Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért támogatják...

Keresztények miért támogatják Izraelt és nézik el a palesztinok ellen elkövetett tömeggyilkoságokat?

Figyelt kérdés

Nem lehet nem észrevenni hogy általában véve a keresztények többsége minden szinten Izrael mellett áll. Ez számomra értehetetlen. Vallási és emberei oldalról nézve is.

Ha vallási megközelítésből nézem, a zsidók nem fogadják el Jézust. Egyszerű csalónak tekintik aki házasságon kívül született, az Újszövetséget pedig olyan könyvnek ami az Ószövetséget veszi alapul de alapjaiban változtatja meg azt.

Az iszlám viszont prófétaként tiszteli Jézust, édesayját Máriát szintén tiszteli, egy fejezet kapta a címét róla a Koránban, az Evangélium pedig eredetileg Isten kinyilatkoztatása.

Emberi oldalát tekinte pedig méginkább értehetetlen sok keresztény hozzállása. Számos emberjogi szervezet, de még az ENSZ is háborús bűnnnek nevezte azt amit Izrael tesz a palesztinokkal. Nagyon sok palesztin civilt gyilkolnak meg. Nőket, gyerekeket. Nem látom hogy ezt elítélnék. A pápa is csak annyit mondott, fejezzék be harcokat, de semmi mást. Nem tudom, biztosan van olyan keresztény aki elítéli a civiliek elleni támadást mindkét oldal esetében, de nem jellemző vagy nem ez jelenik meg a médiában.

Nem várom keresztényektől hogy a muszlimok oldlára álljanak, de azt igen hogy legalább legyenek pártatlanok.

2021. máj. 20. 23:20
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/255 anonim ***** válasza:
0%

"Természetesen nem a Hamász nevű palesztin terrorszervezet mellett állnak ki az emberek, mert azt minden jó érzésű, normális ember elítéli, hanem az ártatlan palesztinok mellett, akiket egyaránt sanyargat Izrael és a Hamász. Sőt talán utóbbitól jobban is szenvednek."

Nem kell megint a hazudozás. A keresztények nagy többsége akár államszinten akár egyén szinten egyértelműen Izraelt rámogatja. Ha nem lenne ez keresztény támogatás, Izrael nem tehetné meg ezeket a tömeggyilkosságokat. Legfeljebb néha elhangzik keresztényektől hogy a palesztinoknak is joguk van saját államhoz meg sajnálják a sok palesztin civil áldozatot, és ennyiben ki is merül.

"Amúgy mai hír, hogy az USA összesen 360 millió dollárral fogja támogatni a palesztinokat. Bár nagyon óvatosan kell, mert a Hamász valószínűleg magának akarja majd ezt a hatalmas összeget is, hogy tovább háborúzzon, tojva az ártatlan és szenvedő palesztinokra."

És ez szerinted valami? Az USA milliárdokkal támogatja Izraelt és a legmodernebb fegyverekkel, egy szót nem szól a izrael által elkövetett tömegmészárlások miatt, egy szót nem szól a szönyegbombázások miatt, egy szót nem szól Izrael terjeszkedő politikája miatt, úgy készít "béketervet" hogy meg sem kérdezi a palesztinokat és ez a béketerv nevetséges vicc kategória és 100%-ban Izraelnek kedvez, amit Izrael és az USA kettesben aláír. És neked van képed bedobni ide hogy az USA milyen jó fej hogy adott némi aprót a palesztinoknak? Ennyire hogy lehet valaki gerinctelen?

"Miből gondolod? Ő egyfajta iskolát hirdet itt, azon kívül még van számos másik. Már többször írtam neki iszlámmal kapcsolatban, elhordott minden alávaló hazugnak, majd mutattam, hogy az iszlám.com oldal is azt írja, amit én, majd őket is pocskondiázni kezdte. Szerintem erősen túlbecsülöd őt."

Szerinted én erre nem emlékszem? :) Amiről szó volt akkor az ellentétes a Koránban leírtakkal. Ez nem értelmezés kérdése. Ha valami ellentétes a Koránnal akkor alapból köze nincs az iszlámhoz.

