Keresztények miért támogatják Izraelt és nézik el a palesztinok ellen elkövetett tömeggyilkoságokat?
Nem lehet nem észrevenni hogy általában véve a keresztények többsége minden szinten Izrael mellett áll. Ez számomra értehetetlen. Vallási és emberei oldalról nézve is.
Ha vallási megközelítésből nézem, a zsidók nem fogadják el Jézust. Egyszerű csalónak tekintik aki házasságon kívül született, az Újszövetséget pedig olyan könyvnek ami az Ószövetséget veszi alapul de alapjaiban változtatja meg azt.
Az iszlám viszont prófétaként tiszteli Jézust, édesayját Máriát szintén tiszteli, egy fejezet kapta a címét róla a Koránban, az Evangélium pedig eredetileg Isten kinyilatkoztatása.
Emberi oldalát tekinte pedig méginkább értehetetlen sok keresztény hozzállása. Számos emberjogi szervezet, de még az ENSZ is háborús bűnnnek nevezte azt amit Izrael tesz a palesztinokkal. Nagyon sok palesztin civilt gyilkolnak meg. Nőket, gyerekeket. Nem látom hogy ezt elítélnék. A pápa is csak annyit mondott, fejezzék be harcokat, de semmi mást. Nem tudom, biztosan van olyan keresztény aki elítéli a civiliek elleni támadást mindkét oldal esetében, de nem jellemző vagy nem ez jelenik meg a médiában.
Nem várom keresztényektől hogy a muszlimok oldlára álljanak, de azt igen hogy legalább legyenek pártatlanok.
"Fordított helyzetben te mit tennél?"
Megkérném Jézust hogy adjon logikus magyarázatot a keresztény vallás ellentmondásaira, és magyarázza el miért a kereszténység az igaz vallás és miért nem az iszlám.
"Nem ott tömeges kínzásról van szó!"
Szó nincs ilyenről a Koránban.
"Hogy lehet az hogy ez neked mint muszlimnak következik általánosságban?"
Mert semmi nem érvényteleníti az ószövetségi verseket a Bibliában.
"Miért van az hogy a keresztények még sem így gondolják? És miért van az hogy még sem ezt teszik?"
Legfeljebb nem mondják ki de ezt teszik. Az USA is ezt teszi a Közel-Keleten és a keresztény történelemben szinte végig ezt tették. Persze nyilván nem minden keresztény de sokan.
"Mert eddig civilizált embernek tekintettél? Ugyan már! Ezzel a propaganda szöveggel kit akarsz hülyíteni engem vagy másokat? Vagy magadnak ismételgeted hogy elhidd?"
Ha számodra elfogadható emberek lemészárlása csak mert másban hisznek, ráadásul nők és gyerekek lemészárlás, akkor nem tekintelek civilizált embernek. Meg azért sem mert hazugságokkal próbálod támadni a másik vallását. Vannak keresztények akik nem fogadják el ezeket a verseket az Ószövetségből és nem hazudoznak az iszlámról. Őket civilizált embernek tekintem. Persze ha változtatsz ezen akkor én is változtatok.
"Ha Isten szuverén Úr akkor teljesen mindegy hogy a teremtménye számára mi az elfogadható vagy mi nem az! Isten úgy is azt fogja tenni amit akar! Hiszen azért Isten! A bálvány imádás az iszlámban is bűnnek számít. Allah mivel bünteti a bálvány imádást?"
Isten kinyilatkozta magáról a Bibliában is hogy igazságos, könyörületes. Tehát ezek a tömegmészárlások ellentétesek Isten tulajdonságaival, természetével szóval ez nem a teremtmények véleménye.
"A terror támadásokban szinte csak civilek halnak meg. Szóval ezt mond el a terroristáknak is akik Alak Akbart kiabálnak!"
Te folyamatosan egyes emberek tetteiről beszélsz én viszont az iszlám vallásról.
"A zsidó állam 1948-ban alakult!"
Előtte is volt zsidó állam, zsidó nép.
"Akkor miért nem ölik meg azokat a keresztényeket akik áttértek az iszlámra?"
A keresztények nagy többsége nem tartja be a Bibliát. Ez az egyik. Az áttértek kivégzése pedig vállalhatatlan ezért a vallásos keresztények azt mondják, már nem érvényes ez a parancs.
"És miért van az hogy több olyan muszlimot is megöltek akik áttértek a kereszténységre? "
Ezt a keresztények által támogatott hamis vahabita irányzat tanítja. Ellentétes az iszlámmal. Ez a lényeg.
"Azt írom hogy MOST MÁR NEM ÉRDEKEL! Az elején kellett volna!"
Az elején is megmondtam. Most már nem érdekel? Akkor továbbra is hazudozol?
"Én kivétel vagyok!"
Hát nem, mert nem tisztáztad hogy szerinted Jézus Isten vagy nem.
"Már nem érdekel az elején érdekelt!"
Nem mondasz igazat és még te sértődsz meg?
"Lukács 22leszállt rá a Szentlélek galambhoz hasonló testi alakban, és hang hallatszott a mennyből: „Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm”
Ebből nem következik hogy Jézus Isten. Mások esetében is írja a Biblia a fiú kifejezést. Egyszerűen hívőt jelent.
"Gondolom ahányszor parancsolta!"
Akkor tudod hogy többször is megparancsolta. Szóval szerinted ha a Bibliai próféták gyüjtöttek hadsereget az rendeben van de ha a muszlimok akkor nem?
"Jézusnak volt 12 tanítványa! Amikor a tanítványok mondták Jézusnak hogy van 2 kard Jézus azt mondta: Elég!"
Jézus a Biblia szerint azt mondta, akinek nincs pénze adja el a ruháját és vegyen kardot. Ezt nem a tanítványainak mondta hanem általánosságban.
"jézus soha nem adott parancsot arra egyik tanítványának sem hogy kardal harcoljon! Péter aki használta a kardot úgy hogy Jézus arra nem adott parancsot sőt rászólt Péterre hogy tegye el a hüvelyébe a kardját!"
Szerinted Péter annyira hülye volt hogy több év után sem fogta volna fel hogy nem szabad karddal harcolni? Csak mert egyből használta. És miért mondta Jézus hogy vegyen mindenki kardot, ha nem szabad használni? Ugye hogy értelmetlen. Péter azért használta a kardot mert önvédelem volt. Jézus engedte a fegyverhasználatot önvédelemre. Ez derül ki ezekből a versekből. Isten jogot ad mindenkinek az önvédelemre.
"Tagadom hogy bárki is eladta volna a ruháját azért hogy kardot vegyen! egyébként meg ha el kell adnia a saját ruháját akkor nem más fegyverzi fel! Tehát azt állítani hogy Jézus bárkit is felfegyverzett volna egyszerűen nem igaz!"
