Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények nem igénylik...

Keresztények nem igénylik hogy a Biblia törvényei legyenek érvényben?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy a törvénykezés a Biblia szerint történne, és nem világi törvények alapján. Például Magyarországon.

2021. júl. 15. 13:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/110 anonim ***** válasza:
53%

"Nem mérvadó mit írt a másik válaszoló, amikor velem vitázol."

A másik válaszolval is vitáztam. Akkor mi is a te állításod? Milyen törvények vannak érvényben keresztényeknél?

"Viszont ha jól gondolom te azt akarod mondani, hogy a keresztények azért cserélik le Isten törvényeit a császár törvényeire, mert nem hajtják végre a halálbüntetésről és a különféle ítéletekről szóló parancsolatokat, mivel félnek a világ törvényeitől és ezáltal inkább a világ törvényeit választják, mint Isten törvényeit?"

Nem azért mert félnek, hanem azért mert a kerestzény egyház egyezséget kötött a pogány uralkodóval. Kölcsönösen támogatják egymást. A keresztény egyház fényezi a pogány uralkodót és engedelmességre utasítja a keresztényeket vele szemben lásd "ad meg a császárnak ami a császáré" a császár pedig támogatja a keresztény egyházat, a hit kérdéseiben az egyház dönt, minden más kérdésben a pogány császár törvényei érvényesek.

"Ha így gondolod, akkor erre a válasz az, hogy nem az az oka, hogy nem kell végrehajtani a halálbüntetésről szóló parancsolatokat, mert a császárnak engedelmeskedni kell, hanem az, hogy Jézus így tanította. Mivel Jézus azt tanította, hogy ne ítélj, ne kárhoztass, ne állj ellene a gonosznak, az Ember fia nem a az igazakat hívogatni jött, hanem a bűnösöket megtérésre."

Az hogy ne ítélj, egyáltalán nem azt jelenti hogy ne hajtsd végre a Biblia szerinti bünelkövetők büntetését. Nem is értelm hogy lehet ezt így értelmezni. Azt jelenti hogy a hétköznapi keresztény ne ítélkezzen mások felett mert nem az ő dolga de a bíróság ítélkezhet a Biblia törvényei szerint.

2021. júl. 27. 15:58
 102/110 anonim ***** válasza:
91%

"A másik válaszolval is vitáztam. Akkor mi is a te állításod? Milyen törvények vannak érvényben keresztényeknél?"

Úgy értettem, hogyha a nézeteltérés velem alakult ki arról, hogy mit is jelent, amit mondtam, akkor az igazad bebizonyítására ne egy másik válaszolótól idézz, hogy engem cáfolj.

Azért is mondtam, hogy lényegtelen, hogy az Ószövetségi törvények vannak-e érvényben, mert ha érvényben vannak is, semmi összefüggés nincs a világ törvényeivel (leszámítva a halálbüntetéses részeket, amiket már írtam, hogy mért nincsnenek érvényben és lentebb is leírom).

Ha arra vagy kíváncsi, hogy én mit gondolok, hogy is van ez a dolog és melyik törvény van érvényben, akkor csak azt tudom mondani, hogy az én álláspontom a teljes Biblia. Ha kíváncsi vagy rá, olvasd el. Én nem tudok

és nem is akarok saját magamtól bölcsességeket olvasni, ezért ajánlom a Bibliát.

"Az hogy ne ítélj, egyáltalán nem azt jelenti hogy ne hajtsd végre a Biblia szerinti bünelkövetők büntetését. Nem is értelm hogy lehet ezt így értelmezni. Azt jelenti hogy a hétköznapi keresztény ne ítélkezzen mások felett mert nem az ő dolga de a bíróság ítélkezhet a Biblia törvényei szerint."

A Biblia szerint nem csak bíróságnak volt joga ítélkezni, hanem magánembereknek is. De még ha a ne ítélkezz rész erre utalna is, a ne állj ellene a gonosznak, az Emberfia nem az igazakhoz jött... részek szerint viszont mindenképpen erre utalnak. Ezeken kívül meg még számos rész van erről az Evangéliumokban és az apostoli levelekben, de valószínűleg máshol is.

2021. júl. 27. 17:23
 103/110 anonim ***** válasza:
53%

"Ha arra vagy kíváncsi, hogy én mit gondolok, hogy is van ez a dolog és melyik törvény van érvényben, akkor csak azt tudom mondani, hogy az én álláspontom a teljes Biblia. Ha kíváncsi vagy rá, olvasd el. Én nem tudok"

A teljes Biblia? Úgy érted az Ószövetségi törvények is érvényben vannak. Például halálra kellene kövezni a paráznákat?

"A Biblia szerint nem csak bíróságnak volt joga ítélkezni, hanem magánembereknek is."

Magánember hogy ítélkezhet? Ez önbíráskodás lenne.

De ami a lényeg, azt mondod akkor a Biblia törvényei érvényben vannak és kersztényeknek ezek alapján kellene élniük államszinten is?

2021. júl. 28. 14:56
 104/110 anonim ***** válasza:
91%

"A teljes Biblia? Úgy érted az Ószövetségi törvények is érvényben vannak. Például halálra kellene kövezni a paráznákat?"

Ha a teljes Biblia ezt írja, minden szöveget figyelembe véve egybefüggően, akkor igen.

"Magánember hogy ítélkezhet? Ez önbíráskodás lenne."

Az iszlám szerint. A Biblia szerint nem. Persze ennek teljes megértéséhez is figyelembe kell venni a teljes szöveget.

