Keresztények nem igénylik hogy a Biblia törvényei legyenek érvényben?
"És még valami! Nézzük csak, hogy is szól ez a rész? Előszeretettel idézed csonkán, csupán a mondat felét! Talán nem is ismered a teljes szöveget a szövegkörnyezetével együtt. Vagy direkt vagy rosszindulatú és forgatod ki még Jézus szavait is? Ez a párbeszéd Márknál és Máténál is megtalálható"
Az lett volna a normális ha azt mondja fizessétek meg az adót a császárnak, de ez a válasz ennél sokkal több. Ha azt mondod add meg a császárnak ami a császáré akkor gyakorlatilag Istent lecseréled a császárra. Egyébként ez s történt. A keresztények átadták a keresztény vallást a pogány császárnak. Konstantin római császár hívta össze az első zsinatot. Tehát egy pogány császár hívta össze. Nem véletlen hogy Jézusból is istenséget csináltak.
6-os és 13-as vagyok
Kiforgatod a szavainkat. Én nem mondtam, hogy Isten törvényeit le kellene cserélni a pogány császár törvényeire. Én csak azt mondom, hogy nem kell a világi törvényhozók ellen karddal harcolni, hogy Isten törvényeit érvényesítsük.
Pilátust nem próbálja meg a Biblia jófejként leírni, egyszerűen azt írja le, ami történt. Ha jófejként próbálná meg beállítani, akkor nem írná az Evangélium egy másik helyen, hogy Pilátus júdeabeliek vérét elegyítette az áldozatukéval.
"A Bibla azt írja ad meg a császárnak ami a császáré. Ez azt jelenti hódolj be a pogány uralkodónak."
Nem azt jelenti. Az, hogy add meg a császárnak, ami a császáré, azt jelenti, hogy add meg a császárnak, ami a császáré, nem pedig azt, hogy hódolj be a pogány uralkodónak. Az embernek még a szülei helyett is Jézus bizonyságát kell választani, akkor nyilván a pogány uralkodó helyett is.
A kérdezőnek meg annyi a válasz, hogy nem kell egész nap a világ törvényeit olvasgatni, nehogy valamit megsértsünk abból és ezzel Istent sértsük meg. Azért kell szót fogadni a fegyvereseknek is, hiszen a fegyver nem azért hordják, hogy a jót büntessék meg, hanem a rosszat. A rendőr nem fog megbüntetni azért, ha te adakozol, csak akkor, ha verekedsz.
A világi törvények helyébe meg azért nem kell Isteni törvényeket tenni, mert Jézus országa nem földi ország, hanem Mennybéli.
40
"hogy kerülhet a Bibliába olyan vers ami azt írja Isten törvényeit cseréljétek pogány emberi törvényekre?"
Nem lecserélésről van szó. Valamit nagyon félreértesz, vagy nem akarod megérteni.
A keresztényeket többek között a szeretet mellett arról is fel lehet ismerni, hogy békében élnek, tisztelik a kinevezett hatalmakat, de nem mennek addig, hogy a császárnak adják ami Istent illeti.
A "kereszténység" valóban ezt tette, épen ezért ebből is lehet látni, hogy kik az üldözöttek, és kik a megalkuvók.
Az sem mindegy, ha valaki keresztényként kap büntetést, vagy bár kereszténynek vallja magát, de beleavatkozik a világ dolgaiba, és ezért kap büntetést. A kétféle "üldözés", vagy bántalmazás oka nem ugyan az.
Sokan ezt nem veszik tudomásul.
Amikor úgy tűnik, hogy a "keresztényeket üldözik vagy bántják", valójában nem jézusért teszik, hanem mert olyan dolgokat tettek Isten nevében, amire nem kaptak felhatalmazást. És ez visszamenőleg kihat a régen a kereszténység által elkövetett aljasságokra.
Nem a jó dolgok miatt szenvednek mint Isten szolgái, hanem annak a rossz dolgok miatt amit helytelenül Isten nevében tettek pedig nem kaptak rá hatalmat engedélyt.
