Keresztények nem igénylik hogy a Biblia törvényei legyenek érvényben?
"Nem azt értettem itt, hogy a keresztényeknek a világ törvényeit tartsák be Isten törvényei helyett, hanem azt, hogy az apostolok és Jézus nem mondták, hogy foglalkozzunk azzal, hogy melyik világi uralkodó milyen törvényt hoz, hanem éljünk Istennek tetsző életet a Jézus Krisztusban és ne viaskodjunk a világi törvények ellen. Remélem így már érthető."
Ti keretszények nem a világi törvények ellen viaskodtak hanem Isten törvényei ellen. A keresztények kb mindent megtettetek hogy ne kelljen Isten törvényei szerint élni. Belehamisították a Bibliába hogy a császár törvényei szerint kell élni és azt mondjátok az Ószövetségi törvények már nem érvényesek pedig sehol nem írja ezt az Újszövetség.
"Akkor te nem érted :) Ha azt mondod a világi polgári törvénykönyv szerint szertnél élni a Isten törvényei helyett akkor ez azt jelenti sten törvényeit világi törvényekre cserélted. Ez semmi mást nemjelenthet csak ezt."
Én nem akarom lecserélni. Mondok egy jobb példát. Van 2 utcával arrébb egy Marika néni, aki valami bálványt imád és annak a bálványnak van egy olyan törvénye, hogy esete meg reggel le kell borulnia előtte. Ha én nem igénylem, hogy változtassa meg azokat a törvényeket Isten törvényeire, akkor én Isten törvényei helyett egy bálványnak a törvényeit akarom követni? Egyszerűen csak figyelmen kívül hagyom. Ettől függetlenül még megadom Marika néninek, ami Marika nénié, ha pénzzel tartozok neki, odaadom és a biciklijét sem lopom el.
"Miért kell az egész Bibliát elolvasnom ahhoz hogy erre az egy kérdésre választ kapjak? Meg akkor a keresztények többsége sem érti a Bibliát mert ők sem olvasták végig."
Az jelentéktelen, hogy a keresztények mit nem értenek. Én elolvastam többször is. Azért nem érted meg, mert nem ismered a teljes szöveget, emitt nem érted meg az összefüggéseket, másrészről meg minden bibliai mondatot a Koránból vett ismertekre alapozod. Sokszor kérdezed például, hogy Isten mért csinálta volna ezt vagy azt, vagy ez a rész a Bibliában hamisítás, mert Isten nem így viselkedett volna stb. Viszont honnan tudod, hogy az az Isten, akiről a Biblia ír mit csinált és mit nem vagy hogyan viselkedett volna, ha te csak a Korán alapján ismered Istent és a Biblia alapján nem?
"Ti keretszények nem a világi törvények ellen viaskodtak hanem Isten törvényei ellen. A keresztények kb mindent megtettetek hogy ne kelljen Isten törvényei szerint élni. Belehamisították a Bibliába hogy a császár törvényei szerint kell élni és azt mondjátok az Ószövetségi törvények már nem érvényesek pedig sehol nem írja ezt az Újszövetség."
Ha velem vitatkozol, akkor jelentéktelen, hogy mit csináltak a keresztények. Emellett azzal vádolod a kersztényeket, hogy úgymond nem elég hűek a hitükhöz, ezért megkönnyítik a dolgukat a törvények eltörlésével, de vajon akkor, hogyha elhinnék neked, hogy a Biblia meg van hamisítva, akkor nem sokkal nagyobb hűtlenséget követnének el a saját hitük ellen.
Hogy a mózesi törvény érvényben van-e vagy sem, az egy teljesen más kérdés lenne. Viszont nem igaz, hogy nem ír róla az Újszövetség.
Apostolok cselekedetei 15. rész
Galatákhoz 2:19 Mert én a törvény által meghaltam a törvénynek, hogy Istennek éljek.
Kolossé 2:13-15 És titeket, kik holtak valátok a bûnökben és a ti testeteknek körülmetéletlenségében, megelevenített együtt Õ vele, megbocsátván minden bûnötöket, Az által, hogy eltörölte a parancsolatokban ellenünk szóló kézírást, a mely ellenünkre volt nekünk, és azt eltette az útból, odaszegezvén azt a keresztfára; Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, õket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban.
Zsidók 8:13 Mikor újról beszél, óvá tette az elsõt; a mi pedig megavul és megvénhedik, közel van az enyészethez.
És van több is.
"Én nem akarom lecserélni. Mondok egy jobb példát. Van 2 utcával arrébb egy Marika néni, aki valami bálványt imád és annak a bálványnak van egy olyan törvénye, hogy esete meg reggel le kell borulnia előtte. Ha én nem igénylem, hogy változtassa meg azokat a törvényeket Isten törvényeire, akkor én Isten törvényei helyett egy bálványnak a törvényeit akarom követni? Egyszerűen csak figyelmen kívül hagyom. Ettől függetlenül még megadom Marika néninek, ami Marika nénié, ha pénzzel tartozok neki, odaadom és a biciklijét sem lopom el."
Ha átültetjük a Bibliában leírtakat a te példádba akkor az lesz hogy minden másban is a bálvány törvényei szerint kell cselekedned. Nem kell hogy meghajolj a bálvány előtt, imádkozhatsz Istenhez de minden másban igazodnod kell a bálvány törvényeihez. Ahogy írtam korábban is, ha azt mondod a világi polgári törvénykönyv szerint szertnél élni Isten törvényei helyett akkor ez azt jelenti Isten törvényeit világi törvényekre cserélted.
"Sokszor kérdezed például, hogy Isten mért csinálta volna ezt vagy azt, vagy ez a rész a Bibliában hamisítás, mert Isten nem így viselkedett volna stb. Viszont honnan tudod, hogy az az Isten, akiről a Biblia ír mit csinált és mit nem vagy hogyan viselkedett volna, ha te csak a Korán alapján ismered Istent és a Biblia alapján nem?"
