Az iszlám vallás miért nem szakadt darabokra, úgy, mint a kereszténység?
Megszámlálhatatlanul sok keresztény felekezeteket létezik, és mindegyik azt gondolja, hogy nála van az igaz tanítás. Bizonyos esetekben még abban sem tudnak mégegyezni, hogy mi a Biblia, mert más a kánon egy ortodoxnak, mint egy kálvinistának. Tehát nem igazán hiszek a kereszténységben.
Ami engem érdekelne, hogy az iszlám hogyan tudta megőrizni az egységét, hogy náluk nincs több tízezer felekezet, és egy Korán van, amit minden muszlim olvas?
"Sehol nem ölik a muszlimok egymást. Csak ilyen terrorszervezetek gyilkolnak muszlimokat mint az ISIS."
Nem csak a terrorszervezetek ölik egymást. Sima síta és szunnita ellentétből már vannak háborúk. Van, hogy a város egyik fele ez, a másik az és a város közepén van a front.
"Ezeket nem is fogtam a keresztényekre, de ezek eltörpülnek a keresztények egymás közötti háborúikhoz képest. A 20. században volt egy iáni-iraki háború, azok kívül semmi, a keresztény világ meg két világháborút is kirobbantott."
Szaúd-Arábia egyesítése? Amikor Al Saud meghódította az összes kisebb muszlim törzset a területen? Ez 1902 és 34 között volt. És mi van akurdokkal? A mai napig üldözöttek. Ne próbáld már bemesélni, hogy a Közel - Kelet békés hely. Még mindig középkori állapotok uralkodnak ott.
"Mi lenne bizonyíték szerinted ebben a kérdésben?"
Most tényleg én találjam ki?
Mondjuk olyan kiszivárgott háttér beszélgetések, dokumentumok, melyekben egyértelműen látható, hogy pl az USA hozta létre ezeket. Vagy bármi hasonló kézzel fogható bizonyíték.
"A tettes vallomását nem fogadod pedig beismerte a közvetett felelősségét."
Ha közvetett a felelőssége, akkor nem ő hozta létre. Ha én hozok létre egy terrorszervezetet, az kicsit más, mintha az én katonai beavatkozásom válaszreakciójaként jön létre.
Elég egyértelmű, hogy ezt te buktad és folyamatosan hazudsz.
"Szerinted az USA-t hívták Afganisztánba? :) Senki nem hívta őket oda."
Más külömben nem lettek volna ott, a helyiek harcoltak mellettük. A lényeg az, hogy az egyik fél egy muszlim ellentétben nagylelkűen fogadta az amerikaiakat muszlim testvérei ellen.
"Ez sem igaz. Az iszlám olyan területeken is gyorsan terjedt ami nem volt sosem az arab birodalom része. Például Közép-Afrikában, Dél-Kelet Ázsiában, Közép-Ázsiában. Ezzel szemben a kereszténység egy rövid kezdeti időszakon kívül erőszakkal terjedt keresztény országok gyarmatain."
Ennek semmi köze, ahhoz amit mondtam, arról beszéltem, hogy hányszor próbáltak a muszlimok Európába bejutni. Védekezésből?
Amúgy Észak - Afrika meg hódítással lett muszlim, Közép Ázsia pedig tele volt nomád népekkel, akik minden vallást felvettek a vezetőik által. Ez csak politika. Erre a másik oldalon is van példa. A russzok és a vikingek sem hódítással lettek megtérítve, hanem ők maguk tértek át, mert lehetőséget láttak benne.
"Ha a muszlimok akarják, simán eltüntetik az összes keresztényt 1400 alatt, de mégsem tették."
Milyen kedvesek, hogy nem nyírják ki a saját otthonában a kisebbségbe került keresztényeket. Ez lenne az alap.
"És akkor mi van? Ez feljogosítja a keresztényeket hogy kiirtsák a muszlimokat? Európa nem a keresztény vallás szülőhelye sem."
Nem jogosítja fel, de sokkal érthetőbb, hogy nem voltak befogadóak velük. A muszlimok háborúval jöttek Európába és úgy is lettek elűzve, ez fair game. Mindegy, hogy Európa nem a keresztény vallás szülőhelye, mert előbb volt ott, mint a muszlim és pogányok már nem igazán vannak, akik jogosan követelhetnék a helyét.
"Te beteg vagy? Az USA támadja most is a muszlim országokat."
Mikor? A mórok idején, vagy az ottománoknál?
