Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi késztet valakit arra hogy...

Mi késztet valakit arra hogy huzamosabb ideig fenntartsa a kapcsolatot a Jehova Tanui szervezettel?

Figyelt kérdés
Én anno amikor megismertem őket rövid időn belül rájöttem hogy valami nem stimmel a tanitásukkal,nagyon nincs összhangban a bibliával.Szorgalmasan utánanéztem a tanrendszerüknek és egyből megszakitottam velük minden kapcsolatot.Nem vagyok teologus sem okos csak egyszerű paraszt észel utána néztem mit tanitanak és a bibliával a legjobb indulattal sincs szinkronban. Nem értem hogyan lehetnek olyanok akik évek elteltével sem jönnek rá hogy valami nincs rendben velük.Sokan azt mondták nekem mert jó a társaság,nekik azt mondták ez az egyetlen igaz vallás,stb,de egytől nem hallottam azt hogy nagyon jó a tanitásuk,mégis akkor miért?
2020. aug. 8. 20:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/105 anonim ***** válasza:

99

Te is valami nagy mindenttudó prófétának képzeled magad, aki jónak és rossznak tudója. Gratula!

100

Mit értsek meg? A rágalmaidat? Vagy egy hit ellen szóló szavaidat? Tudod, egy jó ideje létezik vallásszabadság és ezt nem te fogod eltörölni.

"Ugyan is én nem fogtam rá ilyesmit senkire ezeket a dolgokat mind te írtad és nem én. És itt a gond olyan szövegelsz amiről én nem és nem ez az első. Összevissza csapong és kalandozol pont mint az Őrtorony szervezet akiket a tanítás szele ide-oda hajt!"

Te egy nagyon zavaros ember vagy... Te kezdeted itt a vezetőket és a nemtudommit. Akkor mondom egyszerűbben, hogy megértsd! Ki a központi vezetője a tanúknak? Ha erre tudsz válaszolni, van egy piros pontod. De mivel vezetés nincs, csak irányadás és felügyelet, így nem tudsz. A különböző rgyházaknál kiváltságokat élveznek a vezetők és különböző hierarchikus pozíciók övezik őket. Jehova tanúinál mindenki egyenlő, senki nem vezet senkit.

Nem értem te milyen típusú embert ismersz, de nem is baj. Én nem kevés ideje vagyok megkeresztelkedve és több funkciót is elláttam már a szervezeten belül. De persze te biztos jobban tudod, neked van igazad😂

2020. aug. 19. 10:58
 102/105 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mit értsek meg? A rágalmaidat? Vagy egy hit ellen szóló szavaidat? Tudod, egy jó ideje létezik vallásszabadság és ezt nem te fogod eltörölni."

A rágalmakat meg lehet cáfolni! Tedd azt!

Az én hitem ellen is felszólalnak! Jehova tanúi is tettek már ilyet!

Én magam is hivatkozom a szólás és vallás szabadságra. Miért tennék saját magamnak keresztbe? Ez teljesen esztelen dolog lenne!

De attól még leírhatom a véleményemet mint ahogyan te is leírtad! Te talán elakarod törölni az én vallási szabadságomat?

"Ki a központi vezetője a tanúknak?"

A mindenkori hű és bölcs rabszolga aki meghatározza azt hogy milyen tanításokat kapjon a sok millió tanú világszerte. Ezenkívül levelekben is ad utasításokat a tanúk közösségi életére vonatkozóan.

"Ha erre tudsz válaszolni, van egy piros pontod."

Átmentem?

"De mivel vezetés nincs, csak irányadás és felügyelet, így nem tudsz. A különböző rgyházaknál kiváltságokat élveznek a vezetők és különböző hierarchikus pozíciók övezik őket. Jehova tanúinál mindenki egyenlő, senki nem vezet senkit."

Héberek 13:17

2020. aug. 19. 11:39
 103/105 anonim ***** válasza:

"A mindenkori hű és bölcs rabszolga aki meghatározza azt hogy milyen tanításokat kapjon a sok millió tanú világszerte. Ezenkívül levelekben is ad utasításokat a tanúk közösségi életére vonatkozóan."

Ezt nagyon rosszul tudod. Ők csak felügyeletet nyújtanak. De nem vezetők. Ők csakis a szellemi nevelésért felelősek, nem az egyházat vezetik.

2020. aug. 19. 11:57
 104/105 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Vének könyve! És ahogy már írtam is levélben is ad utasításokat!

Nem vezetők de a nevük az hogy Vezető testület! Érdekes.

És milyen az a felügyelet ahol meghatározzák a tanításokat! Ha valamit meghatároznak akkor az nem felügyelet hanem vezetés! Főleg úgy hogy változnak még a tanítások is!

2020. aug. 19. 21:11
 105/105 anonim ***** válasza:
Rájöttem, hogy mivel vita áll fenn köztünk, tehát ellentétes nézeteket vallunk, hiába papol az egyik, úgysem fog hatni semennyit a másikra. Én nem akarlak megváltoztatni, remélem te sem engem. Részemről az egész le van zárva. Jó éjt, minden jót a továbbiakban!
2020. aug. 19. 21:14
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!