Onnan tudom hogy Isten tulajdonságai a keresztény és iszlám vallásban is ugyanazok, például igazságos, könyörületes, megbocsátó. Ennek tudatában jogosan tesztem fel a kérdést hogy például hol az igaság abban a keresztény tanításban hogy egy ártatlan embert kínoznak és ölnek meg, amivel a bűnösök bűnei törlődnek?
"Azért nem érted meg, mert nem ismered a teljes szöveget, emitt nem érted meg az összefüggéseket,"
Nincs semmien összefüggés ebben. Egy nyilvánvaló hamisításról van szó amit az akkor világi hatalom tett a keresztény egyház közreműködésével.
"Emellett azzal vádolod a kersztényeket, hogy úgymond nem elég hűek a hitükhöz, ezért megkönnyítik a dolgukat a törvények eltörlésével, de vajon akkor, hogyha elhinnék neked, hogy a Biblia meg van hamisítva, akkor nem sokkal nagyobb hűtlenséget követnének el a saját hitük ellen."
Tehát szerinted ha valaki abban hisz hogy 2+2 egyenlő 5, de felismeri hogy ez téves és azt mondja hogy egyenéő 4-el, az nagyobb hűtleséget követ el mint ha maradna annál hogy az 5 ? :) Szóval a válsaz egyértelműen nem, nem követnének el nagyobb hűtlenséget.
"Hogy a mózesi törvény érvényben van-e vagy sem, az egy teljesen más kérdés lenne. Viszont nem igaz, hogy nem ír róla az Újszövetség."
Az álatalad idézett három újszövetségi vers egyike sem mondja ki hogy az Ószövetségi törvények nincsenek már érvényben. De ha mégis így értelmezed akkor minden érvénytelen az Ószövetségből a Tízparancsolattól kezdve a részletes törvényekig. Akkor mi van helyette? Az Újszövetségben nincsenek törvények csak legfeljebb iránymutatások. Meg mi abban a logika hogy Isten egy rakás részletes törvénnyel szabályozza az emberek életét, azán meg hirtelen azt mondaná, el vannak törölve, innentől csak szeressétek egymást? :) Ez így nevetséges vicc kategória.
"Ha átültetjük a Bibliában leírtakat a te példádba akkor az lesz hogy minden másban is a bálvány törvényei szerint kell cselekedned. Nem kell hogy meghajolj a bálvány előtt, imádkozhatsz Istenhez de minden másban igazodnod kell a bálvány törvényeihez. Ahogy írtam korábban is, ha azt mondod a világi polgári törvénykönyv szerint szertnél élni Isten törvényei helyett akkor ez azt jelenti Isten törvényeit világi törvényekre cserélted."
Hogyha azt mondom, hogy semmi közöm nincs ahhoz mit csinál a Marika néni, akkor ezt azt jelenti, hogy én lecseréltem Isten törvényeit egy bálvány törvényeire?
"Onnan tudom hogy Isten tulajdonságai a keresztény és iszlám vallásban is ugyanazok, például igazságos, könyörületes, megbocsátó."
Ezek olyan tulajdonágok, ami akár pogány istenekben is meglehetnek. A részletekben viszont lehet különbség aközött, hogy a Biblia és a Korán hogy írja le Istent. Másrésztől meg a könyörületesség és az igazságosság fogalmát is ha valaki csak saját maga értelmezi, akkor ebből is lehet félreértés. Ha például egy olyan ember kérdezel meg arról, hogy mi az igazságok, aki nem ismeri a Bibliát vagy a Koránt, azt válaszolhatja, hogy Istennek a döntését megkérdőjelezni igazságos, a Biblia vagy a Korán pedig nem ezt írja.
"Tehát szerinted ha valaki abban hisz hogy 2+2 egyenlő 5, de felismeri hogy ez téves és azt mondja hogy egyenéő 4-el, az nagyobb hűtleséget követ el mint ha maradna annál hogy az 5 ? :) Szóval a válsaz egyértelműen nem, nem követnének el nagyobb hűtlenséget."
itt viszont nem egy olyan egyszerű dologról beszélünk, mint a 2+2, hanem egy olyan dologról, aminek mindkét oldalán meglehetnek a maga érvelői. Emiatt valóban csak a hit választja el azt, hogy valaki abban hisz, hogy a Bibliát meghamisították-e vagy sem. Emiatt hiszegés és kicsinyhitűség lenne, ha valaki a te véleményedre alapozva nem hinne abban, amit Jézus mondott. Vagy ha lenne tudományos bizonyíték arra, hogy Allah valójában csak hamisítás vagy akármi, akkor te nem mondanád azt, hogy "teljesen mindegy mit mondanak, én tudom Istentől mi az igazság", hanem rögtön hinnél ebben a tudományos bizonyítékban?
"Meg mi abban a logika hogy Isten egy rakás részletes törvénnyel szabályozza az emberek életét, azán meg hirtelen azt mondaná, el vannak törölve, innentől csak szeressétek egymást?"
Ezt nagyon részletesen leírja az Újszövetség, főleg a Rómaiakhoz írt levél, de talán a Galáciabeliekhez írt levélben is van erről szó.
"Hogyha azt mondom, hogy semmi közöm nincs ahhoz mit csinál a Marika néni, akkor ezt azt jelenti, hogy én lecseréltem Isten törvényeit egy bálvány törvényeire?"
Nem kell hogy közöd legyen hozzá. Neked Marika néni és a bálványa törvényei szerint kell élned. Imádkozhatsz Istenhez, de itt a földön Marika néni és a bálványa törvényei kell betartanod.
"Ezek olyan tulajdonágok, ami akár pogány istenekben is meglehetnek. A részletekben viszont lehet különbség aközött, hogy a Biblia és a Korán hogy írja le Istent. Másrésztől meg a könyörületesség és az igazságosság fogalmát is ha valaki csak saját maga értelmezi, akkor ebből is lehet félreértés. Ha például egy olyan ember kérdezel meg arról, hogy mi az igazságok, aki nem ismeri a Bibliát vagy a Koránt, azt válaszolhatja, hogy Istennek a döntését megkérdőjelezni igazságos, a Biblia vagy a Korán pedig nem ezt írja."
