Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi késztet valakit arra hogy...

Mi késztet valakit arra hogy huzamosabb ideig fenntartsa a kapcsolatot a Jehova Tanui szervezettel?

Figyelt kérdés
Én anno amikor megismertem őket rövid időn belül rájöttem hogy valami nem stimmel a tanitásukkal,nagyon nincs összhangban a bibliával.Szorgalmasan utánanéztem a tanrendszerüknek és egyből megszakitottam velük minden kapcsolatot.Nem vagyok teologus sem okos csak egyszerű paraszt észel utána néztem mit tanitanak és a bibliával a legjobb indulattal sincs szinkronban. Nem értem hogyan lehetnek olyanok akik évek elteltével sem jönnek rá hogy valami nincs rendben velük.Sokan azt mondták nekem mert jó a társaság,nekik azt mondták ez az egyetlen igaz vallás,stb,de egytől nem hallottam azt hogy nagyon jó a tanitásuk,mégis akkor miért?
2020. aug. 8. 20:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/105 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Itt nem a jogi értelembe vett megmondásról beszéltem..."

Én viszont erre gondoltam. Egy ateista is megmondhatja hogy hülyeség hinni. Megjegyzem ,hogy meg is mondja!

"Szerintem ugyanis nem etikus és nem is helyén való egyáltalán hamisnak vagy tévútnak nevezni bárki hitét."

Nem értek egyet!

"Valóban nem. Te felcsaptál ítélőbírónak és Mindenható Istennek is egyben, hogy megmondd, mi az igaz és mi a hamis."

Ezt most arra érted amit másoknak írtam vagy arra amit neked?

"Ezt most komolyan nem értem 😂 te akarsz itt papolni igazról és hamisról, de azt már nem rudod megmondani, hogy akkor mi az igaz. Nagyon jó ez! A valóság az, hogy senki nem tudja. Mindenki csak hisz."

Akkor újra megkérdezem. Miért érdekel téged? Állításod szerint hiszel ,állításod szerint nem etikus és helyénvaló tévútnak nevezni bárki hitét!

Ha így vélekedsz akkor egyáltalán mit keresel a vallás kategóriában? Hiszen ha ezt vallod akkor senkinek nem mondhatnád meg hogy tévúton jár.

"Nagyon jól tudom, hogy mióta vagy itt. Milliószor találkoztam itr már veled, vitáztunk is. De mi jelentősége van ennek?" Az én apukám az erősebb! " elvet játszuk?"

Én nem játszadozom! Ha kérdezned kell hogy mi a jelentősége akkor még sem tudod hogy mióta vagyok itt! Még is mennyire régi kommenteket olvastál tőlem?

"Másrészt gondolod, hogyha vallással foglalkozol x év óta, akkor az azt jelenti, hogy tévedhetetlen és igaz vagy?"

Volt már amikor tévedtem nem is egyszer! Ebből a tapasztalatból kiindulva úgy vélem hogy amiben tévedek az ki fog derülni. Amikor pedig ez bekövetkezik (már pedig befog) akkor majd változtatok az addig álláspontomon.

"És igen, nem tudom megtippelni milyen vallású vagy. Miből kellett volna megtippeljem? Vagy ez valami nagy hadititok?"

Miből kellett volna? Azt állítod hogy milliószor találkoztunk és már korábban is vitáztunk és még csak tipped sincs a vallásomat illetően?

Újra olvastam néhány válaszodat és most vettem észre hogy leírtad. Ez vicces!

"Azalatt pedig azt ért, hogy igaz vagyok-e, hogy a helyes úton járok-e."

Hogyan járhatnál a helyes úton ha nincs igaz vagy hamis csak a hit van? Akkor mindegy hogy mit hiszel és milyen úton jársz!

"A maggyőződésem az, hogy igen, de ez az én hitem, nem pedig tény."

Akkor mi a gond?

"Az, hogy a helyes utat járom még nem tény, csak az ém hitem. És elég nagy baj, ha te ezt soha nem kérded meg magadtól, nem szállsz magadba..."

Had kérdezzem meg hogy miért hiszed azt hogy én nem vagyok meggyőződve? És azt is had kérdezzem meg hogy miért hiszed azt hogy nem szoktam magamba szállni?

Az hogy nem a te normáid szerint teszem az a gond?

Mindegy milyen úton jársz csak higgy és kész!

2020. aug. 18. 08:31
 92/105 anonim ***** válasza:

"Nem értek egyet!"

Miért is nem? Ha te támogatod ezt, akkor a homofóbokat is támogatod? Vagy a rasszistákat? Az embert úgy kell elfogadni, ahogy van. Ha az ember hisz valamiben, az az ő dolga. És nem tisztje egyetlen hadonló tökéletlen embernek sem megmondani, mi helyes és mi nem. Nem vagyunk ugyanis jónak és rossznak tökéletes tudói.