"A muszlimok már a középkorban sem vallási alapon gyilkoltak. A keresztények viszont igen és ma is. Az USA csak muszlim országokat támad és iszlámellenes propagandát folytat."
Neked tényleg szanatóriumban lenne a helyed. Síta szunnita ellentétek alapján ölik egymást halomra. Az USA meg gazdasági alapon háborúzik. Azért a muszlim országokat támadja, mert láss csodád, a muszlim országok az instabilak a belső feszültségeik miatt. Amikor Vietnám volt ilyen, akkor Vietnámot támadták.
"Ami egy keresztény hazugság. A török szultánok vallásszabadságot biztosítottak a területükön élő keresztényeknek."
Keresztény hazugság. Csak ezt tudod mondani. Ha valamiben meg vagy cáfolva, jön a keresztény hazugság és el van intézve. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy amit te mondasz az muszlim hazugság. Ez volt a törökök ideológiája és elmagyaráztam, hogy a törökök azért adtak vallásszabadságot, mert nem voltak hülyék és tudták, hogy a lassú asszimiláció hatékonyabb. A hátrányos helyzetű keresztények egy idő után átállnak. És láss csodát, működött is, Albánia?
"Nem kezelték a más vallásúakat másodlagos állampolgárként."
Másoflagos állampolgárok voltak, kafirok. Át is álltak sokan muszlimnak. Akinek volt egy kis ambíciója konvertálódott.
"A keresztények viszont úgy kezelték a más vallásuakat hogy kiirtották."
Volt ilyen is, de itt nem a keresztényekről volt szó, ne terelj, hanem arról, hogy a drága törökeidnek is vallási indítékaik voltak.
"Például görögök,, bolgárok 4-500 év után sem lettek muszlimok. Szóval fejezd be a hazudozást."
Persze, hogy nem, mert aki átkonvertálódott, azt a kiűzésnél szintén elűzték. Amúgy meg az albánok és bosnyákok pedig igen, úgyhogy fejezd be a hazudozást :) .
"Nem csak a terrorszervezetek ölik egymást. Sima síta és szunnita ellentétből már vannak háborúk. Van, hogy a város egyik fele ez, a másik az és a város közepén van a front."
Ez egy keresztény hazugság. Sehol nincs ilyen.
"Szaúd-Arábia egyesítése? Amikor Al Saud meghódította az összes kisebb muszlim törzset a területen? Ez 1902 és 34 között volt. És mi van akurdokkal? A mai napig üldözöttek. Ne próbáld már bemesélni, hogy a Közel - Kelet békés hely. Még mindig középkori állapotok uralkodnak ott."
Szaúd-Arábiát a nyugat hozta létre te szerencsétlen. A kurdokat szintén a nyugat fegyverezte fel és uszította őket hogy lázadjanak.
74. Látod, ebben a válaszodban már az ég világon nem tudtál semmi érvet felhozni.
Rengeteg videó és film van odakint a síta szunnita konfliktusokról.
Szaúd-Arábiát a Nyugat hozta létre? Ez az Al Saud biztos tősgyökeres keresztény volt. Konteó - konteó - konteó. Nézd meg a viharsziget című filmet, a főhősben magadra lelhetsz. Khabib fanként nem értettem, hogy mi baja van sokaknak a muszlimokkal, de ha mindenki ilyen elvakult náluk, akkor lehet hogy kezdem kapisgálni.
"Most tényleg én találjam ki?
Mondjuk olyan kiszivárgott háttér beszélgetések, dokumentumok, melyekben egyértelműen látható, hogy pl az USA hozta létre ezeket. Vagy bármi hasonló kézzel fogható bizonyíték."
Ja mert mindennapos hogy az USA elnökének titkos beszélgetési kiszivárognak.
De például kép készült arról ahogy az ISIS vezetője beszélget John McCain amerikai szenátorral:
"Ha közvetett a felelőssége, akkor nem ő hozta létre. Ha én hozok létre egy terrorszervezetet, az kicsit más, mintha az én katonai beavatkozásom válaszreakciójaként jön létre."
Akkor is egyértelmű a felelősség. Ha nem mész oda nincs ISIS. De amúgy a közvetett a felelősség nem igaz. Közvetlenül szándékosan hozta létre a nyugat az ISIS-t és társait.
"74. Látod, ebben a válaszodban már az ég világon nem tudtál semmi érvet felhozni.
Rengeteg videó és film van odakint a síta szunnita konfliktusokról."