Mondok egy konkrét példát, hátha úgy érthetőbb lesz. Keresztény vallás szerint Jézus halála megváltotta az emberek bűnét. Ez a gyakorlatban azt jelenti hogy egy ártatlan embert kellett megygyilkolni ahhoz hogy Isten meg tudjon bocsátani. Ez viszont azt jelentené hogy Isten nem igazságos és nem mindenható. Ez olyan mintha a gyilkosnak azt mondaná a bíró a tárgyaláson hogy bűnos vagy mert gyilkoltál, de ott van egy ártatlan jó ember. Ha megölöd őt, a bíróság eltörli a büntetésed. Erre hogy mondhatná bárki hogy igazságos ? ásik péda hogy kerestzény vallás szerint Ádám bűne miatt minden ember bűnös. Szerinted igazságos ha más által elkövetett bűn miatt büntetnek meg? Az iszlámban az egyén tettei alapján dől el a túlvilági sorsa. Nem kérik számon más bűneit rajtad és más sem vőállalhatja át a te büntetésed. Az lesz számonkérve amit te tettél akár jó akár rossz. Ez így igazságos igaz?
"Emiatt valóban csak a hit választja el azt, hogy valaki abban hisz, hogy a Bibliát meghamisították-e vagy sem. Emiatt hiszegés és kicsinyhitűség lenne, ha valaki a te véleményedre alapozva nem hinne abban, amit Jézus mondott. Vagy ha lenne tudományos bizonyíték arra, hogy Allah valójában csak hamisítás vagy akármi, akkor te nem mondanád azt, hogy "teljesen mindegy mit mondanak, én tudom Istentől mi az igazság", hanem rögtön hinnél ebben a tudományos bizonyítékban?"
Persze. Az Korán sokszor felszólít arra hogy gondolkodjunk, használjuk az eszünket, keressük a tudást. Ha megnézed ha állítok vallamit mondjuk a kerestzény vallásra vonatkozóan akkor hozzáteszem a bizonyítékot, általában Bibliai verseket. Azt csak a keresztények hangoztatják hogy vallás csak hit kérdése, mert tudják hogy a bizonyítékok ellenük szólnak. Én nem is várom hogy a keresztények az én véleményemre alapozva ne higgyenek a keresztény vallásban. Nézzék meg a bizonyítékokat amiket felsoroltam, olvassanak utána és így döntsenek. Fordítva is igaz. Ők azt mondják az iszlám hamis. Nyilván nem fogom az ő bemondásuk alapján elhagyni az iszlámot, hanem bizonyítékokat várok arra hogy az iszlám téves.
"Ezt nagyon részletesen leírja az Újszövetség, főleg a Rómaiakhoz írt levél, de talán a Galáciabeliekhez írt levélben is van erről szó."
Pont erre lennék kiváncsi.
"Mivel nem tudok ilyen esetről ez nyilván azt jelenti hogy nem tudom. Erre rá kellett volna jönnöd. Hogy hogy nem jöttél rá? Pedig annyira nyilvánvaló!"
Ahhoz neked konkrét esetkell hogy tudd, mit ír a Biblia erről?
"Egy keresztény számára nem ezt jelenti és soha nem is fogja ezt jelenteni. Még akkor sem ha a világon az összes muszlim ezt fogja állítani!"
Mert a keresztények még csak nem is a Biblia szerint élnek. Azt követik amit az egyház mond.
"És ennek a gondolatnak a keresztények ellenfognak állni a végsőkig! Mivel Nem ezt jelenti a keresztények számára ezért állnak ellen bárki bármit is állít! Ezek a tények!"
Én azt értelmezem ami a Bibliában le van írva. Márpedig ott azt írja cseréld le Isten törvényeit a csaászár törvényeire és a keresztények ezt is tették. Miért nincs egy keresztény ország sem ahol a Biblia törvényei vannak érvényben?
"Tehát mint muszlim azt állítod hogy elég ha imádkozunk Istenhez és ezzel Ő megelégszik?"
Miért hazudozol? Nem állítottam hogy elég. Azt állítom a bibliai versből következik ez.
"A tartsuk be a világi törvényeket és a világi törvényeket kell követni az nem ugyan azt jelenti!"
Nem azt írja hogy tisztelt mások világi törvényeit hanem azt hogy neked is világi törvények szerint kell élned.
"A Koránban nincs benne Jézus tanítása!"
Ez már hányadik hazugságod csak ebben a kérdésben?
"Kevésbé rossznak? És mi lett a "jó fej" helytartóval amiről pl. írsz a 48. kommentben ,de a 14. is?!"
Kevésbé rossznak, jófejnek, mindegy melyiket mondjuk. A lényeg ugyanaz. A Biblia nem rómát teszi felelőssé hanem a zsidókat.
"Ember! Róma több évszázadon át üldözte a keresztényeket ez történelmi tény! Hogy lehetne jó fej? És egyébként is mi értelme lenne?"
Ez a több évszázadon át tartó üldözés is hazugság. Tény hogy volt de nem folyamatos és nem volt mindig államszintü, tervezett. Lehet hogy az Újszövetség írói azért ábrázolták jófejnek a helytartót hogy kevésbé üldözzék a keresztényeket. Nyilván a rómaiak nem díjazták volna ha egy vallás szent könyvében a rómaiak az alávaló gonosz gyilkosok. Így nem terjedne a kereszténység a rómaiak között és még üldöznék is őket a rómaiak. Neked sem lenne szimpatikus egy olyan vallás ami azt írná hogy a magyarok aljas gyilkosok akik ártatlan embereket végeznek ki.
"A zsidó főpapok meg akarták ölni Jézust és így is lett mert a helytartó féltette a hatalmát és így inkább kivégeztetett egy ártatlan embert."
A zsidó főpapok tényleg meg akarták ölni Jézust mert felismerték hogy próféta aki leleplezi a hazugságaikat és kijavítja a hamisításokat a Tórában.
"Akkor baromságokat írsz hogy úgy éreztem valamivel viszonoznom kell!