"Hát akkor ki? Nyilván sok támadásért (bár legtöbb esetben inkább kritika és nem támadás) nem ti tehettek, de nagyon sok a ti hibátok, elsősorban barátodé. Már több éve provokálja a keresztényeket, beszél a keresztényekkel és ateistákkal is olykor rendkívül alpári kocsma stílusban (lehet kocsmában szocializálódott), ami sokakban a többnyire semleges képet egyértelműen negatívvá alakítja. Ennek konkrétan többen is hangot adtak, hogy amíg meg nem ismerték az iszlámot általatok, addig semmi bajuk nem volt vele."

Ez megint tömény hazugság ahogy van. Egyrészt Magyarországon hosszú évek óta iszlámellenes gyülöletkeltés megy. Ha megnézel bármilyen iszlámmal kapcsolatos forumot, cikket, videót, közösségi oldalat, töménytelen mennyiségben látsz iszlámellenes támadást, rágalmat, fröcsögést. Mikor először jöttem erre az oldalra akkor it is ez ment és most is ez megy. Ha nem lépek be erre az oldalra akkor is menne az iszlámellenes gyülöletkeltés. Már többször elmondtam hogy pont azért írom ki a kérdéseimet hogy megmutassam a kereszténnyeknek az igazságot. Egyrészt hogy az a sok rágalom amivel az iszlámot támadják, valójában a keresztény vallás tanítása, másrészt megmutatom hogy a Biblia igazolja az iszlám vallás igazát. És nincs a kérdéseimben semmiféle provokáció és mindig Bibliai versekkel bizonyítom amit állítok.

"Ha pedig nem vetted eddig észre, a katolikusok ellen sokkal több ilyen támadás van, ráadásul pont ti is benne vagytok ebben."

Újabb hazugság. Maga a magyar katolikus egyház is benne van az iszlámellenes gyülöletkeltésben. Nézd meg Márfi Gyula veszprémi érsek hogyan nyilatkozott az iszlámról. Ilyeneket hogy az iszlám egyenlő a fasizmussal, a muszlimok azért jönnek hogy leigázák Európát, mindenkit át akarnak erőszakkal téríteni stb. Ez közözösség elleni úszítás kategória amiért a magyar törvények szerint börtönben lenne a helye.

"Mi az, hogy a média uszít? Ennek így nincs értelme. Melyik média? A Törökországot és egyéb Orbán számára baráti iszlám országokat dicsőítő közmédia? Vagy az az ellenzéki média, ami kínosan ügyel rá, hogy például a menekültekről egyetlen rossz szó se hangozgasson el?"

Orbán belföldön muszlimok ellen úszít, külföldön meg muszlimokkal barátkozik. Nála az iszlámellene gyülöletkeltés célja kimerül a politikai haszonszerzésben. A baloldal viszont alapvetően iszlámellenes. Jelenleg azzal ártanak a legtöbbet a muszlimoknak hogy mindenféle bűnözöt engednek be Európába akiket utána az összemosnak az átla muszlimmal.

"Viszont barátod már évek óta itt provokálja a keresztényeket. Tette ezt egyébként elég sunyi módon sokáig, mert csak sok-sok hónappal később estek le dolgok vele kapcsolatban."

Neked az a bajod hogy nem tetszik az igazság, de erről nem én tehetek. Ez a te problémád.

"Nem mindig, de sokszor igen. Amikor barátod kiírt egy keresztényeket rágalmazó, gyalázó kérdést, utána jelent meg hasonló az iszlámmal, a muzulmánokkal kapcsolatban is. Egyébként nem csinálok belőle titkot, én is írtam már ilyen eset után ki, de alpári és ocsmány stílusában azért nem utánoztam. Van olyan szint, ahová én se kívánok lesüllyedni, ez az ő szintje."