Ott van a Bibliai vers. Te ezzel a Bibliát tagadod. És miért baj szerinted ha Jézus azt mondta vegyenek kardot ha önvédelemre használták? Ezzel nincs semmi gond. Akkor lenne gond ha nem mondta volna. Minden mai ország törvénye is engedi az önvédelmet. Ezt diktálja a józan ész. A józan észnek és a Bibliának mondasz ellent. Miért akarod elvenni az emberektől az önvédelem jogát amit Isten engedélyezett?
Vidiripi
"Megkérném Jézust hogy adjon logikus magyarázatot a keresztény vallás ellentmondásaira, és magyarázza el miért a kereszténység az igaz vallás és miért nem az iszlám."
Ha olyan választ kapnál amit keresztények már mondtak neked?
Pl. az ember megváltásra szorul bűnös volta miatt!
"Szó nincs ilyenről a Koránban."
Többesszámban van írva!
"Mert semmi nem érvényteleníti az ószövetségi verseket a Bibliában."
Az Ószövetségben állat áldozatot mutattak be a bűnökért! Az Újszövetségben már nem mutatnak be állat áldozatot a bűnökért!
Egyébként pedig az nem törvény volt hanem meghatározott parancs! Amelyet akkor és ott végrehajtottak. Ezzel teljesítve a parancsot!
"Legfeljebb nem mondják ki de ezt teszik. Az USA is ezt teszi a Közel-Keleten és a keresztény történelemben szinte végig ezt tették. Persze nyilván nem minden keresztény de sokan."
Én nem teszem! És nem ismerek egyetlen olyan keresztényt sem aki ilyesmit tenne! És Jézus sem tett ilyesmit! Akkor miért is kellene úgy értelmezni ezen verseket hogy azok napjainkban a keresztényekre vonatkoznak? Jézus Krisztus gondolkodása és erkölcse ,tanítása ,tettei mind ellent mond annak hogy ilyesmit kell tennie egy kereszténynek! Jézus nem tanított ilyet és nem is adott parancsba!
"Ha számodra elfogadható emberek lemészárlása csak mert másban hisznek, ráadásul nők és gyerekek lemészárlás, akkor nem tekintelek civilizált embernek."
Akkor újra!
Mert eddig civilizált embernek tekintettél? Ugyan már! Ezzel a propaganda szöveggel kit akarsz hülyíteni engem vagy másokat? Vagy magadnak ismételgeted hogy elhidd?
"Vannak keresztények akik nem fogadják el ezeket a verseket az Ószövetségből és nem hazudoznak az iszlámról."
Én elfogadom hogy úgy történtek a dolgok ahogyan az meg van írva a Bibliában!
Az iszlámról nem hazudoztam legfeljebb tévedtem dolgokban!
Mint ahogy te is tévedsz rengeteg dolgot illetőn a kereszténységgel kapcsolatban!
"Őket civilizált embernek tekintem. Persze ha változtatsz ezen akkor én is változtatok."
Na új elem a propaganda szövegedben! De ennek sem dőlök be! Szép próbálkozás volt! Te és a változás ,hát persze! :) :)
"Tehát ezek a tömegmészárlások ellentétesek Isten tulajdonságaival, természetével szóval ez nem a teremtmények véleménye."
Milyen büntetés kap Allahtól a bálványimádó? Igazságos a büntetése ,könyörületes?
"Te folyamatosan egyes emberek tetteiről beszélsz én viszont az iszlám vallásról."
Te azt állítod hogy: "Legfeljebb nem mondják ki de ezt teszik."
Akkor egyértelmű hogy hithű muszlimok a terroristák!
"A keresztények nagy többsége nem tartja be a Bibliát. Ez az egyik. Az áttértek kivégzése pedig vállalhatatlan ezért a vallásos keresztények azt mondják, már nem érvényes ez a parancs."
Miért lenne vállalhatatlan? És hol van olyan parancs hogy az áttérteket ki kell végezni?
"Ezt a keresztények által támogatott hamis vahabita irányzat tanítja. Ellentétes az iszlámmal. Ez a lényeg."
Én meg azt mondom hogy az általad preferált népirtás ellentétes a kereszténységgel! És hazugság mást állítani! Ez a lényeg!
"Az elején is megmondtam."
Már az elején is azt mondtad hogy hazudozom. De már nem érdekel!
"Hát nem, mert nem tisztáztad hogy szerinted Jézus Isten vagy nem."
Jézus nem jelenti ki magáról hogy Isten! Én pedig nem hiszek a szentháromságban!
"Ebből nem következik hogy Jézus Isten."
Egyetértünk! Mondjuk nem ez volt a lényeg!
"Mások esetében is írja a Biblia a fiú kifejezést."
Kiknél hangzik még el ez a mondat? „Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm”
"Szóval szerinted ha a Bibliai próféták gyüjtöttek hadsereget az rendeben van de ha a muszlimok akkor nem?"
Hol írtam én azt hogy a Bibliai próféták gyűjtöttek hadsereget?
"Jézus a Biblia szerint azt mondta, akinek nincs pénze adja el a ruháját és vegyen kardot. Ezt nem a tanítványainak mondta hanem általánosságban."
Hazugság hogy általánosságban mondta! Mohamed egy rendkívül agresszív és véreskezű diktátor volt. Általánosságban ezt írja a Korán Mohamedről! Neked ez hogy tetszik? Csak úgy általánosságban!
"Szerinted Péter annyira hülye volt hogy több év után sem fogta volna fel hogy nem szabad karddal harcolni?"
Szerintem te vagy a hülye! Akinek jogosítványa van annak mindnek tudnia kell hogy a piroson nem szabad áthajtani. Ennek ellenére még is áthajtanak.
"És miért mondta Jézus hogy vegyen mindenki kardot, ha nem szabad használni?"
Ezért mondta! Prófécia! Annyira általános vagy hogy hiába olvasol el valamit akkor sem érted meg! Pedig nem bonyolult!
Lukács 22:37 Mert mondom nektek, hogy be kell teljesednie rajtam annak, ami meg van írva: „A gonoszok közé számláltatott”, mert ami elrendeltetett felőlem, az beteljesedik.
"Ugye hogy értelmetlen."
Egy olyan muszlimnak mint te persze hogy az! Szerencsére nem minden muszlim olyan mint te!
"Péter azért használta a kardot mert önvédelem volt."
Osztod azt észt a kereszténységgel kapcsolatosan és ki vagy akadva ha én ezt teszem az iszlámmal kapcsolatban!
Nekem van mentségem de neked mi lenne az?
Állandóan jössz a logikával.
- Na most logikázd össze a dolgokat!