Szóval mivel érvelsz majd a többi muszlimnak hogy álljanak ki a zsidók mellett? "
Nem írok baromságokat te viszont igen és ezekre nem vagyok kíváncsi.
"Na vajon miért nem tette? Annyira nagyra vagy a logikáddal hát akkor logikázd ki! Most mutasd meg mit tudsz!"
A római helytartó ilyenkor azt vizsgálja jelent-e veszélyt a római érdekekre. Mivel Jézusnak alig volt követője a Biblia szerint, nem jelentett veszélyt így semmi indoka nem volt a kivégzésre.
"És mi a Biblia üzenete? Mert érdekes módon valahogy nagyon ritkán egyezik a véleményed a keresztényekkel! Szóval hogy te min mit értesz az nem egyértelmű!"
Én azt értelmezem ami le van írva a Bibliában, te meg azt mondod vissza amit az egyházad tanított neked.
"De mi a bizonyítékod arra hogy keresztények töröltették?
Nekem nincs bizonyítékom arra hogy muszlimok tették de megvagyok róla győződve hogy ők voltak mert kínos volt nekik valamiért!"
Ha muszlimoknak lenne problémája a kérdésemmel, akkor előbb engem figyelmeztetnének hogy nem helyes amit írtam. Például Abdullah testvérem is leírta ha nem ért velem egyet egy két dologban. Ahogy én is írnék ha más muszlim írvalamit tévesen vagy tesz helytelen dolgot. Ilyen figyelmeztetés nem érkezett tehát kerestzények töröltették a kérdésem.
"Sőt az sem tartom kizártnak hogy te magad töröltetted a kérdést politikai okokból! Tehát taktikából egy lehetséges későbbi előnyért! Legyen az bármi is! Ezt is nagyon valószínűnek tartom és rólad simán el is tudom képzelni!"
Paranoid téveszméid vannak. Ahogy korábban is mondtam te nem tudod eldönteni mi jó és mi roszz. Nem tudod eldönteni ki mond igazat és ki hazudik. És szerntem nem is akarod. Foggal körömmel ragszkod a keresztény valláshoz és az sem érdekel téged hogy igaz-e amiben hiszel vagy hazugság.
"Vajon a karavánok kifosztása az igazságos volt? Hol írja a Korán hogy Mohamednek mint Allah prófétájának ezt kell tennie?"
A karavánok megállítása háború esetén normális. Ez ma is így van. Ha Magyarországot megtámadja egy másik ország és a magyar katonák lefoglalják annak az országnak a kereskedelmi járműveit akkor ez jogos lépés vagy a magyar katonák aljas utonálló tolvajok?
"Hol írja a Korán hogy Mohamednek mint Allah prófétájának szerezzen magának feleségeket politikai okokból? Hol írja hogy háborúzzon?"
A Korán írja hogy a prófétának több felesége lehet mint négy. Ezek általában vagy az övegyek megsegítését szolgálták vagy a béke megerősítse érdekében történtek. A Koránban Allah adott neki erre engedélyt. Azt meg nem írja hogy háborúzzon hanem azt írja ha az országot támadás éri akkor meg kell védeni.
"A helyzet az hogy Mohamed egyáltalán nem mutat olyan jelleget mint egy próféta! Nyilván mert nem volt Isten prófétája."
Te hazudozol Mohamed prófétáról majd ezekre a hazugsákora hivatkozva vonsz le következteztetéseket.
"Az miatt nem aggódsz hogy majd az egész Unió Magyarország ellen fordult? Ezzel az üldöztetéssel nincs bajod?"
Hol van itt üldöztetés :) Ez egy politikai vita.Semmiyen szakció nem éret Magyarországot.
"Azzal nincs problémád hogy mit művelnek az ujgurokkal Kínában?"
De van. Neked mondjuk biztosan nincs, csak úgy tesz mintha téged érdekelne mert valahol azt olastad hogy ez a muszlimkoat nem érdekli.
"Hát te jössz azzal hogy általános gyűlölet keltés folyik a muszlimok ellen. Akkor minek nevezed azt ami a gender politika miatt alakult ki a világban?"
Azok akik jelenleg a világot irányítják jelenleg ezt eröltetik. Ez az iszlámellen gyűlölet keltésnek is a része. Muszlim országokban is próbálják bevezetni a gender politikát.
"Talán olvasd el a hírekben hogy kiket üldöznek! Vagy nézz híreket ezzel kapcsolatban! De milyen érdekes hogy a szivárványos zászló nem került ki az amerikai nagykövetségre Rijádban!
De a Vatikánban kikerült! Miért a megkülönböztetés? Van erre ötleted? Mi lehet az oka ennek?"
Az az oka hogy tudják, keresztényeknél nagyrészt ez nem veri ki a biztosítékot, muszlimoknál igen. Már egyes keresztény papok össze is adják a meleg párokat és a pápa is támogatja a melg kapcsolatokban élőket. Fejétől bűzlik a hal szóval ez a ti problémátok.
"Az Amerikai elnök aki elvileg katolikus szembe megy az egyház álláspontjával. Vajon ha egy muszlim vezető tenne ilyet azzal mi történne? Üldöznék az ilyen muszlim vezetőt?"
A kereszténység egy össze-vissza hamisított ezer sebből vérző félig pogány vallás. Az embereket nem érdekli ha az Amerikai elnök szembe megy az egyház álláspontjával. Nyugaton a legtöbben már csak kultúrkeresztények.
"Én azt értelmezem ami a Bibliában le van írva. Márpedig ott azt írja cseréld le Isten törvényeit a csaászár törvényeire és a keresztények ezt is tették." Te jó ég! Még mindig itt tart ez a beszélgetés? Ránéztem az utolsó válaszra.
"Nem állítottam hogy elég. Azt állítom a bibliai versből következik ez."
Már ezerszer meg lett beszélve, hogy fogalmad sincs a Bibliáról. Komolyan nem értem miért próbálsz egyáltalán egy olyan művet magyarázni, amit saját bevallásod szerint nem is olvastál.
