Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért támogatják...

Keresztények miért támogatják Izraelt és nézik el a palesztinok ellen elkövetett tömeggyilkoságokat?

Figyelt kérdés

Nem lehet nem észrevenni hogy általában véve a keresztények többsége minden szinten Izrael mellett áll. Ez számomra értehetetlen. Vallási és emberei oldalról nézve is.

Ha vallási megközelítésből nézem, a zsidók nem fogadják el Jézust. Egyszerű csalónak tekintik aki házasságon kívül született, az Újszövetséget pedig olyan könyvnek ami az Ószövetséget veszi alapul de alapjaiban változtatja meg azt.

Az iszlám viszont prófétaként tiszteli Jézust, édesayját Máriát szintén tiszteli, egy fejezet kapta a címét róla a Koránban, az Evangélium pedig eredetileg Isten kinyilatkoztatása.

Emberi oldalát tekinte pedig méginkább értehetetlen sok keresztény hozzállása. Számos emberjogi szervezet, de még az ENSZ is háborús bűnnnek nevezte azt amit Izrael tesz a palesztinokkal. Nagyon sok palesztin civilt gyilkolnak meg. Nőket, gyerekeket. Nem látom hogy ezt elítélnék. A pápa is csak annyit mondott, fejezzék be harcokat, de semmi mást. Nem tudom, biztosan van olyan keresztény aki elítéli a civiliek elleni támadást mindkét oldal esetében, de nem jellemző vagy nem ez jelenik meg a médiában.

Nem várom keresztényektől hogy a muszlimok oldlára álljanak, de azt igen hogy legalább legyenek pártatlanok.

2021. máj. 20. 23:20
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/255 anonim ***** válasza:
90%

Vidiripi

"Persze elfordul, ahogy a fehér holló is. Te normálisnak tartanád ha valaki Ferráriból átül a Trabantba mondván az jobb? Az ilyen emberrel nagyon komoly gondok vannak. Persze megteheti csak totál értelmetlen."

Itt van egy ember és nem is akárki!

https://www.youtube.com/watch?v=fwaM6ZcVAVU

Az alábbi pedig egy érdekes cikk amely sok gondolatot vet fel!

[link]

2021. jún. 12. 20:44
 192/255 anonim ***** válasza:
56%

"Azt hol jelenti ki így, hogy "próféta vagyok"?"

A tettei és szavai alapján sokkal inkább próféta mint bármi más.

2021. jún. 12. 23:28
 193/255 anonim ***** válasza:

Nem ezt kérdeztem, hanem ezt:

"Azt hol jelenti ki így, hogy "próféta vagyok"?"

Idézd kérlek.

2021. jún. 12. 23:30
 194/255 anonim ***** válasza:
56%

"Itt van egy ember és nem is akárki!"

Igen, keresztények ezt az embert mutogatják mint volt muszlim aki keresztény lett. Persze szokás szerint ez is hazugság. Ez az ember nem volt sosem muszlim hanem egy ahmedija nevű vallást követett. Belenéztem az előadásaiba. Akkor csodálkoztam volna ha nem hazudik. Mindenfélét hazudozott az iszlámról, meg azt mondta ha továbbra is muszlim maradt volna akkor csatlakozik az ISIS-hez, úgy állítva be mintha ez muszlimoknál normális lenne hogy mindenki csatlakozik ehhez a terrorszervezethez. Meg ugye ahogy mondtam nem is volt sosem muszlim.

"Az alábbi pedig egy érdekes cikk amely sok gondolatot vet fel!"

Ő sem volt muszlim.

2021. jún. 12. 23:34
 195/255 anonim ***** válasza:
56%

#193: Ha megengeditek hogy beleszóljak...

Honnan idézzünk a Korànból ? Mert ott egyértelműen kiderül hogy Jézus próféta volt Isten küldötte.

A Bibliàt jelenlegi formàjàban nem tarthatom hitelesnek.

Abdullah

2021. jún. 12. 23:40
 196/255 anonim ***** válasza:
56%

Olyat nem tudok idézni a Bibliából amiben szó szerint azt mondaná Jézus hogy próféta de olyat igen amiben az emberek prófétának nevezik:

János 6:14 Az emberek látva a jelt, amelyet tett, ezt mondták: "Ez valóban az a próféta, akinek el kellett jönnie a világba."