Állítod önvédelem. A történetben az van hogy Jézus elfogására érkeznek oda a főpapok szolgái. Péter rájuk támad. De ez nem önvédelem. Hiszen nem magát védi hanem Jézust! Önvédelem akkor lett volna ha Péterre támadnak. De nem Péterért jöttek és Jézus nem támadt senkire. Sőt még meg is gyógyította a sebesültet!
Jézus meggyógyította azt aki azért jött hogy elfogja! Erre mit mond a logikád?
"Jézus engedte a fegyverhasználatot önvédelemre."
Jézus nem adott parancsot fegyverhasználatra!
"És miért baj szerinted ha Jézus azt mondta vegyenek kardot ha önvédelemre használták?"
Nem önvédelemre használta! Mivel nem Pétert akarták elvinni!
"Ezt diktálja a józan ész. A józan észnek és a Bibliának mondasz ellent. Miért akarod elvenni az emberektől az önvédelem jogát amit Isten engedélyezett?"
A józan ész azt diktálja hogy a halál után nincs semmi! A test elporlad idővel és ennyi!
"A kereszténységet Jézus tanításai alapján lehet csak megítélni azok pedig az Újszövetségben vannak leírva!"
A keresztény vallás szent könyve a Biblia ami Ószövetségből és Újszövetségből áll.
"Azt írtad hogy lényegtelen. Szóval igen baj ha lényegtelen dolgokkal foglalkozol! Foglalkozz lényeges dolgokkal!"
A Biblia szerinted lényegtelen?
"A terroristák muszlimok?"
Nem kérdeztem őket. A tetteik viszont biztosan ellentétesek az iszlámmal. A keresztény terroristák akkor nem keresztények?
"És öngyilkos merényleteket követnek el? Azt értem hogy egy bűnöző a pénzre hajt és gyilkolni is képes érte. De a bűnöző aki a pénzre hajt az nem lesz öngyilkos!"
Én elég valószínűnek tartom hogy begyógyszerezik őket és így veszik rá.
"Én téged hibáztatlak. De látom hogy az egyéni felelősség vállalás az nem az erősséged. Neked nem számítanak a hittestvéreid hiszen folyton belekevered őket abba amit te tettél és mint egyén nem vagy hajlandó felvállani. Félsz?"
Én nem tettem szemmi rosszat szóval nem tudom miről beszélsz. A keresztény vallást elemeztem és erre vonatkozóan tettem fel kérdéseket. Szerinted ez baj? Az nem zavar téged hogy Magyarországon államszinten iszlámellenes gyülöletkeltés megy évek óta, de az zavar ha felteszek néhány kérdést?
"Térjen meg az összes muszlim és legyen keresztény vagy is Jézus követője! Ismerjék meg a valódi Jézust és tanításait a Bibliából!"
Ez olyan mintha azt mondanád az embereknek hogy a Ferrariból üljenek át a Trabantba mert az jobb :) Szóval esélytelen. Az iszlám vallás fényévekkel logikusabb, erkölcsösebb, hihetőbb mint a Biblia ahogy az iszlám szerinti Jézus is a keresztény verziónál.
"Egyértelmű hogy a Biblia a hitelesebb!"
Ezen jót nevettem :) Mindketten tudjuk hogy ez nem igaz. A kérdés csak az, te miét nem akarod elfogadni hogy a Korán hitelese, a Biblia nem.
"Téged hibáztattalak és nem a muszlimokat! Csak nem mered felvállalni! Inkább rákened a hittestvéreidre! Ez mondjuk aljas dolog szerintem!"
Semmi rosszat nem tettem szóval fejezd be a rágalmazást.
"Keresd ki a választ! Megírtam! Az hogy neked nem tetszik az már a te bajod!"
Jézus szerinted Isten vagy nem? Erre válaszolj. Erre sem vagy képes?
"Hol vannak a hírek az ujgurokról? Amikben a muszlim közösség tiltakozik! Na hol? Hát sehol! A muszlimok mit tesznek? Semmit! Még annyit sem hogy tiltakoznának! A rohingyákért mit tettek? Az az érzésem hogy értük sem tettek semmit a muszlimok!"
Továbbra is hazudozol. Banglades fogadta be a rohingya menekülteket, kb 1,2 millió embert. Törökország 4-5 millió menekültett fogadot be, köztük ujgurokat is. A nagy keresztény Magyrországon meg az emberek habzó szájjal verték az asztalt hogy nehogymár 10 menekültet be kelljen fogadni. És még van képed a muszlimokat számonkérni?
"Dehogy hiteles akkor az istened megmutatta volna a hatalmát és emberek is látták volna hogy képes a halálból visszahozni a meghalt személyt! De így csak mellébeszélés az egész!"
Az nem zavar hogy Jézus feltámadását senki nem látta? :) Mikor a tanítványok a sírhoz értek, nem volt ott Jézus.
"100év? Annyi idő alatt szinte mindenki meghalt akit az a személy ismert! A családja ,barátai stb. Ez nem logikus és nem is erkölcsös! És még csak a személyét sem tudjuk. Valaki!"
Mert itt nem az volt a cél hogy mások lássák akik akkor éltek, hanem egyrészt az illetőnek, mert kételkedett, másrészt nekünk szól.
Vidiripi
"A keresztény vallás szent könyve a Biblia ami Ószövetségből és Újszövetségből áll."
Keresztény = Krisztus követő
"A Biblia szerinted lényegtelen?"
Te írtad hogy lényegtelen és én tudjam? Neked kell tudni hogy mit tartasz lényegtelennek hiszen te állítottad hogy az!
"Nem kérdeztem őket. A tetteik viszont biztosan ellentétesek az iszlámmal. A keresztény terroristák akkor nem keresztények?"
Nem tudom! De úgy gondolom akkor lesz keresztény egy terrorista amikor egy muszlim terrorista muszlimnak számít!
"Én elég valószínűnek tartom hogy begyógyszerezik őket és így veszik rá."
Baromság!
"Én nem tettem szemmi rosszat szóval nem tudom miről beszélsz. A keresztény vallást elemeztem és erre vonatkozóan tettem fel kérdéseket."
Szóval nem vállalod a felelősséget a tetteidért! És alapból lehazugoztál már az elején! Nem azt írtad hogy tévedek vagy rosszul tudom. Nem! Hazudok csak is azt írtad hogy hazudok!
"Az nem zavar téged hogy Magyarországon államszinten iszlámellenes gyülöletkeltés megy évek óta, de az zavar ha felteszek néhány kérdést?"
Engem az zavart hogy állandóan azt írtad hogy hazudok! Nem a kérdéseid zavartak! Hanem az hogy hazugnak neveztél. De már elengedtem ezt a dolgot.
Egyébként téged nem zavar hogy keresztény üldözés van a világban?
Nem zavar az hogy ha egy expolitikus idéz a Bibliából akkor megvádolják gyűlölet beszéddel?
Nem zavar hogy kifigurázzák Jézus Krisztust?
