Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi késztet valakit arra hogy...

Mi késztet valakit arra hogy huzamosabb ideig fenntartsa a kapcsolatot a Jehova Tanui szervezettel?

Figyelt kérdés
Én anno amikor megismertem őket rövid időn belül rájöttem hogy valami nem stimmel a tanitásukkal,nagyon nincs összhangban a bibliával.Szorgalmasan utánanéztem a tanrendszerüknek és egyből megszakitottam velük minden kapcsolatot.Nem vagyok teologus sem okos csak egyszerű paraszt észel utána néztem mit tanitanak és a bibliával a legjobb indulattal sincs szinkronban. Nem értem hogyan lehetnek olyanok akik évek elteltével sem jönnek rá hogy valami nincs rendben velük.Sokan azt mondták nekem mert jó a társaság,nekik azt mondták ez az egyetlen igaz vallás,stb,de egytől nem hallottam azt hogy nagyon jó a tanitásuk,mégis akkor miért?
2020. aug. 8. 20:32
 61/105 A kérdező kommentje:

--- Nem jelentheted ki, hogy valakinek igaza van vagy nincs. ---

Én nem jelenthetem ki,de Jézus a bibliában kijelenti,vond kérdőre akkor Jézust!

---Hogy mondd egy ateistának, hogy hibás álláspontot képvisel? Mivel támasztanád alá? Látod, ez is ilyen.---

Te állitásod szerint a szent irás tanait vallod,ezt képviseled.

Nagyon nem jó a megközelitésed,ébredj! Ne az őrtorony félrevezető tanait olvasd hanem a szent irást,ja és nem a meghamisitott uvj-et.

2020. aug. 14. 08:55
 62/105 anonim ***** válasza:

Semmi nincs meghamisítva.

Igen, jól mondod. Jézus krisztus és Isten valóban tudja mi a hamis és mi az igaz. De nem te. És csak az beszélhet Istenről is, aki hisz benne. Mert aki nem hisz, annak a hamis az, hogy Isten létezik. Akinek viszont van hite, annak ez igazság. Ilyen relativ ez, tudod?

Miért nem jó a megközelítésem? Egy ateistának hogy mondhatnád a szemébe, hogy ő tévúton jár? Mit mondasz neki? Létezik Istrn, mert én hiszek benne? Az egész hit kérdése, itt nincs igaz és hamis. Csak Isten tudhatja, hogy mi igaz és mi nem. Ő fog megítélni mindenkit és ha te vagy én tévedtem, úgyis bebizonyosodik majd.

2020. aug. 14. 09:43
 63/105 A kérdező kommentje:
A Saját önámitásod rabja vagy! Lelked rajta!
2020. aug. 14. 10:58
 64/105 anonim ***** válasza:

Sajnos van az az élethelyzet, amikor valaki súlyos érzelmi válságon megy keresztül, és ilyenkor fogékony olyan dolgokra is, amikor nincs teljes ítélőképességének a tudatában.

Mint volt Tanú, csak egy-két esetet hozok fel erre, amit a gyülekezetben tapasztaltam:

Gyermek, szülő, házatárs halála - talán ez volt a leggyakoribb, amivel be tudták vonzani a híveket, hogy majd egy gyönyörű paradicsomi földön újra találkozni fognak az elhunyt szeretteikkel.

Majd voltak olyanok, akik szerényebb anyagi körülmények között éltek - azt gondolták a testvérektől majd anyagi segítséget is fognak kapni, nemcsak szellemit - (tévedtek!!!).

Volt a vagyonosabb vállalkozói réteg, akiknek alkalmas volt a tagság arra, hogy közelebb férkőzzenek a gyülekezet pénzéhez: nagyon jól meg lehet élni az új királyságterem-építésekből, felújításokból, parkolók, járdák felújításából.

Vannak olyanok is, akiket idővel rá lehet venni arra, hogy az ingóságukat ne a "hitehagyott", "világi" gyerekeikre, hanem a társulatra, gyülekezetre vagy éppen egy hittársukra hagyatékolják.

Nagyon jól tudják a szervezet vezetői, a vének, hogy a tagok ingyen végzett munkáiból és az adományaikból működik a rendszer, azért küzdenek foggal-körömmel azon, hogy senki ne hagyja ott könnyen őket, ezért épül félelemre és gyűlöletre a tanításuk.

Vannak olyanok, akik a "világi életben" semmire sem vitték, ezek itt a dölyfösségükkel, bunkóságukkal tiszteletet vívhattak ki a tagoktól, ezek a 8. osztályt végzett vének (gyülekezeti előljárók, kisegítőszolgák), akik "valakinek érezhették magukat, bár amúgy senkik voltak).