"Ha így vélekedsz akkor egyáltalán mit keresel a vallás kategóriában? Hiszen ha ezt vallod akkor senkinek nem mondhatnád meg hogy tévúton jár."

Veled ellentétben, soha egyetlen embernek sem mondtam, hogy tévúton jár. Ez hit. Olyan ez mint a farizeusok és a szaddoceusok. A farizeusok hittek a feltámadásban és az angyalok létezésében. A szaddoceusok viszont egyikben sem. Melyiknek volt igaza? Lehet tudni? Nem.

"Én nem játszadozom! Ha kérdezned kell hogy mi a jelentősége akkor még sem tudod hogy mióta vagyok itt! Még is mennyire régi kommenteket olvastál tőlem?"

Milyen jelentősége van, hogy valaki hány éve van fent Gyakori Kérdéseken? 😂😂 Netalán ez valami különleges kitüntetés? Vagy felér egy Nobel díjjal?

Itt egy példa: van egy üzletember, aki 30 éve üzletel, éldegél. Jön egy 20 éves srác, csinále gy jó üzletet valami fantasztikusat, egyből multimilliárdos lesz. Számít akkor, hogy mióta és hogy és hányszor és ezek a kérdések?

"Volt már amikor tévedtem nem is egyszer! Ebből a tapasztalatból kiindulva úgy vélem hogy amiben tévedek az ki fog derülni. Amikor pedig ez bekövetkezik (már pedig befog) akkor majd változtatok az addig álláspontomon."

Ez viszont nagyon dícséretre méltó hozzáállás! Respect! 👍🏻

" Miből kellett volna? Azt állítod hogy milliószor találkoztunk és már korábban is vitáztunk és még csak tipped sincs a vallásomat illetően?

Újra olvastam néhány válaszodat és most vettem észre hogy leírtad. Ez vicces!"

Nyilván nem vagy tisztában azzal, hogy hány keresztény felekezet létezik. Honnan tudjam, hogy milyen vallású vagy? Akkora titokban tartod, mint Nevadaban az 51-es körzetet 😂

2020. aug. 18. 10:21
 93/105 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Miért is nem? Ha te támogatod ezt, akkor a homofóbokat is támogatod? Vagy a rasszistákat? Az embert úgy kell elfogadni, ahogy van. Ha az ember hisz valamiben, az az ő dolga. És nem tisztje egyetlen hadonló tökéletlen embernek sem megmondani, mi helyes és mi nem. Nem vagyunk ugyanis jónak és rossznak tökéletes tudói."

Mennyire ismered te az Őrtorony szervezet tanításait?

"Veled ellentétben, soha egyetlen embernek sem mondtam, hogy tévúton jár. Ez hit. Olyan ez mint a farizeusok és a szaddoceusok. A farizeusok hittek a feltámadásban és az angyalok létezésében. A szaddoceusok viszont egyikben sem. Melyiknek volt igaza? Lehet tudni? Nem."

Hát nem vagyunk egyformák. Igen lehet tudni ,ha a Bibliára alapozol.

"Milyen jelentősége van, hogy valaki hány éve van fent Gyakori Kérdéseken? 😂😂 Netalán ez valami különleges kitüntetés? Vagy felér egy Nobel díjjal?"

Oké akkor ezt se erőltessük!

"Itt egy példa: van egy üzletember, aki 30 éve üzletel, éldegél. Jön egy 20 éves srác, csinále gy jó üzletet valami fantasztikusat, egyből multimilliárdos lesz. Számít akkor, hogy mióta és hogy és hányszor és ezek a kérdések?"

Igen számít! Hiszen lehet belőle tanulni. Legalább is szerintem! Tudod már egyszer írtam ,attól hogy nem értek egyet Jehova tanúival ,még tanultam tőlük ezt-azt.

"Ez viszont nagyon dícséretre méltó hozzáállás!"

Kösz! Bár én úgy vagyok ezzel hogy ez a fejlődéshez hozzátartózó természetes folyamat! Legalább is embereknél.

"Nyilván nem vagy tisztában azzal, hogy hány keresztény felekezet létezik. Honnan tudjam, hogy milyen vallású vagy?"

Ja hogy te az egyházamra vagy kíváncsi! Rosszul tetted fel a kérdést! És mint jeleztem nem vagyok gondolatolvasó. Még mindig nem vagyok az!

A vallásom az keresztény! És hogy milyen egyházhoz tartozom. Nos az nem releváns! És azt valóban nem szoktam leírni! Egyébként nem lennék tagja olyan egyháznak aminek erőteljes központi irányítása van. Mint pl. Jehova tanúinál.

2020. aug. 18. 22:25
 94/105 anonim ***** válasza:

"Mennyire ismered te az Őrtorony szervezet tanításait?"

