Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Amikor Jézus imádkozott,...

Tgt kérdése:

Amikor Jézus imádkozott, akkor az Isten önmagával beszélgetett?

Figyelt kérdés

2020. máj. 31. 17:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul a válaszoló az apostolokra hivatkozott. Ha a Biblia igaz,akkor valószínűleg nekik több hitelük van,mint neked. Bibliáról,Istenről meg Jézusról teljesen felesleges úgy vitázni,hogy közben közel a felét nem fogadod el. Ugyanis az apostolok nem voltak ennyire lekezelve Jézus részéről.
2020. jún. 1. 13:59
 22/90 A kérdező kommentje:
Helyes, nem is kell rám hallgatni. Mindenki olvassa az evangéliumokat, és hallgasson Jézusra. :)
2020. jún. 1. 14:00
 23/90 anonim ***** válasza:
100%
Én csak egy mondatodra reagáltam. Valójában azt gondolom,hogy nem elég az evangéliumokat olvasni,hiszen a Biblia több helyen utal a pásztorok,tanítók szükségességére. Ha valaki tényleg nem érti a Bibliát,muszáj hallgatnia valakire,aki látszólag érti. De ahány ember,annyi értelmezés,így még azt is nagy feladat eldönteni,hogy ki mondja jól.
2020. jún. 1. 14:04
 24/90 anonim ***** válasza:
83%

Az a baj, hogy te Jézusra se hallgatsz, csak azt hiszed el neki, ami szerinted hihető és ami nem, azt vagy teljesen átértelmezed, vagy egyszerűen ignorálod.

2020. jún. 1. 14:20
 25/90 A kérdező kommentje:
Ráchel, én azt tapasztalom, hogy Jézus személye túl van magyarázva. Olyan, mintha a keresztények nem is őt, hanem Pál apostolt, Péter apostolt, vagy János apostolt követnék, akik felépítettek egy komplett teológiát Jézusról. Szóval érdemes néha visszamenni a forráshoz és megvizsgálni: Jézus tényleg azt tanította-e, amit neki tulajdonítottak. És nyugodtan lehet a Bibliát értelemmel olvasni és meg lehet vizsgálni minden állítását.
2020. jún. 1. 14:34
 26/90 anonim ***** válasza:
24%

Ha az apám vezetékneve ugyanaz mint az enyém akkor

én ő vagyok ?

Ha az apámnak van egy alkalmazottja akkor mi a különbség közte (az alkalmazott) és köztem ?

2020. jún. 1. 16:59
 27/90 anonim ***** válasza:
84%
Hogy Jézus mit tanított, az ugyanúgy az apostolokon keresztül ismert, mint az apostoli levelek. Nem helyezhetjük az evangéliumot a többi fölé, a Szentírás könyvei közt nincs ilyen hierarchia. Jézus tanításának legjobb értelmezői az apostolok, mindenki más csak utánuk következhet.
2020. jún. 1. 19:55
 28/90 A kérdező kommentje:
Titus: Mégis ellentmondás van Jézus kijelentései és a levelek között. A levelek az apostolok véleménye, az evangélium pedig a történtek viszonylag korrekt leírása.
2020. jún. 1. 20:39
 29/90 szp72 ***** válasza:
78%

@ "Amikor Jézus imádkozott, akkor az Isten önmagával beszélgetett?"

Két külön személy beszélget. A Fiú beszél az Atyjához. A keresztények döntő többsége ugyanis háromszemélyű egy Istenben hisz. Tehát az Atya és a Fiú két különböző személy, de nem két különböző Isten.

Amikor a mesebeli hétfejű sárkány fejek-személyek beszélgetnek egymással, akkor a sárkány önmagával beszélget? Ha a válsz igen akkor fenti kérdésre is lehet igennel válaszolni. Isten persze nem háromfejű lény, hanem másképp oldja meg.

@ "Ezek szerint a Fiúisten alacsonyabb rangú, mint az Atyaisten? És a Szentlélek isten hol helyezkedik el az isteni hierarchiában?"

A Fiú valóban alá van rendelve az Atyának abban az értelemben, ahogy bármilyen földi fiú alá van rendelve apjának. Ezt éppenséggel nevezheted alacsonyabb rangnak, de ez nem teremtő-teremtmény alárendeltség, hanem atya-fiú alárendeltség.

A Szentlélek az Atyától és a Fiútól származik, akiben és aki által tökéletesen egyek. Ilyenformán a Szentlélek alá van rendelve az Atyának és a Fiúnak. A Biblia alapján a Szentlélek azt mondja és azt teszi, amit az Atya és a Fiú akar, hogy mondjon és tegyen.

@ "Ha egyszer majd elolvasod az evangéliumokat, akkor te is fogod látni, hogy Jézus úgy imádkozik az Atyához, ahogy bármelyik ember imádkozik; alázattal, tisztelettel, alárendelődve. Szóval nem úgy, ahogy az Isten az Istennel beszél.

Ha elolvasod a Újszövetséged, akkor te is fogod látni, hogy Jézus az emberré lett isteni Fiú, aki letette az isteni mindenhatóságát és mindentudását. Az emberré lett Fiú ember, aki az elején még beszélni sem volt képes, s nem volt tudatában, hogy ki ő voltaképpen, hanem csak fokozatosan kinyilatkoztatásból ismerte meg önmagát. Az ember Fiú természetes, hogy úgy viszonyul Istenhez, mint az ember. A mennybe menő és Isten jobbján helyet foglaló Fiú helyzete ugye már egy kicsit más.

@ "De ami a legfontosabb, ő sosem állította, hogy Isten lenne. A követői, tanítványai, stb. hittek ebben, de ő ilyet nem mondott. Én pedig hadd higgyjek Jézusnak inkább. Én neked is ezt javaslom."

Ja. Mindjárt ezzel kellett volna előrukkolnia: Gyerekek én vagyok a mindenható Isten, igaz ez nem igen látszik, de higgyétek el.

Nagy örömmel látom, hogy Jézus mekkora hatalmas tekintély a számodra, s minden egyes szavát elhiszed, amit a tanítványai leírtak róla. Minden esetre Jézus egy úgy beszél magáról, mint aki Isten különleges Fia, aki már az emberré válása előtt is létezett, akinek Isten mindenét neki adta és minden hatalmát birtokolja. Csak azt nem értem, hogy akkor szerinted ki ez a Jézus? Mert nem egyszerű ember ezt világosan mondja. Egy nagy hatalmú angyal?

@ "Ha Jézust akarod megismerni, megérteni, követni, akkor rá kell figyelni elsősorban, és nem azokra, akik őt magyarázzák."

"Aki titeket hallgat, engem hallgat, és aki titeket elutasít, engem utasít el, és aki engem elutasít, az azt utasítja el, aki elküldött engem." (Lk 10,16)

Ha elfogadod Jézus tanítását, akkor ugye ezt is?

#20-Rachel Warner: "Te is őt magyarázod. Teljes joggal nem hallgat rád senki."

Ez bizony egy óriási észrevétel.

2020. jún. 1. 20:50
 30/90 A kérdező kommentje:

szp72: Az egymással beszélgető háromszemélyű Isten valóban annyira értelmes, mint a háromfejű sárkány. Bizarr dolog, amiben te hiszel, de sebaj.

Hogy szerintem kicsoda Jézus? Isten küldötte. Nem angyal és nem is Isten. Valódi ember. Szerethető, követhető. Én megelégszem azzal, amit magáról mondott, nem akarok belelátni olyat, amit ő sosem állított.

Rám pedig nem kell hallgatnia senkinek, én csak elmondom a véleményemet.

2020. jún. 1. 21:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!