Keresztények miért támogatják Izraelt és nézik el a palesztinok ellen elkövetett tömeggyilkoságokat?
Nem lehet nem észrevenni hogy általában véve a keresztények többsége minden szinten Izrael mellett áll. Ez számomra értehetetlen. Vallási és emberei oldalról nézve is.
Ha vallási megközelítésből nézem, a zsidók nem fogadják el Jézust. Egyszerű csalónak tekintik aki házasságon kívül született, az Újszövetséget pedig olyan könyvnek ami az Ószövetséget veszi alapul de alapjaiban változtatja meg azt.
Az iszlám viszont prófétaként tiszteli Jézust, édesayját Máriát szintén tiszteli, egy fejezet kapta a címét róla a Koránban, az Evangélium pedig eredetileg Isten kinyilatkoztatása.
Emberi oldalát tekinte pedig méginkább értehetetlen sok keresztény hozzállása. Számos emberjogi szervezet, de még az ENSZ is háborús bűnnnek nevezte azt amit Izrael tesz a palesztinokkal. Nagyon sok palesztin civilt gyilkolnak meg. Nőket, gyerekeket. Nem látom hogy ezt elítélnék. A pápa is csak annyit mondott, fejezzék be harcokat, de semmi mást. Nem tudom, biztosan van olyan keresztény aki elítéli a civiliek elleni támadást mindkét oldal esetében, de nem jellemző vagy nem ez jelenik meg a médiában.
Nem várom keresztényektől hogy a muszlimok oldlára álljanak, de azt igen hogy legalább legyenek pártatlanok.
Vidiripi
Abdullah mi lett a szövegértelmezéssel?
Mert ezt nagyon benézted! Szó nincs arról hogy ezek a Koránban lennének!
- Értelmezd újra a szöveget. Pedig te elvileg szakértője vagy ennek.
#161: Viszont ha a Bibliàról írod ezek szerint, akkor kàr volt a muszlimokat belerakni a mondatba. Honnan tudnànk mi
hogy a többi muszlim mennyit tud a Bibliàról ? :)
De akkor most màr értem mire gondoltàl. Bàr nem értem, hogy ha a Biblia könyvek gyűjteménye, akkor miért van benne olyan rész amelyik nem vonatkozik a keresztényekre ??
Abdullah
Mielőtt újabb tàmadàs érne, hogy csak hazudom, hogy keresztêny voltam ...
Én mindig úgy gondoltam, logikusan, hogy az ószövetségi versek sem véletlenül vannak a Bibliàban.
És ha jól tudom, volt idő amikor ezekre hivatkozva indítottak hàborúkat a keresztények.
Abdullah
Vidiripi
"Viszont ha a Bibliàról írod ezek szerint, akkor kàr volt a muszlimokat belerakni a mondatba. Honnan tudnànk mi
hogy a többi muszlim mennyit tud a Bibliàról?"
Biztos jól értelmezted a szöveget?
"Bàr nem értem, hogy ha a Biblia könyvek gyűjteménye, akkor miért van benne olyan rész amelyik nem vonatkozik a keresztényekre ??"
Persze hogy nem érted. Tudod mit jelent maga a szó hogy keresztény?
"Mielőtt újabb tàmadàs érne, hogy csak hazudom, hogy keresztêny voltam ..."
És ebben mi a különleges? Azt hiszed hogy egyedi eset vagy? Több keresztényből is lett már muszlim nem csak belőled. Nincs ebben semmi meglepő!
"Én mindig úgy gondoltam, logikusan, hogy az ószövetségi versek sem véletlenül vannak a Bibliàban."
Megerősítem neked hogy ne bizonytalankodjál.
Nem véletlenül vannak azok sem a Bibliában!
"És ha jól tudom, volt idő amikor ezekre hivatkozva indítottak hàborúkat a keresztények."
Muszlimok is indítanak támadásokat a Koránra hivatkozva!
Nem bizonytalankodom. Meg van a véleményem a dologról.
Abdullah
"Azzal akarod lejáratni a keresztényeket hogy úgy állítod be hogy nem jól imádkoznak. De ez nem így van!"
Nem beállítani akarom hanem a Biblia alapján egyértelmű hogy nem úgy imádkoztok ahogy Jézus tanította. Az is egyértelmű hogy Jézus úgy imádkozott ahogy a muszlimok.
"A muszlimok tudják hogy a népirtásra és tömegmészárlásra felszólító parancsok nem a keresztényekre vonatkoznak? És tudják a muszlimok hogy ezeket a parancsokat mely népcsoportok ellen adta ki Isten?"