Én írok Péterről, te írsz Pálról... Amúgy a válaszom az, hogy nagyon is jól.

"Hát nem vagyunk egyformák. Igen lehet tudni ,ha a Bibliára alapozol."

Jaj, és akkor szerinted az ítélkezés teljesen normális és feljogosítva is érzed magad erre...

Ember... Ha a Bibliára alapozol... A Bibliát hány féle képpen értelmezik? Kezdjük itt. Millió keresztény egyház létezik. És a kereszténység is csak egy hit, ugyanolyan létjogosultsága és esélye van a muzulmánnak is arra, hogy az igaz hitben éljen, mint bárkninek.

"Oké akkor ezt se erőltessük!"

Talán valami természetfeletti erőt képzelsz magadnak, amit az éveid során szereztél?

Jehova tanúinál nincs központi vezetés, csak felügyelet. A vének közössége. De egyik vén vagy vezető testületi tag sem élvez különleges bánásmódot, kiváltságot, különösebb tiszteletet mint bárki más.

Szóval neked ez nem számít, hogy mely felekezethez tartozol? Azért ez furcsa. Egy katolikusnak egy világképe van, míg egy baptistának megint más. Kár játszani a szavakkal, nagyon jól értetted mire gondolok, amikor a vallásról írtam. Nyilván nem buddhistának gondoltalak. Arra voltam kíváncsi, mégis mely felekezetet képviseled... De ahogy látom ez óriási titok, most kerül rá a nyolcadik pecsét és viszik is az 51-es körzetbe, 10 lakat alatt őrizni 😂

2020. aug. 18. 22:37
 95/105 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Én írok Péterről, te írsz Pálról... Amúgy a válaszom az, hogy nagyon is jól."

Akkor viszont nem értem hogy miért is írtál nekem ilyet: "Szerintem ugyanis nem etikus és nem is helyén való egyáltalán hamisnak vagy tévútnak nevezni bárki hitét."

- Ne kalandozz el maradj az Őrtorony szervezet vonalán!

"Jaj, és akkor szerinted az ítélkezés teljesen normális és feljogosítva is érzed magad erre..."

Jehova tanúinak joga van bekopogtatnia házakhoz és joga van osztogatni a saját kiadványaikat?

"Ember... Ha a Bibliára alapozol... A Bibliát hány féle képpen értelmezik? Kezdjük itt. Millió keresztény egyház létezik. És a kereszténység is csak egy hit, ugyanolyan létjogosultsága és esélye van a muzulmánnak is arra, hogy az igaz hitben éljen, mint bárkninek."

És ki mondta hogy nem teheti meg? Az hogy én nem értek vele egyet és ezt le is írom az mennyiben befolyásol bárkit is aki nem akar változtatni?

"Talán valami természetfeletti erőt képzelsz magadnak, amit az éveid során szereztél?"

Annyira elkanyarodtál hogy tényleg enged el. Tévúton jársz! Tudom ez neked felér egy szellemi atombombával de akkor is ez van!

Tévedésben vagy! De nincs kedve ennyit magyarázni mert nem látom értelmét. Teljesen felesleges! Inkább neves ha azt tartja kedved!

"Jehova tanúinál nincs központi vezetés, csak felügyelet. A vének közössége. De egyik vén vagy vezető testületi tag sem élvez különleges bánásmódot, kiváltságot, különösebb tiszteletet mint bárki más."

Igen ,persze! Tényleg nagyon jól ismered a tanúkat! :D

"Szóval neked ez nem számít, hogy mely felekezethez tartozol?"

Hm...tényleg ezt írtam volna?

"Azért ez furcsa. Egy katolikusnak egy világképe van, míg egy baptistának megint más. Kár játszani a szavakkal, nagyon jól értetted mire gondolok, amikor a vallásról írtam."

Állításod szerint ismersz! De most bizonyosodott be hogy ez nem igaz.

Én nem játszom a szavakkal. Én a vallás alatt nem egyházat értek. Az hogy te igen az a te problémád.

"Nyilván nem buddhistának gondoltalak. Arra voltam kíváncsi, mégis mely felekezetet képviseled..."

Na itt van a kulcs mondat! Nem képviselek egyetlen felekezetet vagy egyházat sem! Mint ahogy írtam is. Soha nem lennék tagja olyan egyháznak aminek erőteljes központi irányítása van.

"De ahogy látom ez óriási titok, most kerül rá a nyolcadik pecsét és viszik is az 51-es körzetbe, 10 lakat alatt őrizni 😂"

Megint csak tévedésben vagy! Az 51 körzet már régóta nem titok ,tudni lehet hogy létezik és azt is hogy hol. Ami titok hogy egészen pontosan mivel is foglalkoznak ott. Bár erre vannak feltételezések!