Először is az én kérdéseim korektek és a keresztény tanításokra irányulnak. Nincs benne se provokáció se alpári és ocsmány stílus. Te viszont ezzel beismerted hogy provokáció céljával írtál ki iszlámellenes hyülöletkeltő kérdést.

2021. máj. 26. 22:27
 152/255 anonim ***** válasza:
53%

Én a magam részéről, ugyan többször kritizáltam a kereszténységet, mint vallást itt a GYK-n.

Ennek ellenére általában nem tartom a vallásos keresztényeket rossz embereknek és eddig sem tartottam azoknak.

Allah majd ítélni fog minannyiunk felett a Feltámadás Napján, az ítélkezés azonban nem a mi dolgunk, hanem a Könyörületes és Irgalmas Allahé.

Mindenkinek lelkiismereti döntése, hogy a kereszténységet vagy az Iszlámot, vagy a zsidó vallást választja.

Ha nem tapasztalnék folyamatos bestiális támadást az Iszlám ellen, sohasem kritizáltam volna a kereszténységet.

Abdullah

2021. máj. 26. 22:28
 153/255 anonim ***** válasza:
0%

"Ez csak néhány kérdése a te barátodnak! És bizony az írásai nem arról árulkodnak hogy ő megakarna győzni hanem arról hogy lejárassa a keresztényeket!"

Ha megkérdezem hogy keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította akkor ezzel lejáratom a keresztényeket? :) Ha megkérdezem hogy keresztények miből gondolják hogy Jézus hozzájuk fog visszatérni ezzel lejáratom a keresztényeket? :)

Ha megkérdezem, keresztények tudják hogy a Biblia tele van népirtásra és tömegmészárlásra felszólító paranccsal, márpedig tele van, azzal lejáratom a keresztényet? Ez a ti szent könyvetek és nem lehet belekérdezni? Minden állításomat Bibliai versekkel bizonyítom és alaposan utánanézek.

"És a te barátodnál már az elejétől fogva csak és kizárólag az volt hogy a keresztények hazudnak. Még csak esélyt sem adott arra hogy esetleg tévedhetnek."

Mert az a tapasztalatom hogy a keresztények folyamatosan hazudoznak. Itt vagy például te. Minben ilyen kérdésnél megjelensz és ugyanazokat az iszlámellenes hazugságokat írod le. Ezerszer elmagyaráztam hogy nem úgy van, Korán verseket idéztem, elmagyaráztam logikudan, de a következő kérdésnél leíród újra ugyanazt a hazugságot.

"De hogy a barátod teljes mértékben felelős ezért abban biztos lehetsz!"

Mindenért a muszlimok a felelősek :))) A nácik is a zsidókat hibáztatták mindenért.

"Egyébként az iszlámot kritizáló kérdést én is írtam ki. De amíg a barátod ide nem tévedt eszembe se jutott az iszlám. És újra leírom hogy nem sokat tudtam az iszlámról!"

Most sem tudsz sokat az iszlámról és nem is akarsz, mert nem akarsz szembesülni az igazsággal. Inkább minden nap hazudsz magadnak és másoknak. Miért jó ez neked?

2021. máj. 26. 22:40
 154/255 anonim ***** válasza:
0%

"Ha nem tapasztalnék folyamatos bestiális támadást az Iszlám ellen, sohasem kritizáltam volna a kereszténységet."

Ha a keresztények nem vennének részt az iszlámellenes gyülölekeltésben világszinten akkor sokkal kisebb mértékű lenne, ahogy ha nem támogatnák Izraelt és néznék el a palesztinok elleni népirtást akkor Izrael nem is tehetné ez meg. Én nem kritizálásnak nevezném hanem az igazsággal való szembesítésnek.

2021. máj. 26. 22:44
 155/255 anonim ***** válasza:
91%

"Belinkeltem a közel-keleti keresztény egyházak közös nyilatkozatát amiben azt írják a muszlim országok megvédik a keresztényeket, és a Nyugat támagotja az ISIS-hez hasonló terrorszervezeteket. Ennek ellenére te továbbra is hazudozol."