Össze-vissza magyarázod a szöveget, úgy hogy egyáltalán nem értesz a témához. Kiragadsz részeket, amiket félremagyarázol. Bezzeg ha valaki ugyan ezt tenné a Koránnal, akkor rögtön felháborodva közölnéd, hogy az illető egy hazug, rosszindulatú ember, akinek fogalma sincs az iszlámról és a szövegkörnyezetéből kiragad részeket, amiket még értelmezni sem tud. Valami ilyesmiket szoktál mondani. Érdekes, hogy mennyire nem tűnik fel, hogy te rendszeresen ezt csinálod, csak azért, hogy szapulhasd a kereszténységet és valahol a beszélgetés közepefelé elmondhasd, hogy az iszlám mennyivel erkölcsösebb, szebb, igazabb vallás mint a kereszténység.
Ez nagyon tanulságos:
""A Koránban nincs benne Jézus tanítása!"
Ez már hányadik hazugságod csak ebben a kérdésben?" Jön a felháborodott válasz rögtön, ha már a Korán kerül szóba. Bezzeg a Bibliával és a kereszténységgel kapcsolatosan a pontosság már nem ennyire fontos, igaz?
Amit te elvársz a másiktól, arra te nem vagy hajlandó.
Vidiripi
"Ahhoz neked konkrét esetkell hogy tudd, mit ír a Biblia erről?"
Hát a helyzet az hogy nem tudom hogy mit ír a Biblia erről mert soha nem olvastam a Bibliában ilyesmit!
Szóval pont hogy nem tudom mit ír a Biblia erről!
"Én azt értelmezem ami a Bibliában le van írva."
Te nem értelmezed ,hanem van egy látásod muszlimként és azt akarod ráerőltetni a Bibliára!
"Márpedig ott azt írja cseréld le Isten törvényeit a csaászár törvényeire és a keresztények ezt is tették."
Ez hazugság ,mert nem ezt írja! Ám legyen ha van olyan aki lecserélte akkor majd meg lesz a következménye! Egyébként ez nem a te problémád!
"Miért nincs egy keresztény ország sem ahol a Biblia törvényei vannak érvényben?"
Azért mert nincsenek keresztény országok! Látod még ilyen teljesen magától értetődő dolgokat sem vagy képes felismerni és azt állítod hogy értelmezed a Bibliát. Nem! Te nem vagy képes értelmezni csak belelátni akarsz dolgokat és azokat erőlteted!
Szekuláris országok vannak egyébként. Csak neked ez még nem tűnt fel. Hiába logikusabb meg érthetőbb az iszlám ,én még is azt látom hogy neked nem képes tisztánlátást adni. Még alapvető szinten sem!
Te nem látod a fától az erdőt!
"Miért hazudozol? Nem állítottam hogy elég. Azt állítom a bibliai versből következik ez."
Idióta vagy! Ez kérdés volt ,nem tűnt fel?
Egyébként meg ha neked muszlimként ez a véleményed akkor igen is saját magadból muszlim mivoltodból indulsz ki!
Ha a Bibliából és ugye ebből kifolyólag Jézus tanításából indulnál ki akkor ilyesmi fel sem merülne benned. Keresztényekben ilyen fel sem merül.
- Tudod miért? Azért mert nem a Koránból és Mohamed tanításaiból indulnak ki! Jézus tanítása az alap!
"Nem azt írja hogy tisztelt mások világi törvényeit hanem azt hogy neked is világi törvények szerint kell élned."
Ír még mást is! Persze ha tényleg komolyan kutatnál a témában akkor tudnád. De valójában nem érdekel téged ezért nem is foglalkozol vele!
"Ez már hányadik hazugságod csak ebben a kérdésben?"
Ezt egyáltalán miért kérdezed! Minden logikát nélkülöz a kérdésed! Hiszen neked minden az! Akkor meg minek kérdezel hülyeséget?
Na lépjünk is tovább!
"A Biblia nem rómát teszi felelőssé hanem a zsidókat."
Hát van hozzá közük! Egyébként meg Rómát sem menti fel a Biblia!
Állítólag olvasod/olvastad a Bibliát! De még is olyan dolgokat állítasz ami teljességgel ellentmondásos! Vagy nem olvastad eléggé vagy nem megy az értő olvasás. Nem vagy képes meglátni az összefüggéseket! Ne erőlködj ,mert nem fogod megérteni a mélyebb összefüggéseket!
"Tény hogy volt de nem folyamatos és nem volt mindig államszintü, tervezett."
Az állítólagos muszlim elleni gyűlölet keltésre is igaz ez!
"Lehet hogy az Újszövetség írói azért ábrázolták jófejnek a helytartót hogy kevésbé üldözzék a keresztényeket."
De nem üldözték kevésbé a keresztényeket! Szerinted a máglyahalál az oroszlánok elé vetés és a többi arra illik az hogy "kevésbé"?
Én nem látom jó fejnek sem a rómaiakat sem a helytartót! És a többi keresztény sem ért veled egyet!
"Nyilván a rómaiak nem díjazták volna ha egy vallás szent könyvében a rómaiak az alávaló gonosz gyilkosok."
Pedig pont azok! És ezt már jóval korábban megtörtént és ez a történet is leírásra került a Bibliában!
Ezért nincs semmi de semmi logika és tartalom abban amit próbálsz itt erőltetni!
Tudjuk hogy mi az igazság. Tudjuk jól hogy Róma nem volt jó fej csak is az volt a lényeg hogy Róma érdekei érvényesüljenek! És ha az érdeke úgy kívánta akkor bizony gyilkolt akár többeket is ahogyan ez le is van írva a Bibliában! Nem ismered a történetet hm...ezen nem csodálkozom!
"Így nem terjedne a kereszténység a rómaiak között és még üldöznék is őket a rómaiak. Neked sem lenne szimpatikus egy olyan vallás ami azt írná hogy a magyarok aljas gyilkosok akik ártatlan embereket végeznek ki."