Nem zavar hogy micsoda keresztény ellenesség folyik Európában?
És így a végére.
Nem zavar hogy a Vatikánban kirakták a szivárványos zászlót de az iszlám világban nem rakták ki? Az ilyen diszkrimináció téged nem dühít fel?
"Ez olyan mintha azt mondanád az embereknek hogy a Ferrariból üljenek át a Trabantba mert az jobb"
Muszlimból is lesz keresztény!
"Szóval esélytelen. Az iszlám vallás fényévekkel logikusabb, erkölcsösebb, hihetőbb mint a Biblia ahogy az iszlám szerinti Jézus is a keresztény verziónál."
Az is esélytelen hogy minden ateista hinni fog Istenben!
Hát biztos hogy nem logikusabb! Hiszen te még az önvédelem fogalmát sem tudtad megérteni. Egy olyan személyt esetében mondtad hogy önvédelem miatt fogott fegyvert aki mást védett nem pedig saját magát!
Erkölcsösebb? Komolyan?
Egy olyan vallás amely kitermelt egy fél országnyi bűnözött? Ez lenne az erkölcs? Egy egész országot kicsináltak! És még mindig bűnöznek. Az iszlám világ pedig nem képes megfékezni őket! Egyszerűen képtelen rá. Pedig a vallásukat járatja le az istenük nevében követnek el szörnyűségeket és a Koránra hivatkoznak meg iszlám tanítókra!
"Mindketten tudjuk hogy ez nem igaz. A kérdés csak az, te miét nem akarod elfogadni hogy a Korán hitelese, a Biblia nem."
Én meg ezen nevettem jót! Ugyan is én megvagyok róla győződve hogy a Biblia a hiteles!
A Koránban nincsenek benne Jézus tanításai ,élete ,küldetése ,cselekedetei! Hogyan is ismerhetné egy muszlim Jézust? Hiszen alig tud róla valamit ,mert a Korán szinte semmit nem ír róla!
"Semmi rosszat nem tettem szóval fejezd be a rágalmazást."
Akkor is téged hibáztatlak! Ez nem rágalom. Ez tény! Én téged hibáztatlak. Miért rágalmaznám saját magamat! Logika! Persze neked azzal is gondod van!
"Jézus szerinted Isten vagy nem? Erre válaszolj. Erre sem vagy képes?"
Keresd ki a választ! Megírtam! Az hogy neked nem tetszik az már a te bajod!
"Továbbra is hazudozol. Banglades fogadta be a rohingya menekülteket, kb 1,2 millió embert."
Látod! Megint hazugnak nevezel. Ezt csináltad az elejétől fogva! Nem azzal jössz hogy: "Ebben hatalmast tévedsz!" - ,hanem egyből azzal hogy hazudok. Pedig én azt írtam hogy az az érzésem!
És jössz a propaganda szövegeddel hogy te megváltozol. A francokat változol te meg! A muszlim vallás megváltoztat ,látszik hogy mennyire megváltoztat. Az az érzésem hogy benned csak fokozta ezt a dolgot nem pedig megváltoztatta! Katalizátorként működik!
"Törökország 4-5 millió menekültett fogadot be, köztük ujgurokat is."
Az ujgurokkal kapcsolatosan viszont nem a befogadásról volt ám szó! Hanem azokról a hírekről amik arról szólnak hogy a muszlim világ hevesen tiltakozik az ujgurokkal való bánásmódot illetően!
- Erről nincs egy árva szó sem még mindig! Jössz nekem az ENSZ-el. Az ENSZ nem muszlimok által létrehozott szervezet!
Van olyan szerveződés hogy muszlimok az ujgurokért vagy valami hasonló szervezet akik igyekszenek közbenjárni vagy tárgyalásokat kezdeményezni. Hol vannak az erről szóló hírek? Hogyan tiltakozik ,szólal fel a muszlim világ az ujgurokért?
- Olvasd csak hogy a Törököknél is rezeg a léc!
"Az nem zavar hogy Jézus feltámadását senki nem látta?"
Ő...izé! Jézust az akkori szokásoknak megfelelően eltemették egy sziklasírban! (ki az aki egy halottal bezáratná magát egy sírba hogy 3 napig figyelje? Egy élő embernek vannak szükségletei, logika elvileg az iszlám logikusabb de ez valahogy nálad nem akar megnyilvánulni) És csak harmadnapra támadt fel! Egyébként pedig Jézus sírját őrizték. Miért menekültek el az őrök? És Jézust látták meghalni és látták a feltámadt Jézust is nem is csak 1-2 személy hanem százak látták! Szemtanúk!
"Mikor a tanítványok a sírhoz értek, nem volt ott Jézus."
Látták meghalni de a holtestét már nem találták a sírban! Az Őrök elmenekültek akik őrizték Jézus sírját! Miért menekültek el?
"Mert itt nem az volt a cél hogy mások lássák akik akkor éltek, hanem egyrészt az illetőnek, mert kételkedett, másrészt nekünk szól."
Hát ez az! Hol a bizonyíték a feltámadásra a többi hívőnek?
A tömegeknek a milliós létszámú zarándokoknak?
A Bibliában nem egy történet meg van írva ,ami arról szól hogy feltámad egy halott! És vannak szemtanúk is! Nem egy ember hanem több szemtanú is van! És beszélnek a feltámadottal inni és enni adnak neki, cselekedetei vannak stb.
"Ha olyan választ kapnál amit keresztények már mondtak neked?
Pl. az ember megváltásra szorul bűnös volta miatt!"
Ez kizárt. Jézus nem mondana ilyen értelmetlen butaságot. Ahogy nem mondaná hogy 2+2 egyenlő 5.
"Egyébként pedig az nem törvény volt hanem meghatározott parancs! Amelyet akkor és ott végrehajtottak. Ezzel teljesítve a parancsot!"
Sehol nem írja hogy csak akkor és ott érvényes parancsról van szó.
"Én nem teszem! És nem ismerek egyetlen olyan keresztényt sem aki ilyesmit tenne! És Jézus sem tett ilyesmit! Akkor miért is kellene úgy értelmezni ezen verseket hogy azok napjainkban a keresztényekre vonatkoznak? Jézus Krisztus gondolkodása és erkölcse ,tanítása ,tettei mind ellent mond annak hogy ilyesmit kell tennie egy kereszténynek! Jézus nem tanított ilyet és nem is adott parancsba!"
Persze hogy Jézus nem tanított ilyet és nem is adott parancsba, mert próféta. A Bibliában viszont ott vannak a népirtásra felszóító versek és sok keresztény ezt tette, teszi. Jobbán járnál ha elfogadnád hogy ezek emberi hamisítások.
