Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi késztet valakit arra hogy...

Mi késztet valakit arra hogy huzamosabb ideig fenntartsa a kapcsolatot a Jehova Tanui szervezettel?

Figyelt kérdés
Én anno amikor megismertem őket rövid időn belül rájöttem hogy valami nem stimmel a tanitásukkal,nagyon nincs összhangban a bibliával.Szorgalmasan utánanéztem a tanrendszerüknek és egyből megszakitottam velük minden kapcsolatot.Nem vagyok teologus sem okos csak egyszerű paraszt észel utána néztem mit tanitanak és a bibliával a legjobb indulattal sincs szinkronban. Nem értem hogyan lehetnek olyanok akik évek elteltével sem jönnek rá hogy valami nincs rendben velük.Sokan azt mondták nekem mert jó a társaság,nekik azt mondták ez az egyetlen igaz vallás,stb,de egytől nem hallottam azt hogy nagyon jó a tanitásuk,mégis akkor miért?
2020. aug. 8. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/105 A kérdező kommentje:
2020. aug. 11. 21:30
 32/105 anonim ***** válasza:

30 vagyok...

Pont erről beszélek. Kár noname, szennylap cikkeket linkelni, ugyanilyeneket írnak katolikusokról, muzulmánokról, stb. Ha valaki jól érzi magát a bőrében, azzal ne foglalkozzon senki

2020. aug. 11. 22:58
 33/105 A kérdező kommentje:
Ja,az szennylap ami leir egy véleményt,megtörtént esetet,vállalván az áldozat a kilétét is,érte! Ülj le kisfiam 1-es!
2020. aug. 12. 08:04
 34/105 anonim ***** válasza:

33."kisfiam"!

Ugyanilyet írnak muzulmánokról, pedofíliával váfolt katolikud papokról, zsidókról, stb. Inkább tanuld meg elfogadni az embert úgy ahogy van, mert a senkit sem a hite határoz meg

2020. aug. 12. 08:31
 35/105 A kérdező kommentje:
34 nem is az emberrel van a gond hanem a tanrendszerrel amihez néha ragaszkodik. Mindig ezzel a badarsággal jöttök,hogy az embert utáljuk,ez maszlag.
2020. aug. 12. 09:06
 36/105 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok tanú. Na látod, erről van szó, hogy egyből a tanúkkal azonosítasz, holott független vagyok.

És attól hogy neked bajod van a tanrendszerükkel vagy bárki másnak, még semmi nem következik mindebből. Csak annyi, hogy más-más dolgokban hisznek az emberek. És ezt jó lenne tiszteletben tartani.

2020. aug. 12. 09:23
 37/105 anonim ***** válasza:

Mondjuk kezd azzal, hogyan azonosítja az USZ a hamis prófétákat, miről lehet felismerni őket. Görögül: pszeudoprophétai

Erre te: „Például a sok sok hamis proféciából,amiből van bőven a Jehova Tanui tanoknál. Irjak évszámokat a világ végét illetően vagy tudod te magad is? „

Nem azt kértem, hogy gügyögjél a saját okosságodból, hanem az USZ-et idézzed! Hol írja, hogy a hamis prófétákat a hamis próféciákból lehet felismerni? Bibliaverset idézzél!!! Ha meg nem tudsz, akkor magad vagy a hamis rágalmazó!

2020. aug. 12. 11:28
 38/105 A kérdező kommentje:

"Nem azt kértem, hogy gügyögjél a saját okosságodból,"

Kedves Jehovista barátom,ne légy gőgős se lekezelő, ez mindegyikötökre jellemző! Azért mert te tévhitben laledzel erről senki sem tehet csak te. Te gügyörtél és makogtál itt zagyvaságot. Mintha nem tudnád a Russeli hamis proféciákat! Tudiom szégynlitek nagyon,de attól az alapitótok sajnos hamis proféta,hogy honnan ismerszik meg a hamis próféta? Kis makogim! A bibliából,ha meg még nem olvastad ezt a részt kis makim,akkor legyél szorgalmasabb! És ne legyél gőgős mert azt hazudták a hű vezetőitek hogy ti vagytok választott vallás,nehogy a végén meglepödjetek!

2020. aug. 12. 19:47
 39/105 anonim ***** válasza:

38

Russel sosem tartotta magát és senki nem is tartja őt prófétának.

És egyet értek az előttem szólókkal, hogy mi alapján határozod te vagy más meg hogy valami hamis hit vagy nem? Honnan tudod hogy a baptistának van igaza? Honnan tudod hogy a reformátusnak van igaza? Honnan tudod egyáltalán, hogy a Biblia egyetlen betűje is igaz? Onnan hogy vannak akik hisznek benne, s azoknak az az igazság.

2020. aug. 12. 20:18
 40/105 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"És egyet értek az előttem szólókkal, hogy mi alapján határozod te vagy más meg hogy valami hamis hit vagy nem?"

Nagyon egyszerű a dolog! A tanítások alapján lehet meghatározni. Ha a tanítás hamis és te hiszel benne akkor a hited is hamis. Ok és okozat. Ez csak puszta logika!

"Honnan tudod hogy a baptistának van igaza? Honnan tudod hogy a reformátusnak van igaza?"

Sem a baptistáknak sem a reformátusoknak nincs teljesen igaza!

De az Őrtorony szervezet az szó szerint torony magasan vezet a hamis tanokban. Majd egyszer számold össze hogy Russel óta hányszor változtak meg a tanítások. És az mind hamis tanítás! Hiszen maga a szervezet változtatta meg tehát nem lehet igaz!

2020. aug. 12. 20:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!