, Isten élő és maradandó igéje által." 1Péter 1:22-23 Itt is a szeretetről van szó.

"Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik számára nem volt irgalom, most pedig irgalomra találtatok." 1Péter 2:9-10 Tehát Peter itt elsősorban a pogány hívőkhöz szól, vagyis nem csak a zsidókhoz.

Egyébként Pálról és a leveleiről ezt írja Péter apostol: "Ezért tehát, szeretteim, minthogy ezeket várjátok, igyekezzetek, hogy ő tisztának és feddhetetg üdvösnek tartsátok, ahogyan szeretett testvérünk, Pál is megírta nektek – a neki adott bölcsesség szerint – szinte minden levélben, amikor ezekről szól. Ezekben van néhány nehezen érthető dolog, amelyeket a tanulatlanok és az állhatatlanok kiforgatnak, mint más írásokat is a maguk vesztére." 2Péter 3:14-16

Na már most, Péter ismeri Pál leveleit! Ismeri, amit hirdet és nem csak Pál állítja, hogy ő beszélt az apostolokkal és azok egyetértenek vele, hanem maga Péter itt írj a saját levelében! Pál azt hirdeti, amit a többiek is hirdettek! Hidd el, azért vitázol velem Pálról, meg az Újszövetség-Ószövetségről, mert nem ismered se a szöveget, se a keresztény tanítást.

Továbbá, az hogy tisztelni kell az uralkodókat stb. nem Isten törvényeinek a lecserélése, hiába akarod ezt belemagyarázni. Ha kell, vállalni kell a szenvedést is a hitért, ki kell állni az igazság mellett, de alapvetően nem uszít az aktuális rendszer ellen. És te is nagyon jól érted ezt, csak nem akarod elfogadni, hogy a kereszténység ezt tanítja, mert akkor nem tudnál megalkuvásra hivatkozva hamisan vádaskodni. A te vallásod az, ahol pl. adott esetben meglehet tagadni a hitedet. Te magad írtad már korábban. A keresztényeket a szeretet és igazságosságra való törekvés kell, hogy vezérelje. Amíg a világi törvények ennek nem mondanak ellent, addig nincs ok arra, hogy bárki is nyíltan szembeforduljon vele.

2021. júl. 25. 18:39
 87/110 anonim ***** válasza:
53%

"Na már most, Péter ismeri Pál leveleit! Ismeri, amit hirdet és nem csak Pál állítja, hogy ő beszélt az apostolokkal és azok egyetértenek vele, hanem maga Péter itt írj a saját levelében! Pál azt hirdeti, amit a többiek is hirdettek! Hidd el, azért vitázol velem Pálról, meg az Újszövetség-Ószövetségről, mert nem ismered se a szöveget, se a keresztény tanítást."

De engem nem nem izgat mint mondott Péter Pálról. Én Bibliai tanítást értelmezem és pontosan rámutattam verseket megjelölve hogy Pál tanítás ellentétes Jézus tanításával. Erre annyi a válaszod hogy Péter megerősítette Pál tanítását? Kezdjük ott hogy Pál sosem látta Jézust. Állítólag megjelent neki.

"A keresztényeket a szeretet és igazságosságra való törekvés kell, hogy vezérelje. Amíg a világi törvények ennek nem mondanak ellent, addig nincs ok arra, hogy bárki is nyíltan szembeforduljon vele."

Ez mellébeszélés. Milyen törvények vannak most érvényben ha az Ószövetség állításod szerint már érvénytelen. Erre válszolj légyszives.

"A te vallásod az, ahol pl. adott esetben meglehet tagadni a hitedet."

Egyetlen egy esetben, mikor a muszlim élete veszélyben van a hite miatt Hogy jön ez ide?

2021. júl. 25. 20:03
 88/110 anonim ***** válasza:
91%

"De engem nem nem izgat mint mondott Péter Pálról. Én Bibliai tanítást értelmezem és pontosan rámutattam verseket megjelölve hogy Pál tanítás ellentétes Jézus tanításával. Erre annyi a válaszod hogy Péter megerősítette Pál tanítását? Kezdjük ott hogy Pál sosem látta Jézust. Állítólag megjelent neki."

Pedig érdekelhetne. Mivel amit idézel, az nem egy Jézus által írt evangélium, hanem Máté által írt evangélium. Az egész kereszténység Jézus tanítványai által terjedt el. Igenis számít, hogy Péter, János és a többi apostol elfogadta Pált és a leveleit. Minden, ami az Újszövetségben megtalálható, amire te hivatkozol, az tulajdonképpen az ő beszámolóik. Te nem a Bibliát értelemezed, hanem kiforgatod. Máté a saját beszámolóját azzal zárja, hogy Jézus megparancsolja, hogy tegyenek tanítvánnyá minden népet, de ezt te teljesen figyelmen kívül hagyod.