Isten biztosan nem adott ki ilyen parancsot. Ha szerinted Isten nők és gyerekek tömeges legyilkolására adott parancsot akkor nálad nagyon súlyos problémák vannak.
"Ha valaki veszi a fáradtságot és végig olvassa ennek a bizonyos kérdésnek a kommentjeit akkor látni fogja hogy hiába írják neked többen is hogy ezek a parancsok nem a keresztényeknek szóltak!"
Ezzel hiába próbálkozol mert Jézus sosem mondta hogy az Ószövetség érvénytelen. És mégha azzal is érvelsz hogy keresztényekre nem vonatkozik, akkor is te és a többi keresztény, olyan Istenben hisztek aki népirtásra adott parancsot.
"értelmetlen kérdés ,hiszen kiírtad a kérdéseidet ergo kérdezhettél és ez után is kérdezhetsz! Senki nem akadályoz meg benne! Észrevetted?"
Remek, mert lesznek még kérdéseim.
"Sok muszlim országban nem lehetne kritikai kérdéseket feltenni az iszlámmal kapcsolatban mert nem hagynák vagy egyszerűn lefejeznének!"
Ott ahol a keresztények által támogatott terrorszerveztek müködnek.
"Te akkor is hazugságnak veszel valami ha az illető csak tévedett! Te jössz mindig a médiával hogy uszítanak. Még sem úgy kezeled az embereket mint akik megvannak tévesztve. Hanem eleve hazugnak titulálod. Na ezért van meg a vélemény rólad és a muszlimokról."
Aki téved az beismeri hogy rosszul tudta. Na ez keresztényeknél nagyon ritka. Hiába íróm le tizedszer is, ugyanazt a hazugságot ismételgetitek. Úgy látom nem is érdekli a keresztényeket hogy az amit az iszlámról állítanak igaz vagy hamis. Ha úgy látják hogy azzal támadhartó az iszlám akkor igaznak tekintik.
"Na ezért van meg a vélemény rólad és a muszlimokról."
Mondom én hogy mindig a muszlimok a hibásak :)
"Szemernyi kétséget sem ébresztesz az emberben!"
Pontosan tudjátok hogy igazam van, csak nem tudtok szembenézni az igazsággal. Ezért van többszáz, vagy ezer hozzászólás a kérdéseimnél. Ezért bukkansz fel mindig te is.
"Nem igaz hogy minden kérdésednél megjelenek. Nem fogom minden időmet a te kérdéseidre vesztegetni."
Na majd meglátjuk hogy a következő kérdésemnél megjelensz-e :)
"Úgy érzem én is ezerszer elmagyaráztam hogy nem a keresztényeknek szólnak azok a parancsok. Jézus nem úgy tanított imádkozni ahogyan azt te előadtad."
Nekem elég ha egyszer leírod, de bizonyítékokkal. Ilyen nem volt részrdről, tehát hiába írod le ezerszer.
"Elfogadtad hogy a keresztények nem úgy gondolják ahogyan te? Nem fogadtad el!"
Miért ne fogadnám el? :) De nem értek veletek egyet.
"Azt is írtam neked hogy mutass példát. Nem mutatsz. Oké."
Mire nem mutattam példát?
"Hanem azt írtam hogy TE ,te egy személyben vagy felelős. Itt a Gyk!"
Tehát szerinted ha én nem lennék itt akkor a GYK nem lenne tele iszlám ellenes gyülölködő hozászólásokkal, iszlám vallással kapcsolatos hazugságokkal, rágalmakkal? Tudod az a helyzet ha visszanézed már akkor is ez ment mikor nem voltam itt és ha nem lennék akkor is ez lenne és minden ilyen oldalon, videó vagy cikk alatt ami az iszlámról szól, tele van iszlámellenes gyülölködő fröcsögéssel, sőt feljönek muszlim oldalakra és ott fröcsögnek. De szerinted ez miattam van :) Neked halvány lila gözöd nincs mi történik.
"Elvileg már szembesültem vele hiszen leírtad! Vagy eddig hazugságokat írtál?"
Téged nem az igazság érdekel. Ezt mindketten tudjuk.
"És mi a helyzet az ujgurokkal? Ők nagyon el vannak felejtve!
Hol vannak azok a hírek hogy a muszlim közösség kiáll az ujgurokért! egy 10 milliós népről van szó!"
