Keresztények miért támogatják Izraelt és nézik el a palesztinok ellen elkövetett tömeggyilkoságokat?
Nem lehet nem észrevenni hogy általában véve a keresztények többsége minden szinten Izrael mellett áll. Ez számomra értehetetlen. Vallási és emberei oldalról nézve is.
Ha vallási megközelítésből nézem, a zsidók nem fogadják el Jézust. Egyszerű csalónak tekintik aki házasságon kívül született, az Újszövetséget pedig olyan könyvnek ami az Ószövetséget veszi alapul de alapjaiban változtatja meg azt.
Az iszlám viszont prófétaként tiszteli Jézust, édesayját Máriát szintén tiszteli, egy fejezet kapta a címét róla a Koránban, az Evangélium pedig eredetileg Isten kinyilatkoztatása.
Emberi oldalát tekinte pedig méginkább értehetetlen sok keresztény hozzállása. Számos emberjogi szervezet, de még az ENSZ is háborús bűnnnek nevezte azt amit Izrael tesz a palesztinokkal. Nagyon sok palesztin civilt gyilkolnak meg. Nőket, gyerekeket. Nem látom hogy ezt elítélnék. A pápa is csak annyit mondott, fejezzék be harcokat, de semmi mást. Nem tudom, biztosan van olyan keresztény aki elítéli a civiliek elleni támadást mindkét oldal esetében, de nem jellemző vagy nem ez jelenik meg a médiában.
Nem várom keresztényektől hogy a muszlimok oldlára álljanak, de azt igen hogy legalább legyenek pártatlanok.
"Szerintem neked pont nem kell senkit se mentegetned, írtál éppen elegendő ocsmány rágalmat a keresztényekre korábban."
Ez még mindig a bàlvànyimàdós sztori ?
Mondtam màr, hogy a bàlvànyimàdàs egy fogalom. Sok protestáns is bàlvànyimàdàsnak tartja a katolikusok Mària kultuszàt. Ràjuk nem akadsz ki ?
"láthatóan a gyűlölködés ott van mindenhol függetlenül a vallástól (vagy akár hitnélküliségtől, mert ateisták között is van ilyen)."
Na ebben végre egyetértünk. Ki mondta hogy nem így van ?
Abdullah
"Sok protestáns is bàlvànyimàdàsnak tartja a katolikusok Mària kultuszàt. Ràjuk nem akadsz ki ?"
A protestánsok többsége azért ennél sokkal értelmesebb és nem mondja ezt, persze mindig akard pár gonosz és debilis, aki igen.
Ráadásul a kettő teljesen eltérő, hiszen a katolikusok nem imádják Máriát, Jézussal ellentétben, akit minden keresztény imád a Szentírás alapján.
"Ha már hazugsággal vádolsz, akkor idézd nekem, hogy Mózes hol mondogatja a fáraónak, hogy próféta."
Nem olvastam a Bibliában ezt a részt de nagyon könnyen belátható hogy az a minimum hogy bemutatkozott Mózes és minden próféta és elmondták hogy Isten által küldött próféták. Te is bemutatkozol ha idegenekkel találkozol, igaz? Akár magánügyben akár hivatalos ügyben beszélsz emberekkel, az a legelső hogy bemutatkozol. Most komolyan ezt kell kerestzényeknek magyarázni hogy először be kell mutatkozni? :)
"De van bemutatkozás (több helyen is), csak ő nem vallotta magát prófétának egy esetben sem. Nem is tudtál tőle ilyet idézni."
Na akkor idézd. Hol mutatkozik be úgy mint Isten?
"Ne hazudj, mert szánalmas vagy. Óvodás korban szó se esik az iszlámról, leghamarabb az 5. osztály végén, vagy 6. osztály elején kerül szóba történelemből. De akkor is csak tényszerűen, nem vallási oldalról közelítve."
Mayarországon iszlámellenes gyülöletkeltés megy már hosszú évek óta. Ez nyilván hatással van a gyerekekre is akik úgy nőnek fel hogy a muszlimokat utálni kell.
Az Iszlàmban a bàlvànyimàdàs egy központi fogalom. Előfordul, hogy egyes muszlim irànyzatok egymàst is vàdoljàk ezzel.
Például ha valaki kabalàt/talizmànt tart magànàl màr az is bàlvànyimàdàs szerintem.
De itt ezen elképesztően megsértődtek egyes keresztények, nem gondoltam hogy ez ekkora sértés.