Belinkelted, csak nem az állt benne. Vagy annyira fogyatékos vagy, hogy képtelen voltál megérteni az általad linkelt cikk tartalmát, vagy szándékosan hazudozol tovább. Amilyen aljas és sátáni vagy, sajnos valószínűleg utóbbi.

"Csak Egyiptopban él legalább 10 millió őslakos keresztény jelenleg és 1400 éve folyamatosan élnek ott keresztények muszlim fennhatóság alatt."

Egyiptom lakossága 100 millió fő, a muszlim lakosság ebből 93%, nekem sehogy se jön ki a matekod. Persze te szeretsz hazudni.

1400 éve a lakosság közel 100%-a keresztény volt, számold ki, hogy ez hány százalékos csökkenés.

"Ellenben Európából szinte teljesen kiirtották az őslakos muszlimokat."

Európában továbbra se voltak őslakos muszlimok, talán néhány déli áttért szláv népet kivéve. De ők most is ott élnek, nincsenek kiirtva.

"És neked van képed bedobni ide hogy az USA milyen jó fej hogy adott némi aprót a palesztinoknak? Ennyire hogy lehet valaki gerinctelen?"

Ennyire sajnálod a pénzt a palesztinoktól? Biztos az a bajod, hogy igyekeznek úgy adni, a Hamasz ne részesülhessen belőle.

"Maga a magyar katolikus egyház is benne van az iszlámellenes gyülöletkeltésben. Nézd meg Márfi Gyula veszprémi érsek hogyan nyilatkozott az iszlámról."

Remek, találtál egy püspököt, aki így nyilatkozott. Bár nem lennék meglepve, ha az ő szavait is kicsit eltúloznád kiforgatnád Beer Miklós váci püspök pedig pont a migránsokért járt közben, segítette őket, szót emelt értük. Ezt valahogy megint nem vetted észre.

"Nincs benne se provokáció se alpári és ocsmány stílus."

LOL Na ilyen hazug aljadékokkal tovább nem tárgyalok... Amit leírtam, már nem törlöm ki, de többi írásodra szarok magasról.

2021. máj. 26. 22:55
 156/255 anonim ***** válasza:
0%

"Belinkelted, csak nem az állt benne. Vagy annyira fogyatékos vagy, hogy képtelen voltál megérteni az általad linkelt cikk tartalmát, vagy szándékosan hazudozol tovább. Amilyen aljas és sátáni vagy, sajnos valószínűleg utóbbi."

Ott van a szöveg magyarul és angolul. Azt nem néem ki belőled hogy értesz angolul de ha a magyar nyel értő olvasása sem megy neked akkor nem tudok többet tenni.

"Egyiptom lakossága 100 millió fő, a muszlim lakosság ebből 93%, nekem sehogy se jön ki a matekod. Persze te szeretsz hazudni."

Ha megnézed a statisztikákat akkor azt látod hogy 10% keresztény ami 10 millió főt jelent. Sokat elmond rólad hogy nincs annyi eszed hogy utánanézz de egyből megrágalmazol engem.

"1400 éve a lakosság közel 100%-a keresztény volt, számold ki, hogy ez hány százalékos csökkenés."

És? Ezer éve a magyar nép vallása a sámánizmus és tengrizmus volt. Ma kb nulla ezeknek a követője. Magyarországon jelentős muszlim népesség élt az érpádházi királyok idejében és a török hódoltság területén. Ma Magyarországon az őslakos muszlimok száma nulla.

"Európában továbbra se voltak őslakos muszlimok, talán néhány déli áttért szláv népet kivéve. De ők most is ott élnek, nincsenek kiirtva."

Nálad a hazudozás akapjáraton megy. Az Ibériai félsziget vagy 700 évig volt a muszlimoké. Ma egyetlen őslakos muszlim sem él ott. Kelet-Európa és a Balkán 4-500 évig volt a muszlimoké hatalmas muszlim népessséggel. Ma a muszlimok száma ezekben az országokban minimális és még az 1990-es években is a keresztények azon voltak hogy kiirtsák a keresztényeket, lásd Srebrenica.

