Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Amikor Jézus imádkozott,...

Tgt kérdése:

Amikor Jézus imádkozott, akkor az Isten önmagával beszélgetett?

Figyelt kérdés

2020. máj. 31. 17:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 A kérdező kommentje:
szp72:Az Jézusban lakkozó ember fiú meg az Isten fiú szerinted két külön személyiség, amely egymás mellett létezik?
2020. jún. 1. 21:53
 32/90 anonim ***** válasza:
66%

"Hogy szerintem kicsoda Jézus? Isten küldötte. Nem angyal és nem is Isten. Valódi ember"

Ehhez képest már ott volt a teremtésnél, sőt, ő maga teremtett, isteni hatalmat birtokol és övé az ítélet joga mindenek felett. A Bibliával nem összeegyeztethető az elképzelésed, az tuti.

2020. jún. 1. 21:57
 33/90 A kérdező kommentje:
32-es: Ki hitte volna, hogy a csodatévő rabbi ilyen karriert fut be :)
2020. jún. 1. 21:59
 34/90 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező nem az Evangélium és a Levelek között van az ellentmondás hanem benned van az ellentmondás!
2020. jún. 1. 22:51
 35/90 A kérdező kommentje:
Ó nem, bennem nincs ellentmondás. Én különbséget tudok tenni egy valós ember és egy felépített karakter között.
2020. jún. 2. 05:18
 36/90 szp72 ***** válasza:
94%

@ "Az egymással beszélgető háromszemélyű Isten valóban annyira értelmes, mint a háromfejű sárkány. Bizarr dolog, amiben te hiszel, de sebaj."

A háromszemélyű egy Istent nem csak én vallom, hanem a keresztények elsöprő többsége.

Isten a szeretet, ez az Újszövetség első számú tanítása. Márpedig az igazi szeretet mindig egy másik személyre irányul, az önszemélyem szeretete ugyanis nem tökéletes szeretet. A szeretet ugyanakkor eggyé is tesz, minél inkább szeretünk valakit, annál inkább közös mindenünk, annál inkább egyek vagyunk. Isten tökéletes szeretet, ezért ő többszemélyű tökéletes egység. Nekem ez nem igazán bizarr, de megértem, hogy valakinek az istenképe csak egy felhőn csücsülő bácsiig jutott el.

@ "Hogy szerintem kicsoda Jézus? Isten küldötte. Nem angyal és nem is Isten. Valódi ember. Szerethető, követhető. Én megelégszem azzal, amit magáról mondott, nem akarok belelátni olyat, amit ő sosem állított."

Csak sajnos Jézus az evangéliumokban nem pusztán egyszerű emberként beszél önmagáról, hanem olyan valakiről, aki a világ teremtése előtt létezett. Tehát valójában te Jézusnak sem hiszel, hanem egyes egyedül az általad elgondolt és kitalált Jézusban, aki a te szerethető és követhető igényeidnek megfelel.

@ "Az Jézusban lakkozó ember fiú meg az Isten fiú szerinted két külön személyiség, amely egymás mellett létezik?"

Nem, hanem egyetlen személy, aki egyszerre valóságos Isten és valóságos ember. Ahogy a felnőtt önmagam és a csecsemő önmagam sem két külön személy, bár kétségtelenül jelentős változásokon ment keresztül, úgy Jézus isteni önmaga és emberi önmaga sem két külön személy, de kétségtelenül még hatalmasabb átalakulások mentek benne végbe.

2020. jún. 2. 07:21
 37/90 anonim ***** válasza:
67%

Remek kérdező ha tudod rá a sajátt magad által kikreált félresiklott válaszodat akkor felesleges feltened ezt kérdésed felesleges időtôltés részedről és részünkről válaszadóktól itt irkálni,

mert bármennyire akarod is Jézust nem fogod Mihályként megismertetni-felismertni a hívőkkel.

2020. jún. 2. 08:01
 38/90 A kérdező kommentje:

szp72: Ha az egyetlen Istent részekre osztod, a részeknek nevet adsz, feladatot adsz, meghatározod az egymáshoz való viszonyukat, stb., akkor ezt úgy hívják, többisten hit, akárhogy is bűvészkedsz a szavakkal. Nem baj, ha ebben hiszel, de ez biztos nem az az Isten, akit Jézus mutatott. „Halljad Izráel: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr.”

Jézus mindvégig elutasította, hogy Isten lenne. Kár, hogy nem hiszel neki. „Egy előkelő ember megkérdezte tőle: »Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?« Jézus ezt mondta neki: »Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egyedül az Isten.”

Jézus ember volt, emberként viselkedett, ugyanúgy félt a szenvedéstől és a haláltól, mint bármelyikünk: „Atyám, ha lehetséges, kerüljön el ez a kehely, de ne úgy legyen, amint én akarom, hanem amint te.” És a halála előtt ezt mondta: „Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?” Egy Isten miért mondana ilyet? Nem tudom, miért jó Jézusból, a nagyszerű tanítóból, Isten emberéből valamiféle öszvért, vagy kentaurt csinálni, aki félig Isten félig ember.

2020. jún. 2. 19:27
 39/90 A kérdező kommentje:
Remek 37-es, ha nem tudsz válaszolni a kérdésre, akkor felesleges irkálnod. Ezt a Mihály dolgot pedig nem tudom, honnan veszed, én ilyet nem írtam sehol. Talán csak a te fejedben van erről szó.
2020. jún. 2. 19:35
 40/90 anonim ***** válasza:
50%

A kérdező nem jehovás, hanem csak szimplán hitetlen, aki valamiért nem annyira kedveli Jézust, mert bár szeret hivatkozni rá, de nem hisz neki.

2020. jún. 2. 20:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!