Abdullah
Vidiripi
"Mohamed prófétànk (béke legyen vele) nem hagyta cserben a muszlimokat."
És ki állította azt hogy cserben hagyta?
"Hiszen nem csupán az ő élete volt a tét, hanem a többi hívőé is. Ha hagyja hogy megöljék a tàrsai is elvesztek volna. Ő azonban Allah segítségével a muszlimokkal sikerre vitte az Iszlàm ügyét !"
Ha hagyja hogy megöljék? És hol is van ebben a történetben Allah?
Jézust is több alkalommal meg akarták ölni. Az egyik ilyen esetnél úgy írja a Biblia hogy "eltűnt a szemük elől" - nem jött még el az ideje és így nem is tudták megölni. Mennyei Atyánk gondoskodott arról hogy ne a meghatározott idő és történések előtt következzen be Jézus halála!
Egyébként Jézus tanítványai is szétszéledtek. Ez úgy van megírva hogy: "Megverem a pásztort, és szétszélednek a nyáj juhai."
És még is fennmaradt a kereszténység! Sőt úgy maradt fent hogy olyan üldöztetést szenvedett el már az elején amilyet az iszlám nem!
Szó szerint tűzzel-vassal üldözték a keresztényeket! Egy kivételével az összes apostol erőszakos halált halt! És igen csak durva halálnem által haltak meg!
Te mint muszlim nem Allahnak tulajdonítod a sikert hanem egy halandó embernek.
"De ami fontos, nekem nem célom hogy megingassalak keresztény hitedben, csupán annyit szeretnék ha úgy làtnàtok az Iszlàmot amilyen az valójában."
Én hiszek neked! De a barátodnak nem hiszek! Azt látom hogy te nem olyan vagy mint ő és nincs is ezzel semmi gond sőt örülök is neki!
"Ha te abban hiszel hogy a Megvàltó Krisztus maga volt az Isten nos lelked rajta, én nem piszkàllak sem téged sem màst ezért."
Tudod ezzel egyetlen probléma van! Az hogy én ilyesmit nem írtam.
Sőt pont a hittestvéred vádol azzal hogy nem adtam választ arra ,hogy ki Jézus. Pedig idéztem neki a Bibliából.
Pl. felteszi ezt a kérdést a 173. kommentben is a komment alja!
Amire én azt válaszoltam neki hogy a másik kérdésnél keresse meg a válaszomat mert leírtam neki. AZ hogy neki nem tetszik a válaszom az már az ő problémája!
"Szó szerint tűzzel-vassal üldözték a keresztényeket! Egy kivételével az összes apostol erőszakos halált halt! És igen csak durva halálnem által haltak meg!"
Hàt éppen ez az Vidiripi, a bibliai Krisztus nem maradt velük, hogy megvédje és győzelemre vezesse őket. A te hited szerint Krisztus ölbe tett kézzel hagyta magàt megöletni, miközben felelősséggel tartozott a követőiért.
De könyörgöm hagyjuk ezt, mert a keresztények vilàgképe nagyon màs. Ne folytassuk ezt a végtelenségig, úgysem tudjuk meggyőzni egymàst.
Abdullah
"Nem olvastam a Bibliában ezt a részt..."
Nem lepett meg, a túlnyomó részét nem olvastad, csak amiket keresztényellenes oldalak idéznek.
"Te is bemutatkozol ha idegenekkel találkozol, igaz?"
Persze, de sose hencegek titulusommal/végzettségemmel. Tőlem ez távol áll, Jézustól is távol állt, Mózestől is. Inkább őket igyekszem követni ebben.
"Na akkor idézd. Hol mutatkozik be úgy mint Isten?"
Közvetlenül azt követően, ahol prófétának mutatkozik be.
"Ez nyilván hatással van a gyerekekre is akik úgy nőnek fel hogy a muszlimokat utálni kell."
Konkrétan hol hallanak ilyet, hogy a muszlimokat utálni kell? Vagy egyes muszlimok azért utálják a keresztényeket, mert úgy nőnek fel az iszlám többségű országokban, hogy a keresztényeket utálni kell?
"De itt ezen elképesztően megsértődtek egyes keresztények, nem gondoltam hogy ez ekkora sértés."
Az iszlám szerint a bálványimádás a legsúlyosabb bűn, ahogy olvastam, egyes muszlim teológusok szerint a gyilkosságnál is rosszabb és automatikusan kárhozatot jelent. Ha te valakit kárhoztatsz, akkor lehet rossz néven veszik egyesek.
