Találtok a keresztény vallásban, tanításban, vagy a Bibliában önellentmondásokat, abszurditásokat, vagy olyan dolgokat, amiknek nincsen semmi alapja?
"Sajnos ezzel visszakanyarodtunk oda, hogy Istennek TE szeretnéd megszabni a megbocsátás feltételeit, nem Pedig Ő."
Bocsánat,hogy elvileg szabad akaratú emberként bele merek szólni,hogy VELEM mik a szándékai,tervei. Végülis nem rám tartozik,nekem csak kérdés nélkül el kell fogadnom mindent,elnézést,hogy Isten nem azért teremtett tudattal rendelkező embernek,hogy aztán gondolkodjak,kérdezzek,válaszokat keressek. Ilyenkor azért marha jó kérdés,hogy miért NEM robotokat teremtett,ha ennyire zavarja,hogy az embert érdekli a SAJÁT sorsa...
Tehát most ott tartunk,hogy nem válaszoltál meg semmit,csupán lesöpörtél mindent annyival,hogy "Isten aztat tudja,neked meg (bár rólad is van szó),semmi közöd hozzá". Oké.
"Én csak szeretném, hogy Isten kegyelmes legyen velem és MÁSOKKAL IS."
Ez egy nemes gondolat, emberek milliárdjai imádkoztak, imádkoznak ezért. Ha te is ezt teszed, azzal segítheted a jó ügyet! :)
Ha van Isten, és ha van utolsó ítélet, akkor én a keresztény tanítás alapján úgy gondolom, Isten mindenkit egyedileg ítél meg, minden körülményt figyelembe véve (azt is, ami csak a szívedben, lelkedben van), nem pedig egy egységesített sablon alapján.
"aki mondjuk egyszer mérgében megütötte gyerekét" - mi van? Nem tudom a pontos igehelyet, de Biblia azt írja, hogy aki szereti a gyerekét, az ne sajnálja tőle a pálcát. Szóval az a bűnös inkább, aki nem fegyelmezi a gyerekét... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!