A kereszténység terjed a Római birodalomban pedig szó szerint tűzzel-vassal üldözték a keresztényeket és ott ártottak nekik ahol csak tudtak! Még is terjed a kereszténység! És bizony rómaiak is keresztényekké lettek nem is kevesen az üldöztetés ellenére! Pedig nagyon is jól tudták hogy mire képes a birodalom és a zsidók is nagyon jól tudták. Nem ismered a bibliai történetet hm...ezen nem csodálkozom!
"A zsidó főpapok tényleg meg akarták ölni Jézust mert felismerték hogy próféta aki leleplezi a hazugságaikat és kijavítja a hamisításokat a Tórában."
Jézus nem csak próféta volt hanem az Isten által küldött Megváltó és Isten Fia! Hamisítások nem voltak az Írásokban de a főpapok hamisan cselekedtek és ezt leplezte le Jézus!
"Nem írok baromságokat te viszont igen és ezekre nem vagyok kíváncsi."
Erre még is reagáltál! :D Szóval mivel érvelsz majd a többi muszlimnak hogy álljanak ki a zsidók mellett? Én kíváncsi vagyok erre!
"A római helytartó ilyenkor azt vizsgálja jelent-e veszélyt a római érdekekre. Mivel Jézusnak alig volt követője a Biblia szerint, nem jelentett veszélyt így semmi indoka nem volt a kivégzésre."
De igen volt oka a kivégzésre! Abban igazad van hogy a helytartónak bizony szem előtt kellett tartania Róma érdekeit!
De Jézus soha egyetlen harci cselekedetben sem vett részt! Abszolút logikátlan Jézus követőire gondolni. Gondolkodj már!
Eddig tart a logikád? Ennyit tudsz? Hát ez nagyon kevés!
Egyetlen szó nincs arról hogy esetlegesen Jézust ki akarták volna szabadítani a római fogságból és te Jézus követőire gondolsz! Vicces!
Pedig ott a válasz a szövegben a történetben! Csak el kellene olvasni és elgondolkodni rajta. De neked ez nem megy!
De jó rendben segítek neked ,hiszen muszlimként hogyan is láthatnád meg azt a részletet ami elvezethetne a megoldáshoz!
Mit is kiáltozott a sokaság Pilátusnak? Máté 26:20 "SOKASÁG"
Ja és képzeld ,ők nem voltak Jézus követői!
"Én azt értelmezem ami le van írva a Bibliában, te meg azt mondod vissza amit az egyházad tanított neked."
Te nem értelmezel ,hanem belemagyarázol és erőlteted az elképzelésedet! Hogy tiltakoztál amikor Mohamedet véreskezűnek tituláltam. Még is mi ezzel a bajod? Én is csak értelmezem a Koránt!
Te meg nem látod jól hogy mit is ír a Korán valójában!
"Ha muszlimoknak lenne problémája a kérdésemmel, akkor előbb engem figyelmeztetnének hogy nem helyes amit írtam. Például Abdullah testvérem is leírta ha nem ért velem egyet egy két dologban. Ahogy én is írnék ha más muszlim írvalamit tévesen vagy tesz helytelen dolgot. Ilyen figyelmeztetés nem érkezett tehát kerestzények töröltették a kérdésem."
Egy ateista szólna neked vagy egy politikus? Egy buddhista ,sátánista (mert olyan is van az oldalon) ,krisnások ,mormonok ,ezoterikusok (van ilyen kategória is) és vannak zsidók is!
"Paranoid téveszméid vannak."
Rólad tudom ezt inkább elképzelni!
"Foggal körömmel ragszkod a keresztény valláshoz és az sem érdekel téged hogy igaz-e amiben hiszel vagy hazugság."
A bizonyítékok alapján tudom hogy igaz! Jézus soha nem harcolt és csatába sem küldött senkit! Jézus nem szerzett vagyont. És még is lettek követői és megmaradtak a hitben! Jézus nem vagyonra és harcra alapozta a tanítását!
"A karavánok megállítása háború esetén normális."
Nem ezt kérdeztem! Egyébként Mohamed már akkor megtámadta az első karavánt amikor nem is volt háború. Sőt ez miatt tört ki a háború ez volt a kiváltó oka!
"Ha Magyarországot megtámadja egy másik ország és a magyar katonák lefoglalják annak az országnak a kereskedelmi járműveit akkor ez jogos lépés vagy a magyar katonák aljas utonálló tolvajok?"
Hol írja a Korán hogy Mohamednek mint Allah prófétájának ezt kell tennie? Hogy fosszon ki karavánokat!
"A Korán írja hogy a prófétának több felesége lehet mint négy."
De nem ez volt a kérdés. Igen ezt írja a Korán ezt nem is vitatom!
"Ezek általában vagy az övegyek megsegítését szolgálták vagy a béke megerősítse érdekében történtek."
És hol ír a Korán erről? Hogy ezt kell tenni a béke megerősítése érdekében vagy hogy ezzel segítse meg az özvegyeket!
"Azt meg nem írja hogy háborúzzon hanem azt írja ha az országot támadás éri akkor meg kell védeni."
Mohamed a saját népe a saját szülővárosa ellen viselt háborút!
Ez mikor lett megprófétálva hogy ez majd így lesz vagy így kell lennie! A több ezer próféta közül melyik prófétálta meg?
Jézusról rengeteg prófécia van!
"Hol van itt üldöztetés :) Ez egy politikai vita.Semmiyen szakció nem éret Magyarországot."
Mond csak milyen szankció érte a muszlimokat az állítólagos gyűlöletkeltés során?
"De van. Neked mondjuk biztosan nincs, csak úgy tesz mintha téged érdekelne mert valahol azt olastad hogy ez a muszlimkoat nem érdekli."
Cáfold meg hogy nem így van! Csak néhány cikket ahol a muszlim világ felszólal az ujgurok ügyében!
"Azok akik jelenleg a világot irányítják jelenleg ezt eröltetik. Ez az iszlámellen gyűlölet keltésnek is a része. Muszlim országokban is próbálják bevezetni a gender politikát."
Tényleg? Képzeld el a Vatikánban kikerült a szivárványos zászló de érdekes hogy pl. Riádban nem.
