Mi késztet valakit arra hogy huzamosabb ideig fenntartsa a kapcsolatot a Jehova Tanui szervezettel?
Vidiripi
"Honnan tudod hogy létezett Jézus és hogy az, akinek a keresztények tartják?"
Ha Jézus nem létezett ,akkor hogyan lehetnek követői?
"De ettől én nem merném kijelenteni, hogy ez igaz és amaz meg hamis."
Rendben akkor nem jelented ki!
"Vajon a muzulmán úgy éli mindennapjait, hogy az fut végig az agyában, hogy "Juj, de hamis vallásban vagyok én... Jobb lenne kereszténynek lenni..."?"
Barátom! A Biblia alapján kijelenthető hogy a keresztények és a muzulmánok istene nem egy és ugyan az!
Természetesen nem így fogja élni a mindennapjait ,hiszen eleve nem is így gondolkodik. Nem is értem a logikádat azt illetően hogy ezt hogyan is képzeled el!
"Vagy ott van ifj Horthy István esete, aki mint tudjuk keresztényből lett muzulmán. Vajon abban a hitben tette mindezt, hogy az "igaz hirből" a hamis "hitbe" tér meg? Meggyőződés, hit kérdése volt ez is."
És mi motiválta ifjabb Horthy István abban hogy így gondolkodjon?
Igen egyébként ez annyira köztudott hogy az iskolában is tanítják azt hogy muzulmán lett!
"Egy ateistának hogy mondhatnád a szemébe, hogy ő tévúton jár?"
Miért ne mondhatná meg a hívő az ateistának hogy tévúton jár?
"A másik pedig hogy mi a jóégnek van egy célpont általában, akit tűzzel-vassal le kell járatni? Hitlernek ott voltak a zsidók, pedig bőven lettek volna elvetemült embetek akiket üldözzön. Neked ott vannak a tanúk, de bőven van (ha már a te hatalmas hitedre hivatkozol) akikkel ne érts egyet."
Én sok éve írok kommenteket ezen az oldalon. Már nem egyszer hanem sokszor javasoltam Jehova tanúinak hogy nem írjanak az oldalon egyetlen egy szót sem. Semmit! De ők még is csak írnak. Annak ellenére hogy a szervezetük nem javasolja az ilyen oldalak látogatását és nem is így kell prédikálniuk ,hivatalosan nincs ilyen módszer a tanúknál. De ők még is jönnek és írnak.
- Aztán meg megy a panaszkodás hogy szegényeket hogy bántják meg üldözik. De addig már nem jutnak el hogy senki nem mondta nekik hogy kötelező idejönniük főleg nem az Őrtorony!
Hogy miért Jehova tanúi? A válasz egyszerű azért mert aktívak az oldalon!
Hidd el nekem ,ezt teljes bizonyossággal ki merem jelenteni ,hogy ha nem írnának a tanúk akkor rövid időn belül megszűnne az "üldözés"! Ami valójában nem is az hiszen a tanúk jelentkeznek be az oldalra és ez egyetlen kattintással elhagyható. És akkor mit is csinálhatna a másik fél? Írhat-írhat ,de hiába ,ha nem válaszol egyetlen tanú sem!
"Barátom! A Biblia alapján kijelenthető hogy a keresztények és a muzulmánok istene nem egy és ugyan az!
Természetesen nem így fogja élni a mindennapjait ,hiszen eleve nem is így gondolkodik. Nem is értem a logikádat azt illetően hogy ezt hogyan is képzeled el!"
Na látod. Akkor kinek van igaza? A" keresztény" isten vagy a "muzulmán" isten létezik? Ki határozza ezt meg? Senki, mert hiten alapul. A muzulmánnak egy valami az igazság, a kereszténynek egy más valami, az ateistának meg egy másik valami. És egyik sem tudja kézzel fogható bizonyítékkal bebizonyítani, hogy igaza lenne. Ezért mindenki marad a hitével.
" Miért ne mondhatná meg a hívő az ateistának hogy tévúton jár?"
Mert lepereg az ateistáról. Mivel bizonyítod be, hogy létezik Isten? Azzal, hogy hiszel benne. Ennyi. Nem láttad, nem beszéltél vele, nem tudod megmutatni az ateistának. Az atesita sem tudja bebizonyítani, hogy nem létezik, ugyanezekből az okokból, de abból a szempontból nézve, hogy ő pont ezért nem hiszi, hogy létezik.