"Mert eddig civilizált embernek tekintettél? Ugyan már! Ezzel a propaganda szöveggel kit akarsz hülyíteni engem vagy másokat? Vagy magadnak ismételgeted hogy elhidd?"
Vannak teljesen civilizált keresztények. Nlrmálisan lehet velük beszélni, nem hazudoznak az iszlámról, nem sértegetik a másikat, nem fogadják el a népirtásra felszólító ószövetségi verseket.
"Én elfogadom hogy úgy történtek a dolgok ahogyan az meg van írva a Bibliában!"
Ez nagy hiba. Nyitott szívvel kellene újra átgondolnod és öszintén.
"Az iszlámról nem hazudoztam legfeljebb tévedtem dolgokban!"
Ez már rég nem tévedés kategória.
"Mint ahogy te is tévedsz rengeteg dolgot illetőn a kereszténységgel kapcsolatban!"
Akkor sorold.
"Na új elem a propaganda szövegedben! De ennek sem dőlök be! Szép próbálkozás volt! Te és a változás ,hát persze!"
Mi ebben a propaganda? :) Ha számodra elfogadható emberek lemészárlása csak mert másban hisznek, akkor nem tekintelek civilizált embernek. Ha folyamatosan hazdozol az iszlámról és ezekre a hazugságra hivatkozva utasítod el, akkor nem tekintelek civilizált embernek. Ebben nincs semmi propaganda. Ha változtatsz ezen akkor nyilván én is.
"Milyen büntetés kap Allahtól a bálványimádó? Igazságos a büntetése ,könyörületes?"
Allah azt is elfoagdhatja ha életed legutolsó pillanatában bánod meg a bűneidet, és még a bálványimádást is megbocsáthatja. Ha viszont legyilkolod a bálványimádókat, esélye sem lesz megtérni. Tehát ha legyilkolod a más vallásúakat, elveszed a lehetőséget tőle hogy hívő legyen. Ha élete végéig ragaszkodik a bálványimádáshoz, Allah majd számon kéri tőle.
"Akkor egyértelmű hogy hithű muszlimok a terroristák!"
Látod megint hazudsz. Pont hogy nem mert volt tagok vallomásai szerint többségük nem vallási megfontolásból csatlakozott és az európai merénylők yem éltek vallásos életet. Ott kezdődik hogy aki hithű muszlim az eolovassa a Koránt, utánaolvas és egyből kiderül hogy amit az ISIS művel az totál ellentétes az iszlámmal.
"Miért lenne vállalhatatlan? És hol van olyan parancs hogy az áttérteket ki kell végezni?"
Azt írja a Biblia még a saját gyeerked is meg kell ölnöd ha más vallásra tért át:
Mózes 5. könyve, a törvény summája 13:6 - 9 Ha testvéred, anyádnak a fia, vagy a saját fiad, leányod, kedvelt feleséged vagy testi-lelki jó barátod titokban így csábítgat: Menjünk és tiszteljünk más isteneket, akiket nem ismertél te sem, atyáid sem, azoknak a népeknek az istenei közül, akik körülötted vannak, akár közel, akár távol, a föld egyik végétől a föld másik végéig, ne engedj neki, és ne hallgass rá, ne szánd meg, ne kíméld és ne mentegesd azt, hanem öld meg irgalom nélkül! Te emelj rá először kezet, amikor kivégzik, és csak azután az egész nép!
"Én meg azt mondom hogy az általad preferált népirtás ellentétes a kereszténységgel! És hazugság mást állítani! Ez a lényeg!"
Hiába vitatkozol. Ott van a Bibliában.
"Jézus nem jelenti ki magáról hogy Isten! Én pedig nem hiszek a szentháromságban!"
Akkor Jézus ember?
"Kiknél hangzik még el ez a mondat? „Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm”
Sokszor elhangzik mások esetében is. Például:
Zsoltárok 2:7 Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.
Kivonulás 4:22 Ez az amit az Úr mond: Izrael az én legidősebb fiam.
Róma 8:14 Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.
"Hol írtam én azt hogy a Bibliai próféták gyűjtöttek hadsereget?"
A Biblia írja nem te. Szóval probléma hogy a Bibliai próféták gyűjtöttek hadsereget Isten parancsára vagy nem?
"Hazugság hogy általánosságban mondta! Mohamed egy rendkívül agresszív és véreskezű diktátor volt. Általánosságban ezt írja a Korán Mohamedről! Neked ez hogy tetszik? Csak úgy általánosságban!"
Megint hazudozol. Ráadásul mindkét kérdésben. Jézus a Biblia szerint azt mondta, akinek nincs pénze adja el a ruháját és vegyen kardot. Ezt nem a tanítványainak mondta hanem általánosságban. Ezzel nincs is baj ha önvédelemre használják. A Korán nem írja Mohamed prófétáról hogy véreskezű diktátor. A hazudozásról szokj le.
"Szerintem te vagy a hülye! Akinek jogosítványa van annak mindnek tudnia kell hogy a piroson nem szabad áthajtani. Ennek ellenére még is áthajtanak."
Szerintem az a hülye aki nem fogja fel hogy az embernek joga van az önvédelemhez. Jézus mindenklinek mondta hogy legyen nála kard, önvédelemből. Így kell éretlmezni.
"Osztod azt észt a kereszténységgel kapcsolatosan és ki vagy akadva ha én ezt teszem az iszlámmal kapcsolatban!
Nekem van mentségem de neked mi lenne az?
Állandóan jössz a logikával."
Az én érveim teljesen logikusak. Te viszonz hazudozol az iszlámról.
"Állítod önvédelem. A történetben az van hogy Jézus elfogására érkeznek oda a főpapok szolgái. Péter rájuk támad. De ez nem önvédelem. Hiszen nem magát védi hanem Jézust! Önvédelem akkor lett volna ha Péterre támadnak. De nem Péterért jöttek és Jézus nem támadt senkire. Sőt még meg is gyógyította a sebesültet!
Jézus meggyógyította azt aki azért jött hogy elfogja! Erre mit mond a logikád?"
Azt mondja a logikám hogy Péter tudta, Jézus nem követett el semmit, tehát jogtalanul tartóztatják le, és valószínüleg sejtette hogy Jézus élete is veszélyben van, ezért használta a kardját. Jézus azért állította le mert tudta hogy kevesen vannak és ha fegyvert használnak, megölik a tanítványait, tehát őket mentette. Az a gyógyítás nem valószínű hogy megtörtént. Ha Jézus meggyógyította a levágott fülü katonát akkor biztos hogy megtértek volna és Jézus oldalára állnak egy ilyen csoda hatására.
"Jézus nem adott parancsot fegyverhasználatra!"
Tehát szerinted Isten megtagadja az önvédelem jogát? Szerinted megparancsolta hogy menj és irtsd ki ezt meg azt a népet, nőket gyerekeket, mert másban hisznek, de ha valaki rád támad, nem védheted meg magad? :))))
"Nem önvédelemre használta! Mivel nem Pétert akarták elvinni!"