"De ami a lényeg, azt mondod akkor a Biblia törvényei érvényben vannak és kersztényeknek ezek alapján kellene élniük államszinten is?"

Pont ezt mondom, hogy államszinten nem kell.

2021. júl. 28. 17:10
 105/110 anonim ***** válasza:
53%

"Ha a teljes Biblia ezt írja, minden szöveget figyelembe véve egybefüggően, akkor igen."

De ez a kérdés, hogy szerinted mit ír a Biblia.

"Az iszlám szerint. A Biblia szerint nem. Persze ennek teljes megértéséhez is figyelembe kell venni a teljes szöveget."

Szerintem nem. A "ne ítélkezz" azt jelenti nem a magánember dolga.

"Pont ezt mondom, hogy államszinten nem kell."

Sajnos egyáltalán nem értem mit is állítasz.

2021. júl. 29. 08:30
 106/110 anonim ***** válasza:
91%

"De ez a kérdés, hogy szerinted mit ír a Biblia."

Pont fordítva. Nem az a lényeg, hogy szerintem mit ír a Biblia, hanem hogy mit ír.

"Szerintem nem. A "ne ítélkezz" azt jelenti nem a magánember dolga."

Itt viszont nem ezt mondja, csak annyit mond, hogy ne ítélkezz.

"Szerintem nem. A "ne ítélkezz" azt jelenti nem a magánember dolga."

Azt állítom, hogy Isten akarata szerint kell élni mindenek felett, viszont nem kell szembemenni a világ törvényével addig, amíg nem ütközik Isten akaratával.

2021. júl. 29. 16:35
 107/110 anonim ***** válasza:

"Azt állítom, hogy Isten akarata szerint kell élni mindenek felett, viszont nem kell szembemenni a világ törvényével addig, amíg nem ütközik Isten akaratával."

De Isten akarata nem az hogy az Ő törvényei szerint élj? Szerintem ez Isten akarata. Ha külföldön élsz nem keresztény országban az más, de ha egy keresztény többségű országban élsz és nem a Biblia törvényei vannak érvénybe államszinten akkor azt jelenti hogy keresztények lecserélték Isten törvényeit világi törvényekre.

2021. júl. 30. 16:36
 108/110 anonim ***** válasza:
70%

"De Isten akarata nem az hogy az Ő törvényei szerint élj? Szerintem ez Isten akarata. Ha külföldön élsz nem keresztény országban az más, de ha egy keresztény többségű országban élsz és nem a Biblia törvényei vannak érvénybe államszinten akkor azt jelenti hogy keresztények lecserélték Isten törvényeit világi törvényekre."

De mért csak az a két út létezne, hogy lecseréled Isten törvényeit a világ törvényeire vagy pedig harcolsz, hogy a világ törvényei helyére Isten törvényi kerüljenek? Lehet anélkül is Isten törvényei szerint élni, hogy a világ törvényivel szembemennénk, leszámítva a halálbüntetéses részeket, amiket alátámasztottam újszövetségi igékkel, hogy azokat nem kell betartani.

2021. júl. 31. 12:30
 109/110 anonim ***** válasza:
Miért kellene harcolni? Az lenne a természetes hogy egy keresztény többségű országban a Biblia törvényei legyenek érvényesek, vagy nem? Sok pontban ütközik a viági és bibliai törvény, plédául a paráznaság a Biblia szerint bűn, a világi törvény szerint viszont nem, tehát az úgy nem müködik hogy a kettő együtt.
2021. júl. 31. 14:16
 110/110 anonim ***** válasza:

Hogyha azt gondolod, hogy nem kellene harcolni, de az sem jó, ha figyelmen kívül hagyjuk, akkor mi lenne a jó?

Nem az a természetes, mert nekünk nem az a dolgunk, hogy beszabályozzuk a mások életét. Az én üdvösségem nem attól függ, hogy mások mit csinálnak. Akár az ország 90%-a paráználkodhatna, én nem lennék bűnös, ha én nem paráználkodok. Nem tiltja a törvény a paráznaságot, ahogy a részegeskedést vagy a férfiszeplősítést sem, de attól még, hogy nem tiltja, nekem nem kell olyan életet élnem.

Nagyjából értem, hogy azt akarod mondani, hogy mivel az ország keresztény többségű, ezért a törvényt a lakkosságnak úgymond egy önszabályozásnak kellene használnia, de ez több sebből is vérzik. Az ország legfeljebb a statisztikán keresztény többségű, de a valóságban nem az. Ezt nem sértésből meg vádolgatásból mondom, de ez az igazság. Az emberek nagy része nem is tudja mit jelent hívőnek lenni. Szoktam beszélni öregekkel, akiket úgy általában konzervatív keresztényeknek szoktak hívni, de a nagy részük nem vonakodik attól, hogy a káromkodásaikban Istent emlegessék. Ugyanígy ha középkorúak közé mész be, ők is, a fiatalok nagy része pedig ateista. Megint nem sértésből, de valójában ezek az emberek keresztény helyett inkább a "nem foglalkozok vallással" kategóriába sorolhatók. De ha csak egy ember is lenne az országban, aki nem kersztény, nekünk akkor sem kellene ilyen törvényeket hoznunk, mert semmi közünk ahhoz, hogy a kívülállókat megítéljük. De igazából még ahhoz sincsen nagyon közünk, hogy a testvérek mit cselekednek, hanem mindenkinek a saját cselekedeteit kell megvizsgálnia.

2021. aug. 1. 13:16
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!