"Hidd el nekem ,ezt teljes bizonyossággal ki merem jelenteni ,hogy ha nem írnának a tanúk akkor rövid időn belül megszűnne az "üldözés"! Ami valójában nem is az hiszen a tanúk jelentkeznek be az oldalra és ez egyetlen kattintással elhagyható. És akkor mit is csinálhatna a másik fél? Írhat-írhat ,de hiába ,ha nem válaszol egyetlen tanú sem!"
Ha jól tudom, te szoktál nagy polgárjogi aktivistát is játszani (a nagy teológus mellett), aki hangoztatja, hogy szólásszabadság van és az ír aki akar. Tehát te akarod megmondani, hogy ki írhat is ki nem? Vagy te így intézed a konfliktusokat? Likvidálod az ellenfelet? Szép is lenne a világ, ha te irányítanád, mondhatom 😂😂
Az emberek pedig nem a Gyakori Kérdések keretei között élnek, hogy csak itt alkossanak véleményt egyes hitnézetekről. Sajnos bárhol lehet ezzel találkozni. Bárhol lehet hallani, non stop, hogy hibásak a muzulmánok a terrorizmusért, hibásak a hívők a korrupcióért, hibásak a zsidók a gazdasági összeomlásért, hibás ez, hibás az, ez rossz és ez még rosszabb.
Vidiripi
"Akkor kinek van igaza? A" keresztény" isten vagy a "muzulmán" isten létezik?"
Most akkor Isten léte vagy nem léte a téma? Mert én nem erről írtam!
"És egyik sem tudja kézzel fogható bizonyítékkal bebizonyítani, hogy igaza lenne. Ezért mindenki marad a hitével."
Te magad írtad hogy ifjabb Horty áttért a muzulmán vallásra. Hogy miért tett így az nem derült ki. De hogy mindenki marad a hitével az koránt sem biztos!
"Mert lepereg az ateistáról."
És? Miért ne mondhatná meg a hívő az ateistának hogy tévúton jár?
"Mivel bizonyítod be, hogy létezik Isten?"
Ateistából is lett hívő és hívőből is lett ateista! Nincs egy kaptafa ami mindenkire ráhúzható! Ami az egyiknek bizonyíték azon a másik csak nevet!
"Nem láttad, nem beszéltél vele, nem tudod megmutatni az ateistának. Az atesita sem tudja bebizonyítani, hogy nem létezik, ugyanezekből az okokból, de abból a szempontból nézve, hogy ő pont ezért nem hiszi, hogy létezik."
Van olyan hogy sötét anyag! Azt sem lehet látni ,beszélni vele és megmutatni sem lehet ,még is létezik!
Ugyan ez igaz a szélre is.
Ha csak azt hiszed el amit látsz akkor egy csomó dolog nem létezik a számodra! Az én véleménye szerint az ilyen ateista az egy nagyon egyszerű gondolkodású. De ez az én véleményem!
"Ha jól tudom, te szoktál nagy polgárjogi aktivistát is játszani (a nagy teológus mellett), aki hangoztatja, hogy szólásszabadság van és az ír aki akar."
Csak és kizárólag azoknak akik azt akarják elhitetni velem hogy nem írhatok. És lassan 10 éve kommentelek ezen az oldalon de csak az elmúlt 1 évben kezdtem rászokni ennek hangoztatására ,mert úgy veszem észre hogy Jehova tanúi nagyon nincsenek tisztában a helyzettel. Pedig régebben hány olyan tanúval találkoztam aki külön kiemelte hogy bizony Jehova tanúi "harcoltak" a vallás szabadságért ,több országban is és eljött a pillanat amikor nyertek. Csak hogy ha nekik lehet vallás szabadság akkor az minden egyes állampolgárra vonatkozik de ezt valahogy kezdik elfelejteni vagy fel sem fogták.
"Tehát te akarod megmondani, hogy ki írhat is ki nem? Vagy te így intézed a konfliktusokat? Likvidálod az ellenfelet? Szép is lenne a világ, ha te irányítanád, mondhatom"
Akkor nagyon félre értettél! Én javasoltam nekik egy módszert amivel elkerülhetik hogy "üldöztetésnek" tegyék ki magukat. Ugyan is az ellenvéleményeket és kritikákat általában úgy élik meg hogy őket üldözik a hitük miatt. Ami valójában nem igaz! De nekik valamiért ez jön le! És mint mondtam kb. 1 éve hangoztatom ezt. De a tanúktól vettem át! Attól hogy nem vagyok velük egy véleményen sok kérdésben attól még van amit eltanulok tőlük! Ez az egyik dolog volt de van még más is!