Így a kereszténységnek, és azok vezetőinek köszönhető, nem azoknak akik valóban keresztényként élnek, de közük sincs a világhoz, és soha nem háborúztak.
„Amikor úgy tűnik, hogy a "keresztényeket üldözik vagy bántják", valójában nem jézusért teszik, hanem mert olyan dolgokat tettek Isten nevében, amire nem kaptak felhatalmazást. És ez visszamenőleg kihat a régen a kereszténység által elkövetett aljasságokra.”
Azért ma is vannak olyan esetek, amikor keresztényeket azért üldözik és bántják, mert keresztények, pont úgy, ahogy a rómaiak tették, leginkább a Közel-Keleten és nemrégiben pl Sri-Lankán.
44.
Ezt nem vitatom.
Persze nem erről írtam. A "kereszténység" rossz hírnévnek örvend, ezért egybemossák azokkal, akiknek nem volt közük, vagy részük, a kereszténység politikai életéhez. Ebből pedig olyan nagyon kevesen vannak, hogy észre sem lehet venni a sok gyom között a búzát, nagyítóval kell járni.
Ezért sem mindegy, hogy a "keresztény" mely ágához tartozik valaki.
"Az lett volna a normális ha azt mondja fizessétek meg az adót a császárnak, de ez a válasz ennél sokkal több."
Csakhogy ezt nem mondhatta, épp ezzel akarták csapdába csalni a rosszhiszemű kérdéssel. Amikor azt kérdezték tőle, hogy szabad-e adót fizetni a császárnak, a tanítói tekintélyét akarták aláásni. Ha azt mondja, hogy nem, akkor Róma ellen lázít, ha azt mondja, hogy igen, akkor pedig a zsidóság választottsága ellen beszél, ezzel az Írást kérdőjelezi meg.
Jézus visszájára fordítja a kérdést: "kinek a képe van a dénáron?"
Vagyis rávilágít arra, hogy onnantól, hogy a császár pénzét a zsidók elfogadják, elfogadták Róma fennhatóságát, hisz értéknek tartják Róma rendjét, és az abból származó bevételt. Ha pedig így van, akkor adják is meg a császárnak, ami a császáré. A pénz a császáré, ahogy ma is a pénz az állam tulajdona, valójában ami az egyéné, az a pénz által jelzett érték, vagyon. Az állami pénz azt jelemti, hogy az állam és az azt alkotó emberek elismerik, hogy neked annyi vagyonod van, amennyit az a pénz jelent.
Ha a zsidók elfogadják Róma javait, akor adják is meg Rómának, amit ezért cserébe kér, azaz az adót. Az~rt nem az adóról beszél konkrétan, mert a mögöttes eszmeiséget tanítja, amiből következik az adófizetés is, és mert nem forradalmat hirdetni jött.
De ugyanakkor azt is mondja, hogy Istennek is adják meg, ami Istené. Az ima és imádat Istennek szól, tehát Istent kell imádni, és a császárt csak addig amíg lehetővé teszi számunkra, hogy Istent imádhassuk.
"Nem! A Biblia nem így állítja be. Lusta és felületes vagy és nem ismered a részleteket azért ez a véleményed!"
De így állítja. Ez derül ki a Bibliából. A történelmi eseményekből is ez látszik. Az egyház lepaktált és összefonódott a pogány császárral. Közösen meg is szerkesztették a Bibliát.
"Nyilván Mohamednek nem egy angyal jelent meg hanem a Sátán és így Mohamed Sátánt szolgálta!"
Hogy jön ez ide? :) Egyébként pedig a gondolj bele mi vár az ítélet napján aki Isten prófétáját a Sátán szolgájának nevezi.
"Kell vagy nem kell adót fizetni? És ne beszélj mellé!"
Te beszélsz mellé. Adót kell fizetni sokkal többről van itt szó adófizetésnél. Szerinted Isten parancsolna olyat hogy az Ő törvényei helyett egy pogány császár törvényeit kövesd? Erre válaszolj.
"Nem válasz? A Római levél a keresztényeknek szól. Szerinted viccből lett leíratva? Ha érteni akarod el kell olvasni. De csak ha érteni akarod ha nem akkor még csak véletlenül se olvasd el!
