Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az iszlám vallás miért nem...

Az iszlám vallás miért nem szakadt darabokra, úgy, mint a kereszténység?

Figyelt kérdés

Megszámlálhatatlanul sok keresztény felekezeteket létezik, és mindegyik azt gondolja, hogy nála van az igaz tanítás. Bizonyos esetekben még abban sem tudnak mégegyezni, hogy mi a Biblia, mert más a kánon egy ortodoxnak, mint egy kálvinistának. Tehát nem igazán hiszek a kereszténységben.

Ami engem érdekelne, hogy az iszlám hogyan tudta megőrizni az egységét, hogy náluk nincs több tízezer felekezet, és egy Korán van, amit minden muszlim olvas?

2020. nov. 24. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
0%

"Tipikus mohamedán terelés. Ki kezdte meg a hódítást a 600-as években? Mert még olyat nem láttam, hogy valaki védekezésből területei hatalmasra duzzasztja."

Az első muszlim keresztény háború úgy kezdődött hogy a keresztények megölték a muszlim követet. Tehát keresztények voltak először agresszorok. Muszlimok is hódítottak Mohamed próféta után de nem kényszerítették senkire sem erőszakkal az iszlámot. A keresztény vallás viszont szinte csak erőszakkal terjedt.

2020. nov. 25. 10:47
 22/79 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor az neked nincs meg hogy az ISIS azután jelent meg Irakban hogy az USA megtámadta az országot?"

Továbbra se volt szó az ISIS-ről, miért kevered bele? Én az iraki iszlám kormányról beszélek, ami Szaddam diktatúrája után alakult.

"Törökország az USA szövetségese. Törökország semmit nem tehet Szíriában az USA engedélye nélkül."

Két független ország, Törökország azt tesz, amit akar. Lásd az általad gyűlölt idős bácsi is az USA-ban bújkál, mert Erdogan eltenné láb alól. Nyilván mondjuk NATO kantánkra nem fog támadni, de jól látható, hogy a szélsőséges iszlám milíciákat támogatja Asszad ellen. Illetve a kurdokat is erőszakosan üldözi.

"Francokat akarnak visszatérni az eredeti iszlám tanításhoz."

Ők azt mondják, te meg ezt. 1-1

"ami megfelel a keresztényeknek"

Ebben hazudsz, mert ez az iszlám irányzat van leginkább a keresztény hitelvek ellen, ahogy tanításukba beleolvastam. Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy valami hasonló lehetett Mohamed elképzelése is eredetileg, amire később rárakódtak az arab törzsek hagyományai.

"Az első muszlim keresztény háború úgy kezdődött hogy a keresztények megölték a muszlim követet."

Amikor ez történt, addigra már pusztán védekezésből egy egész kis muszlim birodalom létezett.

Egyébként azt kérdeztem, védekezésből hogy lehet hódítani?

2020. nov. 25. 11:19
 23/79 anonim ***** válasza:
77%
Megöltek egy követet, erre válaszként meghódították és legyilkolták az akkori kereszténység felét. Tudod ezt hívják ürügynek. Magában az iszlámban is benne van az agresszív hittérítés elve. Ezek a birodalmak a saját elmondásuk szerint voltak az iszlám terjesztésének felelősei. Ez volt a hivatásuk. A muszlim történelem semmivel sem kevésbé mocskos, mint a keresztény történelem.
2020. nov. 25. 11:38
 24/79 anonim ***** válasza:
0%

"Továbbra se volt szó az ISIS-ről, miért kevered bele? Én az iraki iszlám kormányról beszélek, ami Szaddam diktatúrája után alakult."

Az USA által létrehozott bábkormányra gondolsz? :)

"Két független ország, Törökország azt tesz, amit akar. Lásd az általad gyűlölt idős bácsi is az USA-ban bújkál, mert Erdogan eltenné láb alól. Nyilván mondjuk NATO kantánkra nem fog támadni, de jól látható, hogy a szélsőséges iszlám milíciákat támogatja Asszad ellen. Illetve a kurdokat is erőszakosan üldözi."