Egyébként szerinted a keresztények támogatják ezt a dolgot?
Miért vontak rendőrségi eljárás alá egy olyan embert aki idézett a Bibliából ezzel kapcsolatban? Ez szerinted nem ugyan az? A kereszténység maradékát szerinted nem akarják behódoltatni? Nem akarják rájuk erőltetni ezt a dolgot?
"Az az oka hogy tudják, keresztényeknél nagyrészt ez nem veri ki a biztosítékot, muszlimoknál igen. Már egyes keresztény papok össze is adják a meleg párokat és a pápa is támogatja a melg kapcsolatokban élőket. Fejétől bűzlik a hal szóval ez a ti problémátok."
Nem! Ebben tévedsz! Ez nem csak a mi problémánk ez majd a muszlimok problémája is lesz! Elsősorban itt Európában és ahogy írod a muszlim országokat is nyomás alá helyezik. És ha abban hiszel hogy nem fognak próbálkozni akkor naiv vagy!
Egyébként meg kiveri a keresztényeknél a biztosítékot! De a keresztények Jézus tanítása szerint igyekeznek cselekedni!
"Már ezerszer meg lett beszélve, hogy fogalmad sincs a Bibliáról. Komolyan nem értem miért próbálsz egyáltalán egy olyan művet magyarázni, amit saját bevallásod szerint nem is olvastál."
Ez a szokásos személyekedés keresztényektől :) Ha nem tudok értelmes választ adni akkor jön a sértegetés. Már megszoktam tőletek :) Persze nem maradthat el a hazugság sem. Azt mondtam nem olvastam végig a Bibliát, de sok részt elolvastam.
"Össze-vissza magyarázod a szöveget, úgy hogy egyáltalán nem értesz a témához. Kiragadsz részeket, amiket félremagyarázol. Bezzeg ha valaki ugyan ezt tenné a Koránnal, akkor rögtön felháborodva közölnéd, hogy az illető egy hazug, rosszindulatú ember, akinek fogalma sincs az iszlámról és a szövegkörnyezetéből kiragad részeket, amiket még értelmezni sem tud."
Értelmesen elmagyaráztam és még egy keresztény is mgerősítette az elején (6-os válasz), de amikor felhívtam a figyelmét mit is jelent ez, akkor visszatáncolt és elkezdett mellébeszélni. Szóval nem jött értelmes válasz. Amit a keresztények tesznek a Koránnal az valóban annyi hogy kiragadnak egy verset és szándékosan félremagyarázzák, hazudoznak. Az én állításaimban mi a hazugság? Hol a van a magyarázat keresztényektől? Miért nem válaszolotk arra hogy keresztény országok miért nem a Bibilia alapján törvénykeznek? És hol írja az Újszövetség hogy az Ószöveségi törvények érvénytelenek? Ha az Ószöveségi törvényekérvénytelenek miért hivatkoztok a Tízparancsolatra ami az Ószöveségben van?
"csak azért, hogy szapulhasd a kereszténységet és valahol a beszélgetés közepefelé elmondhasd, hogy az iszlám mennyivel erkölcsösebb, szebb, igazabb vallás mint a kereszténység."
Az iszlám fényévekkel erkölcsösebb, szebb, igazabb vallás mint a kereszténység, és én ezt a Biblia alapján akarom bizonyítani. Azon vagyok hogy bemutassam a Biblia igazolja az iszlám hitelességét. Másik célom hogy megmutassam azok a rágalmalmak amikel a keresztények illetik az iszlámot, valójában a keresztény vallás tanítása.
"Ez a szokásos személyekedés keresztényektől :) Ha nem tudok értelmes választ adni akkor jön a sértegetés. Már megszoktam tőletek :) Persze nem maradthat el a hazugság sem. Azt mondtam nem olvastam végig a Bibliát, de sok részt elolvastam."
Már beszültünk. Válaszoltam is. Ha nem olvastad el az egész Bibliát, akkor tulajdonképpen nem olvastad a Bibliát, csak bele-bele olvasgattál itt-ott. Már írtad, hogy az Újszövetséget sem olvastad elejétől a végéig. Máté evangéliumát, amiből idéztél és csak egy a könyvek közül, egyáltalán olvastad valaha elejétől a végéig? És ha olvastad, hányszor? Egyáltalán nem látod az összefüggéseket, mivel nem is ismered a szöveget, de akkor nem értem mi alapján alkotsz ennyire határozott véleményt egy-egy kérdésben. Ez nem sértés, csupán minden egyes alkalommal meglep, hogy soha még csak fel sem merül benned, hogy tévedsz, nem számít hányan mondják annak az ellenkezőjét, amit éppen állítasz.
"Az én állításaimban mi a hazugság?" Teljesen kiforgatod pl. a pénz érmével kapcsolatos szöveget.
"Miért nem válaszolotk arra hogy keresztény országok miért nem a Bibilia alapján törvénykeznek?" 1. Mivel a legtöbb országban már rég végbement a szekularizáció. pl. Magyarországon is. 2. Tulajdonképpen soha nem is léteztek "keresztény országok". Lehet az államvallás vagy a többségi vallás a keresztény, de attól még nem lesz egy ország keresztény. Ugyan is a kereszténységnek nem célja egy állam alapítása, de ezt egyszerűen képtelen vagy megérteni, mivel az iszlám gondolkodásmódjától nem tudsz elszakadni. Keresztény ország az tulajdonképpen Isten országa, amit nem XY irányít, hanem Jézus. A kereszténységet a Földön az egyház képviseli vagyis a keresztény közösség, aminek a tagjai között lehetnek politikusok, közemberek és nincs országhatárok közé szorítva.
Ahogy azt az Apostoli hitvallás is mondja:
Credo in Spíritum Sanctum, - Hiszek a Szentlélekben,
sanctam Ecclésiam cathólicam, - a szent egyetemes Egyházban,
sanctórum communiónem, - a szentek közösségében,
"Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük." Zsid 13:14
"Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül," Filuppiek 3:20
Hogy a többiek félremagyaráztak-e valamit vagy sem, azt nem tudom, de én most kerek perec leírtam a véleményem neked.