Miért lennének elfelejtve? Őket meg egy másik nagyhatalom akarja kiirtani.
Vidiripi
"Nem beállítani akarom hanem a Biblia alapján egyértelmű hogy nem úgy imádkoztok ahogy Jézus tanította."
Jézus tanítása az imáról!
Máté 6:5 És amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik a zsinagógákban és az utcák szegletein állva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom nektek: elnyerték jutalmukat.
6 Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és titkon, ajtódat bezárva imádkozz a te Atyádhoz. Atyád pedig, aki látja, amit titkon tettél, megfizet neked.
7 Amikor imádkoztok, ne legyetek bőbeszédűek, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy a sok beszéd nyer meghallgattatást.
8 Ne legyetek hát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek tőle.
9 Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved.
10 Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.
11 Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma,
12 és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek,
13 és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól, mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.
"Ha szerinted Isten nők és gyerekek tömeges legyilkolására adott parancsot akkor nálad nagyon súlyos problémák vannak."
A Bibliában ez olvasható!
Allah mit tesz azokkal a férfiakkal ,nőkkel és gyerekekkel akik nem hódolnak be neki?
"Ezzel hiába próbálkozol mert Jézus sosem mondta hogy az Ószövetség érvénytelen."
Én sem mondtam azt hogy az Ószövetség érvénytelen!
"És mégha azzal is érvelsz hogy keresztényekre nem vonatkozik, akkor is te és a többi keresztény, olyan Istenben hisztek aki népirtásra adott parancsot."
Inkább hiszek egy olyan Istenben aki életnek és halálnak is valóban ura. Mint egy olyanban aki nem bizonyította be hogy életnek és halálnak is ura!
"Remek, mert lesznek még kérdéseim."
Soha nem jöttem volna rá. De jó hogy leírtad! :D :D :D
"Aki téved az beismeri hogy rosszul tudta. Na ez keresztényeknél nagyon ritka. Hiába íróm le tizedszer is, ugyanazt a hazugságot ismételgetitek. Úgy látom nem is érdekli a keresztényeket hogy az amit az iszlámról állítanak igaz vagy hamis. Ha úgy látják hogy azzal támadhartó az iszlám akkor igaznak tekintik."
Én a saját tapasztalatomat írtam le. Nekem nem volt bajom a muszlimokkal ,munkatársam is volt kettő is aki az.
De mióta te a képbe kerültél hát bizony megváltozott a véleményem.
Tudod ez a munkatárs beszélt a családi értékekről és Jézust is elfogadta mint prófétát meg sokat mesélt még. Az országáról is ahonnét érkezett és az iszlámról is. És szimpatikus volt a látás módja és ahogy megközelítette a dolgokat! Becsületes szavatartó ember és segítő kész!
- De eljutottam oda hogy az iszlám vallás már taszít.
Amíg téged nem ismertelek meg elhittem hogy a valódi iszlám tényleg békés. De már nem dőlök be ennek. Teljesen mindegy hogy mit ír a Korán.
Elhiszem hogy fel lehet használni a Koránt és az iszlámot arra hogy fanatikus terroristákat hozzanak létre.
"Mondom én hogy mindig a muszlimok a hibásak"
De te voltál a kezdet a teremtő ebben a dologban!
"Pontosan tudjátok hogy igazam van, csak nem tudtok szembenézni az igazsággal."
Ha nem tudok szembenézni az igazsággal akkor miért vádolsz azzal hogy minden kérdésednél megjelenek?
Az igazság elől elszoktak menekülni!
"Ezért van többszáz, vagy ezer hozzászólás a kérdéseimnél. Ezért bukkansz fel mindig te is."
Azért van ennyi hozzászólás mert vitáznak veled. Az igazsággal nem vitázni szoktak hanem elfogadni! De amit te írsz azt nem fogadják el mert nem tartják igazságnak!
"Na majd meglátjuk hogy a következő kérdésemnél megjelensz-e"
Ha lesz időm akkor megjelenek. Na meg ha találkozom a kérdéseddel. Mert más kérdések is vannak!
"Nekem elég ha egyszer leírod, de bizonyítékokkal. Ilyen nem volt részrdről, tehát hiába írod le ezerszer."
Leírtam hogy nincs leírva! Na persze te ezt nem fogadod el. De attól még nem lesz igaz hogy te nem fogadod el!
"Mire nem mutattam példát?"
Nem emlékszel hogy miről kommenteltünk? Ott a link akkor olvasd vissza!