2020. aug. 18. 22:56
 96/105 anonim ***** válasza:

"Jehova tanúinak joga van bekopogtatnia házakhoz és joga van osztogatni a saját kiadványaikat?"

1. Ebben hol az ítélkezés?

2. Maga Jézus adta parancsba a prédikálást.

"Annyira elkanyarodtál hogy tényleg enged el. Tévúton jársz! Tudom ez neked felér egy szellemi atombombával de akkor is ez van!

Tévedésben vagy! De nincs kedve ennyit magyarázni mert nem látom értelmét. Teljesen felesleges! Inkább neves ha azt tartja kedved!"

😂😂Te valami fantasztikus vagy... Honnan veszed a bátorságot hogy ilyet mondj? Te talán azt állítod, hogy te a leghelyesebb utat járod? Ha igen, akkor az sokat elárul rólad...

Mi az hogy igen persze? Melyik vént érte bármilyen különleges bánásmód? Melyiket nem tegezik hanem magázzák? Melyikük élvez bármilyen kiváltságot?

"Megint csak tévedésben vagy! Az 51 körzet már régóta nem titok ,tudni lehet hogy létezik és azt is hogy hol. Ami titok hogy egészen pontosan mivel is foglalkoznak ott. Bár erre vannak feltételezések!"

Erről végképp hadd ne vitatkozzunk... Tudtuk hogy létezik, tudtuk, hogy hol van, nyilatkozatot is adtak ki, hogy mivel foglalkozik a bázis, de a mai napig nem tudjuk, mi olyan titkos a mai napig benne. Nem hiszek az ufokban, nem erről van szó. De állítom, hogy olyasmit művelnek ott, ami ha kiszivárogna, világméretű felháborodást keltene.

2020. aug. 18. 23:19
 97/105 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"1. Ebben hol az ítélkezés?

2. Maga Jézus adta parancsba a prédikálást."

Á ne foglalkozz vele. Úgy sem érted!

"Te valami fantasztikus vagy... Honnan veszed a bátorságot hogy ilyet mondj? Te talán azt állítod, hogy te a leghelyesebb utat járod? Ha igen, akkor az sokat elárul rólad..."

Köszi! Fantasztikus vagyok meg is dicsértek már ma. Mi jön még? :D

Írtam már hogy van mit tanulni Jehova tanúitól?

"Mi az hogy igen persze? Melyik vént érte bármilyen különleges bánásmód? Melyiket nem tegezik hanem magázzák? Melyikük élvez bármilyen kiváltságot?"

Hm...ha te mondod!

2020. aug. 18. 23:32
 98/105 anonim ***** válasza:

"Á ne foglalkozz vele. Úgy sem érted"

Látod, milyen jó jogy léteznek ilyen magasabb rendű lények mint te, akik mindent értenek?! 😂😂😂

"Hm...ha te mondod!"

Azt mondtam, mondj példát olyanra aki bármilyen kiváltságot élvez vagy élvezett volna. Persze nem tudsz, de ráfogni bárkire lehet bármit...

2020. aug. 19. 09:00
 99/105 A kérdező kommentje:
Vidiripi!!!! Ne erölködj velük,ők a dogmák és a téves tanitások rabjai,megtetted a tőled telhetőt. A többi az ő felelősségük ha nem térnek meg ebből és ragaszkodnak ehhez.
2020. aug. 19. 10:13
 100/105 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Látod, milyen jó jogy léteznek ilyen magasabb rendű lények mint te, akik mindent értenek?!"

Annyira magasabb rendű még sem vagyok hiszen nem veszem a fáradtságot hogy elmagyarázzam neked. Bár ebben az is motivál hogy olyan érzésem van hogy teljesen felesleges mert nem az a célod hogy megérts valamit!

"Azt mondtam, mondj példát olyanra aki bármilyen kiváltságot élvez vagy élvezett volna. Persze nem tudsz, de ráfogni bárkire lehet bármit..."

Igen ezt írtad! De eredetileg nem innen indult a dolog. Nem a kiváltságokról volt szó csak te elkanyarodtál ebbe az irányba. Viszont én nem megyek utánad.

Ugyan is én nem fogtam rá ilyesmit senkire ezeket a dolgokat mind te írtad és nem én. És itt a gond olyan szövegelsz amiről én nem és nem ez az első. Összevissza csapong és kalandozol pont mint az Őrtorony szervezet akiket a tanítás szele ide-oda hajt!

Ismerek valakit aki több mint tíz éve jár egy gyülekezetbe sokszor elmondja hogy mit értett meg a Bibliából de valahogy még sem hisz neki senki. Hiába is kérte hogy megkeresztelkedhessen. Nos erre a személyre emlékeztetsz egyre jobban!

2020. aug. 19. 10:24
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!