Továbbá keresztények szerint ez a vers Jézusra vonatkozik:

Apcsel 3:22 Maga Mózes mondta: Prófétát támaszt nektek testvéreitek közül az Úr, a ti Istenetek, olyat, mint én: őt hallgassátok mindenben, amit csak mond nektek.

Ha Jézusra vonatkozik, akkor a Biblia szerint Jézus próféta hiszen annak nevezi.

2021. jún. 12. 23:51
 197/255 anonim ***** válasza:
90%

Vidiripi

"Ti keresztények vagytok azok akik egyből muszlimnak nyilvánítjátok a terroristákat, de ha az merénylő keresztény akkor persze nem mondjátok hogy keresztény terrorista, sőt szerintetek nem is keresztény."

Te muszlimként egyből lehazugoztál engem! Nem azzal jöttél hogy tévedek!

"Ezek többsége egyébként is kábítószer függő volt, tehát elég logikus hogy begyógyszerezhették őket."

Oké akkor nézzünk egy példát!

[link]

- Hát persze egy ilyen akciót egy drogos simán megtervez és kivitelez. A drogosok pont az összeszedettségükről és tervezési zsenialitásukról híresek!

"Hogyne vállalnám. Csak éppen semmi rosszat nem tettem."

De ,rosszul tettél dolgokat!

"Vagy szerinted rossz ha a valláskritka kategóriában felteszek egy jogos kérdést a kerestény vallásra vonatkozóan?"

Sikerült kiírnod a kérdésedet vagy segítsek benne? Szólj ha nem megy elmagyarázom hogyan kell csinálni!

"Az eljén biztosan nem, de után igen mondtam hogy hazudsz és most is azt teszed. Nálad alapjáraton megy a hazudozás ahogy sok más kereszténynél is."

Ezt te írtad korábban!

"Hazugnak valóban neveztelek mert hazudozol az iszlám vallásról, amit bizonyítottam. Ha nem szeretnéd hogy hazugnak nevezzenek, nézz utána mielőtt állítasz valamit."

- Te még csak esélyt sem adtál arra hogy korrigálni lehessen. Egyből lehazugozod az embereket. Engem is!

"De zavar, csak éppen a keresztényüldözés eltörpül a msuzlimok üldöztetése mellett."

Nem törpül el! Ebben tévedsz! Vagy írjam egyből azt hogy hazudsz? Nem törpül el egyáltalán!

Azt hiszed hogy Kínában nem ugyan azt csinálják a keresztényekkel mint a muszlimokkal?

Tudod te hány keresztény van Kínában?

Több mint 100 millió! Az ujgurok meg sem közelítik ezt a számot!

Folyamatosan zaklatják a keresztény hívőket.

18 év alatti nem mehet gyülekezetbe ,templomok ezreit rombolták le! Aki azt vallja hogy Krisztus előrébb való mint a kínai állam az börtönbe kerül vagy átnevelőtáborba. Megalázás ,megszégyenítés és akár verés is.

A Bibliák elkobzása és az online Isten tisztelet megszakítása is folyamatosan jelen van!

Apropó ,hol vannak a hírek a muszlim világ felszólalása az ujgurokkal kapcsolatban? Hol vannak ezek a hírek?

"Három országban konkrétan népirtást követnek el muszlimok ellen, sok országban pedig államszinten iszlámellenes gyülöletkeltés megy évek óta."

Számtalan országban kifigurázzák Jézust finoman fogalmazva van olyan ország ahol gyűlölet beszédnek nyilvánították azt hogy idézett egy volt miniszter a Bibliából. Ezért rendőrségi eljárás alá vonták és az sem kizárt hogy börtönbe kerül.

Történt ilyen muszlimmal? Mi történt azokkal akik kifigurázták Mohamedet? Hogy lehet az hogy muszlim országokban nem kerültek ki a szivárványos zászlók de a Vatikánban kikerült?

Melyik muszlim országban zárják be a mecseteket kihasználatlanság miatt? Vagy ép alakítják át boltnak! Van olyan mecset amiből boltot ,áruházat csináltak?

