Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi késztet valakit arra hogy...

Mi késztet valakit arra hogy huzamosabb ideig fenntartsa a kapcsolatot a Jehova Tanui szervezettel?

Figyelt kérdés
Én anno amikor megismertem őket rövid időn belül rájöttem hogy valami nem stimmel a tanitásukkal,nagyon nincs összhangban a bibliával.Szorgalmasan utánanéztem a tanrendszerüknek és egyből megszakitottam velük minden kapcsolatot.Nem vagyok teologus sem okos csak egyszerű paraszt észel utána néztem mit tanitanak és a bibliával a legjobb indulattal sincs szinkronban. Nem értem hogyan lehetnek olyanok akik évek elteltével sem jönnek rá hogy valami nincs rendben velük.Sokan azt mondták nekem mert jó a társaság,nekik azt mondták ez az egyetlen igaz vallás,stb,de egytől nem hallottam azt hogy nagyon jó a tanitásuk,mégis akkor miért?
2020. aug. 8. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 A kérdező kommentje:

"Russel sosem tartotta magát és senki nem is tartja őt prófétának."

A kérdésem a követjező,akkor minet jósolgatott a világvégét illetően,számtalanszor,hiába nem tartotta magát hamis profétának attól az volt,pl,egy ember aki megöl egy másikat,de ő nem tartja magát gyilkosnak attól még az.

2020. aug. 12. 20:41
 42/105 A kérdező kommentje:

"Nagyon egyszerű a dolog! A tanítások alapján lehet meghatározni. Ha a tanítás hamis és te hiszel benne akkor a hited is hamis. Ok és okozat. Ez csak puszta logika!"

Számból vetted ki a szót! Vidiripi!

2020. aug. 12. 20:41
 43/105 A kérdező kommentje:

""És egyet értek az előttem szólókkal, hogy mi alapján határozod te vagy más meg hogy valami hamis hit vagy nem?"

Nagyon egyszerű a dolog! A tanítások alapján lehet meghatározni. Ha a tanítás hamis és te hiszel benne akkor a hited is hamis. Ok és okozat. Ez csak puszta logika!

"Honnan tudod hogy a baptistának van igaza? Honnan tudod hogy a reformátusnak van igaza?"

Sem a baptistáknak sem a reformátusoknak nincs teljesen igaza!

De az Őrtorony szervezet az szó szerint torony magasan vezet a hamis tanokban. Majd egyszer számold össze hogy Russel óta hányszor változtak meg a tanítások. És az mind hamis tanítás! Hiszen maga a szervezet változtatta meg tehát nem lehet igaz!"

Nagyából ugyanezt akartam irni,amit elöttem is irtak!

2020. aug. 12. 20:43
 44/105 anonim ***** válasza:

40

Te mi alapján mered kijelenteni, hogy valami hamis tan vagy nem? Vagy hogy a Biblia az igaz és nem a Korán vagy a Tóra? Az egész puszta hit kérdése és nem igaz-hamis játék

2020. aug. 12. 20:47
 45/105 anonim ***** válasza:

41

A próféta Isten ihletése alatt jövendöl. Russel (amúgy nem ő személyesen hanem a vezető testület) sosem állították és nem is állítják, hogy bármi a megjelenik az Őrtoronyban vagy Ébredjetekben, az isteni ihletés alatt íródtak. De ki kérte hogy bárki higgyen bármiben is? Ismerek ateistát akinek nem fáj a feje a sok vitától. Ha valakinek az jó hogy ne higgyen semmiben, vagy az, hogy a Sátánban higgyen, vagy az, hogy a fehérek felsőbbrendűségében higgyenek, az az ő bajuk, senkinek semmi köze hozzá

2020. aug. 12. 20:53
 46/105 A kérdező kommentje:

"Te mi alapján mered kijelenteni, hogy valami hamis tan vagy nem? Vagy hogy a Biblia az igaz és nem a Korán vagy a Tóra? Az egész puszta hit kérdése és nem igaz-hamis játék"

Ugyis lehet akkor fogalmazni,hogy nem biblikus a Jehova Tanui szervezet,csak valami olyasmi.

2020. aug. 12. 20:56
 47/105 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Te mi alapján mered kijelenteni, hogy valami hamis tan vagy nem? Vagy hogy a Biblia az igaz és nem a Korán vagy a Tóra? Az egész puszta hit kérdése és nem igaz-hamis játék"

Az Őrtorony azt állítja hogy a tanításait a Bibliára alapozza!

Logikus hogy akkor a Biblia alapján tudom kijelenteni!

Egyébként a Tóra a Biblia része! Szóval a Tóra az igaz!

Hogy miért nem a Korán?

Azért mert az Őrtorony nem arra hivatkozik. Egyébként meg a Koránban nem olvashatunk arról hogy Jézus Krisztus Isten Fia! És mivel ezt nem jelenti ki a Korán így a Biblia Istene és a Korán általi nem egy és ugyan az!

Nem csak hit kérdése! Ez tévedés. Vannak olyan dolgok amelyek hit kérdése ,igen! De van ami nem csak puszta hit kérdése!

2020. aug. 12. 21:23
 48/105 anonim ***** válasza:

46

Ezt senki nem mondta. Egy egyház sem egy havi folyóiraton, egy kiadványon alapul.

47

Igen,arra alapozza. De nem Isten ihletése alatt. Így, míg a keresztény hit szerint a Biblia isteni ihletés alatt íródott és tartalma mind Isten szent akaratát tükrözik, tehát örök érvényű igazságok, addig semmilyen emberek által kiadott folyóirat sem mondható maradéktalanul tökéletesnek és megkérdőjelezhetetlennek.

"Hogy miért nem a Korán?

Azért mert az Őrtorony nem arra hivatkozik. Egyébként meg a Koránban nem olvashatunk arról hogy Jézus Krisztus Isten Fia! És mivel ezt nem jelenti ki a Korán így a Biblia Istene és a Korán általi nem egy és ugyan az!"

Na látod. Honnan tudod hogy létezett Jézus és hogy az, akinek a keresztények tartják? Onnan, hogy ebben hiszel. De ettől én nem merném kijelenteni, hogy ez igaz és amaz meg hamis. Vajon a muzulmán úgy éli mindennapjait, hogy az fut végig az agyában, hogy "Juj, de hamis vallásban vagyok én... Jobb lenne kereszténynek lenni..."? Vagy ott van ifj Horthy István esete, aki mint tudjuk keresztényből lett muzulmán. Vajon abban a hitben tette mindezt, hogy az "igaz hirből" a hamis "hitbe" tér meg? Meggyőződés, hit kérdése volt ez is.

2020. aug. 12. 22:20
 49/105 A kérdező kommentje:

---De ettől én nem merném kijelenteni, hogy ez igaz és amaz meg hamis.---

Pedig merd kijelenteni,mert Jézus is erre tanit téged,hogy vizsgáld meg a gyülekezetet ahová bemégy! Benne a bibliában. Olvasd!

2020. aug. 12. 22:28
 50/105 anonim ***** válasza:
Nem vitatkozom... Úgy látom nagyon nem érted, miről beszélek 😂
2020. aug. 13. 07:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!