"Az emberek pedig nem a Gyakori Kérdések keretei között élnek, hogy csak itt alkossanak véleményt egyes hitnézetekről. Sajnos bárhol lehet ezzel találkozni. Bárhol lehet hallani, non stop, hogy hibásak a muzulmánok a terrorizmusért, hibásak a hívők a korrupcióért, hibásak a zsidók a gazdasági összeomlásért, hibás ez, hibás az, ez rossz és ez még rosszabb."
Tényleg nem? Akkor ezt mond el a tanúknak is hogy tudják. És azt is hogy az ellenvélemény és a kritika nem egyenlő az üldözéssel.
Én igazából még ennyi év után sem tudok napirendre térni afelett hogy a tanúk nyavalyognak az itt ért hatásokért.
- Leírtam már nem is egynek hogy engem is ér inzultus. Még az édesapám részéről is. Konkrétan nem tart normálisnak a hitem miatt és ezt közölte is velem. De a munkahelyen is volt már nem is egyszer beszólás és még lesz is! Jehova tanúi oktatást kapnak az Őrtorony részéről.
Hát nem tanítják nekik hogy mire számítsanak? (a kérdés költői)
"Te magad írtad hogy ifjabb Horty áttért a muzulmán vallásra. Hogy miért tett így az nem derült ki. De hogy mindenki marad a hitével az koránt sem biztos!"
Ezt arra értettem, hogy a muzulmán sosem fogja a keresztény hitet gyakorolni muzulmánként, nem arra, hogy nem térhet át más vallásba.
" És? Miért ne mondhatná meg a hívő az ateistának hogy tévúton jár?"
Miért járna tévúton? Te mennyivel jársz jobb úton? Csak felfogás kérdése az út.
"Ha csak azt hiszed el amit látsz akkor egy csomó dolog nem létezik a számodra! Az én véleménye szerint az ilyen ateista az egy nagyon egyszerű gondolkodású. De ez az én véleményem!"
Én arról beszéltem, hogy semmi nem bizonyítja Isten létezését. Én hiszek benne. De ez nem bizonyít semmit. Sem neked sem magamnak.
A kritika az nem úgy néz ki, hogy" te vagy a legelvetemültebb vallás tagja", "hamis vallás tagja vagy", "tévúton jársz", "a pokol tüzén fogsz égni", stb. Ez bizony komoly támadás.
Milyen vallású vagy, hogy inzultus ér?
Vidiripi
"Ezt arra értettem, hogy a muzulmán sosem fogja a keresztény hitet gyakorolni muzulmánként, nem arra, hogy nem térhet át más vallásba."
Én meg még mindig nem vagyok gondolat olvasó!
"Miért járna tévúton? Te mennyivel jársz jobb úton? Csak felfogás kérdése az út."
"Én arról beszéltem, hogy semmi nem bizonyítja Isten létezését."
Igen erről írsz ,de én meg nem erről írok. Eleve nem arról kezdtünk el beszélni hogy létezik Isten vagy sem!
De te egyből ide lyukadtál ki.
Én csak azt írtam le hogy a muzulmánok és a keresztények Istene nem ugyan az. És ezt indokoltam is! De ebből nem következik az hogy Isten léte vagy nem léte befolyásolja ezt a vallási tényt!
Alapul véve a Koránt és a Bibliát és a rendelkezésre álló információkat a két könyvből. Pusztán logikai úton és akkor még a vallási vonzatáról egy szó sem esett!
"Én hiszek benne. De ez nem bizonyít semmit. Sem neked sem magamnak."
Én meg itt NEM Isten létezéséről beszéltem. Hanem arról hogy Istenen kívül is vannak olyan dolgok amelyek nem láthatóak és nem is kézzelfoghatóak és létezésük bizonyítása sem olyan egyszerű. De ez nem zárja azt ki hogy nem is lehetséges!
Pl. amit említettem is a Sötét anyag! És még mindig nem Isten létezése vagy nem létezése a téma részemről.
"A kritika az nem úgy néz ki, hogy" te vagy a legelvetemültebb vallás tagja", "hamis vallás tagja vagy", "tévúton jársz", "a pokol tüzén fogsz égni", stb. Ez bizony komoly támadás."
Ezek közül én személy szerint egyiket sem írtam. Azt írtam hogy az Őrtorony szervezetnek hamis tanításaik vannak.
- Komoly támadás! Hm...ez teszik. Mennyire ismered te Jehova tanúit?
Tudod hogy mit tanítanak más vallásokkal kapcsolatban az Őrtorony szervezetnél?