Nagyon sok az alacsony iskolai végzettségű - a továbbtanulást nem igazán tolerálják (inkább Istennek szolgáljanak, mindjárt itt van Armageddon úgyis), minden egyetemen csak paráználodnának, kábítóznának, stb, sátán mindegyiket kivinné a züllött "világba".

Sok alacsony önértékelésű ember itt magára talál, mivel beléjük van súlykolva az, hogy ők a "kiválasztottak", felsőbbrendűnek tarthatják magukat a többi embertől.

Büszkék arra, hogy ők erkölcsösebb életet élnek, nem fognak fegyvert, nem tartanak pogány ünnepeket.... stb., mintha egyedül a világon ők élnének az isteni mércéhez igazodva. (pedig á... dehogy... ja, persze, ők nem bűnösök csak egy kicsit még "tökéletlenek").

Sokan vannak olyanok, akik döntésképtelenek, nehezebben boldogulnak a világban, ezért örülnek annak, hogy más gondolkodik helyettük és hoz döntéseket, ők erre boldogan bólogatnak és végrehajtják az utasításokat.

Sok réteg van, a gyülekezetek nagy része már idős, több évtizedes szolgálattal"ugye, hova is mehetnék", gyerekek, akik ebbe a vallásba születtek bele. Amúgy egyre gyakrabbann keresztelnek meg 6-12 éves gyerekeket, (tanús családból), hogy a csökkenés miatt.

Kívülálló embert már nagyon ritka esetben tudnak megtéríteni.

Az internet egy "kétélű fegyver" lett, egy-két kattintással leellenőrízhető a szervezet.

A Tanúk létszáma 2011. óta folyamatosan csökken, már csak a 3. világból tudnak újabb híveket - főleg gyermekeket - megkeresztelni.

Az értelmesebb tagok egyre többen hagyják el a szervezetet, akik maradnak, azok is inkább félelemből (család elvesztése), vagy büszkeségből (nem néznek a tanítások után), vagy befolyásolhatóságuk (ők a tekintélyelvűek) miatt maradnak a szervezetben.

2020. aug. 14. 11:08
 65/105 A kérdező kommentje:
pfúú,ez förtelem,hogy mik vannak ott,gusztustalan.
2020. aug. 14. 11:31
 66/105 anonim ***** válasza:

Ez az a vallási szervezet, amelyet nem hagyhatsz el büntetlenül, mivel súlyos következményei vannak a távozásnak.

Aki elhagyja őket, az a többi tanú számára "halott", utána már tudomást sem vesznek róla, semmilyen kapcsolatot nem tarthatnak egymással.

Egy fiatal lánytól hallottam, hogy az apja csak annyit mondott neki amikor elindult a gyülekezetbe, ahol aznap jelentették be a lány kiközösítését

"Most megyek a temetésedre".

Ennek már több éve, semmit nem tudnak egymás felől.

2020. aug. 14. 11:42
 67/105 A kérdező kommentje:
Romboló ördögi egy szekta
2020. aug. 14. 13:08
 68/105 anonim ***** válasza:

67

fuuu de okos vagy... Akkor megkérdezhetem, hogy mi a vélményed a katolikus egyházról? Csak úgy kérdem.

64

Ezt a sok tündétmesét honnan szedted? Ki profitál bármilyen pénzből is? Meg a sok no sens dolog amit írtál az honnan van?

2020. aug. 14. 13:14
 69/105 A kérdező kommentje:

68///as a katolikusok miatt nektek nem kisebbedik a bűnőtök.

68///as vedd annak hogy direkt ellened fordult (gyülölködő)és nem mond igazat,neked ezt kőll hinned,te dolgod az igazság és a fény elutasitása.

2020. aug. 14. 13:25
 70/105 anonim ***** válasza:

Mind az igazságoddal vagy. Neked mi az igazság? A buddhistának mi az igazság?amiben hisz. Mit kell te belevatkozz mások hitébe?

A másik pedig hogy mi a jóégnek van egy célpont általában, akit tűzzel-vassal le kell járatni? Hitlernek ott voltak a zsidók, pedig bőven lettek volna elvetemült embetek akiket üldözzön. Neked ott vannak a tanúk, de bőven van (ha már a te hatalmas hitedre hivatkozol) akikkel ne érts egyet.

De nem is kell egyet érts. Kérte valaki? Csak ne gondold magadról azt, hogy te valami külön szféra vagy, egy igazi etalon, aki követendő messiás vagy nagy tudású próféta. Ugyanazokat a bűnöket elköveted te is nap mint nap, mint én, a szomszéd vagy maga Donald Trump. Nem kell álszentet játszani.

2020. aug. 14. 13:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!