"Tehát szerinted ha én nem lennék itt akkor a GYK nem lenne tele iszlám ellenes gyülölködő hozászólásokkal, iszlám vallással kapcsolatos hazugságokkal, rágalmakkal?"
Én magam is írtam ki az iszlámmal kapcsolatos kritikai kérdést!
De egy dolog biztos ha veled nem találkozom akkor eszembe se jutott volna ez a dolog. Mivel előtted pozitív tapasztalataim voltak az iszlámról annak ellenére hogy nem egyeztünk vallási kérdésekben!
Szóval meggyőződésem hogy a te tevékenységed felfokozta az iszlám ellenességet!
Ha Abdullah jelent volna meg előbb akkor nem így alakulnak a dolgok.
"Tudod az a helyzet ha visszanézed már akkor is ez ment mikor nem voltam itt és ha nem lennék akkor is ez lenne és minden ilyen oldalon, videó vagy cikk alatt ami az iszlámról szól, tele van iszlámellenes gyülölködő fröcsögéssel, sőt feljönek muszlim oldalakra és ott fröcsögnek."
Tényleg? Komolyan? A keresztények ilyesmit soha nem élnek át 1 esetleg 2 kivételtől eltekintve egyetlen keresztény sem tudja hogy miről is beszélsz mert ők ilyesmit soha sehol nem éltek át!
Jézus Krisztus közvetlen tanítványai egy kivételével mind erőszakos halált halt!
- Mártírhalált haltak a hitük miatt! De tudták jól hogy a halál nem veszteség nem félni való dolog hiszen tudták hogy a halálból van visszatérés a Mesterük Jézus Krisztus megmutatta neki és ők le is írták mint szemtanúk.
Mohamed semmi olyat nem tett mint Jézus. A Korán csak ír a feltámadásról de arról nem ír hogy bárki is feltámad volna. A Korában nincs rá bizonyíték. Na persze abban Krisztus tanításai sincsenek benne így nem is ismerhető meg a Koránból Jézus!
"De szerinted ez miattam van"
Nem az nem miattad van! Ez van miattad!
"Téged nem az igazság érdekel. Ezt mindketten tudjuk."
Most akkor leírtad az igazságot vagy nem? Nem válaszoltál a kérdésre!
"Miért lennének elfelejtve? Őket meg egy másik nagyhatalom akarja kiirtani."
És mi a helyzet az ujgurokkal? Ők nagyon el vannak felejtve!
Hol vannak azok a hírek hogy a muszlim közösség kiáll az ujgurokért! egy 10 milliós népről van szó!
"Jézus tanítása az imáról!"
Az imával kapcsolatos kérdésnél részletesen kitárgyaltuk. Te konkrétan tagadtad a Biblia verseit.
"Allah mit tesz azokkal a férfiakkal ,nőkkel és gyerekekkel akik nem hódolnak be neki?"
Allah számon fog kérni minden embert az Ítélet napján, de nem adja parancsaba hogy menj és írtsd ki ezt vagy azt. Főleg nem nőket és gyerekeket.
"Én sem mondtam azt hogy az Ószövetség érvénytelen!"
Tehát akkor kedvedre válogatsz az Ószövetség parancsai között.
"Inkább hiszek egy olyan Istenben aki életnek és halálnak is valóban ura. Mint egy olyanban aki nem bizonyította be hogy életnek és halálnak is ura!"
Te egy olyan Istenben hiszel aki népirtásra ad parancsot. Nők és gyerekek tömeges legyilkolására csak mert másban hisznek. Sőt, még azt is megparancsolta a Biblia szerint hogy a saját gyereked is öld meg ha másban szeretne hinni. Ezzel szemben Allah könyörületes, irgalmas, igazságos. Vallásszabadságot biztosít és majd az Ítélet napján fog számonkérni.
"Tudod ez a munkatárs beszélt a családi értékekről és Jézust is elfogadta mint prófétát meg sokat mesélt még. Az országáról is ahonnét érkezett és az iszlámról is."
Én is beszéltem a családi értékekről és Jézust is elfogaedom mint prófétát ahogy minden muszlim.
"De mióta te a képbe kerültél hát bizony megváltozott a véleményem."
Miért is? Mert belekérdeztem a keresztény vallásba? Mert szóvátettem hogy a keresztények iszlámellenes gyülöletkeltést folytatnak? Ez így szokott lenni. Aki leírja az igazságot azt a legtöbben nem szerteik.
"De eljutottam oda hogy az iszlám vallás már taszít."