"Milyen vallású vagy, hogy inzultus ér?"
Ennyi komment után még nem jöttél rá? Hát nem erre számítottam!
Tippelj!
"Miért ne mondhatná meg a hívő az ateistának hogy tévúton jár?"
Erre már válaszoltam. Azért, mert semmivel sem igazabb egyik út sem,hisz pusztán a személyes hiten alapul.
"Alapul véve a Koránt és a Bibliát és a rendelkezésre álló információkat a két könyvből. Pusztán logikai úton és akkor még a vallási vonzatáról egy szó sem esett!"
Na akkor légy te a bíró! Akkor melyik az egy igaz isten? A keresztény vagy a muzulmán isten? Keresztényként valószínűleg rá fogod vágni, hogy a keresztény isten. De vajon a muzulmán is így gondolkodik? Neki a muzulmán isten az igaz. És ezt jelenti a hit.
Igen, nem te írtad ezeket. Ezeket a mindennapokban lehet hallani. És az se, amit te írtál, nem kritika. Szerinted hamis. De nem tény és nem az emberiség által elfogadott álláspont. Ugyanúgy mondhatnám én is, hogy a te hited hamis. Akkor ez macska egér játék vagy mi? Nincs igaz és hamis.
"Ennyi komment után még nem jöttél rá? Hát nem erre számítottam!
Tippelj!"
Nem tudom, fogalmam sincs. Nem teológiai végzettségem van, bocs
Vidiripi
"Erre már válaszoltam. Azért, mert semmivel sem igazabb egyik út sem,hisz pusztán a személyes hiten alapul."
Igen válaszoltál. De gondolkozz csak el!
"Na akkor légy te a bíró! Akkor melyik az egy igaz isten? A keresztény vagy a muzulmán isten? Keresztényként valószínűleg rá fogod vágni, hogy a keresztény isten. De vajon a muzulmán is így gondolkodik? Neki a muzulmán isten az igaz. És ezt jelenti a hit."
Ha már nekem kell bíróskodnom akkor az ítélet a következő!
Indoklás!
A Korán és a Biblia alapján kijelenthető hogy a muzulmánok istene és a keresztények Istene nem egy és ugyan az! (ahogyan már írtam is korábban)
Én elfogadom hogy téged ez a téma nagyon izgat de én nem erről írtam! Olvasd csak vissza a korábbi kommenteket!
"És az se, amit te írtál, nem kritika. Szerinted hamis."
Igen hamis! De írtam már kritikát is!
"De nem tény és nem az emberiség által elfogadott álláspont."
Ez jutott eszembe olvasva ezt a mondatodat!
"Ugyanúgy mondhatnám én is, hogy a te hited hamis. Akkor ez macska egér játék vagy mi? Nincs igaz és hamis."
Rendben van! Mond azt hogy hamis a hitem! Miből gondolod hogy az?
A hit az nem macska-egér játék!
De igen ,van igaz és hamis!
"Nem teológiai végzettségem van, bocs"
Hát teljesen mindegy hogy milyen végzettséged van! Mindössze józan paraszti ész kell hozzá. Logika és nem több!
De ne erőltessük ,nem megy és kész!
"Igen válaszoltál. De gondolkozz csak el!
Miért ne mondhatná meg a hívő az ateistának hogy tévúton jár?"
Na mondd meg akkor te, hogy mit ér azzal ha ezt megmondja. Mennyire van igaza? Mennyire nem hamisan rágalmaz?
"Ha már nekem kell bíróskodnom akkor az ítélet a következő!
Indoklás!"
Nem adtál ítéletet. És azért hoztam fel ezt a témát, mert ez a legegyszerűbb példája, hogy megértessem, mit jelent a hit. Hogy minden hit különbözik és semmi rossz nincs ebben. Nem tudja egyik sem bebizonyítani, hogy neki van feltétlen igaza...
"De igen ,van igaz és hamis!"
Igen? És mégis mi az igazság? Mi at igazság? Jehova, Allah, Ré, Buddha, Oziris vagy ki az igaz isten? Ki hiszi az igaz hitet? A muzulmán, a baptista, a katolikus, a református, a tanú, az unitárius vagy a buddhista? Aki hisz valamiben, annak az az igazság. Ameddig egy gyermek hisz a Mikulásban, addig neki az az igazság hogy létezik. Ha valaki hisz az UFO-k létezésében, annak az az igazság, hogy léteznek földönkívüliek. Akik hisznek abban, hogy nem volt holdraszállás, annak ez az igazság. Mi ezzel a gond?
