Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi késztet valakit arra hogy...

Mi késztet valakit arra hogy huzamosabb ideig fenntartsa a kapcsolatot a Jehova Tanui szervezettel?

Figyelt kérdés
Én anno amikor megismertem őket rövid időn belül rájöttem hogy valami nem stimmel a tanitásukkal,nagyon nincs összhangban a bibliával.Szorgalmasan utánanéztem a tanrendszerüknek és egyből megszakitottam velük minden kapcsolatot.Nem vagyok teologus sem okos csak egyszerű paraszt észel utána néztem mit tanitanak és a bibliával a legjobb indulattal sincs szinkronban. Nem értem hogyan lehetnek olyanok akik évek elteltével sem jönnek rá hogy valami nincs rendben velük.Sokan azt mondták nekem mert jó a társaság,nekik azt mondták ez az egyetlen igaz vallás,stb,de egytől nem hallottam azt hogy nagyon jó a tanitásuk,mégis akkor miért?
2020. aug. 8. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/105 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Attól, hogy te nem értesz egyet a tanításukkal, gondolj bele, hányan nem értenek egyet a te hiteddel (muzulmánok, buddhisták, ateisták, stb). A hit a legszemélyesebb bizalom, amellyel Istenhez fordulhatsz. Mindenki azt hisz amit akar és mindenki mindenki hihet is, amit akar, ha úgy jól érzi magát"

Igen ez így van! Teljesen egyetértek!

- Viszont Magyarországon nem csak vallás szabadság van hanem szólás szabadság is!

Tehát én elmondhatom a véleményemet más hitével ,tanításaival kapcsolatban! Ahogyan az Őrtorony szervezet is elmondja/leírja a saját álláspontját.

"Miről állapítod te meg, hogy rossz helyen van? Vagy hogy hamis vallás? Nagyon rossz a hozzáállásod, ebben a tekintetben..."

Miről lehet megállapítani!

Maga az Őrtorony szervezet is elismeri hogy voltak téves tanításai. És azok a tanítások már hamisnak számítanak! Tehát voltak az Őrtorony szervezetnek hamis tanításai és ez tény!

- A kérdés az hogy mi a bizonyíték arra hogy a jelenlegi tanítások azok nem hamis tanítások?

- Ha részleteiben megvizsgálunk egy jelenlegi tanítást akkor kideríthető hogy az vajon hamis vagy sem a Biblia alapján. pl. az Őrtorony 1914-l kapcsolatos tanítása.

Levezethető hogy ez egy hamis tanítása az Őrtoronynak!

Aztán az Őrtorony szervezet többször is várta a világvégét és ezt le is kommunikálta. Mivel azt állítja magáról hogy szellemtől vezérelt így hamisan prófétált!

És mit is ír a Biblia a hamis prófétákról? Tudod te magad is!

Nem! Nem rossz a hozzálássa! Igen is meg kell vizsgálni a vallást/egyházat/gyülekezetet és annak tanításait is ha azt fontolgatjuk hogy csatlakozunk valamelyikhez!

"Nagyon szépen tudják egyesek szidni ahogy látom a tanúkat. Remélem csak velük van bajuk akkor, s nem tartják hamis vallásnak a bálványimádó katoliusokat, meg a többieket"

Ó ne izguljál vannak olyanon akik a katolikusokkal foglalkoznak! Hidd el hogy vannak és sokkal többen vannak mint akik Jehova tanúival foglalkoznak. Pl. van egy kiadvány amit minimum 8 millióan olvasnak és abban bizony kiteregetik a katolikus egyház szennyesét! De nem csak ők foglalkoznak velük hanem a világban is nagyon sokan sokkal többen mint Jehova tanúival. Csak épp annyira kicsiben látják Jehova tanúi a dolgokat hogy nem is veszik észre hogy nagyságrendekkel nagyobb az amit a katolikus egyház kap az egész világon. Hallottál már a gyermekmolesztálásokról amit papok követtek és követnek el világszerte? Hány ilyen per folyik az Őrtorony ellen mit ír a honlapotok?

2020. aug. 11. 16:49
 22/105 anonim ***** válasza:
44%

Kérdésfeltevő mondja: "rövid időn belül rájöttem hogy valami nem stimmel a tanitásukkal,nagyon nincs összhangban a bibliával.Szorgalmasan utánanéztem a tanrendszerüknek és egyből megszakitottam velük minden kapcsolatot.Nem vagyok teologus sem okos csak egyszerű paraszt észel utána néztem mit tanitanak és a bibliával a legjobb indulattal sincs szinkronban."