De tényleg a legkomolyabban. Ha nem akarod megérteni akkor el ne olvasd!"
Nem fogom az egészet elolvasni, és nem is kell. Mi alapján döntöd el hogy a Bibliából mi vonatkozik keresztényekre és mi a zsidókra? Válaszolsz vagy nem?
"Sehol másutt nincsenek megírva Jézus tanításai csak is a Bibliában!"
De a Koránban is benne van Jézus tanítása és a kérdés az volt honnan tudod hogy Jézus mit tanított valójában?. Soha nem a kérdésre válaszolsz.
"A római császár megelégszik azzal hogy egy helytartót jó fejnek állítanak be? Te nem római császárra gondolsz az biztos. Tanulhatnál egy kis történelmet! Mert állításod simán nevetséges, bárkinek aki egy kicsit is járatos a római történelemben. Általános iskolában is tanítják!"
Dehogynem. Lehet hogy csak egy helytartó de a Bibliában ő képviseli Rómát és a császárt. Ezért kellett jófejnek feltüntetni, magyarul meghamisítani a Bibliát.
"Én nem a Bibliában hiszek! Keresztényként Jézus tanítását követem. Azt veszem figyelembe amit Ő tanított és cselekedett!"
Nem a Bibliában hiszel? :) Hát akkor hol van leírva Jézus tanítása?
"Azt hiszed hogy keresztények voltak. De ezt nem tudod!"
Hát akkor kik töröltették? :) Budhisták? :)
"Egyébként nekem is töröltek már kérdésemet! Akkor a muszlimoknak kínos volt és ők töröltették? Vagy megsértettem a szabályzatot és azért lett törölve?"
Nincs annyi muszlim az oldalon. Én például nem is foglalkozom jelentgetéssel. Ez a keresztények kedvenc elfoglaltsága.
Vidiripi
"De így állítja. Ez derül ki a Bibliából. A történelmi eseményekből is ez látszik. Az egyház lepaktált és összefonódott a pogány császárral. Közösen meg is szerkesztették a Bibliát."
Nem így állítja.
"Egyébként pedig a gondolj bele mi vár az ítélet napján aki Isten prófétáját a Sátán szolgájának nevezi."
Nyilván semmi! Hiszen csak feltételezéseid vannak azért írsz nyilván!
De az kevés! Nyilván!
"Adót kell fizetni sokkal többről van itt szó adófizetésnél. Szerinted Isten parancsolna olyat hogy az Ő törvényei helyett egy pogány császár törvényeit kövesd? Erre válaszolj."
Na végre hogy képes voltál válaszolni. Akkor én is válaszolok neked. És maradjunk ennél ha te válaszolsz akkor én is!
Sehol nincs olyan megírva a Bibliában a törvényben hogy egy pogány császár törvényeit kell követni Isten törvényei helyett!
Nyilván nem parancsolna ilyet Isten!
Egyébként van ezzel kapcsolatos igei rész a Bibliában! De nem ,nem írom le mert ha igazán érdekel úgy is megkeresed. Ha meg nem érdekel akkor nehogy meg keresd!
"Nem fogom az egészet elolvasni, és nem is kell. Mi alapján döntöd el hogy a Bibliából mi vonatkozik keresztényekre és mi a zsidókra? Válaszolsz vagy nem?"
Ha nem olvasod el az egészet akkor nem válaszolok. Nehogy azt hidd már hogy majd minden egyes mondatomat magyarázgatom neked mert nem vagy hajlandó elolvasni egy részt! Akkor nem is vagy igazán kíváncsi így nem releváns a dolog számodra!
"De a Koránban is benne van Jézus tanítása és a kérdés az volt honnan tudod hogy Jézus mit tanított valójában?"
Ha egyszer sehol máshol nincs megírva Jézus tanítása csak a Bibliában akkor vajon honnét tudhatom szerinted?
"Dehogynem. Lehet hogy csak egy helytartó de a Bibliában ő képviseli Rómát és a császárt. Ezért kellett jófejnek feltüntetni, magyarul meghamisítani a Bibliát."