"a bibliai Krisztus nem maradt velük, hogy megvédje és győzelemre vezesse őket"
Csak bibliai Jézus van, illetve pár korai római történetírónál szerepel említés szintjén, mely írások nem cáfolják Jézus ezen aspektusát.
Egyébként miért kellett volna Jézusnak katonai győzelemre vezetni népét? A Béke Fejedelme pont ennek ellenkezőjét hirdette. Akkoriban sok zsidó is egy ilyen Mohamedhez hasonló hadúr jellegű messiást várt tévesen, aki leszámol a római megszállókkal, katonai győzelemre segíti a népet.
"Az iszlám szerint a bálványimádás a legsúlyosabb bűn, ahogy olvastam, egyes muszlim teológusok szerint a gyilkosságnál is rosszabb és automatikusan kárhozatot jelent. Ha te valakit kárhoztatsz, akkor lehet rossz néven veszik egyesek."
Én nem kàrhoztatok senkit sem, csak a Kegyelmes Allah tudja kinek mi van a szívében. Kizàrólag Allah fog ítélkezni a Feltàmadàs Napjàn, és én honnan tudhatnàm kit hogyan ítél majd meg.
Az Isten megtagadàsa talàn a legnagyobb bűn, de ebben nem vagyok annyira kompetens mert én hiszek Allahban és nem tàrsítok mellé semmit sem.
"Egyébként miért kellett volna Jézusnak katonai győzelemre vezetni népét?"
Oké, nekem óriási csalódás lett volna hogy lemészàrolnak engem és tàrsaimat mert Krisztus aki ràadàsul szerintetek maga az Isten volt, hagyja hogy halàlra kínozzàk nyílvànosan... Nem vagyunk egyformák ennyi.
Abdullah
Vidiripi
"De könyörgöm hagyjuk ezt, mert a keresztények vilàgképe nagyon màs. Ne folytassuk ezt a végtelenségig, úgysem tudjuk meggyőzni egymàst."
Abdullah te könyörögsz nekem? Hiszen te hoztad fel és mind ezt úgy hogy tisztában vagy a helyzettel! Akkor miért hoztad fel? Főleg miért nekem?
A kérdéseim költőiek nem kell rá válaszolni!
De azért reagálok a felvetésre!
"Hàt éppen ez az Vidiripi, a bibliai Krisztus nem maradt velük, hogy megvédje és győzelemre vezesse őket."
Mi a győzelem? Napjainkban is vannak hívő keresztények! És egyébként is ez a világ nem marad fent örökké. Akkor minek is vezette volna olyan győzelemre Jézus a követőit ami úgy is véges?
Nem logikus ,hogy barátod egyik érvével éljek.
Jézus nem katonai vezetőként érkezett a világba nem azzal a küldetéssel hogy győzelemre vezesse a tanítványokat! Jézus tanító volt és nem hadvezért. És természetesen mint Megváltó is érkezett!
De ebbe ne menjünk bele ,gondolom tisztában vagy a részletekkel.
Jézus pedig előre megmondta hogy mire számíthatnak a tanítványok és így is követték őt! Tudták hogy mit vállalnak. De azt is tudták hogy a győzelem mindezek után várja őket!
Az ember kaphat áldás a jelenlegi életére is de az igazi áldás az örök élet Krisztus váltsága alapján! És Isten eltörli a régi világot és új világ lesz majd!
"A te hited szerint Krisztus ölbe tett kézzel hagyta magàt megöletni, miközben felelősséggel tartozott a követőiért."
Hatalmas tévedés!
Jézus így imádkozott! "Atyám, ha lehetséges, múljék el tőlem ez a pohár, mindazáltal ne úgy legyen, amint én akarom, hanem amint te."
Iszlám jelentése: „Isten akaratának való alávetés” (javíts ki ha tévedek)
- Jézus alávetette magát a mennyei Atya akaratának!
Jézus felelőssége a tanítás volt és azt maradéktalanul el is végezte. A tanítványok pedig el is kezdték a prédikálást először Jeruzsálemben majd külföldön is! Azt tették amit Jézus parancsolt nekik!
"Nem vagyunk egyformák ennyi."
Ez így van, hozzám például sokkal közelebb áll, számomra sokkal hitelesebb Jézus, mint a Béke Fejedelme egy olyan háborúzó hadúrnál, mint pl Mohamed. Nekem nem fér bele a béke üzenetének közvetítésébe a háború.
"Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!