Téged az igazság taszít.
"Amíg téged nem ismertelek meg elhittem hogy a valódi iszlám tényleg békés. De már nem dőlök be ennek. Teljesen mindegy hogy mit ír a Korán."
Én nem vagyok békés? :) Aki leírja az igazságot az szerinted nem békés? :) Meg akkor te ezek szerint egyes emberek tettei alapján ítéled meg az adott vallást és nem a vallás tanítása alapján. Ez mindent el is mond rólad. Ebből is látzsik, téged nem érdekel az igazság. Akkor én is a te hozzászólásaid alapján ítéljem meg a keresztény vallást?
"Elhiszem hogy fel lehet használni a Koránt és az iszlámot arra hogy fanatikus terroristákat hozzanak létre."
Fel lehet használni egy két kiragadott verssel amit szándékosan félreértelmezel. A Biblia esetében viszont maga a Biblia parancsolja hogy alkalmazz terrort.
"De te voltál a kezdet a teremtő ebben a dologban!"
Ez is hazugság. Mikor nem voltam akkor is tele volt ilyen iszlámellenes kérdésekkel, hozászólásokkal a GYK. Nézd vissza.
"Ha nem tudok szembenézni az igazsággal akkor miért vádolsz azzal hogy minden kérdésednél megjelenek?
Az igazság elől elszoktak menekülni!"
Bizonyára abbal reménykedsz hogy ez alkalommal fel tudsz mutatni valamit ami téged igazol.
"Azért van ennyi hozzászólás mert vitáznak veled. Az igazsággal nem vitázni szoktak hanem elfogadni!"
Neketek keresztényeknek ez nem megy. Nem akarjátok elfogadni az igazságot.
"Ha lesz időm akkor megjelenek. Na meg ha találkozom a kérdéseddel. Mert más kérdések is vannak!"
És miért jelensz meg?
"Szóval meggyőződésem hogy a te tevékenységed felfokozta az iszlám ellenességet!"
Akkor ez azt bizonyítja hogy ti keresztények az igazság hatására méginkább hazudoztok, gyülölködtök.
"Ha Abdullah jelent volna meg előbb akkor nem így alakulnak a dolgok."
Ez sem igaz. Abdullah testvéremet ugyanazzal rágalmaztatátok mint engem pedig ő valóban finomabban fogalmaz mint én. Ez is bizonyítja, mindegy milyen stílusban írjuk le, titeket az igazság zavar, és nem az milyen sítlusban közöljük.
"Jézus Krisztus közvetlen tanítványai egy kivételével mind erőszakos halált halt! A keresztények ilyesmit soha nem élnek át 1 esetleg 2 kivételtől eltekintve egyetlen keresztény sem tudja hogy miről is beszélsz mert ők ilyesmit soha sehol nem éltek át!"
Jézus közvetlen tanítjányai az igaz tanítást követték, ezért üldözték őket. Nem sokkal utána viszont a kereszténységet meghamisították és a keresztények kezdtek üldözni más vallásuakat és ez azóta is megy.
"Mohamed semmi olyat nem tett mint Jézus. A Korán csak ír a feltámadásról de arról nem ír hogy bárki is feltámad volna. A Korában nincs rá bizonyíték. Na persze abban Krisztus tanításai sincsenek benne így nem is ismerhető meg a Koránból Jézus!"
Mire nincs bizonyíték? Amúgy neked van arra bizonyítékod hogy Jézus feltámadt? Van arra bizonyítékod hogy Jézus feltámasztotta a halottat? Az nem bizonyíték hogy a Biblia ezt írja. Egyébként a Korán sok csodát ír, például Jézus esetében olyan csodákat is leír amit a Biblia nem.
"Most akkor leírtad az igazságot vagy nem? Nem válaszoltál a kérdésre!"
Leírtam. Én mindig az igazat próbálom leírni a legjobb tudásom szerint mindig bizonyítékokra hivatkozva.
"És mi a helyzet az ujgurokkal? Ők nagyon el vannak felejtve!
Hol vannak azok a hírek hogy a muszlim közösség kiáll az ujgurokért! egy 10 milliós népről van szó!"