Ha mást védesz meg a támadástól az is önvédelem.
"A józan ész azt diktálja hogy a halál után nincs semmi! A test elporlad idővel és ennyi!"
Hát nem. A téged alkotó részecskék nem pusztulnak el. A halál olyan mint az alvás állapota. Majd újra összeállnak a részecskék, és felébredsz az ítálet napján.
Vidiripi
"Ez kizárt. Jézus nem mondana ilyen értelmetlen butaságot. Ahogy nem mondaná hogy 2+2 egyenlő 5."
Egyetértek! Szerintem sem mondaná azt Jézus hogy 2+2 az 5.
"A Bibliában viszont ott vannak a népirtásra felszóító versek és sok keresztény ezt tette, teszi. Jobbán járnál ha elfogadnád hogy ezek emberi hamisítások."
Te meg jobban járnál ha elfogadnád hogy én nem ezt hiszem és gondolom!
"Nlrmálisan lehet velük beszélni, nem hazudoznak az iszlámról, nem sértegetik a másikat, nem fogadják el a népirtásra felszólító ószövetségi verseket."
Én sem fogadom el azon állításod ,hogy a szóban forgó versek a keresztényekre is vonatkoznak. Akár mennyire is ezt akarod rám erőltetni illetve a keresztényekre! Tiltakozom ,igyekszem győzködni téged hogy állításod alaptalan de nem vagy hajlandó elfogadni az álláspontomat!
- Mondjuk ez a tény az én álláspontomon semmit de semmit nem változtat!
Sőt továbbra is ellenállok bármiféle ilyen irányú próbálkozásodnak!
"Ez nagy hiba. Nyitott szívvel kellene újra átgondolnod és öszintén."
Te is követtél el nagy hibát de még csak addig sem jutottál el hogy elismerd! És te jössz a nyitott szívvel!
Tőled ilyesmit olvasni kész vicc a számomra. Mint ahogyan az is vicces volt amikor jöttél a propaganda szövegeddel hogy te engem civilizált embernek tekintetél. Na az se volt hihető! :D
- Komolyan ,ezzel a szöveggel magadat győzködőd?
"Akkor sorold."
Minek? Hiszen eleve azt írtad hogy az kizárt!
"Ha számodra elfogadható emberek lemészárlása csak mert másban hisznek, akkor nem tekintelek civilizált embernek."
Az benne a propaganda hogy el akarod velem hitetni hogy eddig annak tekintettél!
Ember! Ébredj már fel! Csak magadat hülyíted ezzel a szöveggel! Hiszen majd 2 éve is felmerült ez a téma közöttünk! :D
"Ha folyamatosan hazdozol az iszlámról és ezekre a hazugságra hivatkozva utasítod el, akkor nem tekintelek civilizált embernek. Ebben nincs semmi propaganda. Ha változtatsz ezen akkor nyilván én is."
Ó hát mi lett az általánossággal? Tudod én is csak úgy általánosságban írtam a dolgokat! Ahogy te is írsz! Hogy Jézus felfegyverezte a tanítványait! Ami egyszerűen nem igaz!
Te változtass ha már arra hivatkozol hogy képes vagy változni!
"Allah azt is elfoagdhatja ha életed legutolsó pillanatában bánod meg a bűneidet, és még a bálványimádást is megbocsáthatja."
Ez nem válasz a kérdésemre!
"Ha viszont legyilkolod a bálványimádókat, esélye sem lesz megtérni."
Ezt mond azoknak akik lefejezik az embereket pl. a hitük miatt!
Egyébként én minek is gyilkolnám le a bálványimádókat? Hiszen pont arról igyekezlek meggyőzni hogy sem nekem sem a többi hívő keresztényre nem vonatkoznak ilyen dolgok! De te ezt még sem akarod elfogadni! Magadból indulsz ki hogy ennyire nem vagy képes megérteni ezt a dolgot? Pedig hatalmas az ellenállás ezt illetően!
"Tehát ha legyilkolod a más vallásúakat, elveszed a lehetőséget tőle hogy hívő legyen."
Olyanok tesznek ilyet akik muszlimnak vallják magukat és a Koránt szorongatják a kezükben! És egy egész országot kicsináltak! Elképesztő hogy egy egész országot. Koránnal a kezükben Allahra hivatkozva.
"Látod megint hazudsz. Pont hogy nem mert volt tagok vallomásai szerint többségük nem vallási megfontolásból csatlakozott és az európai merénylők yem éltek vallásos életet."
Hazudok? Akkor te miért hazudod azt hogy a idézem: „Ezekből a Bibliai versekből az következik hogy aki másban hisz azt ki kell irtani általánosságban.”
- Hazugság mert nem ez következik belőle általánosságban! Te még is ezt hazudod és aztán meg nem tetszik a válasz! Miért nem tetszik ha te olyat állítasz ami nem igaz!
Hiába tiltakozom hogy ez nem így van. Még is mindig erre lyukadsz ki.
"Ott kezdődik hogy aki hithű muszlim az eolovassa a Koránt, utánaolvas és egyből kiderül hogy amit az ISIS művel az totál ellentétes az iszlámmal."
Na akkor képzeld el hogy ez dettó ugyan így van a keresztényeknél is!
Aki hithű keresztény az elolvassa a Bibliát és abból egyből kiderül hogy egy kereszténynek nem kell népeket kiirtania! És hogy ez ilyen jellegű Biblia verseket nem általánosságban kell értelmezni!
Akkor sem kell általánosságban értelmezni ha egy muszlim erről vért izzadva próbálja meggyőzni!
Mivel ez totál ellentétes a jézusi tanításokkal és Jézus cselekedeteivel és egész életével is!
- De ha továbbra is az ellenkezőjét állítod ennek akkor számomra is maradnak a terroristák muszlimok! Ha te nem fogadod el hogy egy hithű keresztény nem írt ki népeket akkor én minek is fogadjam el hogy a terrorista nem muszlim? Újra ott vagyunk ahol kb. 2 éve voltunk. Fogad el és akkor én is elfogadom. Lássam azt a változást amiről írtál ,mert eddig semmit nem láttam belőle.
"Azt írja a Biblia még a saját gyeerked is meg kell ölnöd ha más vallásra tért át:"
Oké! És mikor erősíti ezt meg Jézus akár a tanításával akár a cselekedeteivel? Ezt egy zsidónak felhozhatod. De egy kereszténynek csak is akkor ha Jézust is odatudod tenni!
Kérdésem az hogy hogyan kapcsolod hozzá ehhez Jézus cselekedetét vagy tanítását! Egy kereszténynek kell hozzá Jézus megerősítése! De ha ilyen nincs akkor mitől lesz ez keresztényekre vonatkozó? Keresztény=Krisztust követő!