Ez az idős bácsi az USA ügynöke volt és az volt a feladata hogy Erdogant ellenőrizze. Idő közben Erdogan megerősödött így belföldön már nem annyira tudja az USA befolyásolni, de Szíriában továbbra is az USA engedélye kell. Azt a három katonai beavatkozást is az USA jóváhagyásával tehette meg. A kurdokat nem üldözi Törökország, sőt befogadja. Szélsőséges iszlám milíciákat sem támogat. A Szabad Szír hadsereget támogatja.

"Ők azt mondják, te meg ezt. 1-1"

Az számít amit a Korán ír, márpedig amit ők állítanak az totál ellentétes a Koránnal.

"Ebben hazudsz, mert ez az iszlám irányzat van leginkább a keresztény hitelvek ellen, ahogy tanításukba beleolvastam."

A keresztény vezetőknek pont egy olyan iszlám irányzat kell ami erőszakos és keresztényellenes, mert így tudják távol tartani a keresztényeket a valódi békés iszlámtól. Ezért támogatják a vahabitákat és az ISIS-t.

"Amikor ez történt, addigra már pusztán védekezésből egy egész kis muszlim birodalom létezett."

Mohamed próféta háborúi mind védekező háborúk voltak és a puszta túlélés volt a tét. Aztán később is. Az újonnan létrejött kis muszlim állam szerinted egyszerre megtámadná Bizáncot és a perzsákat akik a kor két szuper hatalma volt? Ez kizárt. Bizánc előtte győztesen került ki a perzsák ellen, ezért gondolták néhány sivatagi arab nem lehet gond így megtámadták a muszlimokat. A perzsák meg a bizánc elleni vereséget akarták kijavítani a muszlimok elleni háborúval.

"Egyébként azt kérdeztem, védekezésből hogy lehet hódítani?"

Például úgy hogy az aggreszor kártérítést fizet terület formájában vagy csak úgy szüntethető meg a folyamatos háború ha felszámolják az agresszor államot.

2020. nov. 25. 11:39
 25/79 anonim ***** válasza:
0%

"Megöltek egy követet, erre válaszként meghódították és legyilkolták az akkori kereszténység felét. Tudod ezt hívják ürügynek. Magában az iszlámban is benne van az agresszív hittérítés elve. Ezek a birodalmak a saját elmondásuk szerint voltak az iszlám terjesztésének felelősei. Ez volt a hivatásuk. A muszlim történelem semmivel sem kevésbé mocskos, mint a keresztény történelem."

Tipikus keresztény hazugság. Volt ugyan muszlim hódítás de sehol nem kényszerítetek rá az iszlámot senkire. Ellenben a keresztények szinte csak erőszakkal terjesztetek a keresztény vallást. Még ma is 10-15 millió őslakos keresztény él a közel-keleten ami az iszlám világ központja.

2020. nov. 25. 11:41
 26/79 anonim ***** válasza:
100%

"Volt ugyan muszlim hódítás"

Nem úgy volt, hogy hódítani nem lehet, csak védekezésből lehet háborúzni?

2020. nov. 25. 11:48
 27/79 anonim ***** válasza:
0%
Mohamed próféta után voltak muszlim hódítások ez igaz, ami ellentétes az iszlámmal.
2020. nov. 25. 11:51
 28/79 anonim ***** válasza:
100%
Idáig nem tartottam nevetségesnek és szánalmasnak a mohamedánokat, de minél többet olvasom ezt a fanatikust, annál inkább nézem le őket.
2020. nov. 25. 13:46
 29/79 anonim ***** válasza:
100%

"Tipikus keresztény hazugság. Volt ugyan muszlim hódítás de sehol nem kényszerítetek rá az iszlámot senkire. Ellenben a keresztények szinte csak erőszakkal terjesztetek a keresztény vallást. Még ma is 10-15 millió őslakos keresztény él a közel-keleten ami az iszlám világ központja."

Az iszlám kereszténység ellen kndítotott támadásainak aránya messze meghaladja a fordítottját. Nem spanyolok mentek először Észak - Afrikába.

2020. nov. 25. 14:03
 30/79 anonim ***** válasza:
0%

"Idáig nem tartottam nevetségesnek és szánalmasnak a mohamedánokat, de minél többet olvasom ezt a fanatikust, annál inkább nézem le őket."

Mert fanatikus keresztény vagy.

2020. nov. 25. 14:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!