"Maga a pápa is támogatja az azonos neműek kapcsolatát szóval fejétől bűzlik a hal."

Hát ez az! És még azt mered állítani hogy nincs keresztény üldözés? A pápa egy báb! Ha csak ragaszkodna az isteni állásponthoz akkor nem támogathatná.

Csak úgy kíváncsiságból kérdem mi lenne azzal az imámmal aki támogatná az azonos neműek kapcsolatát?

"A Biblia totál logikátlan."

Nem az! Nem véletlenül írja a Biblia hogy folyton Isten igéjén elmélkedjen a hívő!

Gondolj már bele! Isten nem csak egyszerű dolgokat teremtett. Az ember pedig nem olyan egyszerű élőlény! Értelmesnek teremtette az embert gondolkozásra képessé tette! Elmélkedni és ez által fejlődni ,változni ,alakulni!

Persze van aki nem akar változni. Szabad akarata van az embernek megteheti. De Még is Isten azt kéri tőlünk hogy változzunk!

"Az pedig hogy megvédesz mást ugyanúgy önvédelem."

Az nem önvédelem ha mást védesz meg! Az védelem! De nem ön....védelem!

"Szerinted Jézus nem segítene mevédeni azt akit támadás ér?"

A keresztény üldözésekre gondolsz világszerte?

"Neked fogalmad nincs az igaz Jézusról."

Mit tudsz elmondani Jézusról a Korán alapján? Konkrétan mit ír a Korán Jézusról azok kívül hogy születése után nem sokkal beszélt?

"Ez megint hazugság. Az ISIS-t a kerestzények hozták létre és a muszlimok számolták fel. Olyyan országok mint Irak, Szíria, Törökország, Irán."

Tényleg? Hogy tudtak egy egész muszlim országok az iszlámmal megvezetni? Azt állítod hogy az iszlám logikus és erkölcsös. Hol volt a logika és az erkölcs amikor egy egész ország összeomlott az általad bűnözőknek nevezett emberektől. Akik a Koránt szorongatva és arra hivatkozva kiáltottak ki egy kalifátust!

- Csak nem olyan logikus és egyértelmű az iszlám hiszen mindig belekeveredik a Korán és ezáltal az egész iszlám az ISIS-ba!

De ott van Afganisztán is. Hát ott is állandóan megy a harc és a gyilkolás!

- A törökök? Ímmel-ámmal! Törökországnak jól jön az ISI által kitermel olaj! A kurdok viszont nyakig benne voltak az elejétől fogva! Mondjuk a kurdok és törökök harcolnak egymással is. Bár elvileg mindkét népcsoport muszlim legalább is többségében az. A törökök még harcolnak Aszaddal is!

Felszámolták az ISI-t? Nézzél már szét! Még mindig aktív! Dehogy számolták fel. Vissza van szorítva de nem számolták fel. És a többi terror szervezet közül rengetegen támogatták és támogatják most is!

"Mindketten tudjuk hogy ez em igaz. Mindketen tudjuk hogy a Bibliát össze-vissza hamisították."

Mindketten tudjuk hogy ez nem igaz. Mindketten tudjuk hogy a Korán nem Isteni kinyilatkoztatás!

"Megint ezt a hazugságot írod."

Akkor ne ezzel gyere ,hanem idézd a Koránból Jézus tanításait!

"Ha annyi eszed nincs hogy utánanézz mielőtt leírod és folyamatosan ezt teszed akkor ne csodálkozz ha hazugnak nevezlek."

Változz meg és gyere azzal hogy ebben tévedsz! Azt állítottad képes vagy a változásra. Nos akkor bizonyítsd be!

"Én nem fogok megváltozni? Miért kellene megváltoznom?"

Épp azt írtam hogy a francokat fogsz te megváltozni! De attól még azt írtad hogy megváltozol. Te írtad! Neked kell tudnod hogy miért változol meg!

"Mert a magyar média nem számol be erről. Azt sem adja le mikor muszlimok elítélik a terrortámadásokat."

És ez kit érdekel? Én tőled kértem hogy mutasd be a híreket. De nem mutattál egyet sem!

