Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért támogatják...

Keresztények miért támogatják Izraelt és nézik el a palesztinok ellen elkövetett tömeggyilkoságokat?

Figyelt kérdés

Nem lehet nem észrevenni hogy általában véve a keresztények többsége minden szinten Izrael mellett áll. Ez számomra értehetetlen. Vallási és emberei oldalról nézve is.

Ha vallási megközelítésből nézem, a zsidók nem fogadják el Jézust. Egyszerű csalónak tekintik aki házasságon kívül született, az Újszövetséget pedig olyan könyvnek ami az Ószövetséget veszi alapul de alapjaiban változtatja meg azt.

Az iszlám viszont prófétaként tiszteli Jézust, édesayját Máriát szintén tiszteli, egy fejezet kapta a címét róla a Koránban, az Evangélium pedig eredetileg Isten kinyilatkoztatása.

Emberi oldalát tekinte pedig méginkább értehetetlen sok keresztény hozzállása. Számos emberjogi szervezet, de még az ENSZ is háborús bűnnnek nevezte azt amit Izrael tesz a palesztinokkal. Nagyon sok palesztin civilt gyilkolnak meg. Nőket, gyerekeket. Nem látom hogy ezt elítélnék. A pápa is csak annyit mondott, fejezzék be harcokat, de semmi mást. Nem tudom, biztosan van olyan keresztény aki elítéli a civiliek elleni támadást mindkét oldal esetében, de nem jellemző vagy nem ez jelenik meg a médiában.

Nem várom keresztényektől hogy a muszlimok oldlára álljanak, de azt igen hogy legalább legyenek pártatlanok.

2021. máj. 20. 23:20
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/255 anonim ***** válasza:
31%

Vidiripi

Kedves Abdullah!

Te meg vedd szó szerint a következőket!

- A keresztények nem támogatják Izraelt! És nem is nézik el a tömeggyilkosságokat! Izrael megalakulása óta megy a harc és számtalan tiltakozás volt már. De eredménytelenül.

(Segítek ez irónia lesz)

A keresztények tudnak hatni Izraelre! Izrael mindig is hallgatott a keresztényekre és soha nem ment a saját feje után!

2021. máj. 25. 22:08
 132/255 anonim ***** válasza:
28%

#131: Rendben, akkor légyszíves àllj ki Te is a gettóba zàrt palesztin nép mellett itt a GYK-n, és kérd meg a többi keresztény hozzàszólót is erre.

Én is ezt tettem.

Abdullah

2021. máj. 25. 22:22
 133/255 anonim ***** válasza:
94%

Én például kiállok a muzulmánok által üldözött egyiptomi kopt keresztények mellett. Te is kiállsz mellettük?

Ez például egy 2018-as jelentésből való:

"A keresztényellenes támadások továbbra is jelen vannak Egyiptomban. Az ország alkotmánya elvileg szabad vallásgyakorlást engedélyez, de ezt a valóságban nem alkalmazzák maradéktalanul. Az elmúlt két évben négy súlyos merényletet hajtottak végre Kairóban, Alexandriában, Tantában és Minyában. Ehhez jön még a november 2-i terrortámadás, amelyet Minyában követtek el kopt zarándokbusz ellen. Egyiptomban sok keresztény serdülőt, lányt és nőt rabolnak el és térítenek erőszakkal az iszlám hitre."

2021. máj. 25. 22:39
 134/255 anonim ***** válasza:
28%

#133: Teljesen természetes hogy kiàllok mellettük.

Bàr az idézett jelentés kapcsàn, el sem tudom képzelni hogy lehet valakit erőszakkal megtéríteni... :Ő

De természetesen kiàllok bàrmelyik keresztêny mellett akit jogtalanul nyomnak el.

Ti mikor fogtok kiàllni a palesztinok mellett akik embertàrsaitok ???

Abdullah

2021. máj. 26. 05:01
 135/255 anonim ***** válasza:
0%

"Én például kiállok a muzulmánok által üldözött egyiptomi kopt keresztények mellett. Te is kiállsz mellettük?"

Ez így hazugság. Az ISIS üldözi a keresztényeket, nem a muszlimok. A muszlim államok és a muszlimok megvédik a keresztényeket. Arról nem is beszélve hogy az ISIS-t a Nyugat hozta létre.

Maguk a közel-keleti keresztények us megerősítik hogy a muszlim országok megvédik őket és a nyugat által támogatott terrorista csoportok üldözik a keresztényeket, nem a muszlimok.

2021. máj. 26. 09:17
 136/255 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Úgy látom nincs egyetértés köztetek Abdullah!

"Rendben, akkor légyszíves àllj ki Te is a gettóba zàrt palesztin nép mellett itt a GYK-n, és kérd meg a többi keresztény hozzàszólót is erre."

Nem! Én nem kérek meg senkit! Legyen az hívő vagy sem! Majd ők eldöntik hogy mit tesznek!