"Ez mellébeszélés. Milyen törvények vannak most érvényben ha az Ószövetség állításod szerint már érvénytelen. Erre válszolj légyszives." Nem mellébeszélés. Már leírtam, ha nem érted, nem érted.

2021. júl. 25. 20:42
 89/110 anonim ***** válasza:
53%

"Pedig érdekelhetne. Mivel amit idézel, az nem egy Jézus által írt evangélium, hanem Máté által írt evangélium."

Azt mondtam az általam mutatott versekben Jézus saját szavai vannak idézve, nem azt hogy Jézus írta.

"Az egész kereszténység Jézus tanítványai által terjedt el. Igenis számít, hogy Péter, János és a többi apostol elfogadta Pált és a leveleit."

Ezt kizártnak tartom. Ahogy rámutattam, Pál tanítása ellentétes Jézus tanításával ami kiderül a Bibliából. Ezt keresztényektől is hallottam már.

"Te nem a Bibliát értelemezed, hanem kiforgatod. Máté a saját beszámolóját azzal zárja, hogy Jézus megparancsolja, hogy tegyenek tanítvánnyá minden népet, de ezt te teljesen figyelmen kívül hagyod."

Mit forgatok ki? Jézus maga jelenti ki hogy csak a zsidókhoz jött és azt mondja a tanítványainak is hogy csak a zsidókhoz menjenek tanítani. Ezt ugye nem akarod letagadni? Igen, van egy vers amit te idéztél és az áll benne hogy tegyenek tanítvánnyá minden népet, de ez ellentmond az általam mutatott verseknek, ezért egy későbbi betoldás lehet. Szóval nem forgatok ki semmt, hanem elemzem a Bibliát.

"Nem mellébeszélés. Már leírtam, ha nem érted, nem érted."

Tehát nem válaszolsz? Mi a gond? Annyit kértem írd akár egy szóban. Ennyi is elég.

2021. júl. 25. 20:56
 90/110 anonim ***** válasza:

"Azt mondtam az általam mutatott versekben Jézus saját szavai vannak idézve, nem azt hogy Jézus írta." Félreértesz, arra céloztam, hogy Jézus szavait is Mátén keresztül ismerjük. Egy tanítványon keresztül.

"Ezt kizártnak tartom. Ahogy rámutattam, Pál tanítása ellentétes Jézus tanításával ami kiderül a Bibliából. Ezt keresztényektől is hallottam már." Nem ellentétes vele. És kik voltak azok a keresztények? Egyáltalán ismerik a hitüket vagy 1 évesen megkeresztelték őket és azóta se foglalkozott az egésszel? Jézus először a zsidókhoz jött, majd parancsba adta, hogy tegyenek tanítvánnyá minden népet. Egyébként, aki Jézust követi az a szellemi Izraelhez tartozik, a mennyei Jeruzsálemhez. pl. A katolikusok úgy gondolják, hogy az egyház teljes mértékben átvette Izrael szerepét és a testi Izrael már elvesztette az ígéreteket. Az ígéretekkel kapcsolatosan mondjuk ezt én nem feltétlenül gondolom, de azt értsd meg, hogy a zsidó hit, vagy mondjuk Izrael tulajdonképpen a kereszténységben folytatódik a kereszténység szerint. Ezt úgy képzeld el, mint ahogy az iszlámban Mohamed tulajdonképpen csak kiegészítette pár dologgal Jézus és Mózes hitét. Mondjuk nem teljesen ugyanaz a szituáció, de talán így egyszerűbb megértened. Az Ószövetség tulajdonképpen Jézus megjelenését és az Újszövetséget készítette elő. Az Ószövetségi ígéret az, hogy Izraelen keresztül áldatik meg minden nép. Az ígéretek visszatérő témák. Kezdődik a teljes emberiséggel, az emberiség elbukik, nem követi Istent. De, Isten nem hagyja annyiban a dolgot, esélyt akar adni az emberiségnek. Szövetséget köt Noéval. Majd ígéretet tesz, hogy Ábrahámon keresztül áldatik meg mindenki, aztán Júdához kerül a királyi pálca, aztán Dávid háza kap ígéretet és így jutunk el szépen Jézushoz, aki Dávid házából származó zsidó férfi, akit a keresztények az ígéretek beteljesítőjének tartanak. Igen, van ami még nem teljesedett be vele kapcsolatosan, mivel a királyság még nem érkezett el. De ez nem jelenti azt, hogy nem is fog. A keresztények várják a második eljövetelét, amikor a fennmaradó ígéreteket is beteljesíti.

"Tehát nem válaszolsz? Mi a gond? Annyit kértem írd akár egy szóban. Ennyi is elég." Jó leírom. A törvény a szeretet.

Remélem kielégítő volt a válasz. Ennél részletesebben már nem tudom mit írhatnék. Ha nem hiszel benne az a te dolgod.

2021. júl. 25. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!