Nem igaz hogy nem számol be róla. Itt a legfrissebb eset! Bár itt nem történt meg a konkrét támadás! De nem is ez a lényeg hanem az hogy a nyilatkozat ki lett adva és azt közölte a média!

[link]

"Még jó hogy az ENSZ-el jövök. Ez lenne a dolguk, de mivel keresztény országok a döntéshozók, nem tesznek sehol semmit mikor a muszlimokat gyilkolják tömegesen."

Te mit is írtál nekem?

Idézem! "Ha annyi eszed nincs hogy utánanézz mielőtt leírod és folyamatosan ezt teszed akkor ne csodálkozz ha hazugnak nevezlek."

Tévedsz!

Ha után néztél volna! Ugye-ugye! Akkor miben is különbözöl tőlem? Hát te sem néztél utána mert nincs annyi eszed!

[link]

"Először is senki nem látta hogy Jézus feltámadt a sírban. Egyébként maga a Biblia írja hogy Jézus nem halt meg a kereszten:"

Ki látta hogy feltámadt 100 év múlva az az ember akiről szó van a Koránban?

De a Bibliában nem csak egy feltámadásról írnak! És azokat látták szemtanúk. Jézus feltámadását nem várták a tanítványok. Prófécia szól arról hogy szétszéled a nyáj! Máté 26:31

Pedig Jézus megmondta azt is hogy harmadnapra feltámad. De a tanítványai nem várták ezt az eseményt! Az angyalok viszont igen!

És egy angyal hengerítette el a követ Jézus sírjáról. És az angyal közölte az asszonyokkal is hogy Jézus feltámadt!

"Senki nem látta hogy Jézus feltámad, a Biblai pedig azt írja nem is halt meg Jézus."

Jézus meghalt a Biblia szerint is. Azt írja kilehelte a lelkét. Sőt Pilátus csodálkozott azon hogy Jézus már halott! És egy római katona ne tudná hogy ki halott és ki nem! Na meg átdöfték a testét Jézusnak amiből vér és víz jött ki! Tudod miért jött ki belőle víz?

"Az pedig szeinted nem csoda hogy valaki 100 év után feltámad?"

Te is azt kérdezed hogy ki látta Jézus feltámadását. Ki látta ennek az embernek a feltámadását és a halálát!

Mert Jézus halálát többen is látták.

2021. jún. 13. 00:34
 198/255 anonim ***** válasza:

"Olyat nem tudok idézni a Bibliából amiben szó szerint azt mondaná Jézus hogy próféta de olyat igen amiben az emberek prófétának nevezik:"

Jó, én meg olyat tudok idézni, amikor emberek Istennek nevezik, például Tamás apostol. Tehát akkor a te elméleted mellett sincs picivel több bizonyíték se.

"A Bibliàt jelenlegi formàjàban nem tarthatom hitelesnek."

De ez senkit se érdekel "Abdullah".

2021. jún. 13. 12:41
 199/255 anonim ***** válasza:
56%

"Jó, én meg olyat tudok idézni, amikor emberek Istennek nevezik, például Tamás apostol. Tehát akkor a te elméleted mellett sincs picivel több bizonyíték se."

Hogyne lenne. Ha azt mondjuk Jézus próféta és így olvasod el az Evangéliumokat teljesen illik a képbe és az Ószövtséghez is passzol. Ha viszont azt mondod Jézus Isten az totál kilóg a Bibliából. Egy rakás verssel ellentétes és ugye aki látta Jézust, senki nem nézte Istennek. Tehát a Biblia és a történések alapján egyértelműen kijelenthető hogy Jézus semmiképpen sem Isten hanem próféta.

2021. jún. 13. 15:19
 200/255 anonim ***** válasza:

Nézd már megint ez az unalmas és rendkívül szánalmas okoskodásod. Te is elismerted, hogy Jézus sose nevezte magát, nem is hívatta magát prófétának. Mit akarsz még akkor ezek után?

Amúgy ez is milyen érdekes, hogy az alázatos Jézus sose hívatta magát prófétának, Mohamed pedig minden második Korán versben annak hívatja magát. Tudod, amikor valakinek folyamatosan kell a visszajelzés, hogy az, aminek magát minduntalan hívatja, könnyen lehet, hogy nem az :)

2021. jún. 13. 18:13
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!