Az a helyzet, hogy egy szimpla negyedosztályú rágalmazó vagy! Nem paraszti ész kell a bibliai kritikához, hanem szent szellem, amivel nem rendelkezel.

Írjad a bibliai kritikádat bibliai idézetekkel alátámasztva és majd meglátjuk, neme csak józanságot nélkülöző paraszt vagy...

Mondjuk kezd azzal, hogyan azonosítja az USZ a hamis prófétákat, miről lehet felismerni őket. Görögül: pszeudoprophétai

2020. aug. 11. 18:08
 23/105 Dongaben ***** válasza:

Semmiféle "Bibliai tudás" nem kell ehhez... Torténelem, ami bizonyítva van!

A "Biblia" egy könyv, amit a Niceai zsinat alkalmából szerkrsztettek az EMBEREK kb. 325-326 ban. Ha a papok nem sulykolják a "Tudatatlan parasztokba" a Római Katlikus Egyház dogmáit... Nem ezen múlik... Az a baj, hogy 2020 van, még most is sotétségben tartanak embereket...

2020. aug. 11. 18:38
 24/105 anonim ***** válasza:
0%
"A "Biblia" egy könyv, amit a Niceai zsinat alkalmából szerkrsztettek az EMBEREK..." Mondom hogy laikus parasztok fóruma ez, akiknek dunsztjuk nincsen semmihez, ahogy az ábra mutatja!!!
2020. aug. 11. 18:45
 25/105 Dongaben ***** válasza:

Kedves "ma 18:45"!

Aztán, ki a fene állította össze a ma ismert bibliát, ha nem emberek?

Ha másképpen tudod, akkor írd ide, légyszíves, hogy mi "Tudatlan parasztok" is részesüljünk ezen tudásból! Köszönjük előre is!

2020. aug. 11. 19:08
 26/105 A kérdező kommentje:

---Az a helyzet, hogy egy szimpla negyedosztályú rágalmazó vagy! Nem paraszti ész kell a bibliai kritikához, hanem szent szellem, amivel nem rendelkezel.---

Elöször is javitom ahelyesirási gondodat: Szent Lélek

Te hogy veszed a bátorságot ahhoz,hogy kijelented,hogy én amikor bibliát olvasok nincs velem a Szent Lélek,nem vagy kicsit felfuvalkodott? Egyébként ez a gőgősség Jehova Tanui tagjaira jellemző.

2020. aug. 11. 20:49
 27/105 A kérdező kommentje:

---Mondjuk kezd azzal, hogyan azonosítja az USZ a hamis prófétákat, miről lehet felismerni őket.---

Például a sok sok hamis proféciából,amiből van bőven a Jehova Tanui tanoknál. Irjak évszámokat a világ végét illetően vagy tudod te magad is? A másik nem tulozok,a biblia a hamis profétákra még azt is irja hogy Antikrisztustól valók a hamis próféták. Szerinted Jehova Tanui kimeritik a hamis jövendőlések tényét? Szerintem 100 százalékosan kimeritik. Nekem ennyi bőven elég volt a tanaikból,bebizonyosodott egy hamis vallással állok szemben.

2020. aug. 11. 20:53
 28/105 A kérdező kommentje:

---." Mondom hogy laikus parasztok fóruma ez,---

Felfedte magát Russel papa leszármazottja a nagy bibliakutató. Gondolom visszi tovább a fonalat,mit jövendölsz nekünk,mikor lesz ujabb Armageddon? :-)))))))))))

2020. aug. 11. 20:58
 29/105 A kérdező kommentje:
24 es hez hasonlók mindig megszégyenülve elkullognak a végére. :-)))))))))))) De az elején mindig elöadják a nagy okosat!
2020. aug. 11. 20:59
 30/105 anonim ***** válasza:
64%

Hogy lehet ennyi hülyeségen vitatkozni? Mindenki azt hisz amit akar, nem kell senkit hamisnak nevezni sem pedig téves vallásnak. Nincs téves vallás, sem hamis hit. Amikor ezt megérti az emberiség, lehet majd beszéni EMBEREKRŐL. Addig csak valami emberhez hasonló, rosszindulattól csöpögő lények léteznek.

Ui: nem foglalok állást egyetlen itt vitatkozó mellett sem

2020. aug. 11. 21:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!