"Ennyire sajnálod a pénzt a palesztinoktól? Biztos az a bajod, hogy igyekeznek úgy adni, a Hamasz ne részesülhessen belőle."

Az USA csak úgy akarja beállítani mintha segíteni próbálna a palesztinoknak, de ez nem igaz. Ez olyan mintha valaki szétvereté a házad és kiirtaná a családod majd adna némi aprót neked és ezzel reklámozná magát, te pedig ezt a gusztustalan tettet még véded. Ehhez totál gerinctelennek kell lenni.

"Remek, találtál egy püspököt, aki így nyilatkozott. Bár nem lennék meglepve, ha az ő szavait is kicsit eltúloznád kiforgatnád"

Keress rá hogy Márfi Gyula veszprémi érsek, iszlám és látni fogod. Ennyire sem vagy képes?

"Beer Miklós váci püspök pedig pont a migránsokért járt közben, segítette őket, szót emelt értük. Ezt valahogy megint nem vetted észre."

Tapsoljam meg hogy egy keresztény egyházi vezető aki minden nap az elesettek megsegítéséről prédikál elméletben, szót emel az elesettekért a gyakorlatban? Igazad lehet. Lehet annyira ritka ez a keresztény egyháznál hogy tényleg meg kell őt tapsolni.

"LOL Na ilyen hazug aljadékokkal tovább nem tárgyalok... Amit leírtam, már nem törlöm ki, de többi írásodra szarok magasról."

Legalább mindenki látja milyen vagy valójában.

2021. máj. 26. 23:43
 157/255 anonim ***** válasza:

Mik ki nem derülnek... Hajrá Izrael! Jogod van az önvédelemhez!

[link]

2021. máj. 27. 15:18
 158/255 anonim ***** válasza:
35%
Hithiradó.hu ? :) Egy cionista zsidó oldal minden csak nem hiteles.
2021. máj. 27. 15:22
 159/255 anonim ***** válasza:
95%

Vidiripi

"Ha megkérdezem hogy keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította akkor ezzel lejáratom a keresztényeket?"

Nem kell mindent szó szerint venni! Nekem is ezt írták!

Azzal akarod lejáratni a keresztényeket hogy úgy állítod be hogy nem jól imádkoznak. De ez nem így van!

A tanítványok megkérdezik Jézust hogyan kell imádkozni. Épp hogy a muszlimok nem úgy imádkoznak ahogy az a Bibliában le van írva. Mert tanít Jézus az imáról de nem azokat tanítja amiket te felhoztál!

"Ha megkérdezem hogy keresztények miből gondolják hogy Jézus hozzájuk fog visszatérni ezzel lejáratom a keresztényeket?"

Tanulnod kellene Abdullah-tól! Majd ő elmagyarázza hogyan kell szöveget érteni és mi az irónia!

"Ha megkérdezem, keresztények tudják hogy a Biblia tele van népirtásra és tömegmészárlásra felszólító paranccsal, márpedig tele van, azzal lejáratom a keresztényet?"

A muszlimok tudják hogy a népirtásra és tömegmészárlásra felszólító parancsok nem a keresztényekre vonatkoznak? És tudják a muszlimok hogy ezeket a parancsokat mely népcsoportok ellen adta ki Isten?

Ha valaki veszi a fáradtságot és végig olvassa ennek a bizonyos kérdésnek a kommentjeit akkor látni fogja hogy hiába írják neked többen is hogy ezek a parancsok nem a keresztényeknek szóltak!

És meg volt határozva a népcsoport is! De egyiket sem fogadtad el!

"Ez a ti szent könyvetek és nem lehet belekérdezni? Minden állításomat Bibliai versekkel bizonyítom és alaposan utánanézek."

értelmetlen kérdés ,hiszen kiírtad a kérdéseidet ergo kérdezhettél és ez után is kérdezhetsz! Senki nem akadályoz meg benne! Észrevetted?