Egyébként is egy ilyen kérdésben nem csak a hívők állhatnak ki!

- De kijelentem hogy be kell fejezni az összes civilek ellen elkövettet erőszakot! És nem csak a közel keleten de máshol is!

"Ti mikor fogtok kiàllni a palesztinok mellett akik embertàrsaitok ???"

Tudod vannak olyan muszlimok akik nem ismerik el hogy van keresztény üldözés muszlimok által! Mint ahogy a 135. komment is példa rá! 7

Pedig bizony van! És egy hívő keresztény elsősorban az elnyomott hit testvére mellett fog kiállni.

- Biztos vagyok benne hogy a muszlim is elsősorban a muszlimért fog kiállni és ezen nem kell csodálkozni mert ez a természetes. Vagy legalább is ennek kellene lennie. És után jöhet csak a többi!

"Az ISIS üldözi a keresztényeket, nem a muszlimok."

Itt adja magát a kérdés hogy ,ki a muszlim?

Aki a Koránra hivatkozik ,abból idéz ,muszlimnak vallja magát stb.

Ki számít muszlimnak?

És természetesen az is kérdés hogy ki számít kereszténynek!

"A muszlim államok és a muszlimok megvédik a keresztényeket."

Igen ilyen is van! Viszont az tény hogy az ilyen jellegű támadások nagy része muszlim országban történik!

"Arról nem is beszélve hogy az ISIS-t a Nyugat hozta létre."

A Nyugat miért nem Európában hozta létre az ISIS-t?

"Maguk a közel-keleti keresztények us megerősítik hogy a muszlim országok megvédik őket és a nyugat által támogatott terrorista csoportok üldözik a keresztényeket, nem a muszlimok."

Tudnál példát arra amikor a szóban forgó keresztények megerősítik hogy a terrorista csoportokat a nyugat hozta létre?

És az is érdekelne hogy a terroristák miért idéznek a Koránból és miért a Koránra hivatkoznak?

2021. máj. 26. 15:31
 137/255 anonim ***** válasza:
56%

#136: Miért kéne mindenben egyetértenünk ?

Màsrészt pedig nem mondunk ellent egymásnak. Függetlenül attól hogy kik üldözik az egyiptomi kopt keresztényeket én kiàllok mellettük.

Muszlim testvérem sem tagadta, hogy vannak velük szemben atrocitások. Csak ezek okozóit definiàlja a saját nézeteinek megfelelően.

Olvasàs, szövegértés...

Abdullah

2021. máj. 26. 16:02
 138/255 anonim ***** válasza:

"#133: Teljesen természetes hogy kiàllok mellettük."

Ez a kiállás miben mutatkozik meg? Mert még korábban nem láttam ilyet tőled. Esetleg tüntetni jársz értük az egyiptomi konzulátus elé?

"Muszlim testvérem sem tagadta, hogy vannak velük szemben atrocitások. Csak ezek okozóit definiàlja a saját nézeteinek megfelelően."

Talán úgy pontosabb lenne, hogy "saját elmebeteg nézeteinek megfelelően". Lényegében az idióta ezzel is a keresztényeket vádolja. Pedig valójában saját államuk nem védi meg őket. Pár éve olvastam egy nagyon szívszorító cikket egy egyiptomi kopt kereszténytől, melyben beszélt az erősödő elnyomásról, a fogyatkozó számukról, az utóbbi időben egyre szaporodó atrocitásokról. Pedig az az ő földjük, már ott éltek a hódító arabok előtt is. Az arab elnyomás alatt pedig többségből elenyésző, elnyomott kisebbség lett.

2021. máj. 26. 17:50
 139/255 anonim ***** válasza:

"Ez a kiállás miben mutatkozik meg? Mert még korábban nem láttam ilyet tőled. Esetleg tüntetni jársz értük az egyiptomi konzulátus elé?"

Ez most abban mutatkozik meg, hogy itt előttetek felvàllalom ezt.

Az itt hozzàszólók nem jutottak el eddig a palesztin néppel kapcsolatban. Tőlük is vàrnék valami hasonlót pedig.

Abdullah

2021. máj. 26. 18:15
 140/255 anonim ***** válasza:

Koràbban még nem làttàl ilyet tőlem ?

Az a baj, hogy sokszor nem velem vitatkoztok, hanem hozzàm képzeltek tulajdonsàgokat, amiket úgy àltalàban a muszlimokról gondoltok, és ezeket tàmadjàtok.

Illetve teljesen összemostok kettőnket is úgy àltalàban.

Akàrmelyik embertàrsam bajba kerül, miért ne segítenék neki ha tudok ?

A koptoknak sajnos nem igazán tudok, ahogyan a palesztinoknak sem. De legalább màsok előtt védem őket.

Abdullah

2021. máj. 26. 18:42
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!