"Hiába vitatkozol. Ott van a Bibliában."
De nem az hogy a keresztények tegyenek ilyesmit! Jézus nem cselekedet ilyesmit! Keresztény=Krisztust követő
"Akkor Jézus ember?"
Jézus meghalt?
"Sokszor elhangzik mások esetében is. Például:"
Az általad idézett részek egyikében sincs benne az hogy "szeretett Fiam"! És még csak az sincs benne hogy "benned gyönyörködöm"
- Gondolom nem tűnt fel hogy azt írtam MONDAT! Olvasd el még egyszer!
"Kiknél hangzik még el ez a mondat? „Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm”
"A Biblia írja nem te. Szóval probléma hogy a Bibliai próféták gyűjtöttek hadsereget Isten parancsára vagy nem?"
Ez most hogy jön ide? Abszolút nem tudom hogy ez mikor került szóba!
Mit tudom én hogy ez most probléma vagy sem! Azt sem tudom hogy gyűjtöttek e hadsereget vagy sem!
"Megint hazudozol. Ráadásul mindkét kérdésben. Jézus a Biblia szerint azt mondta, akinek nincs pénze adja el a ruháját és vegyen kardot. Ezt nem a tanítványainak mondta hanem általánosságban."
Te hazudozol! Ezt nem általánosságban mondta! Egyébként pedig ha általánosságban mondta akkor hogyan lehetett elég kettő kard ,a 12 tanítványnak?
- Nem általánosságban mondta! Ha így lenne akkor értelmetlen hogy 2 kardra azt mondja Jézus hogy elég!
"A Korán nem írja Mohamed prófétáról hogy véreskezű diktátor. A hazudozásról szokj le."
Csak általánosságban az! Csak általánosságban értsd így. Hát te jössz ezzel és pont te vagy az aki nem tudod hogyan kell érteni?
"Az én érveim teljesen logikusak."
Nem azok! Még általánosságban sem azok!
"Azt mondja a logikám hogy Péter tudta, Jézus nem követett el semmit, tehát jogtalanul tartóztatják le, és valószínüleg sejtette hogy Jézus élete is veszélyben van, ezért használta a kardját."
Elismered hogy Péter nem önvédelemből használta a kardját?
"Jézus azért állította le mert tudta hogy kevesen vannak és ha fegyvert használnak, megölik a tanítványait, tehát őket mentette."
Nem logikus! Nem volt ott az összes tanítvány!
"Az a gyógyítás nem valószínű hogy megtörtént. Ha Jézus meggyógyította a levágott fülü katonát akkor biztos hogy megtértek volna és Jézus oldalára állnak egy ilyen csoda hatására."
Mohamednek is hadsereggel kellett bevonulnia Mekkába hogy elfogadják! A tanításai révén nem fogadták el csak amikor látták a hadsereget! Sőt el is kellett menekülnie Medinába először!
Ha azok a hírek nem győzték meg hogy leprások gyógyulnak meg és halottak támadnak fel akkor a fül meggyógyítása pláne nem volt olyan tett ami meggyőzte volna őket!
"Tehát szerinted Isten megtagadja az önvédelem jogát?"
Én azt írtam hogy Jézus nem adott parancsot fegyver használatra!
Az hogy van fegyver valakinél és hogy valaki fegyvert használ az két különböző dolog. Nem egy és ugyan az!
"Szerinted megparancsolta hogy menj és irtsd ki ezt meg azt a népet, nőket gyerekeket, mert másban hisznek, de ha valaki rád támad, nem védheted meg magad?"
Akkor újból!
- Jézus nem adott parancsot fegyverhasználatra!
"Ha mást védesz meg a támadástól az is önvédelem."
Az nem önvédelem! A szóban benne van hogy "ÖN" tehát sajt magam! Mit nem értesz ezen? Ez magától értetődő! Legalább is annak kellene lennie!
"A téged alkotó részecskék nem pusztulnak el. A halál olyan mint az alvás állapota. Majd újra összeállnak a részecskék, és felébredsz az ítálet napján."
Az emberi tapasztalat ezt nem támasztja alá! Nincs olyan hogy a részecskék összeállnak és a halott újra él! A józan ész esetében nincs ilyen! Ez hit kérdése! Vagy hiszed vagy nem!
De ha már a feltámadásnál tartunk!
Hol a bizonyíték a feltámadásra a többi hívőnek?
A tömegeknek a milliós létszámú zarándokoknak?
A Bibliában nem egy történet meg van írva ,ami arról szól hogy feltámad egy halott! És vannak szemtanúk is! Nem egy ember hanem több szemtanú is van! És beszélnek a feltámadottal inni és enni adnak neki, cselekedetei vannak stb.
És még mindig nincs semmi az ujgurokkal kapcsolatosan ,tudod muszlim világ és ujgurok meg a felszólalás ,tiltakozás!
Jézus szerinted Isten vagy nem? Erre válaszolj. Erre sem vagy képes?
Muszlim barátunk többszörösen, máshelyeken, igéket idézve, Krisztus saját szavaival átadtuk neked, azt amit Krisztus saját magárol mondott.
De szelektív memóriád miatt, elmondjuk újra ő Isten Fia, nem szimbolikusan, ahogy én vagy te is, hanem valóságosan, úgy ahogy más nem.
"Keresztény = Krisztus követő"
Az Ószövetség nem Isten szava? Minek van a Bibliában?
"Nem tudom! De úgy gondolom akkor lesz keresztény egy terrorista amikor egy muszlim terrorista muszlimnak számít!"
Ti keresztények vagytok azok akik egyből muszlimnak nyilvánítjátok a terroristákat, de ha az merénylő keresztény akkor persze nem mondjátok hogy keresztény terrorista, sőt szerintetek nem is keresztény.
"Baromság!"
Ezek többsége egyébként is kábítószer függő volt, tehát elég logikus hogy begyógyszerezhették őket.
"Szóval nem vállalod a felelősséget a tetteidért! És alapból lehazugoztál már az elején! Nem azt írtad hogy tévedek vagy rosszul tudom. Nem! Hazudok csak is azt írtad hogy hazudok!"
Hogyne vállalnám. Csak éppen semmi rosszat nem tettem. Vagy szerinted rossz ha a valláskritka kategóriában felteszek egy jogos kérdést a kerestény vallásra vonatkozóan? :) Az eljén biztosan nem, de után igen mondtam hogy hazudsz és most is azt teszed. Nálad alapjáraton megy a hazudozás ahogy sok más kereszténynél is. Szerintem nem fogtátok fel hogy a hazudozás bűn és ezt Isten számon fogja kérni.
"Egyébként téged nem zavar hogy keresztény üldözés van a világban?"
