Keresztények miért támogatják Izraelt és nézik el a palesztinok ellen elkövetett tömeggyilkoságokat?
Nem lehet nem észrevenni hogy általában véve a keresztények többsége minden szinten Izrael mellett áll. Ez számomra értehetetlen. Vallási és emberei oldalról nézve is.
Ha vallási megközelítésből nézem, a zsidók nem fogadják el Jézust. Egyszerű csalónak tekintik aki házasságon kívül született, az Újszövetséget pedig olyan könyvnek ami az Ószövetséget veszi alapul de alapjaiban változtatja meg azt.
Az iszlám viszont prófétaként tiszteli Jézust, édesayját Máriát szintén tiszteli, egy fejezet kapta a címét róla a Koránban, az Evangélium pedig eredetileg Isten kinyilatkoztatása.
Emberi oldalát tekinte pedig méginkább értehetetlen sok keresztény hozzállása. Számos emberjogi szervezet, de még az ENSZ is háborús bűnnnek nevezte azt amit Izrael tesz a palesztinokkal. Nagyon sok palesztin civilt gyilkolnak meg. Nőket, gyerekeket. Nem látom hogy ezt elítélnék. A pápa is csak annyit mondott, fejezzék be harcokat, de semmi mást. Nem tudom, biztosan van olyan keresztény aki elítéli a civiliek elleni támadást mindkét oldal esetében, de nem jellemző vagy nem ez jelenik meg a médiában.
Nem várom keresztényektől hogy a muszlimok oldlára álljanak, de azt igen hogy legalább legyenek pártatlanok.
#230: Az érvelésed teljesen hibàs, mert te békének azt hívod hogy lemészàrolnak embereket és a béke fejedelme a kisujjàt sem mozdítja értük.
"Igazad" van ha mindenki hagyja magàt megölni, nem lett volna hàború...
Abdullah
Ha jól értem, akkor szerinted békét háborúval lehet teremteni. Érdekes elmélet, de én ezt erősen tagadom. Békét sokkal inkább szeretettel lehet teremteni.
A keresztények pedig nem viseltek háborút a korai századokban, mégis hatalmas mértékben gyarapodott a legnagyobb üldözések közepette is.
"Mi a győzelem? Napjainkban is vannak hívő keresztények! És egyébként is ez a világ nem marad fent örökké. Akkor minek is vezette volna olyan győzelemre Jézus a követőit ami úgy is véges ?"
Én azt gondolom hogy az önvédelemhez mindenkinek joga van. Sőt az a természetes hogy élünk ezzel a jogunkkal. Ezt vitatni óriàsi képmutatás és felesleges is.
Ezek azok a pillanatok amikor a hideg ràz ki a kereszténységtől :D
Abdullah
#232: Akkor sem béke az, ahol az életedre törnek, menekülnöd kell. Az àltalad vizionàlt "béke fejedelme" csak szenvedést hozott mindazokra akik bíztak benne és szàmítottak rà.
Önvédelemhez mindenkinek joga van.
Abdullah
"Ez így van, hozzám például sokkal közelebb áll, számomra sokkal hitelesebb Jézus, mint a Béke Fejedelme egy olyan háborúzó hadúrnál, mint pl Mohamed. Nekem nem fér bele a béke üzenetének közvetítésébe a háború."
Az megvan hogy a Bibliád tele van a zsidó nép háborúival? Ezekben Isten szólítja fel a zsidókat hogy fogjanak fegyvert, menjenek és írtsák ki ezt meg azt a népet. Külön fel is szólít hogy a nőket és gyerekeket is gylikolják le. Ez rendben van szerinted, de ha a muszlimok fognak fegyvert önvédelemből, azt nem tudod elfogadni? :))))
"Ezek azok a pillanatok amikor a hideg ràz ki a kereszténységtől :D"
A keresztény Biblia tele van olyan háborúkkal amikben Isten szólítja fel a zsidókat hogy irtson ki más népeket, nőket, gyerekeket, mindenkit. Szintén a Biblia írja hogy öld meg a saját gyereked is ha más vallást akar követni. És ezek ellenére van képük behazudni hogy a kereszténység a szeretet vallása és Mohamed prófétát rágalmazzák háborúzással.
Az önvédelemhez mindenkinek joga van, a muszlimoknak is. Amit Mohamed csinált, az már messze nem önvédelem volt, hanem sokszor bosszú hadjárat inkább. A kettő közötti különbség ég és föld.
Vidiripi
"Az érvelésed teljesen hibàs, mert te békének azt hívod hogy lemészàrolnak embereket és a béke fejedelme a kisujjàt sem mozdítja értük."
Csak annyit kellett volna tenniük hogy azt vallják amit a rómaiak. De erre nem voltak hajlandóak inkább vállalták a mártír halált!
Vállalták a halált a hitükért mert az életük sem volt elég drága!
Követték a Mesterük példáját!
"Én azt gondolom hogy az önvédelemhez mindenkinek joga van."
És vitatta valaki ezt a jogot?
Egyébként a hitéhez is joga van mindenkinek! Akkor is ha nem értünk vele egyet! De szólás szabadság is van! Tehát elmondhatjuk hogy nem értünk valaki hitével egyet és azt is hogy miért nem értünk vele egyet!
"Sőt az a természetes hogy élünk ezzel a jogunkkal. Ezt vitatni óriàsi képmutatás és felesleges is."
Rajtad kívül ki vitatta? Te hoztad fel nem más!
"Ezek azok a pillanatok amikor a hideg ràz ki a kereszténységtől"
Még is keresztényekkel beszélgetsz! :D
Azért had kérdezzek valamit! És ez nem provokáció.
De mi a helyzet azokkal akik öngyilkos merényletet követnek el? Attól nem ráz ki a hideg? Bele gondolva hogy azzal a tudattal indul el valaki hogy úgy haljon meg hogy minél több embert vigyen magával a halálba azért igen csak durva!
"Az àltalad vizionàlt "béke fejedelme" csak szenvedést hozott mindazokra akik bíztak benne és szàmítottak rà."
Tudták jól hogy mit vállalnak és nem menekültek el pedig megtehették volna és nem is ragadtak kardot pedig azt is megtehették volna! A hitük szerint cselekedtek!
"Ez rendben van szerinted, de ha a muszlimok fognak fegyvert önvédelemből, azt nem tudod elfogadni?"
Muszlim barátom! Fordítva ülsz a lovon! Itt nem a muszlimokról van szó hanem a keresztényekről.
Tudod az önvédelemhez mindenkinek joga van de Jézus apostolai még sem éltek vele. Na ezt logikázd ki!
Mert miért vállalták volna a halált ha nem a hitük miatt?
Én hàlàs vagyok Mohamed prófétànak (béke legyen vele), mindazért amit értünk tett. Alhamdulillah.
"A keresztény Biblia tele van olyan háborúkkal amikben Isten szólítja fel a zsidókat hogy irtson ki más népeket, nőket, gyerekeket, mindenkit. Szintén a Biblia írja hogy öld meg a saját gyereked is ha más vallást akar követni. És ezek ellenére van képük behazudni hogy a kereszténység a szeretet vallása és Mohamed prófétát rágalmazzák háborúzással."
Az egész világ tudja, hogy képmutatóak.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!