A császár aki átadja másnak a dicsőséget! A történelem bizonyítja hogy a római császárok nem ilyenek voltak. Szóval kinek akarsz hazudni magadnak vagy másoknak?
Mert én nem így látom és nem veszem be! Nem igaz hogy jónak van feltüntetve a helytartó! Egyébként meg pont hogy a gyengeségét tükrözi a történet. Hiszen hatalmában állt volna megmenteni Jézust de nem tette meg! Azért mert félt ,gyenge volt! Jézus viszont nem hátrált meg ,mindvégig kitartott! És Isten akarata pont ez volt hogy Jézus kitartson így is lett!
"Nem a Bibliában hiszel? :) Hát akkor hol van leírva Jézus tanítása?"
A Biblia egy könyv egy tárgy. Nem hiszek egy tárgyban!
"Hát akkor kik töröltették? :) Budhisták?"
Nem ,hanem a muszlimok!
"Nincs annyi muszlim az oldalon. Én például nem is foglalkozom jelentgetéssel. Ez a keresztények kedvenc elfoglaltsága."
Ha ez a kedvenc elfoglaltságuk akkor hogy lehet az hogy sok olyan kérdés van ami több száz kommentet tartalmaz?
Hiszen ha töröltetik a kérdéseket és ez a kedvenc elfoglaltságuk akkor nem érhetne el több száz kommentet.
"Kiforgatod a szavainkat. Én nem mondtam, hogy Isten törvényeit le kellene cserélni a pogány császár törvényeire."
Nem forgatok ki semmit. Idézem mit írtál:
" Jézus és az apostolok nem beszéltek erről, hogy a világban Isten törvényeit kellene érvényesíteni, helyette azt mondták, hogy tartsuk be a világ törvényeit,"
Tehát szerint Jézus azt parancsolta a világi törvények szerint kell élni nem Isten törvényei szerint.
"Én csak azt mondom, hogy nem kell a világi törvényhozók ellen karddal harcolni, hogy Isten törvényeit érvényesítsük."
Ki beszél karddal harcolásról? Egyébként mi van akkor ha a világi hatalom erőszakkal akarja érvényesíteni a Bibliával ellentétes törvényeket?
"Pilátust nem próbálja meg a Biblia jófejként leírni, egyszerűen azt írja le, ami történt. Ha jófejként próbálná meg beállítani, akkor nem írná az Evangélium egy másik helyen, hogy Pilátus júdeabeliek vérét elegyítette az áldozatukéval."
Ez lényegtelen. Egy ilyen ítéletet csak Pilátus hozhatott meg, függetlenül attól hogy a zsidók mit akarnak. Megtehette volna hogy szabadon engedi Jézust de ugye a Biblia szerint halálos ítélet született amit kozmetikáztak úgy hogy a zsidók tűnjenek felelősnek.
"Nem azt jelenti. Az, hogy add meg a császárnak, ami a császáré, azt jelenti, hogy add meg a császárnak, ami a császáré, nem pedig azt, hogy hódolj be a pogány uralkodónak. Az embernek még a szülei helyett is Jézus bizonyságát kell választani, akkor nyilván a pogány uralkodó helyett is."
Pontosan azt jelenti hogy hódolj be a császárnak és a keresztények pontosan ezt is tették. Az egyház lepaktált a pogány császárral, így született meg a ma ismert félig pogány keresztény vallás. Az első keresztény zsinatot a pogány Konstantin császár hívta össze és meg is szavazták Jézus istenségét ami egy pogány hamisítás.
"A világi törvények helyébe meg azért nem kell Isteni törvényeket tenni, mert Jézus országa nem földi ország, hanem Mennybéli."
Te ezzel a saját Bibliádat tagadod meg. Jézus maga mondja hogy tartsd be a törvényt, te meg azt mond nem kellenek Isten törvényei. Akkor inkább mond azt hogy nem akarod betartani vagy nem tudod betartani Isten törvényeit. Még mindig jobb mint amit behazudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!