Ahogy észreveszem, neked nem megy ez az egész. Nem tudod tolerálni azokat, akik másban hisznek. Te egyből rávágod hogy hamis. Én mindig azt kérdem inkább, vajon én igaz vagyok?
Vidiripi
"Na mondd meg akkor te, hogy mit ér azzal ha ezt megmondja. Mennyire van igaza? Mennyire nem hamisan rágalmaz?"
Nem az a lényeg hogy mit ér vele. Amúgy nem lehet tudni hogy mit ér vele mert nem vagyunk ugyan olyanok!
De miért ne mondhatná meg egy hívő az ateistának hogy tévúton jár? Ha hatással lesz rá akkor ennyi is elég volt. Ha nem lesz rá hatással akkor ennyi. De attól még megmondhatja!
"És azért hoztam fel ezt a témát, mert ez a legegyszerűbb példája, hogy megértessem, mit jelent a hit. Hogy minden hit különbözik és semmi rossz nincs ebben. Nem tudja egyik sem bebizonyítani, hogy neki van feltétlen igaza..."
Én ezt értem! De azt fogd már fel hogy én nem erről írtam! Miért nem jut ez el a tudatódik? Nem a hitről és nem is az igaz Istenről írtam!
"Igen? És mégis mi az igazság?"
Nem teljesen mindegy neked? Minek érdekel?
"Ahogy észreveszem, neked nem megy ez az egész. Nem tudod tolerálni azokat, akik másban hisznek. Te egyből rávágod hogy hamis. Én mindig azt kérdem inkább, vajon én igaz vagyok?"
Mert logikai úton képtelen vagy összerakni a képet? És azért írod ezt? De tudom tolerálni azokat akik másban hisznek. Az hogy te ezt nem hiszed az a te dolgod!
Te arra a következtetésre jutottál hogy én egyből rávágom hogy hamis!
És teszed mind ezt úgy hogy nem is tudod hogy mióta vagyok itt az oldalon aktív ,hogy mióta foglalkozom a vallással ,még azt sem tudtad megtippelni hogy melyik vallás vallom a magaménak!
És te így alkotsz véleményt! Érdekes a gondolkozásod.
Én nem azt kérdezem hogy én igaz vagyok-e.
- Mit értesz az alatt hogy te "igaz vagy"?
"De miért ne mondhatná meg egy hívő az ateistának hogy tévúton jár? Ha hatással lesz rá akkor ennyi is elég volt. Ha nem lesz rá hatással akkor ennyi. De attól még megmondhatja!"
Itt nem a jogi értelembe vett megmondásról beszéltem, hanem az erkölcsiről. Szerintem ugyanis nem etikus és nem is helyén való egyáltalán hamisnak vagy tévútnak nevezni bárki hitét.
" Én ezt értem! De azt fogd már fel hogy én nem erről írtam! Miért nem jut ez el a tudatódik? Nem a hitről és nem is az igaz Istenről írtam!"
Valóban nem. Te felcsaptál ítélőbírónak és Mindenható Istennek is egyben, hogy megmondd, mi az igaz és mi a hamis.
" Nem teljesen mindegy neked? Minek érdekel?"
Ezt most komolyan nem értem 😂 te akarsz itt papolni igazról és hamisról, de azt már nem rudod megmondani, hogy akkor mi az igaz. Nagyon jó ez! A valóság az, hogy senki nem tudja. Mindenki csak hisz.
"És teszed mind ezt úgy hogy nem is tudod hogy mióta vagyok itt az oldalon aktív ,hogy mióta foglalkozom a vallással ,még azt sem tudtad megtippelni hogy melyik vallás vallom a magaménak!"
Nagyon jól tudom, hogy mióta vagy itt. Milliószor találkoztam itr már veled, vitáztunk is. De mi jelentősége van ennek?" Az én apukám az erősebb! " elvet játszuk?
Másrészt gondolod, hogyha vallással foglalkozol x év óta, akkor az azt jelenti, hogy tévedhetetlen és igaz vagy?
És igen, nem tudom megtippelni milyen vallású vagy. Miből kellett volna megtippeljem? Vagy ez valami nagy hadititok?
Azalatt pedig azt ért, hogy igaz vagyok-e, hogy a helyes úton járok-e. A maggyőződésem az, hogy igen, de ez az én hitem, nem pedig tény. Az, hogy a helyes utat járom még nem tény, csak az ém hitem. És elég nagy baj, ha te ezt soha nem kérded meg magadtól, nem szállsz magadba...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!