"Másik célom hogy megmutassam azok a rágalmalmak amikel a keresztények illetik az iszlámot, valójában a keresztény vallás tanítása." Ez a célod és ezért nem érdekel, hogy ez igaz-e vagy sem.
"És hol írja az Újszövetség hogy az Ószöveségi törvények érvénytelenek? Ha az Ószöveségi törvényekérvénytelenek miért hivatkoztok a Tízparancsolatra ami az Ószöveségben van?" Oké. Akkor idézem saját maga, mert senki nem szeret az oldalak között váltani. jön egy csomó bibliai idézet, amit elkéne olvasni: Persze érthetőbb lenne, ha elolvasnád az egész Újszövetséget, beleértve, pl. A Római, Galata, Zsidókhoz írt leveleket.
(Kulcsmondat a megértéshez: "aki a másikat szereti, betöltötte a törvényt.")
"Hiszen a bűn nem fog uralkodni rajtatok, mert nem a törvény, hanem a kegyelem uralma alatt éltek. Mit tegyünk tehát? Vétkezzünk, mert nem a törvény, hanem a kegyelem uralma alatt élünk? Szó sincs róla! Nem tudjátok, hogy ha valakinek a szolgálatába álltok, akkor engedelmességre kötelezett szolgái vagytok annak, mégpedig vagy a bűn szolgái a halálra, vagy az engedelmesség szolgái az igazságra? De hála az Istennek, hogy ugyan a bűn szolgái voltatok, de szívetek szerint engedelmeskedtetek annak a tanításnak, amelynek követésére átadattatok! Miután tehát megszabadultatok a bűntől, az igazság szolgáivá lettetek." Róma 6:14-18
"Most azonban, miután meghaltunk annak a számára, ami fogva tartott minket, megszabadultunk a törvénytől, úgyhogy a Lélek új rendjében szolgálunk, nem pedig a törvény betűjének régi rendjében." Róma 7:6
"Senkinek se tartozzatok semmivel, csak azzal, hogy egymást szeressétek, mert aki a másikat szereti, betöltötte a törvényt. Mert ez a parancsolat: „ne paráználkodj, ne ölj, ne lopj, ne kívánd a másét”, és bármi más parancsolat ebben az igében foglalható össze: „Szeresd felebarátodat, mint magadat!” A szeretet nem tesz rosszat a felebarátnak. A szeretet tehát a törvény betöltése." Róma 13:8-10
"Mi tehát a törvény? A bűnök miatt adatott, amíg eljön az utód, akinek az ígéret szól." Gal 3:19
"Mielőtt pedig eljött a hit, a törvény őrzött bennünket, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig. Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által."Gal 23-26
"Krisztus szabadságra szabadított meg minket, álljatok meg tehát szilárdan, és ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni. Íme, én, Pál mondom nektek, hogy ha körülmetélkedtek, Krisztus semmit sem használ nektek. De ismét bizonyságot teszek minden embernek, hogy aki körülmetélkedik, köteles az egész törvényt megtartani. Ha törvény által akartok megigazulni, elszakadtatok Krisztustól, a kegyelemből pedig kiestetek. Mi ugyanis a Lélek által, hitből várjuk az igazság reménységét. Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit." Gal 5:1-6
"Mert ti, testvéreim, szabadságra vagytok elhívva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljatok egymásnak. 14Mert az egész törvény ebben az egy igében teljesedik be: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” Ha pedig egymást marjátok és faljátok, vigyázzatok, el ne emésszétek egymást!
Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek. Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek. Ha pedig a Lélek vezet titeket, nem vagytok a törvény uralma alatt. A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, 20bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás, irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát. A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény. Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt. Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. Ne legyünk becsvágyók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők." Gal 5:13-26
"Ekkor odament az írástudók közül egy, aki hallotta őket vitázni, és mivel tudta, hogy Jézus jól megfelelt nekik, megkérdezte tőle: „Melyik a legfőbb az összes parancsolat közül?” Jézus így válaszolt: „A legfőbb ez: Halljad, Izráel, az Úr, a mi Istenünk, egy Úr, és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat.” Az írástudó ezt mondta neki: „Jól van, Mester, helyesen mondtad, hogy egy Isten van, és rajta kívül nincsen más; és ha szeretjük őt teljes szívünkből, teljes elménkből és teljes erőnkből, és ha szeretjük felebarátunkat, mint magunkat, sokkal több az minden égő- és véresáldozatnál.” Jézus pedig, amikor látta, hogy értelmesen felelt, ezt mondta neki: „Nem vagy messze az Isten országától.” És többé senki sem merte őt megkérdezni."" Márk 12:28-34
Azt azért érteni kéne, hogy a Biblia két nagy részének az elnevezése nem véletlenül Ószövetség és Újszövetség. A keresztények nem a régi szövetséghez, hanem már az új szövetséghez tartoznak. Már nincs szükség pl. áldozat bemutatásra. A tisztasági törvények sem érvényesek. Jézus áldozata elég volt.
"Mivel a törvény a jövendő javak árnyéka, de nem a valóságok képe volt, még azokkal az áldozatokkal sem tehette tökéletessé a résztvevőket, amelyeket évről évre megszakítás nélkül bemutattak. Nemde abbahagyták volna az áldozat bemutatását, ha a bemutatók egyszeri megtisztulás után megszabadultak volna a bűntudattól. Ellenkezőleg, éppen ez emlékeztette őket évről évre a bűnre. Lehetetlen ugyanis, hogy a bikák és bakok vére bűnöket töröljön el." Zsid 10:1-4
Jézus az utolsó vacsorán ezt mondta:
"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.”" Ján 13:34-35
"Azután vette a poharat, és hálát adva nekik adta, és ezt mondta: Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára." Mát 26:27-28
Ez nagyon fontos. A keresztények, nem a régi szövetséghez tartoznak. Nem az Izraellel kötött szövetség részesei, hanem egy új szövetség köttetik velük.
Jó elmélkedést rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!