Ez valami keresztény hazugság ahogy látom. A 444-nek volt egy ilyen hazug cikke hogy a muszlimokat nem érdeklik az ujgurok. Tudod kit nem érdekel? A keresztényeket. Az ujgurok esetében is az ENSZ tudna tenni és kellene is tennie valamit mert ez a dolga. És tesz valamit? Semmit. Az ENSZ Biztonsági tanácsának 5 állandó tagja van, amiből 4 keresztény állam és egy muszlim sincs. Meg is van a válasz miért nem történik semmi sem a palesztinok sem az ujgurok, sem a mianmari rohingyák esetében. A délszláv háborúban az ENSZ békefantartó kersztény katonái adták át a mzsulim civilaket a szerb katonáknak akik aztán 10 ezer muszlimot gyilkoltak meg 1995-ban.
Ha Abdullah jelent volna meg előbb akkor nem így alakulnak a dolgok."
Ez sem igaz. Abdullah testvéremet ugyanazzal rágalmaztatátok mint engem pedig ő valóban finomabban fogalmaz mint én. Ez is bizonyítja, mindegy milyen stílusban írjuk le, titeket az igazság zavar, és nem az milyen sítlusban közöljük."
Nem szeretem amikor egyesek abban mesterkednek, hogy muszlim testvérem ellen fordítsanak. Nem fog összejönni, kàr próbàlkozni.
Fő probléma az, hogy nem làtom kikkel vitatkozok. Vannak ugyan mérsékeltebb keresztények itt is, de ők inkàbb csendben vannak. Míg a hangosabbak àltalàban erőszakosabbak is.
Szàmomra lesújtó hogy mennyire nem megy àt az üzenet amit közvetíteni szeretnék.
És elképesztő hogy mennyire kettős mércével mérnek az itt lévők.
Ennek legdurvàbb megnyílvànulàsa ez a kérdés volt szàmomra: a muszlim életek nem szàmítanak, a muszlim halottak mind "megérdemlik", ők nem àldozatok stb. :(
Abdullah
Vidiripi
"Nem szeretem amikor egyesek abban mesterkednek, hogy muszlim testvérem ellen fordítsanak. Nem fog összejönni, kàr próbàlkozni."
Leírtam a véleményemet és most is így gondolom. Én nem egy közösségnevében írtam ,hanem a saját nevemben. Azt amit én átéltem és amit én gondolok!
De annyiban kiegészíteném hogy ha neked ennyi elég ahhoz hogy a testvéred ellen fordulj akkor te egy rendkívül gyenge és jellemtelen ember vagy!
"Fő probléma az, hogy nem làtom kikkel vitatkozok. Vannak ugyan mérsékeltebb keresztények itt is, de ők inkàbb csendben vannak. Míg a hangosabbak àltalàban erőszakosabbak is."
Te mindig odaírod hogy Abdullahm én meg azt írom oda hogy Vidiripi!
Az én esetemben elvileg tudnod kellene hogy kivel kommunikálsz! De még ha nem is írnám oda. A fogalmazásom a stílusom alapján akkor is rá kellene jönnöd hogy ki írta! Neked meg pláne hiszen a szövegértelmezés ,amivel többször is jöttél már!
"Szàmomra lesújtó hogy mennyire nem megy àt az üzenet amit közvetíteni szeretnék."
Ezen ne is csodálkozz! Közös muszlim barátunk tett róla hogy így legyen!
"Ennek legdurvàbb megnyílvànulàsa ez a kérdés volt szàmomra: a muszlim életek nem szàmítanak, a muszlim halottak mind "megérdemlik", ők nem àldozatok"
Nézd én eleve felhoztam az ujgurokat. És nehogy azt hidd hogy csak most hoztam fel őket! Nem!
Felhoztam én jóval korábban is amikor közös muszlim barátunkkal kommenteltünk egymásnak. Hát akkor sem vette a szívére ezt az ügyet pedig akkor az izraeli palesztin nem volt ilyen aktív mint most!
De az ujgurok akkor sem lettek főbb téma!
Palesztinában testvérháború folyik!
Kínában viszont átnevelés folyik. A muszlimból jó kommunistát akarnak csinálni! Az Európai uniót azzal nem lehet vádolni hogy vallásos lenne. De még is többször felemelte a szavát ez ügyben! A muszlim közösség és azon belül is közös muszlim barátunk mit tett? Semmit!
Szerintem jóval durvább hogy a muszlim közösség semmit nem tesz egy 10 milliós népért akik ráadásul testvéreik.
- Hiszen mit vár az ember egy kívülállótól? Maximum reménykedik a segítségében.
De mit vár az ember a TESTVÉRÉTŐL aki egyben HITTESTVÉRE is!? Ez utóbbi kérdés megválaszolását rád hagyom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!