Sok muszlim országban nem lehetne kritikai kérdéseket feltenni az iszlámmal kapcsolatban mert nem hagynák vagy egyszerűn lefejeznének!

"Mert az a tapasztalatom hogy a keresztények folyamatosan hazudoznak."

Te akkor is hazugságnak veszel valami ha az illető csak tévedett! Te jössz mindig a médiával hogy uszítanak. Még sem úgy kezeled az embereket mint akik megvannak tévesztve. Hanem eleve hazugnak titulálod. Na ezért van meg a vélemény rólad és a muszlimokról.

- Igen alaposan kivetted a részedet abban hogy ez a vélemény kialakuljon. Hiszen pont azt csinálod amiről mindenki papol és nem az ellenkezőjét! Tehát nem az alakul ki az emberben hogy hűha itt valami nem stimmel. Hát nem úgy viselkedik ahogyan vártam. Akkor lehet hogy én tévedek? Tehetné fel magának a kérdést az ember!

De nem kell feltenni mert nincs mire nincs bizonytalan tényező. Pont az van amire az ember számít! Iskola példa vagy!

Szemernyi kétséget sem ébresztesz az emberben!

"Minben ilyen kérdésnél megjelensz és ugyanazokat az iszlámellenes hazugságokat írod le."

Nem igaz hogy minden kérdésednél megjelenek. Nem fogom minden időmet a te kérdéseidre vesztegetni.

Persze hogy ugyan azokat hiszen te is ugyan azokat a dolgokat hozod fel!

"Ezerszer elmagyaráztam hogy nem úgy van, Korán verseket idéztem, elmagyaráztam logikudan, de a következő kérdésnél leíród újra ugyanazt a hazugságot."

Úgy érzem én is ezerszer elmagyaráztam hogy nem a keresztényeknek szólnak azok a parancsok. Jézus nem úgy tanított imádkozni ahogyan azt te előadtad.

- Elfogadtad hogy a keresztények nem úgy gondolják ahogyan te? Nem fogadtad el!

Korábban is megírtam neked hogy akkor tőlem se várd el amit te sem vagy hajlandó megtenni.

Azt is írtam neked hogy mutass példát. Nem mutatsz. Oké.

Akkor marad minden a régiben! Ennyi!

"Mindenért a muszlimok a felelősek"

Tényleg tanulnod kellene Abdullah-tól szövegértést! Nem azt írtam hogy a muszlimok. Hanem azt írtam hogy TE ,te egy személyben vagy felelős. Itt a Gyk!

"Most sem tudsz sokat az iszlámról és nem is akarsz, mert nem akarsz szembesülni az igazsággal."

Elvileg már szembesültem vele hiszen leírtad! Vagy eddig hazugságokat írtál?

"Inkább minden nap hazudsz magadnak és másoknak. Miért jó ez neked?"

Most magadról beszélsz! De nem kell ezt már mindenki tudja rólad.

"...ha nem támogatnák Izraelt és néznék el a palesztinok elleni népirtást akkor Izrael nem is tehetné ez meg."

És mi a helyzet az ujgurokkal? Ők nagyon el vannak felejtve!

Hol vannak azok a hírek hogy a muszlim közösség kiáll az ujgurokért! egy 10 milliós népről van szó!

2021. máj. 27. 15:28
 160/255 anonim ***** válasza:
53%

"A muszlimok tudják hogy a népirtásra és tömegmészárlásra felszólító parancsok nem a keresztényekre vonatkoznak? És tudják a muszlimok hogy ezeket a parancsokat mely népcsoportok ellen adta ki Isten?"

Nincsenek ilyen parancsok a Koránban Vidiripi.

Fogalom zavarban szenvedsz először is. Harcra felszólító versek, nem egyenlőek a "tömegmészárlással és a népirtással".

Vannak harcra buzdító versek, amelyekről a Kegyes Korán egyértelművé teszi, hogy védekező háború esetén kell érteni és sohasem civilek ellen például.

Abdullah

2021. máj. 27. 15:38
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!