De zavar, csak éppen a keresztényüldözés eltörpül a msuzlimok üldöztetése mellett. Három országban konkrétan népirtást követnek el muszlimok ellen, sok országban pedig államszinten iszlámellenes gyülöletkeltés megy évek óta.
"Nem zavar hogy a Vatikánban kirakták a szivárványos zászlót de az iszlám világban nem rakták ki? Az ilyen diszkrimináció téged nem dühít fel?"
Maga a pápa is támogatja az azonos neműek kapcsolatát szóval fejétől bűzlik a hal.
"Muszlimból is lesz keresztény!"
Persze elfordul, ahogy a fehér holló is. Te normálisnak tartanád ha valaki Ferráriból átül a Trabantba mondván az jobb? Az ilyen emberrel nagyon komoly gondok vannak. Persze megteheti csak totál értelmetlen.
"Hát biztos hogy nem logikusabb! Hiszen te még az önvédelem fogalmát sem tudtad megérteni. Egy olyan személyt esetében mondtad hogy önvédelem miatt fogott fegyvert aki mást védett nem pedig saját magát!"
A Biblia totál logikátlan. Az pedig hogy megvédesz mást ugyanúgy önvédelem. Szerinted Jézus nem segítene mevédeni azt akit támadás ér? Neked fogalmad nincs az igaz Jézusról.
"Egy olyan vallás amely kitermelt egy fél országnyi bűnözött? Ez lenne az erkölcs? Egy egész országot kicsináltak! És még mindig bűnöznek. Az iszlám világ pedig nem képes megfékezni őket! Egyszerűen képtelen rá. Pedig a vallásukat járatja le az istenük nevében követnek el szörnyűségeket és a Koránra hivatkoznak meg iszlám tanítókra!"
Ez megint hazugság. Az ISIS-t a kerestzények hozták létre és a muszlimok számolták fel. Olyyan országok mint Irak, Szíria, Törökország, Irán.
"Én meg ezen nevettem jót! Ugyan is én megvagyok róla győződve hogy a Biblia a hiteles!"
Mindketten tudjuk hogy ez em igaz. Mindketen tudjuk hogy a Bibliát össze-vissza hamisították.
"A Koránban nincsenek benne Jézus tanításai ,élete ,küldetése ,cselekedetei! Hogyan is ismerhetné egy muszlim Jézust? Hiszen alig tud róla valamit ,mert a Korán szinte semmit nem ír róla!"
Megint ezt a hazugságot írod. A lényeg benne van. A Bibliai Jézus meg so esetben meg lett hamisítva.
"Akkor is téged hibáztatlak! Ez nem rágalom. Ez tény! Én téged hibáztatlak. Miért rágalmaznám saját magamat! Logika! Persze neked azzal is gondod van!"
Te rossznak érzed ha rádszolók hogy 2+2 az nem 5 hanem 4?
"Látod! Megint hazugnak nevezel. Ezt csináltad az elejétől fogva! Nem azzal jössz hogy: "Ebben hatalmast tévedsz!" - ,hanem egyből azzal hogy hazudok. Pedig én azt írtam hogy az az érzésem!"
Ha annyi eszed nincs hogy utánanézz mielőtt leírod és folyamatosan ezt teszed akkor ne csodálkozz ha hazugnak nevezlek.
"És jössz a propaganda szövegeddel hogy te megváltozol. A francokat változol te meg! A muszlim vallás megváltoztat ,látszik hogy mennyire megváltoztat. Az az érzésem hogy benned csak fokozta ezt a dolgot nem pedig megváltoztatta! Katalizátorként működik!"
Mi van? :) Én nem fogok megváltozni? Miért kellene megváltoznom? Én csak szembesítem a keresztényeket az igazsággal. Talán baj?
"Erről nincs egy árva szó sem még mindig! Jössz nekem az ENSZ-el. Az ENSZ nem muszlimok által létrehozott szervezet!"
Mert a magyar média nem számol be erről. Azt sem adja le mikor muszlimok elítélik a terrortámadásokat.
Még jó hogy az ENSZ-el jövök. Ez lenne a dolguk, de mivel keresztény országok a döntéshozók, nem tesznek sehol semmit mikor a muszlimokat gyilkolják tömegesen.
"Ő...izé! Jézust az akkori szokásoknak megfelelően eltemették egy sziklasírban! (ki az aki egy halottal bezáratná magát egy sírba hogy 3 napig figyelje? Egy élő embernek vannak szükségletei, logika elvileg az iszlám logikusabb de ez valahogy nálad nem akar megnyilvánulni) És csak harmadnapra támadt fel! Egyébként pedig Jézus sírját őrizték. Miért menekültek el az őrök? És Jézust látták meghalni és látták a feltámadt Jézust is nem is csak 1-2 személy hanem százak látták! Szemtanúk!"
Először is senki nem látta hogy Jézus feltámadt a sírban. Egyébként maga a Biblia írja hogy Jézus nem halt meg a kereszten:
Máté 12:39 Ő pedig így válaszolt nekik: "Ez a gonosz és parázna nemzedék jelt követel, de nem adatik neki más jel, csak a Jónás próféta jele.
Máté 12:40 Mert ahogyan Jónás három nap és három éjjel volt a hal gyomrában, úgy lesz az Emberfia is a föld belsejében három nap és három éjjel.
Jézus esetét Jónás csodájához hasonlítja. Ugye Jónás három napig volt a hal gyomrában és élteben maradt így akkor Jézus is élteben volt a föld belsejében.
"Látták meghalni de a holtestét már nem találták a sírban! Az Őrök elmenekültek akik őrizték Jézus sírját! Miért menekültek el?"
Senki nem látta hogy Jézus feltámad, a Biblai pedig azt írja nem is halt meg Jézus.
"Hát ez az! Hol a bizonyíték a feltámadásra a többi hívőnek?"
Hol a bizonyíték hogy Jézus meghalt és feltámadt? Az pedig szeinted nem csoda hogy valaki 100 év után feltámad?
"Muszlim barátunk többszörösen, máshelyeken, igéket idézve, Krisztus saját szavaival átadtuk neked, azt amit Krisztus saját magárol mondott."
Látom te is hazudozol. Egyetlen olyan verset mutass a Bibliából amiben Jézus kijelenti hogy "Isten vagyok".
"De szelektív memóriád miatt, elmondjuk újra ő Isten Fia, nem szimbolikusan, ahogy én vagy te is, hanem valóságosan, úgy ahogy más nem."
Jézus esetében is ugyanúgy szimbólikus a fiú megnevezés. Ez egyértelműen kiderül a Bibliából.
"Látom te is hazudozol. Egyetlen olyan verset mutass a Bibliából amiben Jézus kijelenti hogy "Isten vagyok"."
Azt hol jelenti ki így, hogy "próféta vagyok"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!