Az hogy Rengeteg videó és film van odakint az nem érv :) Milyen film? Hollywoodi propaganda film? :)
Szaúd-Arábiát a Nyugat hozta létre éa ma is a legközelebbi szövetségese a nyugat. Ezt még a leghülyébbek is tudják. Szóval a hülyénél is hülyébbnek kell lenni hogy valaki ezt ne tudja.
"Más külömben nem lettek volna ott, a helyiek harcoltak mellettük. A lényeg az, hogy az egyik fél egy muszlim ellentétben nagylelkűen fogadta az amerikaiakat muszlim testvérei ellen."
Mindenhol van egy kisebb áruló csoport. Ettől még az afgán nép nem hívta az USA-t oda. Arról nem is beszélve hogy az USA hozta létre a tálibokat is.
"Ennek semmi köze, ahhoz amit mondtam, arról beszéltem, hogy hányszor próbáltak a muszlimok Európába bejutni. Védekezésből?"
Mondtam már hogy muszlimok is hódítottak, de ez 500 éve volt. A nyugat pedig most támadja a muszlim országokat. Ezt fel bírod fogni?
"Amúgy Észak - Afrika meg hódítással lett muszlim, Közép Ázsia pedig tele volt nomád népekkel, akik minden vallást felvettek a vezetőik által. Ez csak politika. Erre a másik oldalon is van példa. A russzok és a vikingek sem hódítással lettek megtérítve, hanem ők maguk tértek át, mert lehetőséget láttak benne."
Közép-Afrikát írtam nem baj? És mindegy milyen okból, a lényeg hogy nem hódítás utján lettek muszlimok, a keresztény világ nagyrészt viszont erőszakosan lett keresztény. Magyarország is.
"Milyen kedvesek, hogy nem nyírják ki a saját otthonában a kisebbségbe került keresztényeket. Ez lenne az alap."
Keresztények mégis kiirtották a muszlimokat ott ahol tehették. Ezek szerint keresztények szerint még az alapot sem tudták teljesíteni.
"Nem jogosítja fel, de sokkal érthetőbb, hogy nem voltak befogadóak velük. A muszlimok háborúval jöttek Európába és úgy is lettek elűzve, ez fair game."
A kereszténység erőszakkal került Európába nagyrészt. Ha pedig szerinted a muszlimok kiirtása fair game ezzel be is mutattad a keresztény vallásod és az átlag keresztény ember hozzáállását.
"Mikor? A mórok idején, vagy az ottománoknál?"
Most, jelenleg is. Nem 1000 vagy 500 éve.
"Neked tényleg szanatóriumban lenne a helyed. Síta szunnita ellentétek alapján ölik egymást halomra."
Ez egy keresztény hazugság. Lehet egy agyhalott kereszténynek ennyi elég és utána ezt mantrázza de a valóságban nincs ilyen.
"Az USA meg gazdasági alapon háborúzik. Azért a muszlim országokat támadja, mert láss csodád, a muszlim országok az instabilak a belső feszültségeik miatt."
szintén hazugság. Ha nem is demokratikus de stabil országok voltak az USA támadása előtt. Sokkal instabilabb kerestzény országok vannak Afrikában meg Dél Amerikában mégsem őket támadja az USA. TEhár ez egy újabb keresztény hazugság.
"Másoflagos állampolgárok voltak, kafirok. Át is álltak sokan muszlimnak. Akinek volt egy kis ambíciója konvertálódott."
Újabb keresztény hazugság. Nagyjából minden joguk megvolt. Ugyanebben az időben keresztény országokban muszlimoknak annyi joguk volt hogy megölték őket ha nem tértek át a keresztény hitre.
"Volt ilyen is, de itt nem a keresztényekről volt szó, ne terelj, hanem arról, hogy a drága törökeidnek is vallási indítékaik voltak."
Újabb keresztény hazugság. Ha a törököknek vallási indíttatása lett volna te most muszlim lennél és egész Kelet-Európa.
"A hátrányos helyzetű keresztények egy idő után átállnak. És láss csodát, működött is, Albánia?"
600 év alatt egész Kelet-Európából a kis albán nép fele áttért az iszlám hitre. Hát ez hatalmas nagy iszlamizáció :)))) Tegyük hozzá hogy a bosnyákok egy rész is áttért de ez semmi egész Kelet-Európához képest ami keresztény maradt. Sőt ott van a mai Törökország és a Közel-Kelet ahol szintén rengeteg keresztény maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!